Quin és el nivell de comissió més eficaç d’un programa d’afiliació a WordPress

Fa un parell de setmanes vam publicar la nostra guia de programes d’afiliació a WordPress. Mentre treballàvem en la guia, també vam fer algunes investigacions sobre els nivells de comissions més eficaços i populars per als programes d’afiliació a WordPress populars.


Com que aquest tipus d’informació resultarà més útil per als comerciants –o aviat per a ser comerciants– que per als afiliats que busquen coses per promocionar, hem pensat que la publicaria millor com a publicació al bloc. D’ací el que estàs llegint avui.

Per tant, la pregunta és, si esteu a punt de llançar un programa d’afiliació per al vostre producte de WordPress, a quina comissió heu d’adreçar-vos? Hi ha un nivell de comissió estàndard / popular?

Pel que resulta, hi ha:

Quant paguen els programes d’afiliació a WordPress?

Els pagaments per a programes d’afiliació a totes les indústries varien de manera increïble: el programa d’afiliació d’Amazon, que és llarg i molt popular, paga un 1-5%, mentre que el 20% es considera una bona tarifa. per a la majoria de programes. Al mateix temps, taxes tan altes com fins i tot del 100% no són infreqüents en el nínxol de màrqueting en línia i altres mercats on el valor de vida d’un client és molt superior al de la seva compra inicial..

L’espai de producte de WordPress és competitiu i popular i, per tant, de forma similar a com costa el màrqueting quant costa un tema de WordPress, el mercat ha impulsat comissions per a programes d’afiliació: la majoria de programes d’afiliació a WordPress paguen aproximadament un 30% de comissions, però com estem a punt de veure, un nombre reduït d’empreses de WordPress ofereixen ara el 50% o més com a comissió d’afiliació.

A continuació, veuràs alguns números que provenen de 36 programes d’afiliació a WordPress populars, amb detalls del nivell de comissions:

(Col·loqueu el ratolí sobre les barres per veure les botigues i els nivells de les seves comissions.)

(Gràfics per Visualizer Lite.)

Com pots veure, la comissió mitjana ascendeix al voltant del 35%, amb només uns pocs, molt més elevats i molt més baixos. Aquests proporcionaran un punt de referència molt útil a l’hora de plantejar-vos com alinear el vostre propi programa i com de competitiva és probable que sigui la comissió.

Tanmateix, com tots els venedors d’afiliació especialitzats ho saben, cal triar els millors programes d’afiliació més matisos i anàlisis que simplement escollir el programa amb el màxim nivell de comissió.

Hi ha diversos factors importants en joc, com ara la qualitat del producte, adequat per a un determinat bloc i / o mètode de promoció i el valor mitjà de la comanda probable..

Com a exemple, comparem dos dels principals programes d’afiliació de WordPress que paguen: MyThemeShop i ThemeIsle. MyThemeShop Ofereix una comissió enorme del 70%, però el seu producte més car és de només $ 85 (amb una comissió de 60 dòlars). TemaIsle, en canvi, oferiu un 55% en productes de fins a 249 dòlars (amb una comissió de 137 dòlars). Si el percentatge més baix en productes de preus més alts us permetrà millorar-vos.

Això condueix a una perspectiva completament diferent sobre els programes d’afiliació i els seus nivells de comissió. A continuació, es mostren dos gràfics més; aquest cop analitzant les comissions mínimes i màximes que poden afegir els afiliats, en funció de la fixació de preus dels productes que ofereixen els comerciants.

Com veieu, els números són una mica més enllà, de manera que és difícil treure conclusions. Tot i això, encara puc dir-vos que la comissió mínima mitjana ha resultat ser de 17,60 dòlars, i la comissió màxima mitjana de 76,24 dòlars.

Què cal tenir per crear un programa d’afiliació amb èxit?

La creació d’un programa d’afiliació amb èxit no és fàcil, i hem vist que alguns s’han tancat al llarg dels anys per diversos motius. Potser és una de les parades més comentades va passar a WooThemes (això era abans que fossin adquirits per Automattic).

El motiu oficial és:

Ens sap greu dir que deixem de suspendre el programa de derivació per falta de tracció al programa.

Trobar tracció és segurament una de les peces més dures del trencaclosques. D’una banda, els vostres productes han de ser de primera qualitat per tal d’atraure fins i tot clients i convertir-los a un preu raonable en primer lloc. Però, per l’altra, els nivells de comissió també necessiten que les coses valguin la pena per als afiliats.

Des de la perspectiva d’un afiliat, promoure un producte de 2 comissions de 2 dòlars no és necessàriament molt diferent de promoure un producte de 70 comissions. Per això, els afiliats graviten de forma natural cap a productes que tenen més probabilitats de guanyar-los diners a llarg recorregut.

Dit d’una altra manera, si ofereixes una comissió del 50% en un producte de 15 dòlars, probablement no molta gent es molestarà a unir-se al programa. I sobretot si poden trobar programes similars amb pagaments més elevats, que poden, ja que WordPress ja és un ecosistema força gran. Si us fixem en les botigues temàtiques més populars, per exemple, gairebé tot el top 10 té programes d’afiliació. Desenvolupadors de connectors? No ho sé, però suposo que és similar.

Aleshores, hi ha l’altra incògnita, la taxa de conversió, que és probablement el factor més important per a aquells que es basen en ingressos d’afiliació com a eina de guanys núm. Aquí teniu una cita de Ionut Neagu, fundador d’aquest lloc i conseller delegat de ThemeIsle:

Ionut Neagu

Ionut Neagu
Si bé els percentatges de les comissions poden resultar atractius per a usuaris puntuals, els comerciants amb experiència no els molesten gaire els qui hi presten atenció. Tot això és degut a que la diferència en els tipus de conversió pot ser enorme.

Per exemple, botigues temàtiques com ElegantThemes acostumen a convertir-se fins i tot 10 vegades millor que altres venedors. Així, encara que ElegantThemes decidís pagar un 10%, mentre que alguna altra botiga un 50%, ElegantThemes encara produiria el doble dels resultats.

Per tant, idealment, abans d’instal·lar-vos en un percentatge de comissió determinat, intenteu obtenir comentaris dels afiliats que ja hi ha al vostre espai, mesura la vostra conversió i comproveu si podeu oferir una oferta competitiva. En cas contrari millor promocionar-lo com a "refer un amic" més que un programa d’afiliació complet i orienteu-vos als usuaris existents.

Què en penses d’això? El màrqueting d’afiliació té un paper important a WordPress? A més, si teniu un programa d’afiliació, quin és el vostre nivell de comissió i per què?

No oblidis unir-se al nostre curs gratuït de sinistres per accelerar el lloc de WordPress. Amb algunes solucions senzilles, podeu reduir fins i tot un 50-80% del temps de càrrega:

Text original d’Alex Denning i Karol K.
Maquetació i presentació de Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map