Kuinka ostaa kulunut verkkotunnus (5 vaihetta unelma-verkkotunnukseen)

Kuinka ostaa valittu verkkotunnus


Olet päättänyt aloittaa uuden hankkeen ja keksit täydellisen nimen. Mutta kun etsit haluamaasi verkkotunnusta, huomaat, että joku omistaa sen jo. Joten mitä sinä teet? Annoitko vai vaihdatko yrityksen nimeä vai vai selvittää kuinka ostaa toimialue, joka otetaan? Jos haluat valita jälkimmäisen vaihtoehdon, olet tullut oikeaan paikkaan.

Tämä opas kertoo, miksi on niin tärkeää saada tarkka verkkotunnus, mutta antaa sinulle myös vaiheittaiset ohjeet ostaman verkkotunnuksen ostamisesta.

Ennen kuin aloitamme; älä vain mene ja hanki erilainen TLD

Jos haluamasi verkkotunnus otetaan, saatat ajatella, että on olemassa kolmas harkitsemisen arvoinen vaihtoehto: saada sama verkkotunnus, mutta eri TLD: llä, kuten .net tai .org .com-tiedoston sijasta..

Tämä ei ole kuitenkaan hyvä idea. Ensinnäkin, ihmiset eivät koskaan muista mitä oikea TLD oli, joten he yleensä käyvät .com-sivustossa – päätyvät väärään verkkosivustoon.

Lisäksi olemassa olevien nimien rekisteröiminen voi myös aiheuttaa oikeudellisia ongelmia. Alkuperäisen .com omistaja saattaa väittää, että yrität loukkaa hänen tuotemerkkiään rekisteröimällä samanlainen verkkotunnus.

Päivän lopussa olet todella parempi yrittää joko hankkia alkuperäisen verkkotunnuksen, jonka olet halunnut alusta alkaen, tai vaihtaa painopisteesi toiseen nimeen kokonaan.

Sanotaan siis puhutaan liiketoiminnasta:

Kuinka ostaa verkkotunnus, joka otetaan

Voit ostaa verkkotunnuksen, joka otetaan mukaan seuraavasti:

1. Tarkista, mitä verkkotunnusta parhaillaan käytetään

Ensimmäisenä askeleena pitäisi olla käydä verkkotunnuksessa, jonka haluat ostaa. Onko siellä todellinen verkkosivusto? Onko sitä päivitetty viime vuosina? Jos vastaukset molempiin kysymyksiin ovat "Joo", verkkotunnuksen omistaja ei todennäköisesti ole kiinnostunut sen myynnistä. Jos siellä on oikea verkkosivusto, mutta sitä ei ole päivitetty useiden vuosien aikana, olet todennäköisesti saanut verkkotunnuksen, mutta omistaja kieltäytyy myymästä sitä edelleen..

Toisaalta, jos näkemäsi verkkosivusto on yksinkertaisesti paikkamerkki, voit lähestyä verkkotunnuksen omistajaa luottavaisin mielin. Jos verkkotunnuksen omistaja ostaa ja myydä verkkotunnuksia säännöllisesti, heillä saattaa olla jopa sivu ylös linkittävälle verkkotunnuksen ostopalvelulle, jonka kanssa he haluavat työskennellä.

Tässä on esimerkki siitä, miltä varattu verkkotunnus näyttää yleensä – tällaisten verkkotunnusten omistajat yleensä vain odottavat oikeaa tarjousta tullakseen tielleen:

pysäköity

2. Selvitä, kuka omistaa verkkotunnuksen

Kun olet todennut, että verkkotunnusta ei käytetä aktiivisessa verkkosivustossa, seuraava vaihe on selvittää, kuka omistaa verkkotunnuksen. Helpoin tapa tehdä tämä on käyttää WHOIS-palvelu. On olemassa useita verkkosivustoja, joissa voit tehdä tällaista hakua, mutta useimmiten saat joukon vakiotietoja mistä tahansa:

 • kun verkkotunnus rekisteröitiin,
 • kenen verkkotunnuksen rekisteröi,
 • kuinka ottaa yhteyttä kyseiseen henkilöyn tai yritykseen,
 • ja jopa silloin, kun verkkotunnuksen nykyinen omistajuus vanhenee.

Saatat nähdä myös muita ostoon liittyviä tietoja, mutta kyseisen verkkotunnuksen saamiseksi omistajan sähköpostiosoite on todella haluamasi.

Esimerkki WHOIS-haun tuloksista:
Kuka etsii

Jotkut verkkotunnuksen omistajat ovat ostaneet yksityisyydensuojaa, ja heidän nimensä eivät näy WHOIS-haussa. Näissä tapauksissa verkkotunnuksen ostaminen on vaikeaa, ellet löydä sitä verkkotunnuksen huutokauppasivustolta tai vastaavalta kauppapaikalta Sedo, namecheap, tai Flippa.

3. Selvitä, mitä olet valmis maksamaan

Nyt kun tiedät, että verkkotunnus on käytettävissä, ja ennen kuin otat yhteyttä omistajaan, päätä, mitä olet valmis maksamaan siitä. Tämä voi olla hankalaa, koska verkkotunnuksella ei ole sovittua arvoa, mutta saat käsityksen hinnoista etsimällä verkkotunnuksen markkinoilta kuten Flippa n.

Tässä on joitain tekijöitä, joihin on kiinnitettävä huomiota selvitettäessä, kuinka ostaa valittua verkkotunnusta:

 • Avainsanat – Verkkotunnukset, joissa on suosittuja avainsanoja, ovat arvokkaampia, koska ne kykenevät korkealle sijoitukselle Googlessa ja muissa hakukoneissa.
 • Yleinen arvo – Verkkotunnuksella, jota voi käyttää melkein mikä tahansa tietyn toimialan yritys (esimerkiksi socialmediamarketing.com), on yleinen arvo.
 • Brandability – Kun verkkotunnuksella ei ole yleistä arvoa tai vahvaa avainsanaa, sen pääarvo on sen haavoittuvuus. Lyhyitä, mieleenpainuvia nimiä, jotka on helppo kirjoittaa, on helppo rakentaa tuotemerkin ympärille.
 • Ikä – Vanhempia verkkotunnuksia pidetään yleensä arvokkaampana.
 • Pituus – Tai pikemminkin lyhyys. Mitä lyhyempi verkkotunnus, sitä arvokkaampi. Yleensä kolmen kirjaimen .com laskeminen kätesi maksaa sinulle paljon.

Ennen kuin otat yhteyttä haluamasi verkkotunnuksen nykyiseen omistajaan, valitse sekä perusmäärä, jonka olet valmis tarjoamaan, että enimmäismäärä, jonka olet valmis maksamaan – ne voivat olla jopa sama määrä, jos haluat – verkkotunnuksellesi ennen sinua lähestyä omistajaa.

Pelkään, että haluamasi verkkotunnuksen kannalta järkevien sulujen osoittaminen ei ole kovin mahdollista, joten joudut tekemään tutkimuksen itse. Kuten mainitsin, aloita menemällä Flippaan tai muulle markkinoille ja etsiä verkkotunnuksia, jotka ovat samanlaisia ​​kuin haluat. Katso niiden hintamerkit.

Etsi verkkotunnuksia, joiden pituus on samankaltainen, avainsanan arvo, yleinen arvo ja ikä ovat samanlaiset. Tämän pitäisi auttaa sinua arvioimaan hintaa asteeseen ja päättämään myös, onko sinulla todella varaa kyseiselle verkkotunnukselle..

4. Ota yhteyttä omistajaan

Jos haku onnistuu, voit ottaa yhteyttä omistajaan kahdella tavalla: ottamalla yhteyttä suoraan tai käyttämällä verkkotunnuksen ostopalvelua.

Jos haluat tavoittaa suoraan, käytä WHOIS-haussa löytyviä tietoja lähettämällä kohtelias sähköpostitarjous verkkotunnuksen ostamisesta. Voit lisätä joitain tietoja siitä, kuka olet ja miksi haluat verkkotunnuksen, mutta pidä sähköpostisi lyhyt. Lisää alkuperäinen tarjouksesi ensimmäiseen sähköpostiosoitteeseen nopeuttaaksesi neuvotteluprosessia.

Jos käytät verkkotunnuksen ostopalvelua, välittäjä ottaa yhteyttä verkkotunnuksen omistajaan ja suorittaa neuvotteluprosessin puolestasi – loistava tie, jonka opit ostaessasi käyttämän verkkotunnuksen.

Katso tämä luettelo suosituista verkkotunnuspalveluista ja markkinapaikoista (joista jotkut mainitsin jo edellä):

godaddy-verkkotunnukset

Joudut maksamaan joitakin näistä palveluista, mutta ne varmistavat myös, että saat uuden verkkotunnuksesi turvallisesti. Lisäksi nämä maksut ovat tyypillisesti suhteellisen pieniä.

5. Neuvottele kaupasta

Kun olet muodostanut yhteyden omistajaan, on aika neuvotella ostoehdoista. Tähän sisältyy hinta, kuinka verkkotunnus siirretään ja minkä alueen lakeja myyntiin sovelletaan. Siellä on esimerkki verkkotunnuksen myyntisopimuksista saatavana verkossa, mutta jos tästä tulee kalliimpaa hankintaa, on aina parasta puhua todellisen asianajajan kanssa ennen harppauksen tekemistä.

Varmista, että harkitset sekä taloudellisen tapahtuman että verkkotunnuksen siirron turvallisuutta tämän prosessin aikana. Vältä sähköisiä siirtoja ja pankkisiirtoja. Käytä sen sijaan sivustoa kuten escrow siirtääksesi varojasi turvallisesti. Escrow antaa sinun tallettaa varat ensin, joten verkkotunnuksen omistaja näkee olet valmis maksamaan, ja sitten valtuuttaa tapahtuman myöhemmin, kun sinulla on verkkotunnus.

Jos käytät Escrow-palvelua, sinun on siirrettävä verkkotunnuksesi erikseen. Onneksi verkkotunnusten siirtämisessä on standardisoituja prosesseja. Tässä on esimerkki kuinka asiat toimivat DreamHostissa. Löydät samanlaisia ​​opetusohjelmia myös muiden rekisterinpitäjien kanssa.

Toinen vaihtoehto viimeisen ostoksesi tekemiseksi on käyttää verkkotunnuksen jälkimarkkinapalvelua, kuten tarjoaa Hyvä isä varmistaa, että kaikki osapuolet ovat suojattu verkkotunnuksen ostoprosessin aikana. Maksat jälleen ylimääräisen palvelun tästä palvelusta, mutta se varmistaa, että rahasi ovat turvassa. Jotkut näistä palveluista ovat yhteydessä verkkotunnuksen rekisteröijiin ja voivat myös auttaa sinua toimittamaan verkkotunnuksen siirtoa.

Kuinka järjestää verkkotunnus uudelleen

Yllä kuvattu prosessi on helpoin tapa ostaa käytetty verkkotunnus, mutta toisinaan se ei ole mahdollista. Jos et edelleenkään saa haluamaasi verkkotunnusta, toinen vaihtoehto on järjestää se uudelleen.

Jälkitilaus tarkoittaa, että odotat verkkotunnuksen omistajuuden päättymistä ja ostaa sen heti, kun se tulee saataville.

Verkkotunnuksen vanhenemispäivän seuraaminen manuaalisesti voi olla hankalaa, joten haluat käyttää jälkitilauspalvelua.

Jotkut suosituista vaihtoehdoista:

CatchTiger

Vaikka käytät jälkitilauspalvelua, ei kuitenkaan ole mitään takeita siitä, että saat haluamasi verkkotunnuksen. Nykyisen omistajan on edelleen annettava verkkotunnuksen omistajuutensa päättyä, ja monet isännöintipalvelut antavat omistajille ylimääräisen lisäajan, jonka aikana he voivat uusua virallisen vanhenemispäivän jälkeen. Tyypillisesti se on 75 ylimääräistä päivää.

Ei onnea?

Jos haluat aloittaa uuden yrityksesi ennemmin kuin myöhemmin, etkä voi saada haluamaasi verkkotunnusta tavallisen prosessin kautta, sinun on harkittava vakavasti toisen etsimistä. Jos olet kadonnut ideoiden vuoksi, tutustu näihin mahtavista verkkotunnusten generaattoreista. Heistä on hienoa, että he ehdottavat useita vaihtoehtoja siemenen avainsanasi perusteella.

Onko verkkotunnuksesi? Hyvä! Tässä on mitä seuraavaksi

Kun verkkotunnuksesi on rekisteröity, seuraava luonnollinen vaihe on saada hyvä isäntäasetukset, jotta tuleva verkkosivustosi on loistava alku.

 • Tässä on syvällinen vertailu WordPressin parhaisiin käytettävissä oleviin hosting-vaihtoehtoihin.
 • Jos etsit halpaa isäntää, lue tämä.

Viimeiseksi, jos päätavoitteesi on aloittaa blogi, lue tämä oppaamme. Se kattaa kaikki vaiheet onnistuneen blogin luomiseen – 0 kokemuksesta 150 000+ lukijaan kuukaudessa.

Toivon, että tämä opas käyttämästäsi verkkotunnuksesta on ollut hyödyllinen.

Jos jokin yllä kuvatuista vaiheista ei ole selkeää, kysy rohkeasti kommentteja.

Älä unohda liittyä kaatumiskurssillemme WordPress-sivustosi nopeuttamiseksi. Joillakin yksinkertaisilla korjauksilla voit vähentää latausaikaa jopa 50–80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map