Hauria de contractar un autònom? Informeu-vos de si seran una bona opció per al vostre equip

Hauria de contractar un autònom? Informeu-vos de si seran una bona opció per al vostre equip

Hauria de contractar un autònom? Informeu-vos de si seran una bona opció per al vostre equip
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Hauria de contractar un autònom? Informeu-vos de si seran una bona opció per al vostre equip


A mesura que la vostra empresa creix, és possible que el vostre equip ja no sigui capaç de gestionar tot el treball necessari per mantenir les coses en marxa. Això vol dir que haureu de realitzar alguna contractació, però, quin tipus de treballadors heu de buscar? Cal contractar un autònom? Per respondre a aquesta pregunta, ajuda a comprendre els inconvenients i avantatges de treballar amb autònoms.

Teniu moltes opcions per afegir nous membres al vostre equip, però els autònoms són cada cop més populars. Hi ha bones raons per això: els autònoms ofereixen flexibilitat necessària i solen ser una solució de baix cost. Al mateix temps, també hi ha desavantatges per contractar autònoms i, de vegades, pot ser més útil contractar un membre de l’equip a temps complet..

En aquesta publicació parlarem de les diferents maneres d’expandir el vostre equip. També parlarem dels inconvenients i avantatges quan contracteu un autònom i us ajudarem a decidir si és l’opció adequada per al vostre negoci. Comencem!

⚽ Les vostres diverses opcions per ampliar el vostre equip

Saber quan expandir el vostre equip és una de les parts més crucials però complicades de la gestió d’un negoci. Feu un contracte massa aviat i podeu acabar de sobreestendre el pressupost. Contracteu massa tard, d’altra banda, i podríeu acabar en una situació en què no hi ha ningú disponible per gestionar les tasques i projectes clau.

És per això que voldreu mantenir molt atent a la càrrega de treball global del vostre negoci. Heu de saber quantes hores de treball es poden fer diàriament, setmanalment o mensualment, i quantes hores reals de treball hi ha disponibles per gestionar aquesta tasca. Pot ser que sigui una mica complicat si la càrrega de treball fluctua, però mantenir les pestanyes d’aquestes mètriques durant un període de temps més llarg hauria d’ajudar a superar les variacions.

Un altre detall important a l’hora de fer aquests càlculs és centrar-se només en les tasques clau – aquelles que són essencials per al vostre negoci – i no diverses "administrador" o "farcit" treballar. És comprensible que sempre vulgueu ocupar els vostres empleats, així que els trobareu treballant fins i tot quan un projecte estigui en espera. Tanmateix, aquest tipus de treballs no s’ha de comptabilitzar per a tots aquests "hores necessàries per a l’home" números.

Amb aquest fet, si els dos números (horaris disponibles i horari necessari) han estat iguals durant uns quants mesos més o menys, és probable que sigui hora de començar a buscar ajuda. En altres paraules, és el moment d’iniciar el procés de contractació quan l’equip existent tingui una capacitat màxima o gairebé màxima de forma constant i espereu un creixement continuat en el futur. D’aquesta manera, quan el procés de contractació hagi estat completat, hauria de treballar el nou membre de l’equip (sense sobrecarregar-les directament fora de la porta).

Les vostres opcions de contractació dependran una mica de la vostra indústria. Tot i això, hi ha tres categories principals de treballadors que podeu contractar al vostre equip:

 1. Treballadors a temps complet. El que compte com a “temps complet” variarà una mica, però el que és important és que aquesta persona estigui totalment compromesa amb el vostre negoci. Probablement haureu d’aportar avantatges i sou, i l’empleat probablement treballarà in situ.
 2. Treballadors a temps parcial. Aquesta és una opció útil si necessiteu ajuda, però no teniu el pressupost ni necessiteu un empleat a temps complet. És possible que sou responsables de menys (si n’hi ha) beneficis. També teniu l’opció d’oferir a un treballador a temps parcial un avenç a l’ocupació a temps complet.
 3. Autònoms. Un autònom o “contractista” funciona per a la vostra empresa, però no compta com a empleat. Això vol dir que estan exempts de la majoria de lleis en matèria de prestacions. Podeu contractar un autònom per fer-ho des d’unes hores de treball a la setmana fins a 40 hores o més, i poden treballar a casa o a distància (normalment aquest últim).

Si esteu llegint aquesta publicació, és possible que almenys tingueu en compte l’afegit d’un o més autònoms al vostre equip. Tenint en compte això, analitzem els avantatges i els contres implicats.

�� Els avantatges quan contracteu un autònom

Els autònoms són populars per una raó. De fet, cada cop són més les empreses que comencen a confiar molt en aquest tipus de treballadors. Segons recents estudis, al voltant del 35% dels treballadors autònoms nord-americans, que sumen gairebé 57 milions de persones en general, un creixement del 7% en els últims cinc anys.

Per entendre per què és així, anem a explorar els avantatges clau de la contractació d’un autònom:

En primer lloc, quan contracteu un autònom, normalment comporta un menor cost i menys risc financer. Hi ha diverses raons per a això, entre elles:

 • ✅ No solen estar obligats a oferir beneficis, com ara el temps de retribució o els copagaments del pla de jubilació.
 • ✅ Sovint els impostos són més baixos, als Estats Units, per exemple, no haureu de pagar a la seguretat social els vostres treballadors autònoms. L’escenari és similar a altres països també. En general, no us haureu de preocupar pels impostos dels autònoms, sinó que són els que han de tenir cura.
 • ✅ No haureu de preocupar-vos de la indemnització per separació ni de qualsevol altre factor que faci que la vostra relació amb un treballador sigui costosa o complicada.
 • ✅ El procés de contractació d’un autònom sol ser ràpid i senzill, tal com està acabant el vostre contracte si cal.

A més dels avantatges anteriors, els autònoms són treballadors flexibles. Podeu contractar un autònom a només unes hores de treball a la setmana, per exemple, si necessiteu algú per gestionar els vostres canals de xarxes socials. Això també és útil si voleu que algú hi dediqui més hores del que sol tenir un empleat a temps parcial, però encara fa menys que el treball a temps complet.

A més, molts autònoms estan disposats a treballar horaris irregulars, com i quan els necessiteu. Sempre que tinguis clar quines són les teves necessitats a l’alçada, tu i el teu autònom podràs elaborar qualsevol tipus de relació que serveixi per a ambdues necessitats..

Finalment, també són autònoms excel·lent quan necessiteu un conjunt d’habilitats especialitzat. Quan tingueu un empleat a temps complet, probablement esteu buscant una persona ben arrodonida que pugui fer diverses tasques. També podeu invertir en algú que no tingui habilitats clau actualment, però mostra el potencial per aprendre-les amb el pas del temps.

Tanmateix, què passa si necessiteu específicament un programador expert en un idioma concret, un escriptor de contingut del bloc, o algú amb fortes habilitats en disseny gràfic? És aquí on es mostren els avantatges quan contracteu un autònom independent. Amb una mica de cerca, hauríeu de poder trobar algú que s’especialitzi en les habilitats exactes que necessiteu, és a dir, que pugui colpejar a terra i necessitarà poc o gens d’entrenament.

�� Els inconvenients del treball amb autònoms

Com podeu veure, hi ha moltes raons per plantejar-se treballar amb un autònom. Els avantatges de contractar un autònom són sens dubte impressionants. Al mateix temps, hi ha certs cons que voldreu considerar abans d’optar per un autònom sobre un empleat.

Els principals inconvenients de la contractació d’un autònom inclouen:

 • Enfocament dividit. Un autònom gairebé segur que treballarà en altres empreses, possiblement moltes d’elles. Aquestes exigències externes sobre el seu temps poden apartar el seu treball per a vostè. Pot ser que hagin reduït la capacitat o fins i tot que no estiguin disponibles per a períodes de temps.
 • Menys compromís. Per les mateixes raons explicades anteriorment, un autònom està menys compromès amb el vostre negoci. Això augmenta les probabilitats que tindran una lentitud per respondre, prioritzar altres treballs o fins i tot caure del contacte per complet.
 • Disminució del control / supervisió. No teniu el mateix nivell de control sobre un autònom que amb un empleat. Podeu dir-los què heu de fer, però els correspon en gran mesura decidir com, on i quan fer aquesta tasca. Com que els autònoms funcionen de forma remota, també és més difícil verificar si són honestos quant al nombre d’hores que treballen.
 • Reducció del potencial de formació i avenç. La majoria dels autònoms no estaran interessats en passar per un llarg procés de formació i sovint no és aconsellable invertir aquest esforç en un contractista. Això pot causar problemes si teniu requisits molt específics o si contracteu algú perquè faci una feina complexa. A més, si decidiu que necessiteu un empleat intern o algú que estigui disposat a treballar més hores, hi ha una bona probabilitat que hagueu de començar el procés de contractació des de zero..

Aquests són alguns inconvenients importants, per la qual cosa val la pena tenir en compte. Els autònoms poden ser una opció més senzilla, però tenen un cert nivell de risc.

�� Com decidir si un autònom s’adequa correctament

No hi ha cap “mida única que s’adapti a totes” a la pregunta de si heu d’optar per un autònom o un empleat. Haureu de mirar els inconvenients i els avantatges de contractar un autònom i considerar com es relacionen amb les necessitats del vostre negoci..

En general, contractar un autònom és una bona idea si:

 • ✅ Les hores que necessiteu variaran de setmana a setmana o de mes en mes.
 • ✅ Necessiteu algú amb un conjunt d’habilitats especialitzat que pugui començar a ajudar-lo immediatament.
 • ✅ Busqueu disminuir els costos o, senzillament, no us podeu permetre el sou i els beneficis d’un treballador a temps complet.
 • ✅ Estàs encantat que el nou lloguer funcioni de forma remota, segons el seu propi calendari.

D’altra banda, probablement millor estar amb un empleat tradicional si:

 • ⚠️ Necessiteu hores constants i a temps complet segons un horari establert.
 • ⚠️ Cal que algú treballi a la ubicació.
 • ⚠️ Esteu buscant formar el nou treballador en un conjunt específic (i rígid) de processos, requisits, etc..
 • ⚠️ No esteu disposat a assumir els riscos que suposa treballar amb algú que no es compromet amb el vostre negoci i té molts altres clients..
 • ⚠️ La nova contractació necessita la capacitat per avançar en el vostre negoci i assumir més responsabilitats amb el pas del temps.

Si decidiu contractar un autònom, hi ha molts llocs per trobar-los en línia. Només assegureu-vos de proveir-los amb cura: demaneu mostres del treball anterior, mireu si podeu parlar amb clients anteriors i feu una entrevista tal com ho faríeu per a un empleat.

També és una bona idea crear un contracte, de manera que la relació entre el vostre negoci i l’autònom és molt clara. Finalment, voldreu familiaritzar-vos amb les lleis rellevants per a allò que es pot i no es pot considerar un treball autònom. És molt freqüent que les empreses confonguin les qüestions distinció entre autònoms i empleats El fet de ser conscient amb antelació evitarà creuar inadvertidament cap línia.

�� Conclusió

Si el vostre equip actual lluita per mantenir-se al dia amb la càrrega de treball del vostre negoci, pot ser que arribi el moment d’expandir-se. Per a les empreses que operen en línia, els autònoms poden ser una opció especialment atractiva. Al mateix temps, no es troben sense riscos associats.

La contractació d’un autònom té molts avantatges: és una elecció intel·ligent si necessiteu un treballador remot flexible i amb un conjunt especialitzat d’habilitats especialitzades. Si necessiteu algú que pugueu formar i conrear amb el pas del temps, però voleu que estiguin totalment compromesos amb el vostre negoci, potser és preferible una relació amb els empleats més tradicional. La bona notícia és que si decidiu intentar contractar un autònom, trobar opcions excel·lents en línia és senzill.

Tens alguna pregunta sobre el procés o avantatges de contractar un autònom? Ho fem saber a l’apartat de comentaris que hi ha a continuació!

No oblideu unir-se al nostre curs d’accidents per agilitzar el vostre lloc de WordPress. Amb algunes solucions senzilles, podeu reduir fins i tot un 50-80% del temps de càrrega:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector