Az Ön WordPress-webhelyének legjobb ügyfél-beszerzési stratégiája

Az Ön WordPress-webhelyének legjobb ügyfél-beszerzési stratégiája

Az Ön WordPress-webhelyének legjobb ügyfél-beszerzési stratégiája
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Ha termékeket vagy szolgáltatásokat értékesít a WordPress webhelyről, az új ügyfelek vonzása első számú prioritás lesz. Annyira sok technikát használhat, hogy könnyű eltévedni az összes lehetőség közül. Ráadásul nehéz lehet eldönteni, hogy egy ügyfél-megszerzési stratégiára összpontosít-e vagy többet folytat-e egyszerre.


Míg általában okos több csatornát használó ügyfelek vonzása, ám ezeket a csatornákat is óvatosan kell választania. Szerencsére rengeteg stratégia közül választhat, amelyek közül sok könnyen integrálható webhelyére, vagy kezelhető az Ön webhelyén. Annak ismerete, hogy mely technikák fogják a legjobban meghozni a megtérülést, elősegíti egy erősebb marketing- és tartalomterv kidolgozását.

Ebben az útmutatóban bemutatjuk az öt legjobb módszert, amellyel új szemmel láthatja webhelyének termékeit vagy szolgáltatásait. Minden egyes vásárlóstratégiánál megvitatjuk, miért értékes ez, mi magyarázza meg, hogyan működik, és adunk néhány tippet az induláshoz. Lássuk!
legjobb vásárlói stratégia

1. Adj el ingyenes tartalmat

Nem titok, hogy az emberek szeretik a szabad dolgokat. Valójában, ha valami ingyenes, akkor van egyedülállóan erős motiváló hatás – amelyet felhasználhat vállalkozása és ajánlatai goodwilljének felépítéséhez.

Annak ellenére, hogy ellentétesnek tűnik, valóban ingyenes ajándékot ad a potenciális ügyfeleinek növelheti az esélyt hogy vásárolni fognak. A „szabad” élvezetén kívül ízelítőt kínál nekik, amit nyújthat, anélkül, hogy bármiféle elkötelezettségre lenne szükség.

Ezenkívül ez az ügyfél-megszerzési stratégia pszichológiai hatással jár úgynevezett „viszonosság”. Egyszerűen fogalmazva: ha ingyen adsz valamit az embereknek, akkor kötelesebbnek érzik magukat, hogy csinálnak érted valamit. Ez azt jelenti, hogy valószínűbb, hogy közelebbről áttekintik az Ön termékeit vagy szolgáltatásait, és inkább hajlandók vásárolni Öntől, nem pedig a versenytársaiktól..

Természetesen, ha vállalkozását elsősorban online üzemelteti, az ingyenes fizikai tárgyak adása kényelmetlen lehet. A webhely látogatói számára azonban rengeteg más dolgot kínálhat. Néhány lehetőség a következőkből áll:

 • Blogot futtat rendszeres ingyenes cikkekkel, információkat szolgáltat a közönség számára érdekes témákról, majd e-mailben megosztja az ügyfelekkel.
 • PDF letöltés vagy e-könyv.
 • Interjúk az iparági szakértőkkel.
 • Rövid video órák vagy tanfolyamok.
 • Podcastok vagy webinarok.
 • Ingyenes konzultációk vagy tárgyalások.

Ha valóban ki akarja aknázni az ingyenes tartalmat, akkor arra is kérheti a látogatókat, hogy adja meg e-mail címüket. Ez nem csak lehetővé teszi a tartalom közvetlen elküldését nekik (ha releváns), hanem közvetlen kapcsolatfelvételt is biztosít Önnek. Ezeknek az ügyfeleknek a célzott követő üzenetküldéssel történő célzása néhány nappal az ingyenes tartalom megszerzése után kiváló módja annak, hogy a radaron maradjanak, és kihasználhassák viszonossági érzéseiket..

2. Kérjen áttételt a jelenlegi vásárlóktól

A marketing megközelítés mérlegelésekor fontos szem előtt tartani, hogy jelenlegi ügyfelei sokkal többet jelentenek, mint bevételi források. Ezenkívül értékes erőforrás, amely felhasználható vállalkozásának növekedése érdekében. Ez a következő vásárlói stratégia éppen azt teszi, hogy az ügyfelek felhasználásával új vezetéseket kell hoznia.

Ez egy jól dokumentált tény, hogy az emberek valószínűbb vásárolni valamit, amit egy barát vagy más kapcsolat ajánlott nekik. Ez azt jelenti, hogy ha arra készteti a jelenlegi ügyfeleit, hogy javasolják vállalkozását a kapcsolattartóiknak, akkor nagyobb esélye van arra, hogy új lehetőségeket vonzzon be, mint ha először találkoznak veled a webhelyed vagy a hagyományos hirdetések révén..

Számos módon biztosíthatja ezt a „társadalmi bizonyítékot”. Például kérhet véleményeket, majd bemutathatja azokat webhelyén. Egy még jobb megközelítés az, ha arra ösztönzi a meglévő ügyfeleket, hogy a barátaikat és kapcsolataikat közvetlenül veled hozzák meg.
bizonysági példaBeszámoló példa

Az Ön által kínált termékek vagy szolgáltatások típusától függően ésszerű lehet egy teljes áttételi programot felállítani erre a célra. De erre nem mindig van szükség. Néha elegendő egy barátságos e-mail, amelyben ügyfeleitől kér áttétel.

Ha mégis szeretne beállítani egy áttételi programot, annak nem kell, hogy összetett legyen, de minden egyes utóbbinak, aki új ügyféllé válik, cserébe ajánlani fog valamit. Néhány példa:

 • Kínál egy kis jutalmat
 • Kedvezmény vagy kupon biztosítása
 • Kombináljuk ezt az előző stratégiával, és ingyenes tartalmat adunk el az áttételért cserébe

Ügyeljen arra, hogy csak az ügyfeleket jutalmazza az áttétel miatt, amely valamilyen eladást vagy feliratkozást eredményez, és világossá tegye a megállapodás ezen részét. Ily módon megakadályozhatja az embereket, hogy egyszerűen spammeljenek az áttételüket. Ehelyett ösztönözni fogja őket, hogy javasolják vállalkozását olyan kapcsolatoknak, akik valóban érdekli őket.

Ezután egyszerűen ki kell szereznie a szót az áttételi programról. Ha van e-mail listája, üzenetet küldhet a meglévő ügyfeleknek. Ezen a ponton a webhely egy erre a célra mutató szakaszára vagy oldalára irányíthatja, felvázolva az összes szükséges részletet.

3. Készítsen olyan tartalmat, amely a kezdőket célozza meg

A marketing szempontjából az egyik legfontosabb fogalom az „ügyfél út” (img forrás):

Az ügyfél utazásának térképe.

Noha ez egy összetett téma, az általános elképzelés az, hogy meg kell találkoznia a potenciális ügyfelekkel, bárhol is vannak jelenleg. Sőt, tartalmat vagy üzenetküldést kell biztosítania, hogy megfeleljen fejlődő igényeiknek és tudásuknak.

Új ügyfelek megszerzése magában foglalja az ügyfelek utazásának elején található ügyfelek megtalálását. Ez az a pont, amikor keveset vagy semmit sem tudnak a vállalkozásáról és az Ön által kínált termékekről vagy szolgáltatásokról. Valójában ezen a ponton valószínűleg nem sokat tudnak a résedről vagy általában az iparadról.

Például fontolja meg azt a személyt, aki először szeretne webhelyet létrehozni, és akinek meg kell vásárolnia egy tárhelyi tervet. Nagy esély van arra, hogy csak homályos elképzelésük van arról, hogy mi a webhelytárhely, még kevésbé annak működése, valamint az összes különféle lehetőség és tényező.

Ez azt jelenti, hogy ahelyett, hogy azonnal megkeresnének egy adott tervet vagy szolgáltatót, valószínűleg általánosabb kutatással kezdik. Információkat fognak keresni a webtárhely alapjairól és a rendelkezésre álló különféle tervekről.

Ha Ön hosting cég, ez a tökéletes hely arra, hogy felhívja az új ügyfél figyelmét. Az alapvető kérdéseket feltáró tartalom létrehozásával számos dolgot megtehet:

 • Ön teljesíti a potenciális ügyfél jelenlegi igényeit.
 • Segít nekik, hogy elindítsák az ügyfelek utazását, és elkerülik, hogy rögtön elkeseredjenek vagy összezavarodjanak.
 • Bemutatja tudását és szakértelmét, amely bizalmat építhet.
 • Miután megválaszolta a potenciális ügyfél azonnali kérdéseit, elküldheti őket webhelyére, termékeire vagy szolgáltatásaira, tudásbázisára, vagy bárhová máshová szeretné, hogy ők a következő lépjenek.

Más szavakkal, miközben fontos információt és forrásokat biztosítani a meglévő és tájékozott ügyfelek számára, ugyanolyan fontos, hogy kezdőbarát tartalmat kínáljunk. Ennek az ügyfél-felvételi stratégianak a megvalósításához csak be kell helyeznie magát a kezdő cipőbe (vagy még jobb, ha közvetlenül felteszi őket). Fontolja meg a legfontosabb kérdéseiket, valamint a vásárlási döntés meghozatalához szükséges alapvető információkat.

Ezután fejlesszen ki erőforrásokat e kérdések megválaszolására. Ehhez tudásbázis-cikkeket vagy blogbejegyzéseket használhat közvetlenül a webhelyén. Ne felejtsd el, hogy mindegyiket tömörnek és pontosságnak kell tartaniuk, és olyan módon kell írniuk, amely hozzáférhető és feltételezi, hogy nem létezik korábbi ismeretek anélkül, hogy pártfogolni kellene. Összpontosítson az olvasó segítésére, és ne a promócióra. Ugyanakkor csatoljon linkeket, amelyek rámutatnak arra, hogy a tartalom nagyobb része felé irányuljanak, hogy „a horogon” maradjanak.

4. Célozza meg a potenciális ügyfelek fájdalompontját

A korábbi ügyfél-felvásárlási stratégia arra vonatkozott, hogy milyen információt nyújtson a leendő személynek az utazás elején. Noha ez fontos, nem minden, amit érdemes figyelembe venni. Az is fontos, hogy mi szükséges a potenciális vásárlónak, és hogyan felel meg annak, amit kínál.

Lehet, hogy korábban már átfutott a „fájdalom pontok” kifejezéssel. Dióhéjban arra utal, hogy egy személy szükséglete vagy problémája van. Ez egy hasznos marketing koncepció, mivel a közönség megértésének nagy része magában foglalja annak kiderítését, hogy mely fájdalom pontok vannak, és hogyan oldhatók meg az Ön termékei vagy szolgáltatásai.

Robert Abela, a WP Fehér Biztonság a fájdalompontok fontosságát így foglalta össze:

robert
"Számomra a kilátások fájdalompontjának megcélzása fontosabb, mint a plugin funkcióinak kiemelése, különösen akkor, ha valami olyat értékesítünk, amely még nincs mainstream.

Például, ha azt mondom a várakozóknak, hogy a pluginom a legjobb lefedettséget és a legátfogóbb tevékenységi naplót kínálja, akkor nem látják, hogy ez hogyan fog segíteni. De ha elmagyarázom nekik, hogy ha nyilvántartást vezetnek arról, hogy mi történik a saját webhelyükön, akkor megkönnyíthetik a hibaelhárítást, mert visszatekinthetnek a történelemre, és nem találgatásokat végeznek,.

Mutassa meg azt a kilátást, hogy a terméked hogyan könnyebbé teszi a munkájukat, ne pedig milyen fantasztikus."Robert Abela

Érthető módon a kutatás kulcsfontosságú az ügyfelek megszerzésének stratégiájának meghúzásában. Ha még nem tette meg, ez a tökéletes alkalom közönség kutatásának és cél-ügyfélprofil kidolgozása. Célja, hogy megértse mindent, amit potenciális ügyfeleivel kapcsolatban tud. Kik ezek, mit csinálnak, és miért keresnek olyan termékeket vagy szolgáltatásokat, mint a tiéd?

Ha tudsz, akkor megpróbálsz néhány közvetlen kutatást is elvégezni. Vegye fel a kapcsolatot a meglévő ügyfelekkel, és kérdezze meg, hogy az Ön által kínált feladatok megoldják-e őket munkájuk vagy a mindennapi életük során. Ha van egy ajánlások könyvtára, ezek alapvető tippeket is nyújthatnak.

Fontos dolog az, hogy ne összpontosítson arra, amit Ön szerint termékeinek vagy szolgáltatásainak előnyei vannak. Csak az számít, amit a valódi ügyfelek értékesnek találnak róluk. Miután megtudta, mely fájdalompontok megoldják az Ön felajánlásait, csak annyit kell tennie, hogy minden alkalommal beépíti őket üzenetküldésbe. Ez különösen fontos a webhelyén – bármilyen szolgáltatások listája, az előnyöknek vagy a funkcióknak a fájdalomra kell összpontosítaniuk, amelyek elsősorban az utat vezetik.

5. Használja ki a közösségi médiát

Végül, de nem utolsósorban, akkor nehéz lesz a potenciális ügyfelek széles körét vonzania, ha csak a webhelyén keresztül teszi ezt meg..

Alapvető fontosságú, hogy az üzenetet a lehető legszélesebb körben elterjesszük – és a közösségi média a tökéletes módja ennek.
Facebook üzenet az Airbnb-tőlFacebook üzenet az Airbnb-től

Azonban megemlítjük ezt az ügyfél-megszerzési stratégiát, mert az is fontos, hogy ne a szociális média marketingjét külön próbálkozásként folytassa. Ehelyett inkább a weboldalt használja a központi „csomópontként”, és minden érdekelt felet csatornáznia kell. Más szavakkal, meg kell tennie integrálja a webhelyet és a közösségi médiát a lehető legteljesebben.

Sokféle módon lehet ezt megtenni. Az induláshoz a következő néhány módszer közül választhat:

 • Vizsgálja meg közönségét minden platformon. Minden közösségi médiahely egyedi, és a potenciális ügyfelek valószínűleg eltérő érdeklődéssel és igényekkel rendelkeznek. Ezért a speciálisan megtervezett tartalom előnyös lesz.
 • Készítsen egyedi céloldalakat a látogatók számára a megcélzott minden közösségi média platformon. Ezután szerezzen linkeket a tartalmába, amelyek a látogatókat a megfelelő oldalakra irányítják. Ez kiváló módszer a tapasztalatok személyre szabására és a figyelem felkeltésére.
 • Ossza meg WordPress-webhelyének tartalmát a közösségi médián keresztül. Ez lehetővé teszi, hogy kettős kötelességet szerezzen a blogbejegyzéseiben vagy hírcikkeiben. Ráadásul bárki, aki látja a közösségi média üzenetét, visszatér az Ön webhelyére. Ezt könnyen megteheti egy plugin segítségével, például Újjáéled a régi posztot sőt a Jetpack számára is, hogy a legújabb hozzászólások automatikusan tweeteltek.

Természetesen a közösségi médiát is kombinálhatja a korábban említett ügyfél-megszerzési stratégiával. Például megoszthat olyan bejegyzéseket, amelyek arra ösztönzik az embereket, hogy látogassanak el webhelyére, hogy ingyen kapjanak. Alternatív megoldásként elküldheti kezdő központú tartalmait olyan platformon, ahol a potenciális ügyfelek valószínűleg nem tudnak sokat az Ön vállalkozásáról. A közösségi médiában a lehetőségek szinte végtelenek.

Melyik a legjobb vásárlói stratégia?

Szinte minden virágzó üzlet az ügyfelek következetes bevonására támaszkodik. Azonban a vezetékek nem jelennek meg a levegőből. Keményen kell dolgoznia, hogy felhívja a figyelmüket, és felkeltse érdeklődését az Ön által kínált dolgok iránt.

Az esélyeinek javítása érdekében érdemes megfontolni az összes bevezetett vásárlóstratégiát:

 1. Ingyenes tartalom adása
 2. Jelenlegi ügyfelek kérése áttételhez
 3. Olyan tartalom létrehozása, amely a kezdőket célozza meg
 4. Célzás a potenciális ügyfelek fájdalompontjaira
 5. A szociális média kihasználása

Kérdése van azzal kapcsolatban, hogyan lehet kidolgozni egy hatékony vásárlói stratégiát vállalkozására? Kérdezd meg az alábbi megjegyzés rovatban!

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector