5 Adatokkal támogatott ok, miért kellene a szabadúszóknak erős személyes márkát építeni

Mit csinálsz a személyes márkád felépítéséhez? Mert ha a mondat "az észlelés valóság" 30 évvel ezelőtt igaz volt, akkor a mai egyenértékű biztosan lesz "A Google a valóság."


A helyzet az, hogy folyamatosan googled. Potenciális ügyfelek, versenytársak, alkalmazottak, vállalkozók – mindannyian keresnek téged. És amit találnak, az online önéletrajzod. De vajon ezt a verziót szeretné látni??

Szabadúszóként rajtad múlik, hogy meghatározza, hogyan akarja, hogy az emberek érzékeljenek téged, és ezt a legjobb módja lehet a személyes márkaépítésnek. Igen, a munka minősége számít, de nevének elismerését is meg kell szereznie. Mint minden üzlet, a szabadúszóknak is támaszkodniuk kell a személyes márkára, hogy biztosítsák a koncertek folyamatos áramlását és a magasabb tarifákat.

Adatokkal támogatott okok, amelyek miatt a szabadúszóknak erős személyes márkát kell építeniük

Mint Gary Vaynerchuk, vállalkozó, a New York Times legkelendőbb írója, hangszórója és internetes személyisége szerint:

"Fontos egy személyes márka felépítése, mert ez az egyetlen dolog, amire szükséged lesz. Hírneve online, és az új üzleti világban nagyjából a játék, tehát jó embernek kell lenned. Semmit nem tud elrejteni, és ami még fontosabb: valamilyen szinten ott kell lennie."

A személyes márka kezelésének másik oka az, hogy ha elkötelezi magát a legjobb verzió kiadásával, előfordulhat, hogy az ideális ügyfelek elkezdenek megtalálni téged.

Íme öt adat-alapú ok, amiért a szabadúszóknak időt kellene fordítaniuk egy erős személyes márka felépítésére:

1. Nagyon sok a verseny, és személyes márkád segíthet kiemelkedni

 • Az előrejelzések szerint a szabadúszók 2027-re lesznek az USA-ban a munkaerő többsége, és a millenniumi munkavállalók közel 50% -a már szabadúszóként dolgozik – több, mint bármely más generációnál. [1]
 • Az Egyesült Királyságban dolgozó népesség fele önálló vállalkozó lesz a következő 5 évben. És a független munkavállalók alkotják az Európai Unió munkaerőpiacának leggyorsabban növekvő csoportját. [2]
 • Az online dolgozók 24% -a Indiában él. A kiszervezés révén, amely az ország egyik fő exportja, az indiai szabadúszók magas szintű oktatásuk és műszaki hozzáértésük miatt globálisan versenyképesek lehetnek. Valójában az indiai szabadúszók 55% -a dolgozik szoftverfejlesztésben vagy technológiában. [3]
 • A technológia minden eddiginél könnyebbé tette a belépést a szabadúszó gazdaságra: a szabadúszó 80% -a szociális médiát használt munkának. [2]

Ha több szabadúszóként dolgozik, mint valaha, függetlenül attól, hogy milyen szegmensben állsz, ellenállsz egy kemény versennyel. És nem csak helyi vagy országos szinten, hanem más országokban működő szabadúszóként is, akik alákínálják az Ön árait.

A valóság az, hogy a niche-ben lévő versenytársak számát nem teheti meg. Amit megtehetsz, az a saját márkád fejlesztése, hogy kiemelkedjen a verseny felett.

Itt van a dolog: függetlenül attól, hogy webdesigner, író, fejlesztő vagy valamilyen más speciális készséggel rendelkezik -, nagy szükség van a túlterhelt vállalkozókra, akiknek nincs idejük vagy tehetségük hozzon létre egy weboldalt, írj egy blogbejegyzést, kódolj egy plugint. Más szavakkal, több mint elég munka ahhoz, hogy körülkerülhessünk.

Tehát ahelyett, hogy pazarolja az idejét a versenytársaival való aggódás miatt, gondoljon arra, hogy mi választja el egymástól a saját márka fejlesztése során.

Műveleti lépések:

 1. Határozza meg egyedi érték-javaslatát (UVP) – Az UVP elmondja a kilátásoknak, hogy miért kellene veled üzletet folytatniuk, mint a versenytársakkal, és a szolgáltatások előnyeit a kezdetektől kristálytisztavá teszi..
 2. Fókuszálj – Ne próbálj mindenkiévé válni. Miután meghatározta az UVP-jét, összpontosítson a résedre, és maradjon rajta. Mint Goldie Chan a Forbes-ben írja: "Ha az üzenetét a céldemográfia felé fókuszálja, sokkal könnyebbé válik mind a tartalom létrehozása a saját márkája körül, mind pedig a többi meghatározása."
 3. Légy kész a kudarcra – A kudarc nehéz, de felbecsülhetetlen értékű tanulási tapasztalatokat is nyújt. Timothy Hoang szerint, A Stories By Tim, Inc. vezérigazgatója: "Soha nem érheti el a legjobb márkát, amíg néhányszor kudarcot vall, miközben elhalad a komfortzónán."

2. A szabadúszó gyakran jól fizetett

 • A szabadúszók által fizetett átlagos órás díj 19 dollár – jóval meghaladja az átlagos óradíjat azokban az országokban, ahol a szabadúszók felmérését végezték a The Payoneer Freelancer jövedelem-felmérés 2018. [4]
 • Egyes országokban a nők átlagosan magasabb szabadúszó óradíjat keresnek, mint átlagosan a férfiak, például Indonéziában, ahol a férfiak 18 dollárt keresnek, mint a 19 dollárt kereső nők. [4]
 • Egyes szabadúszó kódolók és szoftverfejlesztők óránként akár 1000 dollárt keresnek. [5]
 • Egyes szabadúszó copywriterek óránként több mint 250 dollárt keresnek. [5]

Nagyon sok szabadúszó van, akik munkájáért felső dollárt keresnek. Hogyan csinálják?

Ahogy Amanda Abella (Due Inc.) írja, gondolkodásmódunk, amikor pénzről beszélünk, sokkal köze van ahhoz, hogy mennyi pénzt és lehetőséget tudunk vonzani az életünkbe, azaz ha nem hiszi, hogy van pénz neked, akkor így fogsz cselekedni. A végeredmény az, hogy megsérülsz.

A valóság az, hogy kevés pénz és ügyfél van ahhoz, hogy körülkerüljenek. Senki (vagy akár néhány ember) sem tudja megbirkózni az összes olyan munkával, amelyet a fülkéjében el kell végezni. Saját márkájának fejlesztése elősegítheti hírnevének felépítését az idő múlásával, így vonzhatja ideális ügyfelét, és magasabb díjakat számíthat fel.

Műveleti lépések:

 1. Tudja meg, miről beszél – Valóban jónak kell lennie abban, amit csinálsz, hogy parancsold a felső dollárt. Eleget mondott.
 2. Nézd meg a részt – Lehet, hogy csodálatos abban, amit csinál, de ha a webhelye olcsónak tűnik, és még nem rendelkezik jó hírnévvel, hogy biztonsági másolatot készítsen, akkor a kilátások megkérdőjelezik az árait. Tehát fektessen be logójába, webhelyébe, portfóliójába és fényképezésébe, és fontolja meg saját véleményét márka hang és hang.
 3. Légy következetes – A konzisztencia hasonló a fókuszáláshoz – sokkal könnyebb hírnevét létrehozni, ha valamelyik dolgot nagyon jól csinálja, ha következetesen saját személyes márkanevét és tartalmát hozza létre körülötte.

3. Sok szabadúszó munkahelyet nem hirdetnek

 • Az összes munka 85% -át hálózati kapcsolatokkal töltik be. [6]
 • Míg a szabadúszó dolgozók 73% -a online kereskedési helyszíneket keres munkához, 33% -uk pedig a szóbeli és áttételi ajánlatokat keresi – a szabadúszók egyharmadának nincs munkája, hogy munkát találjon. [4]

Csak a másnap egy ügyfél, aki projektmenedzser felvételét kívánta, megkérdezte tőlem, ajánlok-e bárkit. Két nappal korábban egy finomtechnikai vállalat vezérigazgatója, akit mellette ülök, a munkatársaknál, elmondta nekem, hogy miután felvette új tervezőjét "követés őket" az Instagramon – és miután sikertelenül hirdették meg a munkát.

Tanulság? Sok állást nem hirdetnek, és gyakran a legjobb szabadúszó koncertek szájról szájra találhatók.

A rejtett munkaerőpiac bekapcsolásához hálózatba kell helyeznie és oda kell helyeznie a munkáját. Amikor olyan személyi márkát készít, amely előtérbe helyezi a munkáját és középpontjában áll, és időt vesz igénybe arra, hogy megismerje az Ön niche-jén lévő embereket, megkönnyíti a potenciális ügyfelek megtalálását.

Műveleti lépések:

 1. Tedd magad oda – Hol találnak téged az emberek? Ha nem osztozol a közösségi médiában vagy blogol a webhelyén, akkor szellem is lehet, mert senki sem tudja, hogy létezik.
 2. Legyen része a közösségnek – Csatlakozzon másokhoz a résében, vegyen részt eseményeken és konferenciákon a való életben, kommentáljon blogbejegyzéseket, kommentálja a Twitter szálait. Legyen ismert és elismert.

4. Az első benyomások számítanak – és egy személyes márka segíthet

 • Az üzleti döntéshozók közül 84% -uk ajánlásával kezdi meg vásárlási folyamatát. És a Google az a legelső hely, ahol az emberek áttétel után keresnek. [7]
 • Az összes internetezőből 65% az online keresést látja a legmegbízhatóbb információforrásnak az emberekről és a cégekről. Ez magasabb szintű bizalmat jelent, mint bármely más online vagy offline forrás. [8]
 • A munkáltatók 70% -a mondja, hogy elutasította a jelölteket valami negatív miatt, amelyet az interneten találtak. [9]
 • Az Egyesült Államok toborzóinak és HR szakembereinek 85% -a szerint egy alkalmazott online hírneve legalább bizonyos mértékben befolyásolja a munkaerő-felvételi döntéseiket. Majdnem fele azt mondja, hogy az erős online hírnév nagy mértékben befolyásolja döntéseiket. [10]
 • Egy tudományos tanulmány szerint, az idő 94% -ában, valaki első benyomásának alapja a formatervezés, és csupán 50 milliszekundum szükséges ahhoz, hogy ezt a döntést meghozza. [11]

Az első benyomások számítanak, és amikor online dolgozik, ez azt jelenti, hogy (amennyire csak lehetséges) ellenőrizze, hogy mit találnak az emberek, amikor a Google-on keresnek.

A BrandYourself.com nevében készített Harris Interactive felmérés szerint az amerikai felnőttek 75% -a kereste meg magát, és fele azt mondta, hogy nem szeretik az eredményeket [12]. Harminc százalékuk szerint semmi lényeges nem jelent meg.

Ha nem tetszik az online megjelenés, akkor sok minden megtehető. Másodperce van arra, hogy jó első benyomást kelthessen a személyes márkájáról. A nyomás be van kapcsolva. Hol kezdje??

Műveleti lépések:

 1. Tervezze meg a kívánt hatást – A sikeres szabadúszók azzal indulnak, hogy megismerik ideális ügyfelüket, még mielőtt megpróbálnák velük szembenézni. Miután jól megértette őket, fogalmazzon meg egy márkaüzenetet, amelyet folyamatosan fog kommunikálni.
 2. A márka tulajdonosa – Ragadja meg azokat a közösségi média platformokat, amelyeket a célközönség használ, és rendszeresen tegyen közzé őket. Ez azt jelenti, hogy tartalmat kell használni az üzenet terjesztésére. Ez azt jelenti, hogy a márkáját rendszeresen kihelyezik, akár blogbejegyzések, webináriumok, előadások beszédén vagy interjúkon keresztül.
 3. Oszd meg a pozitív véleményeket – Kérjen meglévő ügyfeleitől olyan ajánlásokat, amelyeket megoszthat webhelyén és a közösségi médiában. A beszámolók hatalmasak, mert bizonyítják, hogy Ön az igazi üzlet. A kilátások hajlamosabbak lesznek felvenni Önt és felvenni Önt, ha mutathat példákat arra, hogyan sikerrel segítettél másoknak.

Míg az első benyomások számítanak, a személyes márkaépítés során a következetesség kulcsfontosságú. 5-7 benyomásig tart, hogy valaki emlékezzen egy márkára, ami azt jelenti, hogy a marketingnek folyamatos folyamatnak kell lennie, ha azt akarja, hogy személyes márkája sikeres legyen.

5. Egy erős személyes márkanevű történet segíthet a csatlakozásban

 • A személyes történetek és a pletykák teszik a beszélgetéseink 65% -át. [13]
 • A fogyasztók 92% -a azt akarja, hogy a márkák olyan történetet érző hirdetéseket hozzanak létre. [14]
 • A Stanford Graduate School of Business kutatásai szerint a történetek akár 22-szer is emlékezetesebbek, mint a tények és az adatok. [15]
 • Ha az emberek szeretik a márkát, 55% -uk nagyobb valószínűséggel vásárolja meg a terméket a jövőben, míg 15% -uk azonnal vásárolja meg a terméket. [16]

Mi ösztönzi arra, hogy folytassa a vállalkozását, amelyben van? Hogyan írta be a rést, és mi motiválta a szabadúszó indítását? Mit szeretsz?

Az emberek üzletet szeretnének csinálni olyan emberekkel, akikkel kapcsolatban állnak, akiket tiszteletben tartanak, és akik szerintük megosztják értékeiket. Tehát fonja be értékeit a személyes történetbe. Ezután ossza meg ezt a történetet a webhelyén, a blogbejegyzéseiben, a közösségi média bejegyzésében, és a létrehozott tartalom segítségével tükrözze az Ön számára fontos dolgokat.

Az emberek szeretnek egy jó történetet. A történetek oka annak, hogy későn ébren maradunk, hogy befejezzük a könyvet és a televíziós műsorokat nézzük a Netflix-en. A történetek úgy vonzanak bennünket, mint kicsit más.

Ha a személyes márkanevet összekapcsolja egy lenyűgöző személyes elbeszéléssel, a történet átvághatja a rendetlenséget, átjuttathatja üzenetét, és segít elkülöníteni a versenytársaitól..

Műveleti lépések:

 1. Hozzon létre eredeti tartalmat – Gary Vaynerchuk az egyik legbefolyásosabb közösségi média személyiség. Hatalmas sikerének titka? Naponta egy csomó tartalmat hoz létre. Ha követi Vaynerchukot, minden alkalommal, amikor belép az Instagram, a Twitter vagy a Facebook, látni fogja az egyik elgondolkodtató frissítését. Amint szeret mondani, "Minden társaságnak fel kell készülnie arra, hogy médiavállalat legyen." És ez magában foglalja a szabadúszókat is.
 2. Légy őszinte – Az eredeti személyes márka legegyszerűbb módja az, hogy csak te vagy – valódi és hiteles. Ha másolja a versenytársait, vagy félreérthetetlennek tűnik, akkor a közönség rád fog látni. Plusz, hogy valódi legyen, könnyebben kezelhető napi szinten. Ha igazán jártas a résében, akkor a hírneve önmagában segít a kívánt személyes márka felépítésében.

Készen áll a személyes márkád felépítésére?

A befejezésül építje meg személyes márkáját, figyelemmel és szenvedélyesen. A személyes márkaépítés az egyetlen legerősebb dolog, amit megtehetsz szabadúszó karrierje során. A márka felépítése az alapoktól lényegesebb, mint egy MBA, erősebb, mint egy milliomos atya, és fontosabb, mint egy híresség jóváhagyásának megszerzése..

Mit tettél ma a saját márkádért? Ossza meg személyes márkaútját az alábbi megjegyzésekben!

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Elrendezés, bemutató és szerkesztés: K Karol.

Irodalom:

[1] https://www.upwork.com/press/2017/10/17/freelancing-in-america-2017/
[2] https://smallbiztrends.com/2016/07/20-surprising-stats-freelance-economy.html
[3] https://blog.payoneer.com/freelancers/industry-tips-fl/6-countries-capitals-freelancing/
[4] https://explore.payoneer.com/freelancer-income-survey-2018/
[5] https://freelancinghacks.com/highest-paying-freelance-jobs-earning-steady-income/
[6] https://www.linkedin.com/pulse/new-survey-reveals-85-all-jobs-filled-via-networking-lou-adler/
[7] https://salesbenchmarkindex.com/insights/the-rise-of-social-selling/

[8] https://www.slideshare.net/EdelmanInsights/2014-edelman-trust-barometer
[9] https://au.topresume.com/career-advice/7-top-job-search-statistics
[10] https://www.job-hunt.org/guides/DPD_Online-Reputation-Research_overview.pdf
[11] https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/01449290500330448
[12] http://blogs.denverpost.com/tech/2012/10/12/adults-google-results/6712/
[13] https://www.scientificamerican.com/article/the-secrets-of-storytelling/
[14] https://www.onespot.com/resources/the-science-of-storytelling-infographic/
[15] https://womensleadership.stanford.edu/stories
[16] https://www.slideshare.net/Headstream/the-power-of-brand-storytelling

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map