Pitäisikö sinun palkata freelanceria? Selvitä, tulevatko heille sopivia tiimejäsi

Pitäisikö sinun palkata freelanceria? Selvitä, tulevatko heille sopivia tiimejäsi

Pitäisikö sinun palkata freelanceria? Selvitä, tulevatko heille sopivia tiimejäsi
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Pitäisikö sinun palkata freelanceria? Selvitä, tulevatko heille sopivia tiimejäsi


Yrityksesi kasvaessa saatat huomata, että nykyinen tiimisi ei enää kykene käsittelemään kaikkia töitä, joita tarvitaan asioiden ylläpitämiseksi. Tämä tarkoittaa, että joudut suorittamaan jonkin verran vuokrausta – mutta millaisia ​​työntekijöitä sinun pitäisi etsiä? Pitäisikö sinun palkata freelanceria? Vastaamaan tähän kysymykseen auttaa ymmärtämään freelancereiden kanssa työskentelyn haittoja ja etuja.

Sinulla on paljon vaihtoehtoja lisätä uusia jäseniä joukkueeseesi, mutta freelancereista tulee yhä suositumpia. Tähän on hyviä syitä – freelancerit tarjoavat tarvittavaa joustavuutta ja ovat usein edullisia ratkaisuja. Samanaikaisesti freelancereiden palkkaamisessa on myös haittoja, ja joskus voi olla hyödyllisempää palkata kokopäiväinen tiimin jäsen.

Tässä viestissä aiomme puhua eri tavoista, joilla voit laajentaa ryhmääsi. Keskustelemme myös haitoista ja eduista, kun palkkaat freelancerin, ja autamme sinua päättämään, onko se oikea valinta yrityksellesi. Aloitetaan!

⚽ Eri vaihtoehdot joukkueesi laajentamiseksi

Tietäminen milloin laajentaa ryhmääsi on yksi tärkeimmistä, mutta hankalimmista osista yrityksen johtamisessa. Palkkaa liian pian, ja saatat joutua yliarvioimaan budjettiasi. Toisaalta palkata liian myöhään, ja saatat joutua tilanteeseen, jossa ketään ei ole käytettävissä käsittelemään tärkeitä tehtäviä ja projekteja.

Siksi haluat seurata tarkasti yrityksesi koko työtaakkaa. Sinun pitäisi tietää, kuinka monta työtuntiarvoista työtä on tehtävä päivittäin, viikoittain tai kuukausittain, ja kuinka monta todellista työtuntia on käytettävissä kyseisen työn hoitamiseen. Tämä voi olla hiukan hankala, jos työkuormasi vaihtelee, mutta näiden mittareiden pitäminen pitemmän ajanjakson pitäisi auttaa muunnelmien keskiarvottamisessa..

Toinen tärkeä yksityiskohta laskelmia tehtäessä on keskittyminen vain avaintoimintoihin – liiketoiminnan kannalta välttämättömiin – eikä moniin "admin" tai "täyte" työ. On ymmärrettävää, että haluat pitää työntekijäsi aina kiireisenä, joten löydät heidän toimivan, vaikka projekti olisi odotustilassa. Tämän tyyppistä työtä ei kuitenkaan pidä laskea kaikkiin "henkilötyötunteja tarvitaan" numerot.

Tämän tekemisen jälkeen, jos kaksi numeroa – käytettävissä olevat tuntitunnit ja tarvittavat työtunnit – ovat olleet lähellä yhtä suuria noin muutaman kuukauden ajan, on todennäköisesti aika alkaa etsiä lisäapua. Toisin sanoen, on aika aloittaa vuokrausprosessi, kun nykyinen tiimisi on jatkuvasti enimmäiskapasiteetissa tai lähellä sitä, ja odotat jatkuvaa tasaista kasvua tulevaisuudessa. Tällä tavoin, kun vuokrausprosessi on valmis, uuden joukkueen jäsenen pitäisi tehdä työtä (ylikuormittamatta heitä suoraan portista)..

Palkkausmahdollisuutesi riippuvat jonkin verran toimialasta. On kuitenkin kolme pääryhmää työntekijöitä, joita voit rekrytoida tiimiisi:

 1. Kokopäiväiset työntekijät. Se, mikä lasketaan ”kokopäiväiseksi”, vaihtelee jonkin verran, mutta tärkeätä on, että tämä henkilö on täysin sitoutunut yritykseesi. Sinun on todennäköisesti annettava etuuksia sekä palkka ja työntekijä työskentelee todennäköisesti paikan päällä.
 2. Osa-aikaiset työntekijät. Tämä on hyödyllinen vaihtoehto, jos tarvitset apua, mutta sinulla ei ole budjettia tai tarvetta kokopäiväiselle työntekijälle. Olet todennäköisesti vastuussa pienemmistä (jos sellaisia ​​on) eduista. Sinulla on myös mahdollisuus tarjota myöhemmin osa-aikaiselle työntekijälle eteneminen kokopäiväiseen työhön.
 3. freelancereita. Freelancer tai ‘urakoitsija’ toimii yrityksesi palveluksessa, mutta sitä ei lasketa työntekijäksi. Tämä tarkoittaa, että heidät on vapautettu useimmista etuuksia koskevista laeista. Voit vuokrata freelancerin tekemään muutama tunti työtuntia viikossa 40 tuntiin tai enemmän, ja he voivat työskennellä talossa tai etäyhteydessä (yleensä viimeksi mainitut)..

Jos luet tätä viestiä, olet luultavasti ainakin harkinnut yhden tai useamman freelancerin lisäämistä joukkueeseesi. Katsotaan tätä silmällä pitäen tarkemmin mukana olevia etuja ja haittoja.

�� Edut, kun palkkaat freelancerin

Freelancerit ovat suosittuja syystä. Itse asiassa yhä useammat yritykset alkavat luottaa voimakkaasti tällaisiin työntekijöihin. Viimeaikaisten tietojen mukaan opinnot, Noin 35% Yhdysvaltain työntekijöistä on freelancereita, mikä tarkoittaa lähes 57 miljoonaa ihmistä – kasvua 7% viimeisen viiden vuoden aikana.

Tarkastellaan freelancerin palkkaamisen tärkeimpiä etuja ymmärtääksesi miksi näin on:

Ensinnäkin, kun palkat freelanceria, siihen liittyy yleensä alhaisemmat kustannukset ja vähemmän taloudellisia riskejä. Tähän on useita syitä, mukaan lukien:

 • ✅ Sinun ei yleensä tarvitse tarjota mitään etuja, kuten palkallista lomaa tai eläkesuunnitelmaa.
 • ✅ Verot ovat usein alhaisemmat kuin loppupuolella – esimerkiksi Yhdysvalloissa sinun ei tarvitse maksaa freelance-työntekijöidesi sosiaaliturvaa. Skenaario on samanlainen myös muissa maissa. Yleensä sinun ei tarvitse huolehtia freelancer-puoleisista veroista – heidän on huolehdittava niistä.
 • ✅ Sinun ei tarvitse huolehtia erokorvauksista tai muista tekijöistä, jotka tekevät työsuhteesi päättämisestä kalliita tai monimutkaisia.
 • ✅ Freelancerin palkkaaminen on usein nopeaa ja yksinkertaista – samoin kuin sopimuksen päättäminen tarvittaessa.

Edellä mainittujen etujen lisäksi freelancerit ovat joustavia työntekijöitä. Voit palkata freelancerin tekemään vain muutama tunti työtä viikossa – esimerkiksi jos tarvitset jotakuta hallitsemaan sosiaalisen median kanavia. Tämä on hyödyllistä myös, jos haluat jonkun panostavan enemmän tunteja kuin osa-aikainen työntekijä yleensä tekisi, mutta silti tehdä vähemmän kuin kokopäiväinen.

Lisäksi monet freelancerit ovat halukkaita työskentelemään epäsäännöllisillä aikatauluilla, kun tarvitset niitä. Niin kauan kuin olet varma tarpeistasi etukäteen, sinä ja freelancerisi voivat käsitellä mitä tahansa suhdetta, joka palvelee molempia tarpeitasi..

Viimeinkin myös freelancerit ovat erinomainen, kun tarvitset erikoistunutta taitoa. Kun tulet kokopäiväistä työntekijää, etsit todennäköisesti monipuolista henkilöä, joka pystyy käsittelemään erilaisia ​​tehtäviä. Voit myös sijoittaa joku, jolla ei tällä hetkellä ole keskeisiä taitoja, mutta osoittaa mahdollisuudet oppia ne ajan mittaan.

Entä jos tarvitset erityisesti tietyn kielen osaavaa ohjelmoijaa, blogisisällön kirjoittaja, vai joku, jolla on vahvat graafisen suunnittelun taidot? Siellä hyödyt, kun palkkaat freelanceria, todella ilmenevät. Pienellä etsinnällä sinun pitäisi pystyä löytämään joku, joka on erikoistunut tarvitsemasi tarkkaan taitoon – mikä tarkoittaa, että hän voi osua maahan juoksemiseen ja tarvitsee vähän tai ei lainkaan harjoittelua.

Free Freelancereiden kanssa työskentelyn haitat

Kuten näette, freelancerin kanssa työskentelemiseen on monia syitä. Freelancerin palkkaamisen edut ovat varmasti vaikuttavia. Samanaikaisesti on tiettyjä haittoja, jotka sinun kannattaa harkita ennen kuin valitset freelanceriksi työntekijän.

Ensisijaisia ​​haittapuolia freelancerin palkkaamisessa ovat:

 • Jaettu tarkennus. Freelancer toimii lähes varmasti muissa yrityksissä – mahdollisesti monissa yrityksissä. Nämä aikaansa koskevat ulkoiset vaatimukset voivat vetää keskittymisen pois työstään puolestasi. Ne ovat saattaneet vähentää kapasiteettia tai jopa olla poissa käytöstä tietyn ajanjakson ajan.
 • Vähemmän sitoutumista. Samoista syistä, jotka on selitetty yllä, freelancer on vähemmän sitoutunut yritykseesi. Tämä lisää todennäköisyyttä, että he reagoivat hitaasti, priorisoivat muuta työtä tai jopa katoavat kokonaan.
 • Heikentynyt hallinta / valvonta. Sinulla ei ole samanlaista freelancerin hallintaa kuin työntekijän kanssa. Voit kertoa heille, mitä työtä tehdään, mutta pääosin heidän on päätettävä, kuinka, missä ja milloin se tehdään. Koska freelancerit toimivat yleensä etäyhteydessä, on myös vaikeampaa tarkistaa, ovatko he rehellisiä työtuntiensa suhteen.
 • Alennettu koulutus- ja etenemispotentiaali. Suurin osa freelancereista ei ole kiinnostunut pitkästä koulutusprosessista, eikä usein ole suositeltavaa sijoittaa tällaista vaivaa sopimustyöntekijäksi. Tämä voi aiheuttaa ongelmia, jos sinulla on erityisiä vaatimuksia tai jos palkat jonkun tekemään monimutkaista työtä. Lisäksi, jos päätät tarvitset yrityksen työntekijän tai jonkun, joka haluaa työskennellä pidempään tunteja, on hyvä mahdollisuus aloittaa vuokrausprosessi tyhjästä..

Nämä ovat joitain merkittäviä haittoja, joten ne on syytä pitää mielessä. Freelancerit voivat olla yksinkertaisempi vaihtoehto, mutta niihin liittyy tietty riski.

�� Kuinka päättää onko freelancer oikein sopiva

Kysymykseen siitä, onko sinun valittava freelanceriksi vai työntekijäksi, ei ole yhtään “yksi koko sopii kaikille” -vastausta. Sinun on tutkittava freelancerin palkkaamisen haittoja ja hyötyjä ja pohdittava, miten ne liittyvät yrityksen tarpeisiin.

Yleisesti, freelancerin palkkaaminen on hyvä idea, jos:

 • ✅ Tarvittavat tunnit vaihtelevat todennäköisesti viikosta toiseen tai kuukaudesta toiseen.
 • ✅ Tarvitset jonkun, jolla on erikoistunut taitojoukko ja joka voi alkaa auttaa heti.
 • ✅ Haluat vähentää kustannuksia tai sinulla ei yksinkertaisesti ole varaa kokopäiväisen työntekijän palkkaan ja etuihin.
 • ✅ Olet onnellinen siitä, että uusi vuokra työskentelee etäyhteyden kautta omalla aikataulullaan.

Toisaalta, luultavasti olla parempi perinteisen työntekijän kanssa, jos:

 • ⚠️ Tarvitset yhdenmukaisia, kokopäiväisiä aikoja määräajassa.
 • ⚠️ Tarvitset jonkun työskentelemään paikan päällä.
 • ⚠️ Haluat kouluttaa uutta työntekijää tietyssä (ja jäykässä) prosessien sarjassa, vaatimuksissa jne.
 • ⚠️ Et halua ottaa riskejä työskenteleessäsi sellaisen henkilön kanssa, joka ei ole sitoutunut yritykseesi ja jolla on monia muita asiakkaita.
 • ⚠️ Uusi vuokra tarvitsee kyvyn edetä liiketoiminnassasi ja ottaa enemmän vastuuta ajan myötä.

Jos päätät palkata freelanceria, on monia paikkoja löytää ne verkosta. Muista vain tarkistaa heidät huolellisesti – kysy näytteitä heidän aiemmasta työstään, katso jos pystyt puhumaan aiempien asiakkaiden kanssa ja suorita haastattelu samalla tavalla kuin työntekijällesi.

Se on myös hyvä idea luoda sopimus, joten yrityksesi ja freelancerin välinen suhde on erittäin selvä. Lopuksi haluat tutustua lakeihin, jotka liittyvät siihen, mitä voidaan ja ei voida pitää freelance-työnä. On hyvin yleistä, että yritykset sekoittavat ero freelancereiden ja työntekijöiden välillä – tietoisuus etukäteen estää sinua vahingossa ylittämästä mitään linjoja.

Johtopäätös

Jos nykyinen tiimisi kamppailee pysyäksesi yrityksesi työtaakan kanssa, voi olla aika laajentua. Verkossa toimiville yrityksille freelancerit voivat olla erityisen houkutteleva vaihtoehto. Samanaikaisesti ne eivät ole ilman niihin liittyviä riskejä.

Freelancerin palkkaamisella on monia etuja – se on älykäs valinta, jos tarvitset joustavaa, etätyöntekijää, jolla on erikoistunut taito. Jos kuitenkin tarvitset jonkun, jota voit kouluttaa ja viljellä ajan myötä, ja haluat, että hänet sitoutuvat täysin yritykseesi, perinteisempi työntekijäsuhde voi olla parempi. Hyvä uutinen on, että jos päätät yrittää palkata freelanceria, erinomaisten vaihtoehtojen löytäminen verkosta on helppoa.

Onko sinulla kysyttävää freelancerin palkkaamisen prosessista tai eduista? Kerro meille alla olevassa kommenttiosassa!

Älä unohda liittyä kaatumiskurssillemme WordPress-sivustosi nopeuttamiseksi. Joillakin yksinkertaisilla korjauksilla voit vähentää latausaikaa jopa 50–80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector