5 Sähköpostikirjoitukset täydellisen seuranta-sähköpostin kaapamiseksi vastaamattomalle asiakkaalle

5 Sähköpostikirjoitukset täydellisen seuranta-sähköpostin kaapamiseksi vastaamattomalle asiakkaalle

5 Sähköpostikirjoitukset täydellisen seuranta-sähköpostin kaapamiseksi vastaamattomalle asiakkaalle
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

sähköpostikomentosarjat seurannan sähköpostiksi


Jos olet freelancer, urakoitsija tai pienyrityksen omistaja, työskentely asiakkaiden kanssa voi olla yksi haastavimmista osista työssäsi. Tämä on erityisen totta, kun nuo asiakkaat tulevat salaperäisesti vastaamaan. Kun näin tapahtuu, sinun on oltava valppaana lähettäessäsi seurantatiedot. Ja tässä tulee joitain käteviä sähköpostikirjoituksia.

Kun kirjoitat pienellä ajatuksella ja ennakoinnilla, oikea seurantatieto voi tuottaa nopeita tuloksia.

Jos et ole varma miten tämä tehdään, älä huolestu! Näkemällä muutama esimerkki ja ymmärtämällä, kuinka (ja miksi) he toimivat, on yleensä kaikki mitä tarvitset aloittaaksesi tämän taktiikan tehokkaasti yrityksessäsi.

Tässä viestissä aiomme esitellä kuusi yleistä tilannetta, joissa asiakkaat eivät vastaa.

Jokaiselle toimitamme seuraavan sähköpostiosoitteen ja selitämme, miksi se todennäköisesti tuottaa tuloksia.

Miksi kannattaa suunnitella huolellisesti muotoiltu seuranta-sähköposti

Sähköpostiviestien luomiseen kannattaa aikaa aikaa suunnitella ne huolellisesti. Kiireellisesti lähetetty sähköposti voi aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä, joten haluat olla strateginen.

Tämä edellyttää useita näkökohtia. Haluat miettiä toimintaa, jonka haluat vastaanottajan suorittavan, ja kuinka voit rohkaista heitä (vielä tiukasti) heitä tähän suuntaan. Lisäksi on elintärkeää kiinnittää huomiota jokaiseen käyttämääsi sanaan. Äänellä ja tarkoituksella on yhtä suuri merkitys kuin sisällöllä – varsinkin kun kyseessä on asiakas, joka ei vastaa tai vaikea.

Kiinteiden sähköpostiviestien kirjoittaminen tulosten palauttamiseksi vie käytännössä. Aloittaessamme tarjoamme kuitenkin useita esimerkkejä, joita voit käyttää ja joista voit oppia.

Olemme vuosien varrella työskennelleet useiden haastavien ja vaikeasti tavoitettavien asiakkaiden kanssa, ja seuraavan tyyppisiä sähköposteja olemme löytäneet parhaimmaksi.

Kuusi sähköpostiskriptiä, joiden avulla voit seurata vastaamattomia asiakkaita

Katsotaanpa nyt itse kuutta skriptiä! Käyttämällä (ja mahdollisesti hiukan säätämällä) näitä sähköposteja itse voit lisätä mahdollisuuksiasi luoda onnistuneita yhteyksiä huomattavasti.

Ne eivät ole tärkeysjärjestyksessä tai merkityksellisessä järjestyksessä, joten voit vapaasti sukeltaa siihen, kumpi vie mielikuvituksen ensin!

1. Seuraa ehdotuksen jättämisen jälkeen

Jotkut asiat ovat turhauttavampia, kun lähettävät sitten yksityiskohtaisen ehdotuksen uudesta projektista eivätkä kuule mitään takaisin. Olet valmis ja odottaa aloittamista, ja jokaisen päivän viivästyminen tarkoittaa sitä, että joudut vielä maksamaan maksun heti, kun projekti on kääntynyt loppuun..

Hyvä uutinen on, että vastauksen puute ehdotukselle tarkoittaa harvoin sitä, että asiakas on tyytymätön ehdotukseen tai halua eteenpäin. Päinvastoin, he yleensä ilmoittavat sinulle heti heti. Sen sijaan huomaat usein, että he ovat olleet liian kiireisiä ajattelemaan sitä tai jopa lukemaan sähköpostiviestisi kokonaan.

Mercedes Cardonan mukaan klo OMH Communications:

Kaikki saavat paljon enemmän sähköpostiviestejä kuin pystyvät lukemaan joka päivä, ja me kaikki kitkemme roskapostia aggressiivisesti. Joskus hyödyllinen lyijy heitetään vahingossa pois – se tapahtuu.

Silti haluat varmasti seurata tätä asiakasta. Sinun on pysyttävä heidän mielensä eturintamassa ja muistutettava heitä ottamaan aikaa aikataulustaan ​​antamaan ehdotuksellesi ansaitsemasi huomio. Yleensä lempeä nyrkki on kaikki mitä tarvitaan:

Hei [asiakkaan nimi],

Mietin, onko sinulla ollut mahdollisuus vielä tarkastella viimeisintä ehdotustamme. [Lyhyt, yhden lauseinen yhteenveto itse ehdotuksesta].

Olemme innokkaita kuulemaan ajatuksiasi ja aloittamaan tämän projektin! Kerro minulle, jos sinulla on kysyttävää ehdotuksen erityispiirteistä (kuten edellisessä sähköpostiviestissäni esitettiin).

Tämä viesti avataan kohteliaalla kuittauksella siitä, kuinka kiireinen asiakas on, ja että ymmärrät, että hän ei ehkä ole vielä voinut antaa ehdotuksellesi perusteellista katsausta. Sitten se muistuttaa heitä lyhyesti ehdotuksen painopisteestä, joten heidän ei tarvitse palata takaisin edelliseen sähköpostiin voidakseen suuntautua.

Toinen kohta on tässä ratkaiseva tekijä. On hyvä idea kertoa asiakkaalle, että olet innoissasi projektista (vaikka olisit myös turhautunut). Tämä innostus voi olla työntö, jota he tarvitsevat. Esittämällä kysymyksiä, sanot heille, että heidän ei tarvitse heti hyväksyä tai hylätä ehdotustasi, mutta he voivat ilmaista vapaasti kaikki kyselyt tai huolenaiheet, jotka heillä voi olla siitä ensin..

Haluat tietenkin sulkea seurantatiedot sähköpostitse suosikki kirjautumislauseellasi ja nimesi. Lisäksi sinun tulisi välttää terminologiaa, kuten "ei ole kiirettä" tällaisessa viestissä. Vaikka haluat pysyä kohteliaana ja miettivänä, sinun kannattaa myös rohkaista asiakasta ryhtymään toimiin mahdollisimman pian (pankkitilisi riippuu siitä!).

2. Muistuta, että odotat vastausta

Tämä voi olla yleisimpiä tilanteita, joissa joudut työskenteleessäsi vastaamattomien asiakkaiden kanssa. Olet keskellä jonkinlaista hanketta, etkä voi jatkaa eteenpäin, ennen kuin asiakas vastaa avainkysymykseen tai antaa tietyn resurssin. Silti olet tavannut radion hiljaisuuden.

Nopea seuranta tässä tilanteessa on sekä sinun että asiakkaasi etujen mukaista. Loppujen lopuksi molemmat haluavat projektin jatkuvan sujuvasti ja välttämättä ajan tuhlaamista. Kuten edellisessä skenaariossa, on erittäin todennäköistä, että asiakas näki sähköpostisi, mutta unohti sen tai oli merkitty siihen käsittelemään myöhemmin.

Tämä seurantatieto voidaan lähettää mihin vain muutamasta päivästä viikkoon aiemman viestinnän jälkeen projektin kiireellisyydestä riippuen:

Hei [asiakkaan nimi],

Halusin seurata ja nähdä, onko sinulla ollut mahdollisuus tutustua aikaisempaan sähköpostiini. Kuten mainitsin, [toista kysymys lyhyesti tai muistuta heille mitä tarvitset].

Kun meillä on vastauksesi, voimme siirtyä heti projektiin seuraavaan vaiheeseen. Kerro minulle, voinko antaa lisätietoja tarvittavista asioista!

Ensimmäinen kappale on rakennettu samalla tavalla kuin viimeinen esimerkki, joka on tarkoituksellinen. Myös tässä on tärkeää tunnustaa, kuinka kiireinen asiakas on, ja välttää kärsimättömyyden tai turhautumisen ilmapiiri..

Lisäksi muistuttamalla heitä kyselystä lyhyesti, he tietävät tarkalleen, mitä etsit. Samanaikaisesti et halua tulla liian yksityiskohtaisiksi täällä, koska asiakas voi vain palata edelliseen sähköpostiin lukeaksesi koko pyyntösi.

Seuraavan virkkeen tarkoituksena on kertoa asiakkaalle (kohteliaasti) tämän viestin merkityksestä. Toisin sanoen, he eivät ehkä ole huomanneet, että vastauksen puute on johtanut tukokseen loppusi.

Sitten tarjous selventää käärii tämän lyhyen seuranta-sähköpostin ja tekee samalla selväksi, että olet valmis ja odottaa keskustelemaan kaikesta epäselvästä alkuperäisessä viestissäsi (viivyttäen siten heidän vastaustaan).

3. Pyyntö uuteen työhön

Tiivis viestintä asiakkaiden kanssa on aina tärkeää. Se ei kuitenkaan ole koskaan tärkeämpää kuin heti projektin käärettyä. Asiakkaan on liian helppoa unohtaa sinut ja siirtyä seuraavaan asiaan tässä vaiheessa – mikä on viimeinen asia, jonka haluat.

Siksi, jos olet saanut päätökseen projektin tietylle asiakkaalle, etkä ole kuullut mitään heiltä vähän aikaa, haluat lähettää mukana uuden työn pyynnön. Paras lähestymistapa tähän sähköpostiin voi vaihdella hiukan olosuhteista riippuen, mutta tässä on esimerkki tehokkaasta viestistä:

Hei [asiakkaan nimi],

Kuten tiedät, pakotimme hiljattain [projektin nimi / projektin kuvaus]. Toivomme, että olet tyytyväinen tuloksiin!

Etsimme innokkaasti seuraavan projektin kanssa – tässä kaikki mitä tarvitsemme sinulta:

– [Lyhyt luettelo luettelomerkin muodossa tarvittavista kysymyksistä ja / tai tieto- tai resurssipyynnöistä.]

Kun meillä on tämä rikkomus, voimme siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Tietysti kerro minulle, onko minulla myös kysymyksiä, joihin voin vastata.

Tämä seurantasähköposti perustuu jonkin verran oletukseen, että sekä sinä että asiakkaasi olette tietoisia tavallisesta prosessistasi ja työskennelleet aiemmin useissa projekteissa. Se voi tarvita vähän personointia heijastaaksesi parhaillaan työskentelemiäsi projekteja, mutta se tarjoaa silti vankan viitekehyksen.

Ensimmäinen kappale palvelee kahta tarkoitusta (sen lisäksi, että se on yksinkertaisesti johdanto sähköpostiin). Se muistuttaa asiakasta äskettäin valmistuneesta projektista ja hänen (toivottavasti) positiivisesta reaktiosta projektin laatuun. Muistaessasi, mitä hyvää työtä olet aikaisemmin tehnyt, pitäisi heidän ruokahalunsa saada enemmän samaan.

Oman innokkaan ilmaiseminen aloittamisesta on aina hyvä tapa. Näyttelyn todellinen tähti on kuitenkin bullet point -luettelo kysymyksiä / pyyntöjä. Listamalla asiakkaalta tarvitsemasi tuotteet (sen sijaan, että kirjoittaisit kaiken kappaleen muotoon), teet vaatimuksesi kristallinkirkkaiksi. Se lisää myös mahdollisuuksia saada vastaus jokaiselle erityiselle kyselylle.

Kääri tämä loppuunpäin työntämällä eteenpäin ja pyydettäessä asiakkaalle mahdollisia kysymyksiä. Sinulla on yksinkertainen, mutta tehokas seurantatieto sähköpostitse käsilläsi.

4. Koskettaa alustaa jonkin aikaa käyttämättömyyden jälkeen

Edellisessä seurannasähköpostissa oli kyse yhteydenpidosta asiakkaasi kanssa ja yrittämisestä purkaa peräkkäisiä hankkeita peräkkäin. Tämä sähköpostimalli on tarkoitettu yhteyden muodostamiseen asiakkaan kanssa pidemmän ajanjakson jälkeen.

Tässä vaiheessa ei pidä olettaa, että asiakas muistaa tarkalleen, kuka me olemme tai millaisia ​​projekteja olemme valmistaneet yhdessä aiemmin. Vaikka jonkinlainen tuntemus on olemassa, sinun on ensin palautettava se niin sanotusti.

Tämä sähköpostimalli voi auttaa tässä:

Hei [asiakkaan nimi],

Tein kalenteriin merkinnän ottaakseni sinuun yhteyttä heti. Muistutan vain, että viimeisin yhdessä tekemämme projekti oli [PROJECT].

Halusin koskettaa alustaa ja tarkistaa, onko joitain mahdollisuuksia työskennellä uudelleen yhdessä. Onko mitään muuttunut [BUSINESS GOAL] -yrityksessäsi?

Kun otetaan huomioon se, mitä teimme yhdessä aikaisemmin, luulen, että voimme seurata samanlaisia ​​askeleita työskentelemällä [IDEA1, IDEA2, IDEA3].

Jos haluat lisätietoja siitä, miten tämä saattaisi toimia oikein, kerro minulle, niin lähetän perusteellisemman ehdotuksen ja erittele asiat askel askeleelta..

Tämä seurannasähköpostiviesti saa aikaan muutamia asioita:

 • Se on luonteeltaan ystävällinen ja muodostaa yhteyden ihmiseen luonnollisella tavalla – se ei tunnu pakotetulta.
 • Se muistuttaa asiakasta siitä, minkä kanssa olet työskennellyt aiemmin, ja ehdottaa myös, että teit useamman kuin yhden projektin yhdessä (jos näin on).
 • Se ehdottaa muutamia valmiita ideoita hankkeille, joiden kanssa voit työskennellä seuraavaksi.

Tämä viimeinen kohta on erityisen tärkeä. Ihmiset ovat kiireisiä. Jos voit tulla asiakkaidesi luo ja ehdottaa tarkkoja ideoita, joita voisit toteuttaa heille, se lisää mahdollisuuksiasi purkaa kauppa. Se, että sinulla on jo vakiintunut suhde, auttaa siihen, koska sinun ei enää tarvitse todistaa kykeneväsi toimittamaan.

5. Pyydä erääntynyt maksu

Tämä on vähän hankala. Rahasta puhuminen voi olla stressaavaa, varsinkin jos olet luova, jolla ei mieluummin ole mitään tekemistä yrityksen taloudellisen elementin kanssa. Tämä on entistä tärkeämpää, kun on kyse seuraamisesta vaikean asiakkaan kanssa, joka on erääntynyt maksuun.

Ensinnäkin, haluat käydä tätä viestintää mahdollisimman kohteliaasti. Älä vihjaile asiakkaan huolimattomuutta äläkä aloita uhkien tekemistä. Jatka sen sijaan olettamusta, että asiakas on yksinkertaisesti unohtanut maksaa. Vaikka heidän rikollisuudellaan on toinen syy, tämä lähestymistapa voi olennaisesti syyttää heitä vetämään lompakonsa ulos:

Hei [asiakkaan nimi],

Halusin koskettaa tukikohtaa ja muistuttaa sinua erääntyvästä maksusta [laskun päivämäärä]. Tähän mennessä emme ole saaneet maksusi. Voisitko ilmoittaa meille, milloin voimme odottaa saavasi sen kiitos?

On parasta pitää tämäntyyppiset seurantatiedot lyhyinä ja suloisina. Et halua avainviestin jäävän huomioimatta. Lisäksi ei ole syytä heittää joukko karsintoja. Yksinkertaisesti muistuttamalla heille, että maksu erääntyy – kohteliaasti – tekee usein tempun. Haluat kuitenkin antaa heille kaikki asiaankuuluvat tiedot, kuten laskun numeron ja sähköpostin, jolle se alun perin lähetettiin. Ajatuksena on tehdä maksaminen mahdollisimman helpoksi.

Voit olennaisesti toistaa tämän sähköpostin niin monta kertaa kuin sinusta tuntuu tarpeelliselta. Jos et silti saa vastausta, saatat joutua joutumaan entistä voimakkaammaksi. Tässä on seurantasähköposti, jonka voit lähettää, jos viestit eivät vastaa muutamaan viestiin, kuten yllä:

Hei [asiakkaan nimi],

Emme ole vielä saaneet maksua [projektin nimi / kuvaus]. Odotamme koko laskun määrää – [maksun summa] – [uusi eräpäivä] mennessä, tai meidän on mahdollisesti lähetettävä tämä asia perintätoimistolle.

Tämä on vakaa ja suoraviivainen viesti, joka sopii asiakkaalle, joka sekä maksaa että vastaa. Jos he muistuttavat maksusummasta ja uudesta eräpäivästä, he voivat lopulta kannustaa heitä toimimaan.

Jos ei, sinun on ehkä leikattava tappioita tämän asiakkaan kanssa ja pidettävä tätä oppimiskokemuksena. Tietysti voit todella palkata keräystoimisto seurata sinua – mutta vaivat ja maksut tekevät tästä vähemmän toivotun vaihtoehdon, ellei lasku ole kovin suuri.

6. Viimeinen sähköposti

Aiemmat seuranta-sähköpostit on suunniteltu saamaan vastaus aina kun mahdollista. Joskus asiakas kuitenkin menee hiljaiseksi parhaista ponnisteluistasi huolimatta.

Jos olet lähettänyt useita viestejä asiakkaalle, eivätkä he vain vastaa (ja heillä ei ole sinulle mitään rahaa), on aika lähettää viimeinen seurantatieto. Se voi näyttää noin:

Hei [asiakkaan nimi],

On kulunut jonkin aikaa siitä, kun olemme kuulleet sinusta. Tässä vaiheessa meidän on oletettava, että prioriteettisi ovat muuttuneet, tai otat yrityksesi toiseen suuntaan.

Ota rohkeasti yhteyttä tulevaisuudessa, jos voimme saada apua!

Tämä viesti saa aikaan muutamia asioita. Se on kohteliasta ja ymmärrystä yhdestä, mikä osoittaa, ettet kanta asiakasta mitään huonoa tahtoa hänen vastauksen puuttumisen vuoksi. Vaikka et kuule heistä nyt, haluat pitää suhteen niin positiivisena kuin mahdollista.

Lisäksi tekemällä selväksi, että siirryt tällä tavalla, pelaat asiakkaan itse pelko katoamisesta (FOMO). Heidän tulee ymmärtää, että jos he haluavat jatkossakin hyötyä palveluistasi, heidän on toimittava nopeasti.

Lopuksi olet tehnyt selväksi, että olet avoin kaikelle tulevaisuuden viestinnälle. Ei ole harvinaista kuulla yhtäkkiä takaisin vanhasta asiakkaasta kuukausien tai vuosien varrella, kun prioriteetit ja henkilöstö ovat muuttuneet. Sähköpostin kääriminen tällä tavalla antaa sinulle parhaan mahdollisen kuvan vastauksen saamiseksi.

johtopäätös

Valitettavasti ei ole mitään tapaa (vielä!) Päästä tietokoneen näytön läpi ja saada asiakkaasi vastaamaan tärkeään viestiin. Huolellisesti muotoilun seurantatiedotteen lähettäminen voi kuitenkin tuottaa etsimäsi tulokset, pitäen samalla suhteesi positiivisella muotilla..

Tässä artikkelissa olemme esitelleet sinulle kuusi sähköpostikomentosarjaa, joita voit käyttää jahtaamaan vastaamattomia asiakkaita:

 1. Seuranta ehdotuksen jättämisen jälkeen.
 2. Muistuta, että odotat vastausta.
 3. Pyyntö uuteen työhön.
 4. Koskettava tukikohta pidemmän ajanjakson jälkeen.
 5. Viivästyneen maksun pyyntö.
 6. Viimeinen sähköposti.

Onko sinulla koskaan onnistunut saamaan vastaamaton asiakas puhumaan? Kerro mitä teit alla olevassa kommenttiosassa!

Älä unohda liittyä kaatumiskurssillemme WordPress-sivustosi nopeuttamiseksi. Joillakin yksinkertaisilla korjauksilla voit vähentää latausaikaa jopa 50–80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector