Informe de transparència # 30: Com perdre el 50% del negoci durant la nit

Informe de transparència # 30: Com perdre el 50% del negoci durant la nit

Informe de transparència # 30: Com perdre el 50% del negoci durant la nit
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Benvinguts a la 30a edició de l’informe de transparència mensual (de juliol de 2017). En aquesta sèrie, faig tot el possible per compartir amb vosaltres tot el que està passant a CodeinWP i ThemeIsle, des del punt de vista empresarial. El bo, el dolent i el lleig. I en tenim molts d’aquests cops. Feu clic aquí per veure els informes anteriors.


En primer lloc, no hi ha cap clic d’esquer amb el títol. Ho vull dir, però més endavant en aquest informe. Aquí tens el TOC complet si prefereixes saltar directament a la part que més t’interessa:

1. Pagaments, impostos i altres "coses divertides"
2. Estratègia de preus i visió general de la indústria
3. Com vam perdre el 50% del negoci durant la nit

Potser haureu notat que l’informe anterior era una mica diferent: en comptes de centrar-me en el conjunt de pensaments i recorreguts habituals, vaig mostrar una línia de temps de la nostra experiència de WordPress fins ara, més algunes de les fites més notables de la companyia. Aquest mes Torno al format estàndard, de manera que et prepareu per al doble dels aprenentatges!

1. Pagaments, impostos i altres "coses divertides"

El mes passat, finalment vam aconseguir integrar-nos FastSpring completament com el nostre principal programari de carretes de compres. Això vol dir que a partir d’ara totes les nostres vendes passen per elles.

Ara, per què és una cosa important i especialment per als països de la UE? Un parell de raons:

FastSpring

a) IVA / manipulació d’impostos

Alguna cosa que vaig aprendre més aviat va ser que els països de més de cinc anys van introduir una nova tributació sobre béns digitals en algun lloc del primer semestre del 2017 (Rússia, Sèrbia, Taiwan, Índia, entre d’altres). A més, deu països més estan treballant en alguna cosa semblant (informes diuen).

És realment difícil seguir tots aquests canvis a nivell mundial. Bàsicament, si esteu a la vostra cistella de compra a casa, heu de contractar una altra persona a temps complet només per encarregar-vos de tots els esforços que necessiteu per estar al dia amb coses com aquesta.

D’una banda, podeu experimentar amb un complement de pagaments decents per intentar aconseguir-ho. Però, per l’altra, només confio en una solució SaaS de bona reputació i em sembla una opció global millor. En altres paraules, amb algú com FastSpring, bàsicament externalitzarà tot el preocupant pels canvis internacionals en la fiscalitat i la regulació..

Per exemple, quan a la normativa posada en marxa a la UE, a Romania (on estem) mancava una oficina central per cobrar tot l’IVA relacionat amb la UE, cosa que significa que l’oficina alemanya d’impostos, per exemple, es va posar en contacte amb nosaltres i va demanar pagar l’IVA. sobre les vendes a clients alemanys.

Solucions com FastSpring, Freemius, Avangat i altres similars no són un carretó de compres clàssic. S’assembla més que es convertissin en un distribuïdor dels vostres productes, de manera que és responsabilitat de gestionar les factures, els informes, etc., mentre que pagueu la quantitat restant. Tot plegat, en lloc de, per exemple, 500 factures individuals, només n’obtenim 2.

Tarifes? Sí, però de totes maneres val la pena.

b) Rendiment i flexibilitat

FastSpring admet solucions de check-up tant web com emergents. Per a la web, tenen eines realment fantàstiques per augmentar la venda o la venda creuada, i tot està optimitzat per a la seva conversió molt bé, IMO. Al cap i a la fi, l’incentiu principal per a ells és aconseguir encara més clients i vendes, cosa que suposa també guanys més elevats.

Per descomptat, si la vostra empresa té la seva base als EUA, és possible que tingueu més opcions per triar. Però, a Romania, no podríem obtenir un compte Stripe ni autoritzar prèviament els pagaments de PayPal. Això volia dir que no podríem fer actualitzacions o augments generals d’un clic. Ara, però, els nostres clients poden simplement actualitzar-se a una subscripció de nivell superior amb un sol clic, sense necessitat de tornar a introduir les dades de pagament.

Per últim, tot s’integra automàticament amb Google Analytics i GTM, cosa que significa que no necessiteu un complement addicional de seguiment de comerç electrònic ni arrisqueu a implementar malament el seguiment..

c) Afiliats / socis

Solíem allotjar-nos el nostre programa d’afiliació. Això no ha estat perfecte:

 • és difícil per als afiliats mantenir els comptes a tots els llocs de socis,
 • és més difícil confiar en el vostre programa,
 • Reptes legals (en el nostre cas) amb pagaments i facturació.

En la seva majoria, hem estat treballant ShareASale per gestionar tot això (que no va ser gens dolent, amb funcions), però finalment hem decidit passar a una solució (encara més cara). FastSpring té una integració / col·laboració amb Radi d’impacte, cosa que significa que no només tenen el seguiment integrat, sinó que també pagaran els afiliats cap a l’impacte radi. Llegiu: encara menys factures que puguem gestionar.

El mateix passa amb les col·laboracions; FastSpring pot pagar un percentatge de les vendes d’un producte en particular a una altra persona i només obtindràs la teva part. Simplement, no hi ha necessitat d’obtenir el 100% dels diners en primer lloc, només per transferir part d’ell a un tercer..

2. Estratègia de preus i visió general de la indústria

Ha estat un repte continuat per plantejar-me una bona estratègia a llarg termini per a ThemeIsle. Vaig treballar molt en el model de preus, però en algun moment em vaig quedar completament bloquejat, sense tenir idees noves i possibles indicacions.

Finalment, em va cridar l’atenció cap a altres indústries i nínxols que probablement es van posar en problemes amb problemes similars en algun moment. Per a mi, el número 1 és la mentalitat que els productes premium de WordPress haurien de ser una compra única.

Amb això, em vaig adonar que, en aquell moment, aquest era bàsicament el mateix problema que tenien els productes de programari estàndard. Recordo que MS Office o Photoshop funcionaven com a compres úniques, sense oblidar coses com el sistema operatiu Windows.

Aquest va ser potser el gran obridor d’ulls per a mi tenint en compte totes les coses que estava creant idees darrerament.

A més, tot i que el programari anterior té volums molt superiors a tot el que veiem a la comunitat de WordPress, encara utilitzen solucions com Avangate, FastSpring o alternatives.

En una altra nota, treballant en aquesta indústria, estem tendenciats cap a solucions que s’allotgen i estiguem en ple control en general. Tot i així, de vegades, això ens proporciona només beneficis falsos que no són tan valuosos al final del dia. Com passa amb els pagaments, per exemple, realment no necessito acollir-me a ells mateixos, només he de tenir cura i fer-los de manera fiable.

Alguns altres aprenentatges i troballes interessants relacionats amb aquesta sintonia:

 • No he vist un sol proveïdor que vengui llicències de tota la vida a la web "gran programari" indústries. Tot el que venen és un màxim de llicències d’un, dos o tres anys.
 • L’ecosistema d’Apple és divertit a la seva manera, ja que els desenvolupadors bàsicament van inventar un enfocament propi. Per exemple, veureu una aplicació ver 1 per una tarifa, però la mateixa App ver 2 és un producte completament nou, per la qual cosa heu de comprar per separat si voleu utilitzar la versió més recent i més recent. Per exemple, si utilitzeu una aplicació per escriure, com ara iA Writer, haureu d’estar ben familiaritzat amb aquest enfocament. T’imagines això fet per un tema de WordPress? Igual, si alliberem el nostre Zerif 2.0 i intentéssim vendre-lo com a producte autònom, a la vegada que decidim deixar de donar suport al ver 1.0.
 • Cada gran jugador està fent una gran venda i compravenda al carret de la compra i en diverses etapes del procés de compra. No es fa gran cosa al nostre ecosistema.
 • També estic veient nombroses tècniques complicades. Només per citar alguns, Photoshop té el que sembla com a "fals" pla anual només per demostrar al comprador el bon que són les altres ofertes, sense esperar probablement que ningú obtingui la inferior. O bé, PHPStorm, que obté un preu més barat cada any consecutiu que renoveu (gran incentiu!). I per acabar, tenim diversos programes antivirus que sempre em mostren un preu diferent cada vegada que visito la pàgina de vendes. ��

Al final del dia, el meu principal pas per portar a l’hora d’escriure això és que a menys que tinguis una eina que encaixi persones (com Sketch o Photoshop, totes dues són solucions propietàries en què l’adopció és important), no hi ha motiu per no tenen renovacions automàtiques o actualitzacions automàtiques.

En altres paraules, si el producte és un tema o complement de WordPress, les renovacions automàtiques semblen una bona idea.

Tenint en compte tot això, hem actualitzat de nou el nostre model de preus i hem intentat fer-ho més clar per a la gent, quant a allò que obtenen. També hem afegit la possibilitat de desactivar-nos a les renovacions automàtiques mentre estiguin en caixa. Es tracta sempre d’una mena de compromís entre administrar una empresa de manera eficaç i mantenir-se transparent, de manera que els nostres usuaris no se sentin ben armats en res.

Preu del tema a mida

3. Com vam perdre el 50% del negoci durant la nit

Sembla que ja hem dit prou sobre allotjament, però no.

I no es tracta d’enquestes, experiments o qualsevol cosa així. Es tracta del que hi ha al títol …

En primer lloc, no hi ha cap clic, realment hem perdut aproximadament el 50% del nostre negoci, literalment, vull dir literalment durant la nit.

Tot i que al principi no sabíem que era un problema d’allotjament, aquest ha resultat ser el major problema d’allotjament que hem tingut en un temps (d’acord, algunes coincidències i la meva mandra també han tingut un paper reduït).

Aquí teniu el que passa:

Com he dit abans, la nostra el blog és responsable de prop del 50% dels nostres ingressos en aquest punt. Això prové de diverses fonts, però principalment afiliades, a més de referir els usuaris als nostres productes ThemeIsle. És a dir, aquest bloc és un dels principals canals de màrqueting de ThemeIsle.

TL; DR: Un diumenge, el bloc es va treure gairebé completament de Google. Tots els llocs més importants de fer diners no es veien enlloc. Primer, pensàvem que ens ha tocat una de les actualitzacions recents de l’algorisme, però la veritat ha estat diferent.

Estadístiques de CodeinWP

Fa aproximadament un any, vam canviar els hostes a Kinsta (fins i tot la vam revisar aquí). A causa de la meva mandra, he volgut tenir una fàcil separació dels nostres llocs situats al mateix domini codeinwp.com. El primer és el lloc principal: a codeinwp.com i l’altre, el blog: codeinwp.com/blog. Es tracta d’instal·lacions separades de WordPress que requereixen Kinsta per configurar un proxy invers per tal que això funcioni per a la seva infraestructura.

Així, el 18 de juny, després d’haver passat una tarda altament agradable amb alguns amics, vaig començar a veure que el bloc desapareixia lentament de Google. Al principi, vaig pensar que no era res de què preocupar-me i probablement un glitch. L’endemà, veient que res s’ordenava res, vaig començar a fer recerca i vaig arribar a la conclusió que una recent actualització de Google ens ha tocat impactar.

Tanmateix, no hi havia molta informació sobre aquesta actualització, així que vaig començar a excavar coses per compte propi.

Vaig examinar una vegada més els nostres enllaços i contingut, les recents actualitzacions de complements que vam fer, però res semblava fora de lloc. Va ser realment frustrant i difícil de creure que un dels blocs més respectables de l’ecosistema de WordPress es pogués treure de Google de la mateixa manera.

Vull dir, pot ser que una sola pàgina o publicació arribi a una actualització o revisió d’alguna cosa, segur, però tot el blog és alhora …

També he après que bàsicament no hi ha cap mitjà per queixar-se ni sol·licitar una revisió. Al cap i a la fi, un algorisme és un script, un programari o una forma d’AI, si no, no hi ha molt que pugui influir sense fer canvis massius al vostre extrem (al vostre lloc). D’altra banda, aquestes actualitzacions i els propis algoritmes és precisament el que fa que Google sigui el millor motor de cerca al voltant.

Tot i així, encara vaig tenir la impressió que en aquest cas particular era una mica injust. Al cap i a la fi, invertim molt en la creació de contingut, i algunes peces triguen setmanes i milers de dòlars a fer-ho (com aquest), que he mencionat un parell de vegades abans. Però tot i així, què puc fer, no??

Em va costar un temps identificar quina actualització específica de Google podria ser el problema que suposés per a nosaltres. Finalment, el vaig trobar escrit aquí. A més, hi va haver aquest tuit particular:

DYK: no hi ha cap problema inherent als enllaços d’afiliació? El problema és quan l’únic propòsit d’un lloc és ser un contenidor poc profund per a enllaços d’af pic.twitter.com/y149XZ0JP6

– Gary "鯨 理" Illyes (@methode) 14 de març del 2017

El nom de l’actualització – Fred.

Després d’haver examinat això durant un parell d’hores, semblava que podria ser-ho. Amb tota honestedat, ens vam centrar una mica més en la monetització des que Zerif es va suspendre. Això devia ser una cosa que Google va notar, així que van decidir eliminar-nos-hi estava pensant.

Per combatre’l d’alguna manera, reduir les pèrdues i, com a mínim, tornar a indexar-nos, vam eliminar la pàgina publicitària completament, ens vam desfer de la majoria dels enllaços d’afiliació, vam afegir perfils d’autor (vegeu més avall), vam afegir una pàgina aproximada i vam afegir una manera més fàcil. perquè la gent ens posi en contacte. Bàsicament, vam fer que el bloc sigui més humà i apropable per als lectors.

Nova bios d’autor

També vam dissenyar la nostra estratègia de contingut per orientar-nos menys cap a la monetització i, a continuació, vam començar a esperar que el bloc torni a començar amb paciència.

El que també va afegir a la meva certesa que anàvem pel bon camí va ser que les úniques publicacions que encara eren visibles a Google eren les que no hi havia enllaços d’afiliació..

Potser només era jo ser ingènement optimista, però, d’alguna manera, esperava que les coses millorin amb el pas del temps, així que vaig esperar. Ni tan sols volia fer saber a altres persones el que estava passant ni queixar-se per això. Volia que tothom es quedés centrat i no es preocupés per això. Els pagaments d’afiliació tenen un retard de dos mesos, de manera que no hauríem sentit la caiguda immediatament.

Tot i que vaig aconseguir dormir, els nivells d’estrès eren elevats (nota de l’editor: el mateix). Així que va passar gairebé una setmana i …

Res.

Va ser quan vaig començar a preocupar-me el gran temps.

Vaig començar a buscar una manera de posar-me en contacte amb algú a Google com a mínim per fer-me una idea sobre el que estava malament al lloc. He utilitzat moltes eines per analitzar el lloc una vegada i una altra. He canviat molts enllaços i passava en algun lloc aproximadament una hora cada dia a Google Search Console.

Vaig mirar tot. Cada subpàgina. Finalment, quan vaig comprovar com Google veu el lloc, em vaig adonar "noindex" apareixent aquí i allà. Per descomptat, una de les primeres coses que vaig fer va ser buscar el fitxer robots.txt. Semblava que no hi havia cap etiqueta.

Al principi no entenia el que veia i pensava que pot ser una cosa o un marcador o una cosa oculta de Google. Al cap i a la fi, no en teníem "noindex" etiqueta a qualsevol lloc del lloc (ja sigui en els fitxers temàtics o en Yoast SEO).

De totes maneres, vaig començar a excavar-ne una mica més i finalment vaig descobrir que hi havia una nova directiva HTTP anomenada X-Robots-Tag afegida a algunes de les nostres pàgines del bloc. Això ho va posar el nostre amfitrió – Kinsta.

Segons resulta, som l’únic client de Kinsta que té configurat un servidor intermediari invers. Així que en un esforç per optimitzar les coses, van canviar parts de la configuració que van donar lloc a "noindex" s’està afegint l’etiqueta. Ningú més no ho va adonar ni ningú va experimentar el mateix problema, ja que, com vaig dir, som l’únic client amb aquesta configuració.

Així, així, hem perdut milers de dòlars en total a causa d’un mix-up hosting. Tot i que no he fet les matemàtiques exactes, simplement per no deixar-me posar, ha de ser al nord de 10 milions de dòlars..

Els diners a part, el que vam perdre en termes d’estrès van tenir un pes encara més gran. És segur que el principal problema al qual hem tingut que allotjar-nos en termes d’impacte general.

En una altra nota, no sembla que hi hagi cap eina de SEO, a part del GSC, que pogués detectar-ho "noindex" etiqueta. Al cap i a la fi, què tan difícil pot ser? Una nota com, "advertència; etiqueta noindex detectada" hauria estat més que suficient per reduir el problema, al cap de minuts, no de setmanes.

Així, com va acabar??

Per sort, després d’haver tret l’etiqueta, tot va començar a tornar en poques hores. Tot i que, no estic segur que encara s’hagi indexat tot el bloc.

En retrospectiva, crec que la naturalesa del problema i la resposta que inicialment vam obtenir de Kinsta (bàsicament, "merda, perdó pel problema"), no em convenç perquè continuï sent el seu client. Ni amb aquest bloc, com a mínim.

Tot i que agraeixo la feina que fan, les participacions són massa elevades, i pel preu que cobren, aquest tipus de coses no haurien de passar.

Tinc curiositat, però, com ho faríeu això si fossis jo?

En resum, es produeixen errors i estic segur que Kinsta n’ha après. El mateix per a nosaltres. Encara estic investigant i pensant com es poden evitar problemes similars en el futur. A més, fins i tot podeu obtenir una garantia d’una empresa d’allotjament que no passin coses d’aquest tipus? Probablement això és el que es tracta d’allotjament d’empresa, tinc raó?

De totes maneres, aquí teniu uns senzills aprenentatges que vaig treure del tot:

 1. Eviteu configuracions complexes quan realment no siguin necessàries. Tenir coses per comoditat sembla bo, però pot causar problemes a llarg termini.
 2. Probablement no serà dolent contactar amb el vostre amfitrió sempre que tingueu cap problema de SEO. Pregunteu si les coses estan bé al final i si no han fet cap canvi al vostre servidor en absolut. Tens algun malfacte amb què han tocat? Etc.
 3. Tot i que Fred en el nostre cas no va ser el creador de problemes, aprendre sobre ell i canviar una mica la direcció també ha estat de gran ajuda. En resum, sempre creeu contingut educatiu i només obteniu ingressos un parell de publicacions.
 4. Aquest llibre electrònic publicat per Google és realment bo. És una guia per als analitzadors de cerca de qualitat i dóna una bona idea de com es configuren la confiança del món real i les perspectives dels usuaris. Tots hauríem de llegir això. De nou, això és or. No em podria subratllar prou.

Al final del dia, tot el que he sortit d’aquest fiasco complet era aquesta historieta dolenta:

historieta: bloc desaparegut

D’acord, realment no crec que sigui dolent. �� Fa part del nostre nou experiment de contingut aquí al bloc i en podreu veure més a les properes setmanes. Per cert, vaig aprofitar Treball superior per obtenir l’anterior creat i em va recordar com de comunitats són impressionants. Em va costar bàsicament una hora de treball per especificar què necessitava més i d’anar enrere i, després, 1-2 dies després, vaig rebre un grapat de còmics increïbles lliurats per 250 dòlars en total (aquí teniu un altre exemple).

D’acord, això és tot el que tinc per a tu aquest mes. Com sempre, gràcies per llegir-nos i per recolzar-nos! Mantingueu-vos al dia i us envieu els informes nous subscrivint-vos aquí:

Totes les edicions i reescripcions enginyoses de Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector