A WordPress webhelysebessége valóban számít-e a SEO számára?

A WordPress webhelysebessége valóban számít-e a SEO számára?

A WordPress webhelysebessége valóban számít-e a SEO számára?
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Legyen naprakész a néhány SEO és a WordPress webhelysebességgel kapcsolatos problémája teher lehet. Végül is elég sikeres a sikeres webhely mozgó részeinek tetején tartása, anélkül, hogy aggódnia kellene, hogy melyik a vége 200 rangsor jel jelenleg változást gyakorol a SERP-kben.


Az egyik SEO jel, amelyre az utóbbi néhány évben nagy figyelmet kapott, a következő webhely sebessége. Mindannyian tudjuk, hogy gyorsabbá kell tennünk webhelyeinket, de mennyi különbséget jelent valóban a SEO szempontjából?

Ebben a részben számos külső tanulmányt kerekítünk, és megvizsgáljuk a saját webhelykészletünket, hogy megismerjük, hogy a WordPress webhelysebessége valóban kitűzi a tűt vadonban. Mire kész vagyunk, sokkal világosabb képet kapsz arról, hogy erőfeszítéseidnek mekkora részét kell rá fordítanod..

Bónusz információ: Csak azt akartam tudatni, hogy egy teljes összeomlási tanfolyamunk van a WordPress-webhely felgyorsításáért. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt. Ingyenes, ellenőrizze, kattintson ide.

Indítsuk el a dolgokat egy gyors pillantással a tárgy hivatalos sorára:

A hivatalos weboldal sebesség és SEO

Google A webhely sebességének 2010. évi bejelentése rangsorolási tényezőként tegye a webhelytulajdonosok radarjaiba világszerte, de a ténylegesen feltárt részletek jellegzetesen átlátszatlanok voltak.

Idézve az előzőt belső tanulmányok, A Google megerősítette, hogy a webhely sebessége hozzáadódik a meglévő rangsorjelek keverékéhez, de abbahagyta a megbeszélést, hogy mennyi súlyt hordoz-e ténylegesen. Számos pontot azonban eleinte hangsúlyoztak:

  1. A webhely relevanciája lenne továbbra is fontosabbak mint a webhely sebessége a SEO számára.
  2. Kezdetben a keresési lekérdezések kevesebb mint 1% -át érinti.
  3. A webhelysebességű SEO jelet kezdetben csak az angol nyelvű keresésekre alkalmazzák a Google.com webhelyen.

Az első bejelentés óta eltelt években a webhely sebessége felhasználói szempontból kristálytiszta lett. Tanulmány tanulmányozás után a Walmart kedvelőinek, Akamai, és amazon következetesen hazavezette azt a pontot, hogy a felhasználók meggyőzik a gyors betöltési és válaszidőkről. A helyszín sebességének pontos szerepe a SERP eredményeiben azonban kissé zavaró marad. Tanú például a tömegesen felpuhult webhelyek amelyek továbbra is magas rangúak az interneten.

Google PageSpeed ​​ToolsA Google folyamatban lévő munkája a PageSpeed ​​eszközökkel megmutatja elkötelezettségét a sebesség mellett.

Nem kétséges, hogy a Google elkötelezettsége a gyorsaság iránti általános cél iránti elkötelezettség. Tól től Google DNS nak nek Google Fiber, és PageSpeed ​​eszközök a nemrégiben bejelentett AMP projekt, A sebesség a keresési óriás sokkal kiemelkedőbb projektének középpontjában áll. És bár még meg kell határozniuk a webhely sebességének pontos súlyát a keresőmotor eredményeiben, ez nem akadályozta meg mások ezt a próbálkozást..

Tekintettel erre, térjünk tovább ahhoz, amit a harmadik féltől származó tanulmányok feltártak az ügyben:

A webhely sebességére vonatkozó adatok a mai napig

Noha a kemény szám ritka a gyakorlatban, néhány tanulmány megkísérelte meghatározni a weboldal sebességének szerepét a SEO-ban 2010 óta..

A Moz.com bevonult a 2013-as vitába mérföldkő nyomozás 2000 véletlenszerű keresési eredmény elemzése több mint 100 000 oldalon, annak megállapítása érdekében, hogy milyen szerepet játszott a webhely sebessége, ha van ilyen.

Az első felmerült kérdés az volt, hogy a kifejezés "webhely sebessége" önmagában kissé homályos. Úgy tűnt, hogy Moz tanulmánya arra utal, hogy sem a dokumentum teljes időtartama (meddig lehet kapcsolatba lépni az oldallal), sem a teljesen megjelenített idő (az összes elem teljes feltöltéséhez szükséges idő) nem játszott jelentős szerepet a keresőmotorok rangsorolásában.

Egy másik meglepő eredményként azt mutatták, hogy a teljes oldalméret és a képtartalom átlagos mennyisége is kevés észrevehető különbséget mutat a keresési rangsorban..

A vizsgálat azonban egyértelmű összefüggést mutatott az első byte-ig eltelt idő (TTFB) és a keresési rangsor pozíciója között. A fogadások enyhén fedezték a Moz-féle megállapítások átfogó összefoglalóját, ám végül azt javasolták, hogy a TTFB csökkentését célzó hátsó fejlesztések és a felhasználók boldogságának megőrzésén alapuló fejlesztések kombinációjára összpontosítsanak..

2014-es tanulmány Lengyel kutatók a Poznan Egyetemen széles körben támasztotta alá Moz következtetéseit és a Google állítását, miszerint a webhely sebessége nem olyan fontos a SEO számára, mint az általános relevancia. Az oldal teljes betöltési ideje ismét nem mutatott összefüggést a rangsorolással, de ez a tanulmány látszólag jelezte, hogy a feltérképezési időt használták rangsorolási tényezőként..

A poznani csapat megállapításai azt sugallták, hogy az összes többi tényező egyenlőségével a feltérképezési idő változékonyságát használják döntő tényezőként a minősítésekben, és hogy teljes súlya rangsorolási tényezőként valahol 0,35% és 1,04% között van..

hely sebességű rangú tényezők

A közelmúltban a 2016. évi Backlinko tanulmány nagyobb képet vett át, amikor több mint egymillió eredményt vizsgált meg a legfontosabb jelenlegi rangsorolási tényezők meghatározása érdekében. Noha a tanulmány feltárta, hogy a gyorsabb betöltési helyek inkább magasabbnak tűnnek a keresési rangsorban, a szerzők nem tudtak határozott összefüggést azonosítani. Az olyan tényezőket, mint a linkek tekintélye, a linkek száma, a relevancia és a tartalom hossza, mind lényegesen jelentősebbnek tekintették.

A szerkesztő megjegyzése. Ezzel az erőforrással dolgozva Daniel Ene-vel is kapcsolatba kerültünk Agilis média, és megkérdezte, hogy mit gondol a webhely teljes sebessége és a SEO szempontjából. Íme, mit kellett mondania:

Tapasztalataim szerint a betöltési idő, bár a Google kijelenti, hogy ez rangsorolási tényező, nem látom jelentős összefüggéseket az átlagos oldalbetöltési idő és a magas rangsor között..

Most nem azt mondom, hogy ne vegye figyelembe a betöltési időt, mert felboríthatja a felhasználókat. Gondoljon csak magadra: szeretne 20, 30 vagy 40 másodpercet várni egy weboldal teljes feltöltésére?

Mindazonáltal Daniel azt javasolja, hogy a linkek továbbra is talán jobb befektetés, ha korlátozott SEO költségvetéssel rendelkezik:

A linkek nagy szerepet játszanak az általános rangsorolásban. Tegyük fel, hogy az átlagos töltési idő 10 másodperc, és a versenytársak összes webhelye csak 5 másodperc alatt töltődik be. De van 100 link, és csak 50 link van. Figyelembe véve a kapcsolat értékét egyenlőnek, ki gondolja, hogy ki fogja rangsorolni az 1. pontot?

Tehát a kevés mélyreható tanulmányból, amelyeket a témában végeztek, Úgy tűnik, hogy a webhelyek sebességére figyelmet fordítanak, de messze nem olyan fontos tényező a SEO szempontjából.

Ez lenne a történet a saját oldalainkon?

Saját megállapításaink a ThemeIsle, a CodeinWP és a JustFreeThemes témákban

Ezután a saját élő oldalainkhoz fordultunk (ThemeIsle, A CodeinWP és JustFreeThemes) annak megállapításához, hogy lehet-e összefüggés vagy okozati összefüggés a WordPress webhelysebessége és az általános organikus keresési teljesítmény között.

A 2014 elejére vonatkozó forgalmi adatok alapján mindhárom webhely a bioforgalom folyamatos, folyamatos növekedését mutatta, karácsonykor alkalmanként szezonális csökkenéssel..

ThemeIsle organikus forgalom.A ThemeIsle organikus forgalma az idő múlásával folyamatosan növekszik.

A WordPress webhelysebessége szempontjából azonban tényleg csak egy nagyobb kezdeményezés történt ebben az időszakban: a hostolási lépés a Pagely a lakk gyorsítótárazással együtt, 2015 áprilisában. Bár ez nem gyakorolt ​​jelentős hatást az oldal teljes betöltési idejére, az első byte-ig eltelt időnk 1,6-ról 0,1 másodpercre csökkent, például a ThemeIsle-nél..

ThemeIsle TTFB csökkentésA TTFB jelentős csökkenése a Pagelyre való áttérés után.

A hat hónapos szezonális organikus forgalom gyors áttekintése azóta kevés vagy egyértelmű hatást nem mutat – ez egy történet, amelyet megismételtek a másik két ingatlanban.

codeinwp forgalom

tematikus forgalom

Mindent figyelembe véve, rendkívül nehéz kihúzni a WordPress webhelysebességének a SEO-ra gyakorolt ​​jelentős hatását, elkülönítve a három zászlóshajó-tulajdonságunk közül az elmúlt két év során. Még mindig sok tennivalónk van az általános oldalbetöltési idő szempontjából, hogy a lehető leghamarabb élményt nyújtsuk felhasználóink ​​számára, de semmi nem utal arra, hogy mindkettőt megbüntettük volna a teljes betöltési idő viszonylag elhanyagolhatósága miatt, vagy jutalmat kapunk az idő első bájtra történő csökkentéséért végzett munkáért.

ThemeIsle PageSpeed ​​eredményekA ThemeIsle PageSpeed ​​eredmények azt mutatják, hogy további optimalizálások végezhetők el.

Alsó vonal

Olyan tanulmányok, mint például a Moz (és a Google saját tanácsai), elegendőek ahhoz, hogy bemutassák, hogy a webhely sebessége határozottan szerepet játszik a keverékben rangsorolási tényezőként, de semmi nem utal arra, hogy annak súlya jelentősen meghaladja az 1% -ot. Ezek a tanulmányok és a saját, a helyi oldalakon tapasztalt megállapításaink azt is sugallják, hogy az általános oldalbetöltési idő nem a SEO-gyilkos, sokan úgy vélik, hogy.

A Backlinko szélesebb rangsorolási tényezőinek részletes vizsgálatával együtt biztonságosnak feltételezhetjük ezt A relevancia és a tekintély továbbra is a szerves forgalom hajtóereje.

Ennek ellenére a felhasználók folyamatosan igényelnek gyors betöltést igénylő webhelyeket, és a webhelysebességnek a konverziókra gyakorolt ​​lehetséges negatív hatása ebben a szakaszban jól bevált. Mivel a mobiltelefon megjelenése nem mutat lassulási jeleket, a sebesség iránti igény továbbra is fennmarad.

A webhelytulajdonosok számára nyújtott gyakorlati tanácsunk az, hogy a lehető leggyorsabban kezdjük el a webtárhely-verem használatával, majd azonnal megduplázza a tartalmat és csatlakozzon más webhelyekhez. Miután a forgalmi csapot bekapcsolta, akkor értelmes visszatérni a webhelysebesség-optimalizálás témájához, ha már vannak számok, amelyekkel valóban meg lehet mérni annak hatását.

Következtetés

A webhely sebessége nyilvánvalóan komoly aggodalomra ad okot a Google számára, és egyike azon tényezőknek, amelyeket egy adott időben aktívan figyelnek. Kutatásunk azonban azt mutatja, hogy annak tényleges súlyozása a rangsorolási tényezők között jelenleg viszonylag alacsony, tehát az uber-optimalizálásnak nem szabad a teendők listájának tetején lennie..

Ugyanakkor a folyamatos optimalizálás egy olyan eszköz, amelyet folyamatosan meghúzhat webhelytulajdonosként, és ennek strukturált megközelítése a webhely sebessége szempontjából jól kifizetődik Önnek és a felhasználóknak az úton. Ezt szem előtt tartva regisztráljon ma ingyenes WordPress webhelysebességű e-mailes tanfolyamunkra (lent), amelyen gyakorlati tippeket kaphat.

Szeretnénk hallani a WordPress webhelysebességéről szóló általános visszajelzéseit is, mivel azok a SEO-hoz kapcsolódnak. Van jelentések vagy tanulmányok, amelyeket elmulasztottunk, vagy vannak trükkök, amelyeket megoszthat? Vegye fel a kapcsolatot az alábbi megjegyzésekkel, és tudassa velünk!

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector