A közösségi média ikonok legjobb elhelyezése meghatározása

Hány webhelyen járt már azon a helyen, ahol közösségi médiagombokat keres, és egyszerűen nem találja meg őket? Akkor csak addig lehet görgetni egészen lefelé az oldal aljára, amelyben látja őket a láblécbe fészkelve. Néha olyan kicsik, hogy valószínűleg egyáltalán nem is vannak ott.


A közösségi média túl nagy és túl fontos ahhoz, hogy az ügyfelek webhelyeinek aljára tudjon jutni. A közösségi média gombjai valahol kiemelkedő helyet érdemelnek. Nem kell, hogy az arcodban legyen, de határozottan szemet gyönyörködtetőnek és könnyen megtalálhatónak kell lennie. Alapvetően, ha egy webhely látogatója kedveli az Ön ügyfelének tartalmát, és azt akarja követni a Twitteren vagy a Facebookon, akkor képesnek kell lennie arra, hogy ezt megtegye anélkül, hogy az ikonok vagy linkek után vadászni kellene..

Tekintettel erre, töltsünk el egy kis időt ma a szociális média ikonok mindent megbeszélésével, a rendelkezésre álló típusoktól kezdve, amikor azok megjelennek a webhelyen, egészen az ügyfelek iparának a döntéshozatalhoz ebben a tekintetben.

Miért számítanak a közösségi média gombjai??

A közösségi média gombjai már egy ideje működnek. Eleinte senki sem tudta, milyen értéket hozhat pontosan, amellett, hogy szép kiegészítésként szolgál a tiszta formatervezéshez. Ma tudjuk, hogy az ilyen gombok jelenléte további megemlítéseket és megosztásokat eredményez, és a számok nagyon valók. Például, vissza 2011-ben, HubSpot számolt be hogy a Twitter megosztás gombjának beillesztésével a Twitter hétszer megemlíti. Ez óriási!

De nem haladunk meg önmagunkról, ugyanakkor túl sok szociális média gombnak ellentétes hatása van – csökkenti a teljes részvények számát a döntésbénulás miatt. Csak azért, hogy egy példát mutasson neked, Neil Patel, a QuickSprout, egyszer megosztotta hogy amikor két új közösségi médiagombot adott a LinkedIn és a Pinterest számára (az eredeti három tetején – a Facebook, a Twitter és a Google+), a részvények 29% -kal estek vissza..

Tehát egy webhely megfelelő közösségi média megjelenésének megtervezése, ha megteszi, a részleteket tartalmazza. Arról van szó, hogy megtaláljuk-e a megfelelő egyensúlyt abban, hogy a látogató milyen gyorsan észreveszi az ikonokat, és hogy mennyire könnyű megosztani anélkül, hogy túl sok lehetőség közül kellene választani..

Milyen gyakran használják a látogatók őket?

Nyilvánvaló, hogy a szociális médiagombokkal kapcsolatos fő célunk az, hogy ne csak üljünk valahol, hanem meggyőzzük a látogatókat, hogy használják őket, és osszák meg azokat, amelyeket éppen olvasnak.

Tehát az emberek valóban rákattintanak a megosztás gombra?

Röviden: igen. A konkrét eredmények azonban nagymértékben függenek a réstől és a megjelenített webhely típusától. Általában arra számíthatunk, hogy az adott tartalom egyes tweetteinek 5–40% -a tweet gombokból származik, amelyek maga a tartalom mellett jelennek meg.

Ez a grafikon készítette Joshua Benton szemlélteti a 37 média közösségi média eredményeit:

társadalmi 5

Az eredeti forrás idézéséhez:

Az Y tengely az 1000 legutóbbi tweet százaléka, amelyet a Twitter szerint egy Tweet gomb generált. Tehát a nytimes.com (The New York Times) tweetjeinek 16,3% -a jött ilyen gombból, szemben a wsj.com (The Wall Street Journal) 20,2% -ával..

Ebből kifolyólag. Engedélyeznünk kell valamilyen szociális média gombot az ügyfeleink webhelyein? Igen, biztosan.

A szociális média ikonok típusai

Alapvetően kétféle szociális média ikon elérhető jelenleg: profil linkek és megosztás gombok.

Profil linkek tetszőleges számú formát ölthet, a közösségi hálózat ikonjától az ikonig, valamint a hálózat nevéig. Még egy egyedi ikon is kidolgozható, hogy jobban tükrözze az ügyfél márkáját. A webhely típusa és a társadalmi ikonok számára biztosított hely fogja meghatározni, hogy melyik lehetőség a legmegfelelőbb az ügyfél helyzetéhez. Ennek ellenére ezek a linkek közvetlenül a kérdéses közösségi média profilra mutatnak. Ez lehetővé teszi a webhely látogatói számára a közvetlen kapcsolatot az ügyfelekkel a különféle közösségi hálózatokon.

Példa profilhivatkozásokra:

társadalmi 1

Megosztás gombok, másrészt, ne vegye fel a webhely látogatóját az ügyfél közösségi profiljaira. A kattintás inkább arra kéri őket, hogy osszák meg az aktuális oldalt egy adott közösségi hálózaton. Minden közösségi hálózat rendelkezik ezekkel a megosztott szociális média gombokkal – amelyek beépülő modulon keresztül telepíthetők, vagy akár egy olyan külső szolgáltatás, mint a puffer. Fontosak egy webhely társadalmi hatókörének bővítésében. És mint valószínűleg tudod, ez szerves része a közönség felépítésének.

Példa:

társadalmi 2

Mi a helyzet az ikonelhelyezéssel??

A társadalmi ikonok elhelyezése megmutathatja a különbséget a társadalmi elkötelezettség és az elszalasztott lehetőségek között. Valójában csak néhány hely található a társadalmi ikonok számára, amelyeket elsődleges ingatlannak tekintnek:

Fejléc: A fejléc vonzza először a webhely látogatóit. A weboldal címe és a fő navigáció mellett ide illeszkednek a szociális profil linkjeinek ikonjai is.

Oldalsáv: A társadalmi ikonok elhelyezése az oldalsáv teteje mellett egy másik módszer a látogatók gyors látásának biztosítására. Ennek előnye, hogy kiemelhető widget-fejléccel, például, "Kövess engem!"

Bejegyzés felett vagy alatt: Ha az ügyfelek biztosítani akarják a társadalmi elkötelezettséget, akkor a megosztás gombok blogbejegyzés fölé és / vagy alá helyezése jó módszer erre a célra. Ez is a legnépszerűbb módja a megosztási gombok megjelenítésének. Erre példákat találhat olyan webhelyeken, mint a TechCrunch, a The Verge, a Mashable és számtalan más oldalon.

társadalmi 3

Úszó rudak: Annak biztosítása érdekében, hogy ügyféloldalai a lehető legtöbb megosztást kapjanak, jó megoldás egy beépülő modul telepítése, amely valamilyen lebegő sávot biztosít. A lebegő sáv gondolata az, hogy mindig a képernyő látható részén maradjon, amikor a látogató fel-le görgeti az oldalt.

A lényeg az, hogy a társadalmi elkötelezettség kapcsolatait a webhely látogatójának nézetei között és a lehető legnagyobb mértékben könnyen elérhető helyen tartsuk. Ha a tartalom hosszú, akkor az ikonok csak a fejlécben és a láblécben történő elhelyezése nem minősül annak, hogy azokat a látogató látványában tartsuk..

Nagyon szép erre példa a ReadWrite oldalon. Ha az asztalra látogat, az oldalán a sáv látható. A mobilról történő meglátogatáskor csak a közösségi média gombjai jelennek meg a bejegyzés felett és alatt.

társadalmi 4

Valami még érdekesebbet keres? Mi lenne egy olyan hűvös elhalványító hatással, mint amilyet a Upworthy? Ez rendkívül jól láthatóvá teszi az ikonokat, mivel azok szó szerint rád ugranak. Lefelé gördülve egy fejléc jelenik meg egy szalaghirdetésen, amely felszólítja a látogatókat, hogy osszák meg az oldalt a Facebookon. Számos plugin használható ennek elérésére.

upworthy-társadalmi-bar

Az ipari hatás

Noha az iparág minden vállalata profitálhat a szociális média részvételéből, a szociális média felhasználásának szempontjából nem mindegyik jön létre egyenlően. Lehet, hogy például egy nagyon vállalati webhely nem tudja használni a lebegő sáv stílusú megosztás ikonokat, mert nem kínálnak professzionális megjelenést. És egy csapat alapú webhely – például egy ügyvédi csoport – valószínűleg nem tudna használni az oldalsáv ikonjait, mert ezek általában a szerző életrajzának és / vagy fejlécének a alatt jelennek meg, így helytelennek tűnnek..

Az ipar mindenekelőtt a az oldal jobb felső sarkában Úgy tűnik, hogy a társadalmi profil ikonok számára a legjobb elhelyezkedés. És ez nem igazán meglepő. Az online látogatók elvárják, hogy a weboldal elemei is legyenek ahol szoktak megtalálni őket a korábbi felhasználói élmény alapján. Ez határozottan támogatja a „jobb felső oldal” ötletét.

Lehet, hogy az ikonok és a megosztás gombok nem elegendőek

Valójában több lehetősége van, nem csupán az ikonok, amelyek a közösségi profilokra és a közösségi média megosztási gombjaira mutatnak, hogy megkönnyítse a tartalom megosztását az ügyfelek webhelyének látogatói számára. A közösségi hírcsatornákat beágyazhatja – gyakran az oldalsávba -, hogy további figyelmet vonzzon az egyes társadalmi fiókokhoz. Ennek további előnye, hogy még eredeti tartalmat helyez el a webhelyen, ami határozott bónusz.

Könnyedén felveheti a Twitter API-t, hogy megmutassa az ügyfél tweet-patakját, vagy a Facebook Like Box segítségével megjelenítheti legújabb hozzászólásait közvetlenül a webhely bármely widgetizált területén. Az oldalsáv a leggyakoribb választás a helymeghatározás szempontjából, de a legjobb lehet, ha ezt a tartalmat beágyazza egy közösségi hírcsatornáknak szentelt oldalba..

Használhatja a Social Share Starter plugin a negatív társadalmi bizonyítékok következményeinek kiküszöbölése. Vagyis valószínűleg nincs semmi rosszabb, ha a társadalmi megosztás ikonjait csak akkor jeleníti meg, ha nullákat mutatnak minden egyes megosztáson. Ez a bővítmény csak akkor jeleníti meg megosztásait, ha elért egy bizonyos küszöböt, és együttesen jeleníti meg azokat, hogy még lenyűgözőbb első benyomást keltsenek..

A hatékonyság értékelése

Mint minden más az interneten, a közösségi média ikon elhelyezését is meg kell vizsgálni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az eredményes-e. Az Analytics az egyik legjobb módszer ennek elérésére. Valójában az egymással elválasztott tesztelés a legjobb megoldás arra, hogy közvetlen benyomást szerezzen arról, hogy a társadalmi ikonok mennyire hatékonyak az ügyfelek webhelyein..

A felosztott tesztet a Google Analytics segítségével beállíthatja a következő használatával Tartalmi kísérletek. Az oldal egyik verziója tartalmazhatja az ikonokat a fejlécben, az egyik pedig az oldalsávban. Vagy az egyik oldal a bejegyzés tetején található megosztásgombokkal sportol, és összehasonlítani szeretné ezt egy lebegő megosztási sávval. Bármelyik is legyen a specifikáció, a tesztelés az egyetlen módja annak, hogy megnézze, mi működik, mi nem, és mit kell tennie ahhoz, hogy a felhasználók jobban elköteleződjenek a közösségi profilokkal..

Egy másik elemző oldal, Mouseflow, élő követést, kattintással és mozgatással kapcsolatos hőképeket, valamint az oldalon belüli elemzést kínál, amely átfogó képet nyújt az ügyfél webhelyének minden oldaláról. Mivel az összes weboldal nem azonos módon készült, a tartalom típusa határozza meg azt a nézőt, amely az ügyfél webhelye vonzza. És az, hogy hogyan navigálnak ezen a webhelyen, attól függ, hogy ez valamilyen orvosi szakértői vélemény webhely vagy kiskereskedelmi speciális üzlet. Annak ismerete, hogy a nézők hogyan működnek együtt ezen a webhelyen, ahol kattintanak, és hol töltenek idejük nagy részét az oldalon, segít tovább meghatározni a közösségi média ikonok legjobb elhelyezkedését..

Következtetés

Mint biztos vagyok benne, hogy eddig elmondhatja, a közösségi ikonok és a közösségi média megosztási gombjainak sikeres elhelyezése számos tényezőtől függ. De csak azért, mert esetleg időt kellene töltenie arra gondolva, ez még nem jelenti azt, hogy nem érdemes folytatni. A vállalkozás számára jó annak biztosítása, hogy ügyfelei megkapják a lehető legtöbb társadalmi részvényt – valamint a következő követések és kedvelések maximális számát. Mindkét fél számára előnyös, ezért arra is törekedhet, hogy segítsen ügyfeleinek helyesen csinálni.

Mit talált a legjobb helynek a társadalmi ikonok megjelenítéséhez? Mi a helyzet a megosztás gombokkal? Szeretném hallani az alábbi megjegyzésekben az Ön véleményét arról, hogy mi működik, és mi nem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map