10 legértékesebb hálózati készség minden profi számára

A legjobb karrier a legjobb hálózatok körül épül. A nagyszerű kapcsolatok révén lehetősége nyílik tanulási lehetőségekre, promóciós lehetőségekre, munkahelyekre és még sok másra. A rossz kapcsolatok viszont leránthatják karrierjét a középszerűség szintjére. Ez alapvető fontosságú az erős hálózati készségek fejlesztése érdekében, így felépítheti a karrieréhez megfelelő hálózatot.


Ebben az útmutatóban feltárjuk a legfontosabb hálózati készségeket, amelyek a sikeres karrier fejlesztéséhez szükségesek. Megvizsgáljuk azt is, hogy miként fejlesztheti ezeket a készségeket. Ha praktikus, lépésről lépésre vonatkozó útmutatásokra van szüksége, akkor a megfelelő helyen vagy!

Hálózati készségek minden szakember számára

Alapvető hálózati készségek minden szakember számára:

1. Összpontosítás valódi, hosszú távú barátságok kialakítására

Az első dolog, amit meg kell tennie, az, hogy a gondolkodásmódját az emberekre, és nem a lehetőségekre összpontosítja. Az emberek megmondhatják, mikor csak a saját személyes haszon érdekében közeledik hozzájuk. Lehet, hogy megkapja a kívánt dolgot, de ők emlékezni fognak önközpontúságára, és kevésbé valószínű, hogy a jövőbeni lehetőségeket továbbadják neked.

Két alapvető stratégia használható ezen gondolkodásmód fejlesztéséhez:

A pillanatnak élni. Amikor hálózati eseményen vesz részt, összpontosítson a teljes jelenlétre. Ha elkapja magát a jövőbeli lehetőségeiről, észreveszi a gondolatot, engedje el azt, és helyezze a figyelmét arra, hogy mi történik körülötted. Gyakorold ezt a mindennapi életben, így könnyebb a hálózati események során. A következő fejlesztésével jobb is lehet: éberségi meditáció gyakorlat.

Hozzon létre lehetőségeket a munkán kívüli emberek megismerésére. Kérdezze meg az embereket családjaikról, otthonaikról, hobbijaikról. Az emberek szeretnek magukról beszélni, és a szakértők szeretnek más dolgokról beszélni, a szakmai tapasztalatain kívül. Ha többet megtudsz róluk, akkor könnyebben láthatja az embereket, mint az általuk nyújtott lehetőségeket – és ez az, amikor teret teremt az értelmes kapcsolatok számára..

2. Aktív hallgatás

Az aktív hallgatás az, amikor teljes mértékben arra koncentrálunk, amit egy másik ember mond. Ez segít megőrizni az információkat, és teljes mértékben részt venni a komplex vitákban. Az aktív hallgatás azt is megmutatja az embereknek, hogy értékelik véleményüket és szakértelmüket.

A kulcs itt az gyakorolja az aktív hallgatást egész idő alatt, nem csak a munkáról folytatott beszélgetések során. Fontos figyelmet fordítson az emberek személyes életéről szóló történeteire, mint te a szakmai betekintésükre.

Ez megmutatja nekik, hogy emberekként látja őket, nem pedig lehetőségeket. Lehet, hogy tanul is valami érdekeset, vagy talál közös érdekeket, amelyek szolgálhatják a kapcsolatok elmélyítését.

Hálózati készségek: figyelj

A gyakorlat aktív hallgatás öt lépésre bontható:

 • Figyelj. Nézze meg közvetlenül a hangszórót, engedje el a zavaró gondolatokat, ügyeljen a testbeszédre, és ellenálljon a válasz előkészítésének ösztönzésének, míg a másik személy még mindig beszél.
 • Mutasd meg, hogy hallgatsz. Nyugtázza a másik személyt bólintással, arckifejezésekkel és alkalmanként "Igen" vagy "UH Huh".
 • Visszajelzést. Gondoljon arra, amit a személy mondott, és foglalja össze az ön véleményét, mit gondol.
 • Halasztja az ítéletet. Tudatosan tolja el alapértelmezett feltételezéseit. Várjon, amíg a másik személy befejezi a beszédet, mielőtt ítéleteket hoz. Ne szakítsa félbe a lázadásokkal.
 • Megfelelően reagáljon. Légy őszinte, tiszteletteljes és nyitott.

3. Képesség a dolgokat pozitív módon megtervezni

A nyelv hatalmas hatással van a világ látására. Ezért magától értetődik, hogy a használt nyelv befolyásolja azt, hogy az emberek miként érzékelnek téged. Ha állandóan negatív szavakat és kifejezéseket használ, akkor az emberek negatívnak, valószínűleg akár vereséget szenvedőnek is gondolnak. Másrészt, ha pozitív nyelvet használ, akkor az emberek pozitív emberként fognak látni, aki mindig készen áll új kihívások kezelésére.

A pozitív nyelv használata különösen fontos a szöveges kommunikációban, ahol nincs testbeszéd az érzelmek továbbadására. Vessen egy pillantást például erre a két mondatra:

"Nemrég fedeztem fel a WordPress szféra munkáját, és írok, hogy meghívja Önt egy interjúba a podcastomban."

"Hatalmas rajongója vagyok a munkádnak, és nagyon szeretném, ha a podcastomon jelen lenne a WordPress megvitatására."

Mindkét mondat közvetíti a szándékait, de csak a második kifejezi valóban lelkesedését. És ez a lelkesedés vonzza az embereket válaszolni. Amikor csak lehetséges, használjon nyíltan pozitív nyelvet ennek a lelkesedésnek a megjelenítéséhez.

4. Az a képesség, hogy a sajátja előtt mások igényeire összpontosítson

Hálózati készségek: összpontosítson mások igényeire

Az erős kapcsolatok kiépítésének egyik leghatékonyabb módja az, ha valami értelmes dolgot csinál azok számára, akikkel kapcsolatba akar lépni. Ez megköveteli, hogy lépjen ki önmagától és összpontosítson arra, amire a másik embernek szüksége van.

Szóval hogyan tudja kitalálni, hogy mire van szüksége másnak, még mielőtt találkozol velük? Használja a következő stratégiák egyikét:

Figyelj. Kövesse a személyt az Instagram-on és a Facebookon. Feliratkozás a blogjukra, podcastjára vagy YouTube csatornájára. Amikor a befolyásos embereknek szükségük van valamire, gyakran ezekhez a csatornákhoz fordulnak először annak a reményében, hogy valaki a rajongói bázison kielégíti igényeit. Ez tökéletes lehetőséget kínál Önnek arra, hogy ajánlattal kapcsolatba lépjen.

Kutatás. Van valami, amit ez a személy mindig is szeretett volna tenni, vagy látja, hogy segíthetsz nekik? Gyakran folytatnak bizonyos típusú együttműködést? Van valamire módja annak, hogy segítsen nekik javítani online jelenlétüket? Valami, amit tehet az üzletük érdekében?

Emlékezz emberiségükre. Mindenkinek azonos alapvető szükségletei vannak. Étel, víz, alvás, szocializáció. Keressen módszereket az embereknek az igények kielégítéséhez. Ez különösen erős a fizikai rendezvényeken, ahol felajánlhatja, hogy italokat inni, vagy harapnivalókat hozhat számukra.

5. Bizalom

A bizalom az élet minden területén hasznos lehet, ám különösen erős hatással van a hálózatépítési erőfeszítésekre. Ha valamit kínál valakinek, bizonyítania kell, hogy képes vagy biztosítani valamit. Még akkor is, ha minden, amit bemutat, bemutatja magát, az emberek azt akarják látni, hogy magabiztos benne, hogy ki vagy, és mit csinál.

Sajnos sokunk számára a bizalom az egyik legnehezebb hálózati készség. Ennek oka lehet a impostor szindróma vagy képtelenség elfelejteni, amikor kollégák vagy korábbi munkáltatók letettek minket. Tudod azonban, bizalom kiépítése ezen stratégiák szándékos felhasználása révén:

Használjon megerősítéseket. Ezek pozitív mondatok magadról, például "Jól vagyok a munkámban". Megmondhatja őket hangosan, vagy le is írhatja. Ismételje meg állításait minden nap, reggel vagy lefekvés előtt.

Vigyázzon a fizikai megjelenésére. Még ha otthon is dolgozik, szánjon időt zuhanyozásra, mossa meg a haját, és viseljen valami profi felhasználót. Azt akarod, hogy képes legyen a tükörbe nézni és mondani "most van valaki, aki hajlandó nagyszerű munkát végezni!"

6. Képesség jól megbirkózni a visszajelzéssel és az elutasítással

Ez a bizalom egyik aspektusának tekinthető, de elegendő egyedül megvitatni. A negatív visszacsatolás és az elutasítás elkerülhetetlen mellékhatásai az ön kibontakoztatásának. Önnek képesnek kell lennie arra, hogy szakmailag reagáljon, és lépjen tovább a következő lehetőségre.

Ezt a készséget nem lehet megtanulni egy tankönyvből vagy egy blogbejegyzésből, de vannak dolgok, amelyeket megtehetsz a visszajelzések és az elutasítás kezelésének megkönnyítése érdekében:

Készítsen elő egy standard választ. Hozzon létre egy részvénymondatot, például "Köszönöm, hogy észrevette, a jövőben megfontolom a pontokat". Ezután bármikor visszatérhet ehhez a kifejezéshez, amikor a visszacsatolás vagy az elutasítás elmosódottnak érzi magát. Ez lehetővé teszi professzionális válaszadást akkor is, ha a megjegyzés érzelmileg sérül.

Hálózati készségek: jól kezeljék a visszajelzéseket

Válassza el magát a munkájától. Sok ember beleesik a csapdaba, amikor azt gondolják, hogy termelékenységük és értékük ugyanaz. A szakmai elutasítás elfogadásához el kell különíteni önmaga és munkája között. Ezt úgy lehet elérni, hogy szigorú határokat érvényesít a munka és az otthoni élet között, és kreatív hobbi folytatja a munkahelyén kívül.

7. Konzisztencia

A hálózatépítésnek az életed állandó részének kell lennie, nem pedig azzal, amit csak akkor végez, ha aktívan keres professzionális lehetőségeket. Valójában a hálózat kiépítésére kell összpontosítania, mielőtt szakmai lehetőségre van szüksége.

A jó hír az, hogy szinte minden iparágban rendszeresen rendeznek rendezvényeket szakemberek számára. A legjobb eseményeket gyakran személyesen tartják, de sok esemény online is zajlik. Keressen két vagy három rendezvényt, amelyeken minden hónapban részt vehet, és állítsa őket állandó naptárába.

Egy másik jó módszer a hálózatépítés beillesztésére az ütemtervébe, ha hetente egy bizonyos időre leállítja a közösségi médiában való elérést. A kulcs itt az ezt az időt a közösségi médiában kell felhasználnia, hogy konkrét emberekkel kapcsolatba léphessen. Kommentálj hozzászólásaikat, ossza meg tartalmukat, esetleg akár privát üzenetet is küldhet nekik, hogy kérdezzenek valami általuk létrehozott anyagról. Korlátozza magát ezen interakciók között, hogy ne pazarolja az időt.

Végül azt szeretné biztosítani, hogy időt hagyjon-e a régi kapcsolatok megerősítésére. Havonta egyszer vagy akár hetente egyszer üljön össze kollégáival konferenciabeszélgetésen vagy ebéd közben. Nyújtsa ki, hogy mondjon boldog születésnapot, vagy kívánja az embereknek az ünnepek alatt. Emlékeztesse az embereket, hogy létezik.

8. Interjú készségek

Hálózati készségek: interjú készségek

Az interjú készsége kétféle okból nagyszerű hálózati készség. Először, egy interjúsorozat nagyszerű módja a hálózat bővítésének. Másodszor, sok interjúkészség bármilyen társadalmi helyzetben hasznos lehet, nemcsak az interjúk során. Például az aktív hallgatás készsége elengedhetetlen a jó interjúk lefolytatásához, és ez egyben az egyik legjobb hálózati készség, amelyet fejleszthet..

Néhány más interjú készség, amely kettős mint hálózati készség:

 • Az a képesség, hogy alaposan kutatja az interjúalanyokat
 • Testbeszéd menedzsment
 • Professzionális beszédminták

A készségek fejlesztésének legjobb módja a gyakorlat. Interjúsorozat készítése blogon, podcaston vagy YouTube-csatornán. Kezdje a már ismert emberekkel, hogy építsen bizalmat, majd keresse meg az embereket, akiket csodál.

9. E-mail címke

Függetlenül attól, hogy miként találkozik az emberekkel a hálózatában, a kommunikáció végül e-mailekre fog fordulni. Gondoskodni szeretne arról, hogy e-mailjei professzionális megjelenésűek legyenek, és a megosztott információkat a megfelelő módon fejezzék ki.

Az e-mail etikett ágazatonként eltérő, de vannak néhány alapvető szabály, amelyeket mindig be kell tartania:

 • Használjon tiszta, közvetlen tárgy sort
 • Használjon professzionális e-mail címet
 • Használjon pozitív, professzionális nyelvet
 • Mindent le kell olvasni
 • Ha nem biztos benne, hogy egy szó pontos jelentése, keresse meg azt, mielőtt beleillene azt
 • Ellenálljon a hangulatjelek iránti igénynek
 • Csak használjon "Válasz mindenkinek" ha feltétlenül szükséges
 • Használja a BCC-t mások magánéletének védelméhez, ahol lehetséges
 • Az e-mail szövegében említsen meg minden mellékletet és a mellékletek célját

Azt is szeretné hagyni, hogy a kapcsolatok meghatározzák a kommunikáció hangját. Ha egy kolléga kevésbé formális beszédet használ a válaszaiban, akkor lehetősége van kevésbé formális nyelv használatára is.

10. Szilárd lift emelkedés

A liftteljesítmény egy rövid hangmagasság, amelyet Ön képes elérni abban az időben, amely a lifttel való megosztáshoz szükséges. Más szavakkal: ez egy vagy két mondat, amelyekkel felhívhatja az embereket arra, hogy mit csinál.

A jó liftteljesítmény megírásának kulcsa az, hogy a tevékenysége érzelmi magjára összpontosít, nem pedig a funkcionális részletekre. Láthatja, hogy ez hogyan működik, amikor összehasonlítja a szabadúszó vállalkozásom következő lehetséges helyeit:

"Szabadúszó SEO író és tanácsadó vagyok, aki a WordPress alapú blogokkal foglalkozik."

"Olyan tartalmat írok, amely jól szerepel a Google-on és átalakítja az olvasókat ügyfelekké."

Hálózati készségek: lift emelkedés

A második hangmagazin nem említ semmit a WordPressről vagy a tanácsadásáról, de magasabb szintű bizalmat közvetít a munkámban. Ez a hangmagasság arra is emlékezteti az embereket, hogy miért van szükségük SEO íróra: javítaniuk kell webhelyük rangsorát a Google-on. És rövidebb, mint az első hangmagasság, megkönnyítve a gyors szállítást.

A felvonó hangmagassága az, amely az idő múlásával fejlődik. Kísérletezzen a különböző kifejezésekkel, és kérjen visszajelzést a pályájáról megbízható kollégáktól. Mint a legtöbb hálózati készségről, amelyet már tárgyaltunk, mindig van hely javítani a lifttel.

Végső gondolatok

A hálózatépítés ijesztő lehet, de ennek nem kell, hogy legyen nehéz. Sokkal könnyebbé teheti a következő hálózati készségek fejlesztését:

 • A hangsúly a valódi, hosszú távú kapcsolatokra
 • ✅ Aktív hallgatás
 • ✅ Képesség a dolgok pozitív kialakítására
 • ✅ Az a képesség, hogy mások igényeire összpontosítson a sajátja előtt
 • Bizalom
 • ✅ Képesek megbirkózni a visszajelzésekkel és az elutasítással
 • ✅ következetesség
 • Interjú készségek
 • ✅ E-mail címke
 • ✅ Szilárd lift emelkedés

Ezeknek a hálózati készségeknek a használatával biztosan kiépít egy olyan hálózatot, amely elősegíti a nagy karrier felépítését!

Mi az egyetlen hálózati készség, amely kulcsa a portfóliójában? Nyugodtan ossza meg az alábbi megjegyzéseket.

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Elrendezés, bemutatás és szerkesztés: K Karol.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map