Sucuri vs Wordfence vs MalCare: Mikä on paras WordPress-tietoturvalaajennus?

Yritätkö päättää Sucuri vs Wordfence vs MalCare välillä? Nämä kolme ovat suosituimpia ratkaisuja WordPress-sivustosi tietoturvan parantamiseksi. Mutta vaikka kaikki keskittyvät sivustosi suojaamiseen, he lähestyvät WordPress-tietoturvaa hieman eri tavoin.


Kunkin laajennuksen lähestymistavassa ei välttämättä ole oikeaa tai väärää, mutta haluat valita ratkaisun, joka parhaiten vastaa tarpeitasi, budjettiasi ja tietotasoa.

Jotta auttaa sinua päättämään Sucuri vs Wordfence vs MalCare välillä, jaan tämän vertailun neljään laajaan osaan:

 • Jokaisen työkalun johdanto ja perussuunnitelma kullekin WordPress-tietoturvalle.
 • Kunkin työkalun avulla voit toteuttaa perusteellisemmat todelliset turvaominaisuudet.
 • Käytännöllinen katsaus kunkin työkalun helppoon käyttöön ja asennusprosessiin, mukaan lukien mitä se haluaa hallita useita verkkosivustoja.
 • Hinnoittelutiedot.

Sucuri vs Wordfence vs MalCare: Mikä on paras WordPress-tietoturvalaajennus

Kaivataan auttaaksemme sinua valitsemaan paras WordPress-tietoturvalaajennus WordPress-sivustollesi…

��️ Peruserot Sucuri vs. Wordfence ja MalCare välillä

Ok, joten kaikki nämä laajennukset auttavat sinua suojaamaan WordPress-sivustoasi, mutta jokainen niistä käsittelee sitä hiukan eri tavalla. Joten ennen kuin puhumme erityisistä ominaisuuseroista, puhutaan näiden WordPress-suojauslaajennusten lähestymistavan eroista.

Sucuri

Sucuri

Sucuri on oikeastaan ​​kaksi asiaa:

(1) A ilmainen WordPress-laajennus joka toteuttaa WordPressin tietoturvan kovettamisen peruskäytännöt.

(2) Pilvipalvelualusta, jossa on palomuuri, CDN ja suunnitelmasta riippuen ihmisen haittaohjelmien poistopalvelu. Osoitat sivustosi todella Sucurin DNS-palvelimille ja Sucuri suojaa sivustoasi tällä tavalla – kuten Cloudflare toimii.

Sinun ei tarvitse käyttää molempia – on täysin mahdollista käyttää vain ilmaista laajennusta tai vain palomuuripalvelua.

Tätä vertailua varten aion kuitenkin käsitellä niitä samalla tavalla, vaikka yritän huomata, kun jotain on saatavana laajennuksesta vs. palveluun.

Wordfence

wordfence

Wordfence on kattava WordPress-tietoturva kytkeä joka toimii melkein kokonaan WordPress-sivustosi palvelimella (ero on tärkeä sekunnissa).

Se tekee paljon WordPress-sivustosi suojaamiseksi, mikä selittää miksi se on suosituin WordPress-tietoturvalaajennus hyvällä marginaalilla. WordPress.org: n mukaan se toimii yli 3 miljoonalla sivustolla.

Se tarjoaa suojauskarkaisun, palomuurin, turvatarkistukset, kirjautumissuojauksen ja paljon muuta.

Ilmaisen toiminnallisuuden kannalta Wordfence on luultavasti kaikkein antelias työkalu siellä. Joten jos budjettisi on 0 dollaria, sinun kannattaa kiinnittää erityistä huomiota Wordfenceen, koska se saattaa olla paras työkalu sinulle (vaikka tämä ei tarkoita, että Wordfence ei ole hyvä vaihtoehto jollekin suuremmalla budjetilla!).

MalCare

malcare

MalCare on WordPress-tietoturva kytkeä keskittyen skannaamiseen ja haittaohjelmien löytämiseen WordPress-sivustolta.

Alkuvaiheessaan se on laajentunut sisältämään myös palomuurin ja joitain WordPress-karkaisuominaisuuksia.

Ainutlaatuisin asia MalCaressa on kuitenkin se, miten se skannaa tiedostojasi.

MalCare kopioi tiedostoja omille palvelimilleen ja suorittaa skannauksen sen sijaan, että skannaa WordPress-sivustosi palvelimien tiedostoja..

Skannausten suorittaminen omalla palvelimellasi voi kuluttaa paljon resursseja, joten tämä lähestymistapa on hiukan suorituskykyystävällisempi. Tämä on sama lähestymistapa, jota VaultPress-palvelu käyttää Automattic / Jetpackilta.

Lisäksi hallitset sivustosi tietoturvaa MalCare-pilvipalvelun hallintapaneelista, ei WordPress-hallintapaneelista..

MalCare on samasta kehittäjästä kuin suosittu BlogVault-varmuuskopiointipalvelu, ja voit integroida nämä kaksi palvelua siten, että sinulla on yksi ratkaisu, joka käsittelee sekä varmuuskopioita että tietoturvaa.

��‍♂️ Lisäosien suojausominaisuudet

Nyt kun tiedät peruslähestymistavat, verrataan joitain erityisominaisuuksia, joita kukin työkalu tarjoaa neljään laajaan luokkaan:

 • Yleinen turvallisuuden karkaisu
 • Verkkosivun palomuuri
 • Sisäänkirjautumissuojaus
 • Haittaohjelmien skannaus

Turvallisuuden karkaisu

mennessä "turvallisuuden karkaisu", Tarkoitan perusohjeita, jotka tekevät WordPress-sivustostasi turvallisemman.

Sucuri

Sucuri sisältää a Karkaisuvaihtoehdot alue, joka helpottaa perustoimintojen toteuttamista, kuten PHP-tiedostojen estäminen tietyissä hakemistoissa, kojetaulun sisäisen tiedoston editoinnin poistaminen käytöstä ja paljon muuta:

Sukurin karkaisuvaihtoehdot

Wordfence

Monet Wordfencen karkaisusäännöt kuuluvat muihin luokkiin (esim. Sisäänkirjautumissuojaus ja palomuuri), mutta se sisältää silti joitain yleisiä kovettumisperiaatteita, kuten:

 • Koodin suorituksen poistaminen käytöstä lataushakemistossa.
 • WordPress-version piilottaminen.

Wordfence-karkaisusäännöt vs. Sucuri ja MalCare

MalCare

MalCare jakaa tietoturvan kovettumisen kolmeen luokkaan:

 • olennainen – PHP: n suorituksen estäminen ja tiedostojen muokkauksen estäminen.
 • Pitkälle kehittynyt – teeman / laajennuksen asennuksen estäminen.
 • Vainoharhainen – suojausavainten muuttaminen ja kaikkien salasanojen nollaaminen.

MalCaren karkaisusäännöt

Web-sovelluksen palomuuri (WAF)

Verkkosovelluspalomuuri (WAF) auttaa ennakoivasti suojaamaan verkkosivustosi suodattamalla pyyntöjä ennen kuin ne osuvat WordPress-sivustoosi. Ajattele sitä sellaisena kuin seinä verkkosivustosi ja Internetin välillä. Portti on avoinna tavallisille käyttäjille, mutta haitalliset toimijat pysähtyvät ennen kuin he pääsevät sisään.

Vaikka monet WordPress-tietoturvalaajennukset luettelevat WAF: n ominaisuutena, WAF on todella vain yhtä hyvä kuin säännöt ja käytännöt, joita se käyttää liikenteen suodattamiseen. Koska haitallisten hyökkäysten luonne muuttuu jatkuvasti, haluat myös ratkaisun, joka päivittää sen sääntöjä sivustosi suojaamiseksi.

Sucuri

Sucurin maksettu palomuuripalvelu on sekä WAF että CDN yhdessä (sellainen kuin Cloudflare). Se auttaa suojaamaan sivustosi ennakoivasti suodattamalla siihen liikennettä, mukaan lukien suojaus nollapäivän hyväksikäytöiltä. Se auttaa myös varmistamaan maailmanlaajuisen saatavuuden ja nopeammat sivujen latausajat CDN-verkon kautta.

Palomuurin ja CDN: n yhdistelmä on ainutlaatuinen siltä osin kuin tämän luettelon laajennukset menevät, ja Sucurilla on hyvä maine palomuuripalvelunsa suhteen..

Wordfence

Wordfence sisältää WordPress.org-ilmaisen version WAF: n, joka suojaa sekä yleisiltä hyökkäyksiltä että WordPress-kohtaisilta hyökkäyksiltä. Se päivittää myös palomuurisäännöt suojautuaksesi äskettäin havaituilta hyökkäyksiltä.

Jos kuitenkin haluat käyttää uusimpia palomuurisääntöjä heti, joudut maksamaan Wordfencen premium-versiosta. Jos käytät palomuuria ilmaisessa versiossa, on 30 päivän viive ennen kuin nämä säännöt lisätään palomuuriin. Tämä on iso osa siitä, miten Wordfence ansaitsee laajennuksen, koska ilmainen versio on muuten melkein täysin varusteltu.

MalCare

MalCare mainostaa palomuuria, mutta se ei näytä olevan niin kattava kuin Sucuri tai Wordfence. MalCaren palomuuri voi auttaa estämään haitallisia IP-osoitteita, mikä on varmasti hyödyllistä. Mutta ei näytä olevan samantyyppisiä säännöllisesti päivitettäviä sääntöjä, joita saat Sucurin tai Wordfencen kanssa.

Sisäänkirjautumissuojaus

Maailman paras turvallisuus ei voi estää hakkerointia, jos he kävelevät etuovesta. Eli jos hakkerit voivat kirjautua sisään kirjautumissivullesi oikealle WordPress-järjestelmänvalvojan tilille, he voivat tehdä mitä haluavat.

Brute Force -hyökkäykset ovat yleisiä hyökkäysvektoreita, joten haluat lukita WordPress-kirjautumissivusi pitämään asiat turvassa.

Sucuri

Sucuri voi suojata kirjautumissivusi haitallisilta toimijoilta palomuurillaan, mutta se ei sisällä mitään CAPTCHA-ohjelmaa, rajoittamalla sisäänkirjautumisyrityksiä tai kaksifaktorinen todennus toiminnallisuus.

Jos haluat lisää sisäänkirjautumissuojausta, sinun kannattaa yhdistää se toiseen laajennukseen.

Wordfence

Wordfence tarjoaa kattavimman sarjan kirjautumissuojausvaihtoehtoja tässä luettelossa, mukaan lukien kaksitekijäinen todennus, jota mikään muista plugineista ei tarjoa.

Kaksikerroisessa tapauksessa voit ottaa käyttöön kaksikertoimen tietyille käyttäjärooleille ja myös vaatia järjestelmänvalvojaa käyttämään kaksikerrointa.

Voit lisätä CAPTCHA: n myös kirjautumis- ja rekisteröintisivuillesi reCAPTCHA v3: n kautta, joka ei vaadi käyttäjiä suorittamaan mitään toimia, ellei heidän selaimessa epäonnistu.

Muita sisäänkirjautumisen suojausominaisuuksia ovat Wordfence-palomuurin lisäksi:

 • Mahdollisuus rajoittaa kirjautumisyrityksiä ja estää IP-osoitteita tietyn määrän vikojen jälkeen.
 • Kyky valvoa vahvoja salasanoja käyttäjille ja tarkistaa salasanojen vahvuus, kun käyttäjä päivittää profiiliaan. Voit tallentaa vahvat salasanasi salasanojen hallintaan.
 • Arvostele rajoitukset.

MalCare

MalCare voi auttaa suojaamaan kirjautumissivua palomuurillaan, ja se voi myös auttaa sinua lisäämään CAPTCHA-kirjautumissivusi. Se ei kuitenkaan tue kaksifaktorista todennusta tai sisäänkirjautumisyritysten rajoittamista.

Haittaohjelmien skannaus

Kaikki kolme laajennusta tarjoavat haittaohjelmien tarkistuksen, mutta ne toimivat eri tavoin.

Sucuri

Sucuri tarjoaa haittaohjelmien tarkistuksen sekä ilmaisessa laajennuksessa että maksullisessa palvelussa.

Ilmaisessa laajennuksessa voit tarkkailla WordPress-ydintiedostojesi eheyttä ja suorittaa haittaohjelmien tarkistuksia ilmaisen SiteCheck-työkalun kautta. Sinun ei oikeastaan ​​tarvitse laajennusta näiden tarkistusten suorittamiseen – voit vain kytkeä sivustosi URL-osoitteen.

On tärkeää ymmärtää, että ilmaisen laajennuksen avulla Sucuri tarkistaa vain sivustosi käyttöliittymätiedostot. Koska se ei tarkista palvelimellasi olevia todellisia tiedostoja, se ei löydä 100% kaikista haittaohjelmista. Lisätietoja täältä.

Maksullisessa palvelussa Sucuri suorittaa kuitenkin palvelinpuolen haittaohjelmien tarkistuksen, joka voi tunnistaa tiedostojen haavoittuvuuksia, jotka eivät välttämättä näy sivustosi käyttöliittymässä. Joten jos haluat kattavimman haittaohjelmaskannauksen, joudut maksamaan premium-palvelusta.

Wordfence

Wordfence antaa sinun suorittaa haittaohjelmaskannauksia suoraan WordPress-kojelaudan sisällä – sinun tarvitsee vain napsauttaa Käynnistä uusi skannaus:

Wordfence-haittaohjelmien tarkistus

Sitten Wordfence tarkistaa palvelimesi tiedostot. Skannaus tarkistaa ei vain haittaohjelmien varalta – se tarkistaa myös perusongelmat, kuten vanhentuneet laajennukset ja heikot salasanat:

Wordfence löysi ongelmia

Voit suorittaa haittaohjelmien täydet tarkistukset sekä ilmaisilla että maksuteilla versioilla. Ainoa ero on, että premium-versio saa reaaliaikaisia ​​haittaohjelmien allekirjoituspäivityksiä, kun taas ilmaisen version haittaohjelmien allekirjoitusten päivitykset viivästyvät 30 päivällä.

MalCare

Haittaohjelmien skannaus on MalCaren ydinominaisuus, joten liitännäinen korostaa voimakkaasti sivustosi tiedostojen skannausta.

Jälleen, ainutlaatuinen asia MalCaren haittaohjelmien tarkistuksen suorittamisessa on se, että se kopioi tiedostosi muualle kuin sijaintiin ja skannaa ne sinne sen sijaan, että käyttäisi palvelimen resursseja skannausten suorittamiseen.

MalCare-haittaohjelmien tarkistus vs. Sucuri ja Wordfence

Jos sinulla on premium-versio, MalCare tarjoaa myös yhden napsautuksen haittaohjelmien puhdistuksen, mikä on tämän palvelun toinen vahva kohta haittaohjelmien skannaamisessa..

Setup Asennuksen ja helppokäyttöisyyden vertailu

Kaikki nämä yllä olevat turvaominaisuudet ovat tärkeitä vain, jos osaat ottaa ne käyttöön. Joten ellet ole tekninen käyttäjä, on tärkeää, että sinulla on helppo asettaa kaikki asetukset ja saada laajennus toimimaan.

Lisäksi, jos hallitset useiden WordPress-sivustojen tietoturvaa, on hyödyllistä pystyä tekemään se yhdestä hallintapaneelista, jonka jotkut näistä työkaluista sallivat.

Tässä osiossa vertaan:

 • Kuinka laajennus toimii yhdessä sivustossa.
 • Antaako plugin hallita useita WordPress-sivustoja yhdestä paikasta.

Yhden WordPress-sivuston määrittäminen

Sucuri

Sucurin määrittämisessä on mahdollisesti kaksi osaa riippuen siitä, käytätkö pluginia, palomuuripalvelua vai molempia.

Laajennuksen asentaminen ja käyttö on helppoa. Aloittaaksesi voit asentaa ilmaisen laajennuksen WordPress.org-sivustosta.

Sitten voit suunnata Sucuri-turvallisuus -välilehti WordPress-hallintapaneelissa, jotta voit tarkastella tuloksia ja määrittää asetuksia:

Sucuri vs Wordfence vs MalCare -asennusprosessi

Sucuri tekee hyvää työtä tehdäkseen verkkosivustosi tilan näkemisen sivupalkista helposti:

Sucuri-tarkistuslistat

Jos haluat käyttää korkealaatuista Sucuri-palomuuripalvelua, sinun on kirjauduttava Sucuri-tiliin ja osoitettava verkkotunnuksesi nimipalvelimet Sucurille. Voit muuttaa nimipalvelimiasi missä tahansa rekisteröit verkkosivustosi verkkotunnuksen. Tämä vaihe on hiukan tekninen, mutta se antaa Sucurille suodattaa liikenteen ennen kuin se osuu sivustoosi ja nopeuttaa sivustoasi CDN-tunnuksella.

Wordfence

Voit aloittaa Wordfencen käytön asentamalla ilmaisen laajennuksen WordPress.org-sivustosta. Sitten Wordfence kehottaa sinua antamaan sähköpostiosoitteesi vastaanottaaksesi turvahälytyksiä.

Sitten, kun menet Wordfence -välilehdellä WordPress-hallintapaneelissa, Wordfence antaa sinulle tämän kätevän esittelytoiminnon, joka näyttää sinulle missä tärkeät ominaisuudet ovat:

Ohjattu Wordfence-aloitustoiminto

Saat myös samanlaisia ​​oppaita, kun käytät muita ominaisuuksia, kuten Wordfencen palomuuri tai skannaustyökalu.

Yleensä Wordfence-hallintapaneeli tekee myös hyvää työtä kertomalla sinulle, mitä sinun täytyy tehdä. Saat kehotukset määrittää tärkeät toiminnot (1) sekä ilmoitukset, jotka pitävät sinut ajan tasalla tärkeiden ongelmien kanssa (2):

Wordfence-kojelauta vs. Sucuri ja MalCare

Joten vaikka Wordfence sisältää paljon ominaisuuksia, tapa, jolla ne ovat suunnitellut kojetaulun, auttaa sinua ymmärtämään, mitä kaikki tekee ja mihin sinun on kiinnitettävä huomiota.

MalCare

MalCaresta on kaksi osaa – ilmainen laajennus WordPress.org-sivustossa ja MalCare-pilvi-hallintapaneeli.

Aluksi asennat ilmaisen laajennuksen. Sitten annat sähköpostiosoitteesi aloittaaksesi synkronointiprosessin MalCare-pilvipalvelun hallintapaneelilla:

MalCare sync -sivusto

Sieltä hallitset kaikkea muuta MalCare-pilvipalvelun hallintapaneelissa – et WordPress-hallintapaneelissa:

MalCare pilviturvallisuuden kojelauta

Ensiluokkaisella versiolla saat lisää vaihtoehtoja tästä hallintapaneelista, kuten mahdollisuus määrittää edellä mainitut karkaisuasetukset:

MalCare-karkaisusäännöt vs. Sucuri ja Wordfence

Useiden WordPress-sivustojen hallinta

Sucuri

Sucurilla on erityisiä virastojen toimintasuunnitelmia web-ammattilaisille, jos hallitset useita verkkosivustoja Sucurin palomuuripalvelun tai suojausalustan avulla.

WordPress.org-sivustossa ei kuitenkaan ole työkalua useiden verkkosivustojen hallitsemiseksi ilmaisella laajennuksella – sinun on tehtävä se sivustokohtaisesti.

Wordfence

Jos hallinnoit useita WordPress-sivustoja Wordfencen avulla, saat Wordfence Central -nimisen työkalun, jonka avulla voit hallita kaikkia näitä sivustoja yhdestä yhtenäisestä hallintapaneelista:

Wordfence Central vs Sucuri ja MalCare

Sen lisäksi, että näet tilannekuvan kunkin sivuston tilasta ja mahdollisista ongelmista, voit myös luoda suojausmalleja ja soveltaa niitä useille sivustoille, mikä on todella kätevää, jos haluat tehdä muutoksen kaikissa näissä sivustoissa..

MalCare

Jos yhdistät useita sivustoja MalCare-tiliisi, voit hallita kaikkia niitä samalta MalCare-tililtä:

MalCare useita verkkosivustoja

Voit myös lisätä tunnisteita sivustojen järjestämiseen.

Koska käytät jo MalCare-pilvikeskuketta kaiken määrittämiseen, on melko kätevää hallita useita sivustoja.

MalCare sisältää myös valkoiset etiketit ja raportit, jos työskentelet asiakassivustojen kanssa.

Pr Hinnoittelu- ja lisenssivaihtoehtojen vertailu

Viimein on kysymys hinnasta. Kaikilla kolmella työkalulla on rajoitettu ilmainen versio premium-versioilla / ominaisuuksilla.

Sucuri

Sucurin laajennusversio on 100% ilmainen. Sinun on maksettava vain, jos haluat tilata Sucuri-palomuurin ja CDN-palvelun tai laajemman Sucuri-suojausalustan.

Ensinnäkin voit maksaa vain palomuurista ja CDN: stä, joka maksaa sinulle 9,99 dollaria kuukaudessa WordPress-verkkosivustoa kohti. Suunnitelma ei kuitenkaan sisällä haittaohjelmien tarkistusta ja hakkerointia.

Jos haluat näitä palveluita, tarvitset täyden Sucuri-alustan, joka alkaa 199,99 dollarilla vuodessa yhdelle verkkosivustolle.

Voit myös lisätä automaattisen varmuuskopiopalvelun 5 dollarin lisämäärällä kuukaudessa.

Wordfence

Ydin Wordfence -laajennus on ilmainen ja saatavana WordPress.org-sivustolta. Se itsessään antaa sinulle pääsyn kaikkiin yllä mainittuihin ominaisuuksiin. Muista kuitenkin, että ilmaisen ja premium-palvelun välillä on joitain tärkeitä eroja.

Ilmaisella versiolla joudut odottamaan 30 päivää päivityksiä Wordfencen palomuurisääntöihin ja haittaohjelmien tarkistuksiin. Joten vaikka sinut suojataan tunnetuilta uhilta, et välttämättä tarvitse suojaa uhilta, jotka on löydetty viimeisen 30 päivän aikana.

Jos maksat Wordfence-palkkiosta, saat reaaliaikaisia ​​päivityksiä sekä tukea maiden estämiseen ja useampiin skannauksiin.

Wordfence Premium -suunnitelmat alkavat 99 dollaria sivustoa kohti, mutta voit säästää rahaa, jos ostat lisää sivustoja tai maksat useita vuosia etukäteen.

MalCare

WordPress.org-sivuston ilmainen MalCare-laajennus antaa sinulle pääsyn perushaittaohjelmien tarkistuksiin.

Kaikkien suojauskarkaisuominaisuuksien, yhden napsautuksen haittaohjelmien poistamisen ja joidenkin muiden ominaisuuksien käyttämiseen tarvitaan kuitenkin maksettu suunnitelma.

Maksetut suunnitelmat alkavat yhdestä sivustosta 99 dollaria vuodessa.

Johtopäätös: Sucuri vs. Wordfence vs. MalCare

Se käärii Sucuri vs. Wordfence vs. MalCare -vertailumme lihaa.

Sinkun löytäminen "paras WordPress-tietoturvalaajennus" voi olla vaikeaa, koska jokaisella työkalulla on hieman erilainen lähestymistapa:

Wordfence on anteliain ilmainen versio, koska se antaa pääsyn melkein kaikkiin toimintoihin ilmaiseksi ja kattaa kaiken kovettumisesta kaksifaktoriseen todennukseen haittaohjelmaskannauksiin ja palomuuriin. Jos etsit yksinomaan ilmaista tietoturvalaajennusta, se on todennäköisesti paras vaihtoehto sinulle. �� paras ilmainen työkalu

Sucurin ilmainen WordPress-laajennus on hyvä vaihtoehto tietoturvan karkaisuun, mutta suurin osa ennakoivista toimenpiteistä on premium Sucuri -palvelut. Voit ostaa itsenäisen palomuuri- / CDN-palvelun tai kevään kalliimmalle tietoturvaympäristölle. Vaikka täydellinen tietoturvajärjestelmä on tämän luettelon hienoin vaihtoehto, sen mukana tulee mielenrauha haittaohjelmien poistamisesta ja hakkeroinnista..

vihdoin, MalCare tarjoaa ainutlaatuisen lähestymistavan tiedostojen skannaamiseen ulkopuolella, mikä vähentää palvelimellesi osuvia resursseja. Sen pääpaino on haittaohjelmien skannauksessa ja poistamisessa, mutta se sisältää silti joitain muita suojausominaisuuksia, kuten peruskarkaisu ja palomuuri. Voit myös integroida sen BlogVault-palveluun lisää mielenrauhaa varten.

Onko sinulla kysyttävää päätöksenteosta välillä Sucuri vs Wordfence vs MalCare? Kysy kommentteista!

Älä unohda liittyä kaatumiskurssillemme WordPress-sivustosi nopeuttamiseksi. Joillakin yksinkertaisilla korjauksilla voit vähentää latausaikaa jopa 50–80%:

Suunnittelu ja esitys Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map