A gyakorlati SEO útmutató, amelyet valójában használhat – Aka. SEO azoknak az embereknek, akiknek nem tetszik a SEO

Miért van szüksége egy praktikus SEO útmutatóra? A tartalom optimalizálása a keresőmotorok számára nagy üzlet. Ha képes azonosítani a vállalkozása szempontjából releváns kulcsszavakat, létrehozhat olyan tartalmat, amely jól rangsorolja ezeket a kulcsszavakat, és ezután a tartalom optimalizálása az adott kulcsszavak legfontosabb helyeinek elérése érdekében online üzleti tevékenységet eredményezhet vagy megszakíthat.


Mivel a keresőmotorok optimalizálása (röviden SEO) olyan fontos, óriási ipar fejlődött az elmúlt két + évtizedben, hogy minden méretű vállalkozás számára segítséget nyújtson a keresőmotorok számára. Az utóbbi években, mivel a tartalommarketing számos online vállalkozás fontos növekedési csatornájává vált, a SEO-ról való írás tehát nyilvánvaló célponttá vált.

A termék mindez hatalmas mennyiségű információt tartalmaz a SEO-ról. Amint valaki az eredményeket megpróbálja elérni, névlegesen származhat "jó SEO", hogyan lehet navigálni az információs tengeren? Hol kell összpontosítania az idejét? Melyik "tippek és trükkök" valóban hasznosak?

Ez a bejegyzés a gyakorlati SEO útmutató – amit valójában használhat.

gyakorlati SEO útmutató

A SEO szándékosan bonyolult

Számos hasznos heurisztikát fogunk használni a SEO elmélkedéséhez ebben a bejegyzésben. Itt van az első:

 • A SEO ipar arra ösztönözte, hogy a SEO-t a lehető legbonyolultabbá tegye.

Ha ez bonyolult, vagy sok pénzt kell költenie divatos SEO eszközökre (amelyek kétségtelenül egy csomó adatot öntenek ki), vagy pedig a szakértőkre kell bíznia. Plusz, mivel a keresőmotorok algoritmusai szigorúan őrzött titkok, nagyon nehéz ellenőrizni, hogy kinek van igaza. Ez csak egyre több bonyodalomhoz vezet.

Nehéz tudni, kiben bíznak: senki sem végez egyszerű SEO-ot. Valójában, ha keres "egyszerű SEO", nagy irónia (legalább számomra), hogy az első eredmény ígéretes "32 egyszerű SEO tipp". Harminckettő! A harminckettő lépés nem egyszerű folyamat.

Nem egy egyszerű SEO útmutató

Mindez nem jelenti azt "A SEO haszontalan"; A SEO nagyon értékes, de a legtöbb ember számára nem kell, hogy olyan bonyolult legyen, mint amilyennek látszik. A SEO körüli zaj között a nagyon egyszerű alapok könnyen eltévedhetnek.

Fontos, hogy a továbblépés előtt megnyomjuk a visszaállítási gombot, hogy gondolkodjunk a SEO-ról, így remélhetőleg ugyanabban az oldalon ugyanazon az oldalon beragadhatunk a SEO útmutatóba és a gyakorlatilag felhasználható bevált gyakorlatokba..

A keresési eredmények megértése

Először beszéljünk a keresési eredményekről vagy a SERP-kről, ahogy az iparág ezeket hívja. A keresési eredmények maguk a varázslatok fordulnak elő: itt a keresőmotor felhasználó beír egy keresési kifejezést, majd rákattint az eredményre, amely szerinte a legrelevánsabb.

Maga a keresőmotor megkönnyíti a felhasználók életét, ezért megpróbál először a legmegfelelőbb eredményt megjeleníteni az oldalon. A keresőmotorok nagyon jól elérték ezt az elmúlt években, így a felhasználók most általában bíznak abban, hogy az első keresési eredmény lesz a legrelevánsabb..

Így a felhasználók bíznak az eredményekben, amelyeket a keresőmotorok többet hoznak nekik, és nagyobb hajlandóságuk van arra, hogy a legfontosabb eredményekre kattintjanak! Ez aligha meglepő, sőt, a SEO nagy része a hangsúly "magasabb rangot", de ami meglepő, az a mérték, amellyel a felhasználók a legnépszerűbb eredményekre kattintanak.

Erről adatok vannak nem teljesen világos, de a legtöbb tanulmány egyetért: a kattintások nagyjából háromnegyede a három első eredményhez vezet. Összegezve azt becsülhetjük, hogy az összes keresési kattintás egyharmada vagy fele az egyetlen legfontosabb eredményhez vezet.

(Grafikonok: Visualizer Lite.)

Az Ön tartalma, amely jól működik, rangsorolja-e az első oldalt? Ha kívül esik az első háromon, akkor a fenti eredmények komoly kattintásokra fognak kattintani. Így sok SEO hangsúlya "magasabb rangot", vagy "lépjen az első oldalra" rossz. Arra kell összpontosítania, hogy az első oldal tetejére kerüljön. Bármi mást, és vadul kimaradsz.

Gondolj újra erre a keresőmotor szempontjából: hogyan választja ki a három legjobb eredményt? Kiválasztja a legrelevánsabb és a legjobb eredményeket. A SEO feladata tehát az, hogy az első számú helyre kerüljön. Ez arra készteti Önt, hogy radikálisan állítsa át a tartalom körüli gondolkodást: a legjobbnak kell lenned; ha az első tíz közé tartozik, akkor ez nem csökken.

Így bevezethetünk még két heurisztikát:

 • Gondoljon a keresési eredményekre a keresőmotor szempontjából.
 • Célja a legelső helyet, nem csak az első oldalt.

Ha egy keresési kifejezésre céloz (erről a következőről fogunk beszélni), csak végezzen keresést! Kattintson a három legfontosabb eredményre: őszintén mondhatod, hogy tartalma határozottan jobb, mint a jelenleg rangsorolt? Ennek kell lennie a tesztnek, és így kell gondolkodnia a keresési eredményekkel kapcsolatban.

Hogyan lehet kulcsszó kutatást végezni?

A kulcsszó-kutatás hihetetlenül fontos része a SEO folyamatnak, és ennek kell lennie az első gyakorlati dolognak, amely elveszi ezt a SEO útmutatót, mivel valamit meg kell tenni minden alkalommal, amikor a keresőmotorok weboldalát optimalizálja..

A kulcsszó-kutatás nagyjából hangzik: az a kiválasztás, mely kulcsszót vagy kulcsszavakat célozza meg az adott oldal. Ez lehetővé teszi az oldal optimalizálását olyan kulcsszavakhoz, amelyeket az emberek ténylegesen keresnek, és olyan kulcsszavakhoz, ahol valóban lehetséges rangsorolni a.

Szüksége van egy kulcsszó-kutató eszközre a kulcsszó-kutatás elvégzéséhez. Ezek közül a legnépszerűbb A Google Kulcsszótervezője.

A Google fizetett AdWords hirdetési platformjára való felhasználásra tervezték, ez három darab igazán hasznos információt nyújt a keresési kifejezésekről:

 1. Az átlagos havi keresések száma a keresési kifejezésre.
 2. A keresési kifejezés szerint célzott hirdetések versenye (vegye figyelembe, hogy ez a hirdetésekre vonatkozik, és nem hirdetéseket készít, de ez jó általános mutatója a versenyképességnek).
 3. A keresett kifejezéshez kapcsolódó kulcsszavak.

A Google Kulcsszótervező képernyőképe

Ezzel a három információval felszerelve nagyon gyorsan dönthet arról, hogy mely kulcsszavakat kívánja megcélozni.

Például erre a bejegyzésre a kulcsszóval kapcsolatos kutatásaimat úgy indítanám, hogy a Kulcsszótervezőbe lépve kattintanám "Keressen új kulcsszavakat egy kifejezés, webhely vagy kategória segítségével", és belépünk, mondjuk, "A SEO elutasította" mint a kulcsszóm a "Az Ön terméke vagy szolgáltatása" doboz. Ezután kattintson a gombra "Szerezzen ötleteket".

Ez megmutatja nekem "A SEO elutasította" csak körülbelül 100 havi kereséssel rendelkezik, így valószínűleg nem jó neve a cikknek.

Áttekintve az ötletek listáját, látom "SEO útmutató" akár 10.000 keresést végez havonta, de alacsony a verseny.

Most már tudom, hogy meg kell változtatnom a tartalmi cél kulcsszót, és potenciálisan 100x annyi embert érhetek el havonta a keresés során, mint közvetlen eredményt..

Eredmények a Google Kulcsszótervezőből

Bónusz szintű kulcsszó kutatáshoz szeretném használni a (fizetett) eszközt KWFinder, amelyet sokkal barátságosabb használni, és sokkal részletesebb részleteket tartalmaz, extra információt szerez az eredményekről (például, hogy hány ember kapcsolódott egy oldalhoz vagy tweetelt; általános "milyen nehéz rangsorolni" pontszám; és az egyes pozíciók becsült látogatásai).

A KWFinder eszköz képernyőképe a működésben.A KWFinder eszköz képernyőképe a működésben.

Ez az eszköz megkönnyíti a kapcsolódó automatikus kiegészítések keresését is, és olyan kérdéseket tesz fel, amelyeket az emberek az Ön kifejezéssel kapcsolatban keresnek. Ez mind hihetetlenül hasznos, mivel nagyon világos képet nyújt Önnek arról, hogy mi ellen áll.

Szeretem a KWFinder-et, mert nagyon jól csinál egy dolgot, nem pazarol feleslegesen sok adatot (mint sok SEO eszköz), és viszonylag nagyon megfizethető, havonta kb..

A Google Kulcsszótervezőjével feltétlenül megbirkózhat, de ha bármilyen méretű kulcsszó-kutatást végez, akkor egy olyan eszközt, mint például a KWFinder, rendkívül hasznosnak talál (érdemes megjegyezni, hogy a blog-készítés útmutatójában, egy SEO eszköz használatával) kulcsszó-kutatáshoz az első helyet foglalta el.

A jó SEO a jó kulcsszó kutatással kezdődik. Miután megtudta, hogy és mire versenyez, tovább léphet a következő szakaszba: a tartalom optimalizálása.

Az oldal optimalizálása

Az oldal optimalizálása az a cél, hogy a céloldalt a lehető legvonzóbbá tegye a keresőmotorok számára. Amikor a Google eljut az oldalára, hogyan tudja biztosítani, hogy az a lehető legjobban tetszik? Ez a kérdés, amellyel a SEO útmutató foglalkozik itt.

A legelső észrevétel, hogy a lehető legjobb tartalommal kell rendelkeznie. A folyamat kulcsfontosságú tétele fontolóra kell vennie annak ellenőrzését, hogy tartalma kiváló-e. Minden más másodlagos: megteheti az összes optimalizálást a világon, de ha a tartalma nem jó, akkor sehova sem juthat el.

A kérdés magadhoz: "jobb a tartalom, mint a Google kulcsszóimhoz tartozó összes többi, ami jelenleg a Google-on található?"

Miután eleget tett a tartalom követelményeinek, megváltoztathatjuk a taktikai stratégiákat, amelyek a legtöbb oldal optimalizálási cikket alkotják. Ha a Google két kiváló tartalommal szembesül, akkor szinte biztosan kedveli azt, amely jobban elvégzi ezeket az oldalsó optimalizálásokat. Ráadásul csak a meglévő tartalom ezen optimalizálása révén szinte azonnal javulhat a rangsor. Ez a cucc nagyon értékes, és érdemes megtenni.

A WordPress felhasználókat számos kiváló SEO plugin áldja meg, amelyek az oldal optimalizálásánál elvégzendő nehéz munkák részét képezik az Ön számára. Ezek közül a WordPresshez messze a legnépszerűbbek Yoast SEO. Ha még nem használja a Yoast SEO-t, akkor itt az ideje telepíteni! Ingyenes, és lehet közvetlenül a WordPress Irányítópultból telepítve. Ezután érdemes felkeresnie a plugin beállításait, és követnie kell a telepítési utasításokat.

Miután lefedte ezt az alapvető beállítást, elkezdhetjük az egyes cikkek optimalizálását a WordPress-ben a Yoast SEO használatával. Menjen az optimalizálni kívánt bejegyzéshez vagy oldalhoz, és görgessen le az oldal aljára. Itt található a Yoast közlekedési lámparendszere, amely elmondja, hogy Ön hogyan jár az oldalsó optimalizálással. Ezt ellenőrző listának kell tekintenie, a lámpákat a lehető legzöldebbé kell tenni, és ezt minden egyes közzétett bejegyzésnél meg kell csinálnia.

Ez rendszerként működik, mivel egyszerű, nagyon hozzáférhető, és a lámparendszer arra készteti Önt, hogy szisztematikusan gondolkodjon az oldal optimalizálásán. Ez nem a legteljesebb rendszer, de kiválóan elvégzi az alapok lefedését, és a webhelyek túlnyomó többségénél jó lesz..

Rendben, tehát a következőképpen szeretné használni a Yoast SEO egyes szakaszait:

(1)

Állítsa be a fókusz kulcsszót. Ennek kell lennie az elsődleges kulcsszónak, amelyet megcéloz (amelyet az adatok felhasználásával korábban választott).

Ez talán a legfontosabb Yoast-beállítás, amelyet meg kell ellenőriznie, és ezt hangsúlyozni szeretnénk ebben a SEO útmutatóban.

(2)

Győződjön meg arról, hogy a fókuszkulcs szerepel a következőkben:

 • A bejegyzés címe. | A bejegyzés URL-je. | A bejegyzés metaleírása.
 • A bejegyzés első bekezdése, ha lehetséges. Személy szerint nem szeretnék túlságosan szigorúan állni ebben, mivel néha csak nem működik, de az idő nagy részében ezt a szabályt betartom.
 • Egy vagy két alfeje, amelyet a hozzászólásban használtak.
 • Többször az egész poszton. A Yoast elemzése szakasz megmutatja a kulcsszó sűrűségét; győződjön meg arról, hogy ez a szakasz zöld.

(3)

Szerkessze újra a SEO címet és a meta leírást. Jó a cím hossza? Hogyan néz ki a mobiltelefon? Csábító-e a leírás? Kattintson rá? Tegye fel ezeket a kérdéseket, és hajtsa végre a szükséges változtatásokat.

(4)

Győződjön meg arról, hogy a bejegyzésben szereplő képek ALT szöveggel rendelkeznek, és a fókuszkulcsszó szerepel ezek egyikében vagy kettőjében. Az ALT-szöveg fontos a hozzáférhetőség szempontjából, ezért ezt inkább akadálymentesség-eszközként, és nem SEO-eszközként kell kezelni.

(5)

Lépjen kapcsolatba a webhely néhány másik bejegyzésével, és a többi hozzászólás fókuszkulcsaként használja a hivatkozás szövegét. Ez nem fogja növelni ezt a bejegyzést, de ha minden alkalommal megteszi a közzétételt, akkor az végül is megteszi.

Ez az ötlépéses folyamat minden, amit tennie kell! Ez egy nagyon egyszerű módja az oldal optimalizálásának előnyeinek 95% -ának megszerzésére egy olyan folyamat során, amely csak pár percet vesz igénybe. A WordPress-webhelyek túlnyomó többsége esetében ez a legjobb megoldás: könnyen megtehető, ez azt jelenti, hogy minden alkalommal meg fogod csinálni, és ez önmagában teszi a nyertest.

Kényelmes ellenőrző listát talál a bejegyzés alján. Tartsa bárhol, ahol megnézi, és térjen vissza minden egyes alkalommal, amikor közzétesz egy bejegyzést.

Oldalon kívüli optimalizálás

A keresőmotorok nyilvánvalóan nem csak az Ön bejegyzését vagy oldalát tekintik meg, amikor eldöntik, hogyan rangsorolja azt egy keresési kifejezés alapján. Sok más információt is megnéznek, és ezek az ön "off-page" rangsorolási tényezők. Mindezeket nem befolyásolhatja, de befolyásolhatja néhányat, és itt érkezik az oldalon kívüli optimalizálás. Két nagy téma van ebben a SEO útmutatóban, amelyet itt megvitathatunk, amelyek a legtöbb webhely legtöbb üzenetéhez szükségesek: közösségi megosztás és tájékoztatás.

egy egyre fontosabb jel a keresőmotorok számára az, hogy hány ember beszél egy bejegyzésről a közösségi médiában. Van hozzászólásom "menj vírusosnak" és azonnal elérheti az első oldalt a rendkívül versenyképes kulcsszavakkal, egy sokkal hitelesebb webhely előtt. Természetesen nem kell diktálnia, ha vagy amikor a hozzászólás vírusosvá válik, de megpróbálhatja növelni annak valószínűségét, ha minden közzétételkor elküldi a hozzászólásait közösségi megosztási webhelyeknek. Ez a legfontosabb oldalon kívüli optimalizálás: növeli annak valószínűségét, hogy postád vadul sikeres lesz a közösségi médiában.

Mint az oldal optimalizálásánál, a megközelítéshez a legjobb módszer egy ellenőrzőlista készítése. Körülbelül öt olyan közösségi hálózatot talál, amelyekbe beküldheti bejegyzéseit, majd futtassa át őket.

Meg szeretné keresni a releváns alhiteleket, Facebook csoportokat és "reddit x-hez" olyan webhelyek, mint a Hacker News vagy a ManageWP.org. Fontos, hogy a feladás előtt szánjon időt a webhely kultúrájának megértésére; csak egy link elküldése ritkán jelent jól, de a megfelelõ rövid összefoglaló vagy egy további kontextusra mutató link elküldése általában sokkal jobb lesz.

Nem lesz szerencsés, ha minden alkalommal vírust szállít, de proaktív fellépéssel növelheti annak valószínűségét. Hosszú távon adja meg a postáinak második megosztásának szélét egy plugin, például Újjáéled a régi posztot hosszú távon automatizálja a társadalmi megosztást.

A Hacker News népszerűA Hacker News népszerű "reddit a technológia számára" megosztási oldal.

Azt is meg kell győződnie arról, hogy a WordPress témája megkönnyíti az olvasók számára az üzenet megosztását bármilyen közeggel, amellyel kényelmesek. tudsz használja az ingyenes Jetpack bővítményt e gombok hozzáadásához. Ez egy egyszerű, egyszeri változás, amely hosszú távú előnyökkel jár, így egyszerűen be kellett mutatnunk ezt a SEO útmutatót.

A Jetpack megosztási lehetőségeinek képernyőképeA Jetpack közösségi megosztási lehetőségei.

Az oldalon kívüli optimalizálási puzzle második része megkereső. A Outreach rossz nyomást gyakorol, ezért hadd bonyolódjon: ebből azt értem, hogy elküldöm a hozzászólásait befolyással rendelkező embereknek, akiknek tapasztalata van az új tartalom rendszeres megosztásáról. Ez egy egyszerű módszer linkek, extra kattintások és extra megosztások megszerzésére a tartalomra. Mindez jó, a weboldalon kívüli jelzés a Google-nak arról, hogy jól dolgozik, és tartalmát magasabb rangsorolással kell ellátni.

A fenti kidolgozás második pontja különösen fontos: beszélnie kell olyan emberekkel, akik rendszeresen osztanak meg tartalmat. Sokkal hatékonyabbá teheti ezt a folyamatot azáltal, hogy megcélozza azokat az embereket, akikről tudod, hogy friss tartalmat keresnek. És valóban ez teszi ezt a rendkívül hatékony oldalon kívüli optimalizálást – nem spamként. A rendszeresen tartalommegosztó embereknek különösen aktív Twitter-hírcsatornájuk lehet, és büszkék lehetnek az ipar kapujára, vagy hetente egy adott napot hetente tehetnek közzé, vagy hírleveleikben összeállítják a linkek listáját. Ezek közül bármelyik vagy mindegyik rendben van.

A WPMail.me egy népszerű heti WordPress hírlevél.A WPMail.me egy népszerű heti WordPress hírlevél.

Néhány perces kereséssel képes lesz megtalálni az öt nyilvánvaló kivezető lehetőséget az iparág új történeteire. Például a WordPress esetében megtalálhatja a három legnagyobb hírlevelet, amelyek befolyással bírnak wpMail, MasterWP, és Bejegyzés állapota. Feliratkozás mindegyikre, és ha van megosztási hozzászólása, válaszoljon az utoljára elküldött e-mailre, és magyarázza el, miért lenne megfelelő a hozzászólás, csatolva egy linket. Bónuszpontokra küldje el postaját a hírlevél közzétételét megelőző napon, mivel erre kerül sor, amikor összeállítják.

Össze kell állítania egy listát körülbelül öt befolyásoló tényezőről, akik tartalmat küldenek. Mivel ezek a befolyásolók rendszeresen osztoznak új tartalommal, mindig törekednek a kiváló minőségű tartalom keresésére, ezért csak nagyon releváns és nagyon jó linkeket küldhetnek nekik. Az idő múlásával kapcsolatokat építhet fel, és ők bizalommal bíznak egy Öntől származó linkre, mint magas színvonalú. Ez mind a ketten működik: a befolyásoló megkapja a minőségi tartalmat, és megkapja a jó jelzéseket az oldalról.

Rengeteg más típusú tájékoztatás is létezik, például e-mailek küldése a szerzőknek, akik konkrét cikkeket céloznak meg, de ezek sokkal nagyobb erőfeszítést igényelnek, és sokkal alacsonyabb a siker aránya. Az ilyen típusú tájékoztatás jó kompromisszumot teremt az egyszerűség, a sikerességi arány és a hatékonyság között, mint az oldalon kívüli rangsor jelzése.

Az oldal optimalizálásánál a fő hangsúly az igazán jó tartalom megszerzése. Az oldalakon kívüli optimalizálás során a fő hangsúly az, hogy a lehető legjobb eséllyel adja meg üzenetét, amikor az emberek látják, és a keresőmotorok észreveszik. Mindez nem különösebben nehéz; csak meg kell csinálni minden alkalommal.

Használja ki ezt a SEO útmutatót

Azt állítottuk, hogy a SEO nem nehéz, és ennek célja egy praktikus SEO útmutató volt, amelyet valójában használhat.

A kulcsfontosságú rész itt a rajtad múlik: valóban használnia kell ezt a SEO útmutatót.

A dolgok megkönnyítése érdekében itt található egy kényelmes áttekintés az általunk megvitatott heurisztikáról:

 • A SEO ipar arra ösztönözte, hogy a SEO-t a lehető legbonyolultabbá tegye.
 • Gondoljon a keresési eredményekre a keresőmotor szempontjából.
 • Célja a legelső helyet, nem csak az első oldalt.

A SEO munka elvégzése csak egy ellenőrző lista követése. Itt egy áttekintés a SEO útmutatóban szereplő kulcsfontosságú pontokról:

 • Végezzen kulcsszó kutatást a A Google Kulcsszótervezője hogy megtalálja a leghatékonyabb kulcsszavakat a bejegyzéséhez.
 • Az oldal optimalizálása a legfontosabb, hogy igazán jó tartalmat hozzon létre. Mielőtt bármilyen műszaki optimalizálást megkísérel, igazán jó tartalommal kell rendelkeznie.
 • Yoast SEO kiválóan segíti az oldal technikai optimalizálási folyamatát. Állítsa be a fókuszkulcsot, majd tegye zöldvé a plugin összes közlekedési lámpáját.
 • Az oldalon kívüli optimalizálás azzal jár, hogy lábmunkát végez annak érdekében, hogy a cikk több ember előtt jelenjen meg. Használjon két ellenőrző listát: az egyiket a közösségi megosztási oldalakra történő beküldéshez, a másikat a befolyásolókat vagy a megosztó kapuőröket kapcsolatba lépni.

Ez a SEO útmutató; SEO elutasítva, és az összes szükséges gyakorlati taktika. Most már rajtad múlik. Van valami, amit tisztázni kell??

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Elrendezés, bemutatás és szerkesztés: K Karol.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map