5 scripts de correu electrònic per generar un correu electrònic de seguiment perfecte per a un client que no respongui

5 scripts de correu electrònic per generar un correu electrònic de seguiment perfecte per a un client que no respongui

5 scripts de correu electrònic per generar un correu electrònic de seguiment perfecte per a un client que no respongui
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

scripts de correu electrònic per al correu electrònic de seguiment


Si ets independent, contractista o propietari de petites empreses, treballar amb clients pot ser una de les parts més difícils del teu treball. Això és especialment cert quan aquells clients no responen misteriosament. Quan això passi, haureu d’estar atents a l’hora d’enviar un correu electrònic de seguiment. I aquí és quan entren en joc alguns scripts útils de correu electrònic.

Quan s’escriu amb una mica de pensament i de previsió, el correu electrònic de seguiment adequat pot produir resultats ràpids.

Si no esteu segurs de com fer-ho, no us preocupeu! Veure alguns exemples i comprendre el funcionament (i el per què) que és el que solen és necessitar per començar a utilitzar aquesta tàctica de manera efectiva en el vostre negoci.

En aquesta publicació, introduirem sis situacions habituals que impliquen clients que no tinguin resposta.

Per a cadascun, proporcionarem un correu electrònic de seguiment de la mostra i explicarem per què és probable que es produeixin resultats.

Per què paga dissenyar un missatge de correu electrònic de seguiment escrit

Quan es tracta de crear scripts de correu electrònic, val la pena el vostre temps per dissenyar-los detingudament. Un correu electrònic enviat ràpidament pot fer més mal que bé, de manera que voldreu ser estratègic.

Això comporta diverses consideracions. Voleu pensar en les accions que voldríeu dur a terme el destinatari i com els podeu animar suaument (però amb fermesa) en aquesta direcció. A més, és vital fixar-se en cada paraula que feu servir. El to i la intenció importen tant com el contingut, especialment quan es tracta d’un client difícil o sensible.

L’escriptura de scripts de correu electrònic sòlids que retornin resultats és pràctica. Tanmateix, per començar, us presentarem diversos exemples dels quals podeu utilitzar i aprendre.

Hem treballat amb molts clients desafiants i difícils de contactar al llarg dels anys, i els següents són els tipus de missatges de correu electrònic que hem trobat més bons.

Sis scripts de correu electrònic que podeu utilitzar per fer un seguiment amb clients que no responen

Mirem ara els propis sis guions! Si utilitzeu (i potser modificant lleugerament) aquests correus electrònics, podeu augmentar molt la vostra possibilitat de realitzar connexions amb èxit.

No són en cap ordre d’importància ni rellevància, de manera que no sou lliure de qualsevol cosa que us passi primer.!

1. Seguiment després de la presentació d’una proposta

Poques coses són més frustrants després d’enviar una proposta detallada per a un nou projecte i no sentir res enrere. Esteu preparats i espereu per començar, i el retard de cada dia suposa un dia més, haureu d’esperar el pagament un cop s’acabi el projecte.

La bona notícia és que la falta de resposta a una proposta rarament significa que el client no està satisfet amb ella o no vol avançar. Al contrari, solen fer-ho saber immediatament. En canvi, sovint veieu que han estat massa ocupats per pensar-hi, o fins i tot per llegir completament el vostre correu electrònic.

En paraules de Mercedes Cardona a Comunicacions OMH:

Tothom rep molt més missatges de correu electrònic del que pot llegir cada dia i tots rebem el correu brossa de manera agressiva. De vegades, un error útil es llança per error: passa.

Tot i així, segur que voldreu fer un seguiment amb aquest client. Heu de mantenir-vos al capdavant i recordar-los que facin temps fora del seu horari per donar-li a la vostra proposta l’atenció que mereix. Normalment, un to suau és tot el que cal:

Hola [Nom del client],

Em preguntava si encara heu tingut la possibilitat de revisar la nostra proposta més recent. [Breu, resum d’una frase de la proposta mateixa].

Estem ansiosos per escoltar els vostres pensaments i per començar en aquest projecte. Informeu-me si teniu cap pregunta sobre les particularitats de la proposta (tal com es va descriure al meu correu electrònic anterior).

Aquest missatge s’obre amb un reconeixement educat de l’ocupació que té el client i que enteneu que potser encara no han estat capaços de donar un aspecte minuciós a la vostra proposta. A continuació, els recorda breument el focus de la proposta, de manera que no han de tornar al correu electrònic anterior per orientar-se.

El segon paràgraf és l’element crucial aquí. És una bona idea avisar al client que està emocionat amb el projecte (encara que també se senti frustrat). Aquest entusiasme pot ser l’empenta que necessiten. A més, sol·licitant preguntes, els hi diràs que no necessiten aprovar o rebutjar de forma immediata la vostra proposta, però són lliures de dir qualsevol consulta o preocupació que puguin tenir al respecte..

Per descomptat, voldreu tancar el correu electrònic de seguiment amb la frase d’inici de sessió preferida i el vostre nom. A més, s’ha d’evitar la terminologia com "no hi ha pressa" en aquest tipus de missatges. Si bé voleu mantenir-vos educats i reflexionats, també voleu animar el client a prendre mesures tan aviat com sigui possible (el vostre compte bancari en depèn.).

2. Recordeu que esteu esperant una resposta

Aquesta pot ser la situació més freqüent que us trobeu quan tracteu amb clients sense resposta. Esteu al centre d’algun tipus de projecte i no podreu continuar més endavant fins que el client no respongui una pregunta clau o proporcioneu un recurs particular. No obstant, heu trobat silenci radiofònic.

Fer un seguiment ràpid d’aquesta situació és en el millor interès tant de vostè com del seu client. Al cap i a la fi, tots dos voleu que el projecte segueixi sense problemes i que perdi el temps. Igual que amb l’escenari anterior, és molt probable que el client hagi vist el vostre correu electrònic, però l’hagi oblidat o l’hagi marcat per tractar-lo més endavant..

Aquest missatge de correu electrònic de seguiment es pot enviar a qualsevol lloc des d’uns dies a la setmana després de la comunicació prèvia, segons la urgència del projecte:

Hola [Nom del client],

Volia fer un seguiment i veure si heu tingut la possibilitat de revisar el meu missatge de correu electrònic anterior. Com he esmentat, [referi’ns breument la pregunta o recordeu-los el que necessiteu].

Un cop tinguem la vostra resposta, podrem passar directament a la següent fase del projecte. Avisa’m si puc proporcionar més aclariments sobre allò que necessitem!

El primer paràgraf s’estructura d’una manera similar al nostre darrer exemple, que és deliberat. Aquí també és important reconèixer la capacitat d’ocupació del client i evitar qualsevol aire d’impaciencia o frustració.

A més, recordar-los breument la vostra consulta, permet saber-los exactament el que estàs buscant. Al mateix temps, no voldreu obtenir detalls aquí, ja que el client només pot tornar al correu electrònic anterior per llegir la vostra sol·licitud completa.

La següent frase està dissenyada per donar a conèixer al client (educadament) la importància d’aquest missatge en concret. Dit d’una altra manera, és possible que no s’hagin adonat que la falta de resposta ha donat lloc a un bloqueig de ruta.

Aleshores, l’oferta de proporcionar aclariments arrossega aquest breu correu electrònic de seguiment, tot deixant clar que esteu preparat i que espereu per discutir qualsevol cosa no clara al vostre missatge original (retardant així la resposta).

3. Sol·licitud d’obres noves

Mantenir una estreta comunicació amb els vostres clients sempre és important. Tanmateix, mai no és més essencial que just després de finalitzar un projecte. És molt fàcil que un client s’oblidi de tu i passi a la cosa següent en aquest moment, que és l’últim que voldrà.

Per tant, si heu finalitzat un projecte per a un client en concret i no heu sentit res d’ells durant un temps, voldreu enviar-lo juntament amb una sol·licitud de treball nou. El millor enfocament per a aquest correu electrònic pot variar una mica segons les circumstàncies específiques, però aquí teniu un exemple de missatge eficaç:

Hola [Nom del client],

Com ja sabeu, recentment hem enviat [nom del projecte / descripció del projecte]. Esperem que estigueu contents amb els resultats!

Tenim moltes ganes d’avançar amb el pròxim projecte: aquí tenim tot el que necessitarem:

– [Llista breu, en forma de punt de difusió, de preguntes i / o sol·licituds d’informació o recursos necessaris.]

Un cop tinguem aquesta infracció, podem avançar a la següent fase. Per descomptat, si us plau, feu-me saber si hi ha alguna pregunta que puc respondre.

Aquest correu electrònic de seguiment es basa lleugerament en el supòsit que tant vosaltres com el vostre client coneixeu el vostre procés habitual i heu treballat en diversos projectes en el passat. Pot ser que necessiti una mica de personalització per reflectir el tipus de projectes en què esteu treballant, però proporciona un marc sòlid.

El primer paràgraf té dos propòsits (a més de ser simplement una introducció al correu electrònic). Recorda al client el projecte acabat recentment i la seva reacció positiva (amb sort) a la seva qualitat. Recordar quina bona feina que heu fet anteriorment hauria de despertar la gana per més del mateix.

Sempre és un bon toc expressar el vostre propi afany per començar. Tot i això, la veritable estrella del programa aquí és la llista de preguntes o sol·licituds. Llistar el que necessita al client (en lloc d’escriure-ho tot en forma de paràgraf), els seus requisits són clars. També augmenta les probabilitats de rebre resposta a cada investigació específica.

Empleneu-ho tot amb un adreçament i sol·liciteu qualsevol pregunta que pugui tenir el client i teniu a la vostra mà un correu electrònic de seguiment senzill però efectiu..

4. Tocar la base després d’un temps d’inactivitat

El correu electrònic de seguiment anterior tractava de mantenir-se en contacte amb el vostre client i intentar realitzar projectes consecutius un després de l’altre. Aquesta plantilla de correu electrònic consisteix a tornar a connectar amb un client després d’un període de temps més llarg.

En aquesta fase, no hauríem de suposar que el client recordi exactament qui som ni quina mena de projectes vam realitzar junts en el passat. Tot i que hi ha certa familiaritat, primer heu de tornar-ho a escriure, per així dir-ho.

Aquesta plantilla de correu electrònic us pot ajudar:

Hola [Nom del client],

Vaig fer una nota al meu calendari per contactar-vos ara mateix. Només per recordar-lo, l’últim projecte que vam fer junts va ser [PROJECTE].

Volia tocar base i comprovar si hi ha algunes oportunitats per treballar junts de nou. Ha canviat alguna cosa pel que fa a la [OBJECTIU D’EMPRESA]?

Tenint en compte el que vam fer junts en el passat, crec que podem seguir passos similars treballant en [IDEA1, IDEA2, IDEA3].

Si voleu més detalls sobre com pot funcionar exactament, feu-me saber i enviaré una proposta més en profunditat i desglossaré les coses pas a pas.

Aquest script de seguiment de correu electrònic aconsegueix un parell de coses:

 • És natural per la seva naturalesa i torna a connectar-se de manera natural, però no sembla obligat.
 • Recorda al client el que havíeu treballat anteriorment i també suggereix que vau fer més d’un projecte junts (si és el cas).
 • Us suggereix un parell d’idees ja preparades per a projectes en els quals podreu treballar.

Aquest últim punt és especialment important. La gent està ocupada. Si podeu venir als vostres clients i suggerir idees exactes que podríeu executar per a ells, augmenta les vostres possibilitats de rescindir l’acord. El fet que ja teniu una relació establerta us ajuda, ja que ja no heu de demostrar que sou capaç d’entregar.

5. Sol·licitud de pagament en retard

Aquesta és una mica complicada. Parlar de diners pot ser estressant, sobretot si sou un creatiu que prefereix no tenir res a veure amb l’element financer de l’empresa. Això és encara més rellevant quan es tracta d’un client difícil que ja s’havia retardat al pagament.

En primer lloc, voldreu entrar en aquesta comunicació el més amable possible. No indiqueu que el client és negligent ni comenceu a fer amenaces. En canvi, continueu amb el supòsit que el client simplement s’ha oblidat de pagar. Tot i que hi ha un altre motiu per la seva morositat, aquest enfocament pot culpabilitzar-los essencialment de treure la cartera:

Hola [Nom del client],

Volia tocar base, i recordar-vos el pagament a venir a [data de la factura]. En aquest moment, no hem rebut el pagament. Podríeu fer-nos saber quan podem esperar rebre-ho si us plau?

El millor és mantenir aquest tipus de correu electrònic de seguiment breu i dolç. No voleu passar per alt el missatge clau. A més, no hi ha cap motiu per incloure cap grup de partits. Simplement recordar-los que el pagament es deu – educadament – sovint fa el truc. Tot i així, voleu donar-los tota la informació pertinent, com ara un número de factura i el correu electrònic al qual es va enviar originalment. La idea és fer el pagament el més fàcil possible.

Essencialment podeu repetir aquest correu tantes vegades com cregueu necessari. Tanmateix, si encara no rebeu cap resposta, és possible que hàgiu de ser més contundent. Aquí hi ha un correu electrònic de seguiment que podeu enviar si no responen a uns quants missatges com el de dalt:

Hola [Nom del client],

Encara no hem rebut el pagament per [nom / descripció del projecte]. Esperem que l’import complet de la factura ([import del pagament]) fins a [nova data de venciment], o potser haurem d’enviar aquesta qüestió a una agència de cobrament.

Aquest és un missatge ferm i senzill, adequat per a un client que no paga ni respon. Obtenir-los un recordatori de l’import del pagament i una nova data de venciment poden acabar amb l’acció.

Si no, és possible que hagueu de reduir les pèrdues amb aquest client en concret i que considereu una experiència d’aprenentatge. Per descomptat, en realitat es pot contractar una agència de recollida fer-ne el seguiment, però la molèstia i les despeses implicades fan que aquesta sigui una opció menys desitjable a menys que la factura que sigui deguda sigui molt gran.

6. El correu electrònic final

Els correus electrònics de seguiment anteriors estan dissenyats per obtenir una resposta sempre que sigui possible. Tot i això, de vegades un client simplement es queda tranquil, malgrat els millors esforços.

Si heu enviat diversos missatges a un client i ells simplement no responen (i no us deuen diners), és el moment d’enviar un darrer correu electrònic de seguiment. Pot semblar una cosa així:

Hola [Nom del client],

Ja fa temps que us sentíem parlar. En aquest moment, hem de suposar que les vostres prioritats han canviat o bé us endureu el vostre negoci en una altra direcció.

Si us plau, som més lliures per contactar amb nosaltres en el futur!

Aquest missatge inclou algunes coses. És educat i comprensiu per a un, mostrar que no teniu cap voluntat per part del client per la seva falta de resposta. Tot i que ara no en sabeu, voldreu mantenir la relació tan positiva com si fos possible.

A més a més, deixant clar que us moveu en aquest sentit per jugar al client por a no desaprofitar (FOMO). Han de reconèixer que, si volen continuar beneficiant-se dels vostres serveis, hauran d’actuar ràpidament.

Finalment, heu deixat clar que esteu oberts a comunicacions futures. No és infreqüent escoltar de sobte un client vell o mesos enrere, quan les prioritats i el personal han canviat. Envoltar el correu electrònic d’aquesta manera us permet obtenir la millor oportunitat de resposta.

Conclusió

Malauradament, no hi ha cap manera (encara!) D’arribar a través de la pantalla de l’ordinador i fer que el vostre client respongui a un missatge crucial. Tanmateix, l’enviament d’un correu electrònic de seguiment elaborat amb cura pot produir els resultats que busqueu, mantenint la relació en una nota positiva.

En aquest article, us hem introduït sis scripts de correu electrònic que podeu utilitzar per perseguir clients que no responen:

 1. Seguiment després d’una presentació de la proposta.
 2. Recorda que estàs esperant una resposta.
 3. Sol·licitud d’obres noves.
 4. Tocar la base després d’un període de temps més llarg.
 5. Sol·licitud de pagament en retard.
 6. El correu electrònic final.

Alguna vegada ha tingut èxit aconseguint que un client no respongués a parlar? Expliqueu-nos què heu fet a la secció de comentaris que hi ha a continuació!

No oblideu unir-se al nostre curs d’accidents per agilitzar el vostre lloc de WordPress. Amb algunes solucions senzilles, podeu reduir fins i tot un 50-80% del temps de càrrega:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector