5 tietoon perustuvaa syytä, miksi freelancereiden tulisi rakentaa vahva henkilökohtainen tuotemerkki

Mitä teet rakentaaksesi omaa tuotemerkkiäsi? Koska jos lause "havainto on todellisuutta" oli totta 30 vuotta sitten, niin vastaava tänään olisi varmasti "Google on todellisuutta."


Tosiasia on, että sinua googletaan jatkuvasti. Mahdolliset asiakkaat, kilpailijat, työntekijät, urakoitsijat – he kaikki googlevat sinua. Ja mitä he löytävät, on online-ansioluettelosi. Mutta onko se versio, jonka haluat heidän näkevän?

Freelancerina sinun on päättää, kuinka haluat ihmisten havaitsevan sinut, ja paras tapa tehdä tämä on henkilökohtainen tuotemerkki. Kyllä, työn laadulla on merkitystä, mutta sinun on myös hankittava nimi tunnustus. Kuten minkä tahansa liiketoiminnan, freelancereiden on luotettava henkilökohtaiseen tuotemerkkiin varmistaakseen keikojen tasaisen virtauksen ja hallitakseen korkeampia hintoja.

Tietoihin perustuvat syyt, miksi freelancereiden tulisi rakentaa vahva henkilökohtainen tuotemerkki

Yrittäjä Gary Vaynerchuk, New York Timesin myydyin kirjailija, puhuja ja Internet-persoonallisuus sanoo:

"On tärkeää rakentaa henkilökohtainen tuotemerkki, koska se on ainoa asia, joka tarvitset. Maineesi verkossa ja uudessa yritysmaailmassa on melko paljon peliä, joten sinun on oltava hyvä ihminen. Et voi piilottaa mitään, ja mikä tärkeintä, sinun on oltava siellä jollain tasolla."

Toinen syy henkilökohtaisen tuotemerkkisi hallintaan on, että kun olet sitoutunut tarjoamaan parhaan version itsestäsi, saatat hyvinkin huomata, että ihanteelliset asiakkaasi alkavat löytää sinut.

Tässä on viisi tietojen tukemaa syytä, miksi freelancereiden tulisi ottaa aikaa vahvan henkilökohtaisen tuotemerkin luomiseksi:

1. Kilpailu on paljon, ja henkilökohtainen tuotemerkkisi voi auttaa sinua erottumaan

 • Freelancereiden ennustetaan tulevan Yhdysvaltain työvoiman enemmistöksi vuoteen 2027 mennessä. Lähes 50% tuhansien vuosituhannen työntekijöistä on jo freelansoimassa – enemmän kuin mikään muu sukupolvi. [1]
 • Puolet Yhdistyneen kuningaskunnan työväestöstä on itsenäisiä ammatinharjoittajia seuraavan viiden vuoden aikana. Ja itsenäiset työntekijät muodostavat nopeimmin kasvavan ryhmän Euroopan unionin työmarkkinoilla. [2]
 • 24% kaikista verkkotyöntekijöistä asuu Intiassa. Ulkoistamisella, joka on nyt yksi maan tärkeimmistä viennistä, intialaiset freelancerit huomaavat, että he voivat olla kilpailukykyisiä maailmanlaajuisesti korkean koulutuksensa ja teknisen asiantuntemuksensa takia. Itse asiassa 55% intialaisista freelancereista työskentelee ohjelmistokehityksen tai tekniikan alalla. [3]
 • Teknologia on helpottanut kuin koskaan aikaisempaa pääsyä freelancer-talouteen, sillä 80% freelancereista käyttää sosiaalista mediaa työpaikkana. [2]

Jos sinulla on enemmän freelancereita kuin koskaan ennen, riippumatta siitä, mikä on oma markkinarako, olet joutunut kohtaamaan kovaa kilpailua. Eikä vain paikallisesti tai kansallisesti, mutta muissa maissa toimivat freelancerit, jotka alittavat hinnat.

Tosiasia on, että et voi tehdä mitään markkinarakojesi kilpailijoiden määrään. Mitä voit kuitenkin tehdä, on kehittää henkilökohtaista tuotemerkkiäsi erottuaksesi kilpailun yläpuolella.

Tässä on asia: Olitpa verkkosivun suunnittelija, kirjoittaja, kehittäjä tai jollakin muulla erityisellä taidot, ylenmääräisiltä yritysomistajilta, joilla ei ole aikaa tai kykyä kertoa, on paljon kysyntää luoda verkkosivusto, kirjoita blogikirjoitus, koodaa plugin. Toisin sanoen, työtä on enemmän kuin tarpeeksi kiertääkseen.

Joten sen sijaan, että tuhlaat aikaa huolehtimalla kilpailijoistasi, mieti, mikä erottaa sinut henkilökohtaista tuotemerkkiäsi kehitettäessä.

Toimintavaiheet:

 1. Määritä ainutlaatuinen arvoehdotuksesi (UVP) – UVP: nne kertoo mahdollisille asiakkaille, miksi heidän pitäisi tehdä liiketoimintaa kanssasi kilpailijoiden sijasta, ja tekee palvelusi edut kristallinkirkasksi alusta alkaen..
 2. Keskity – Älä yritä olla kaikkea kaikille. Kun olet määrittänyt UVP-arvosi, keskity omaan markkinarakoosi ja pidä kiinni siitä. Kuten Goldbes Chan Forbes kirjoittaa: "Jos viestisi keskittyy kohderyhmäsi kohdentamiseen, on paljon helpompaa luoda sisältöä omalle tuotemerkillesi ja saada muut määrittelemään sinut."
 3. Ole valmis epäonnistumaan – Epäonnistuminen on kovaa, mutta tarjoaa myös arvokkaan oppimiskokemuksen. Timothy Hoangin mukaan, Stories By Tim, Inc: n toimitusjohtaja: "Et koskaan saavuta parasta tuotemerkkiä, ennen kuin epäonnistut pari kertaa, kun siirryt mukavuusvyöhykkeesi ohi."

2. Freelancereille maksetaan usein hyvin

 • Freelancereiden veloittama maailmanlaajuinen keskimääräinen tuntihinta on 19 dollaria – selvästi korkeampi kuin keskimääräinen tuntipalkka useimmissa maissa, joissa freelancereita tutkittiin The Payoneer Freelancer Income Survey 2018 -tutkimuksessa. [4]
 • Joissakin maissa naiset ansaitsevat keskimäärin korkeampaa freelance-tuntipalkkaa kuin miehet, esimerkiksi Indonesiassa, jossa miehet ansaitsevat 18 dollaria verrattuna naisiin, jotka ansaitsevat 19 dollaria. [4]
 • Jotkut freelance-ohjelmoijat ja ohjelmistokehittäjät ansaitsevat jopa 1 000 dollaria tunnissa. [5]
 • Jotkut freelance-copywriters ansaitsevat yli 250 dollaria tunnissa. [5]

Siellä on paljon freelancereita, jotka ansaitsevat parhaan dollarin työstään. Kuinka he tekevät sen?

Kuten Due Inc. Amanda Abella kirjoittaa, rahatarkastuksellamme on paljon tekemistä sen kanssa, kuinka paljon rahaa ja mahdollisuuksia pystymme houkuttelemaan elämäämme, ts. jos et usko, että sinulle on rahaa, niin aiot toimia. Lopputulos on, että sinut murtuu.

Todellisuus on, että rahaa ja asiakkaita on enemmän kuin tarpeeksi kiertääkseen. Kukaan henkilö (tai edes muutama ihminen) ei pystyisi käsittelemään kaikkea työtä, joka on tehtävä oman kapeallasi. Henkilökohtaisen tuotemerkkisi kehittäminen voi auttaa sinua luomaan mainetta ajan myötä, jotta voit houkutella ihanteellista asiakastasi ja puolestaan ​​veloittaa korkeampia hintoja.

Toimintavaiheet:

 1. Tiedä mitä puhut – Sinun on oltava todella hyvä siinä, mitä teet käsittääksesi parhaan dollarin. Tarpeeksi sanottu.
 2. Katso osa – Saatat olla hämmästyttävä tekemässasi, mutta jos verkkosivustosi näyttää halvalla ja sinulla ei vielä ole mainetta varmuuskopioida sitä, potentiaaliset asiakkaat kyseenalaistavat hinnat. Joten sijoita logoon, verkkosivustoosi, portfolioesi ja valokuvaukseen ja harkitse omaasi tuotemerkki ja ääni.
 3. Ole johdonmukainen – Johdonmukaisuus on samanlainen kuin keskittyminen – on paljon helpompaa luoda mainetta tekemällä yksi asia todella hyvin, jos luot jatkuvasti henkilökohtaista tuotemerkkiäsi ja sisältöäsi sen ympärille.

3. Monia freelance-töitä ei mainosteta

 • 85% kaikista töistä täytetään verkottumisen kautta. [6]
 • Vaikka 73% freelancereista käyttää online-kauppapaikkoja työn löytämiseen, 33% löytää keikkoja suullisesti ja viittausten kautta – se on kolmasosa freelancereista, joiden ei tarvitse mennä tieltä löytääkseen työtä. [4]

Vasta toisena päivänä projektipäällikköä palkkaava asiakas kysyi minulta, voisinko suositella ketään. Kaksi päivää aiemmin fin-tech-yrityksen toimitusjohtaja, jonka kanssa istun vieressä coworking-tilassa, kertoi minulle, kuinka hän on palkannut uuden suunnittelijansa jälkeen "seuraamalla heitä" Instagramissa – ja sen jälkeen, kun työ on mainostettu epäonnistuneesti.

Tarinan opetus? Monia työpaikkoja ei mainosteta, ja usein parhaat freelance-keikat löydetään suusanallisesti.

Käyttääksesi näitä piilotettuja työmarkkinoita, sinun täytyy verkostoitua ja laittaa työsi sinne. Kun käsityöt tekevät henkilökohtaisen tuotemerkin, joka asettaa työsi etusijalle ja keskelle, ja käytät aikaa tutustua kapealla alueellasi oleviin ihmisiin, tulet potentiaalisten asiakkaiden löytämään sinua.

Toimintavaiheet:

 1. Laita itsesi ulos – Mistä ihmiset voivat löytää sinut? Jos et jaa sosiaalisessa mediassa tai blogeissa verkkosivustollasi, saatat myös olla haamu, koska kukaan ei tiedä sinun olevan olemassa.
 2. Ole osa yhteisöäsi – Ota yhteys muihin kapealla kenelläsi, osallistu tapahtumiin ja konferensseihin tosielämässä, kommentoi blogi-viestejä, kommentoi Twitter-ketjuja. Ole tunnettu ja tunnustettava.

4. Ensivaikutelmat laskevat – ja henkilökohtainen tuotemerkki voi auttaa

 • Kaikista yrityspäättäjistä 84% aloittaa ostoprosessinsa lähetteellä. Ja Google on ensimmäinen paikka, jossa ihmiset pitävät saatuaan viittauksen. [7]
 • Kaikista Internetin käyttäjistä 65% pitää verkkohakua luotettavimpana tietolähteenä ihmisistä ja yrityksistä. Se on korkeampaa luottamustasoa kuin mikään muu online- tai offline-lähde. [8]
 • 70% työnantajista sanoo, että he ovat hylänneet ehdokkaat verkosta löytämänsä negatiivisen asiasta. [9]
 • 85% yhdysvaltalaisista rekrytoijista ja HR-ammattilaisista sanoo, että työntekijän online-maine vaikuttaa ainakin jossain määrin heidän palkkauspäätöksiinsä. Lähes puolet sanoo, että vahva online-maine vaikuttaa suuresti heidän päätöksiinsä. [10]
 • Yhden akateemisen tutkimuksen mukaan, 94% ajasta, jonkun ensivaikutelma perustuu suunnitteluun, ja päätöksen tekeminen vie vain 50 millisekuntia. [11]

Ensivaikutelmat lasketaan, ja kun työskentelet verkossa, tämä tarkoittaa sitä, että hallitaan (niin paljon kuin mahdollista) sitä, mitä ihmiset löytävät, kun googlevat sinulle.

BrandYourself.com -yrityksen puolesta tekemän Harris Interactive -kyselyn mukaan 75% amerikkalaisista aikuisista on googled itseään, ja puolet sanoi, että he eivät pitäneet tuloksista [12]. Kolmekymmentä prosenttia sanoi, ettei mitään merkityksellistä ole syntynyt.

Jos et pidä siitä, miltä näytät verkosta, voit tehdä siitä paljon. Sinulla on sekunteja tehdä hyvä ensivaikutelma omalla tuotemerkilläsi. Paine on päällä. Mistä aloitat??

Toimintavaiheet:

 1. Suunnittele haluamasi vaikutus – Menestyneet freelancerit aloittavat tutustumalla ihanteelliseen asiakkaaseensa hyvissä ajoin ennen kuin yrittävät vedota heihin. Kun ymmärrät heidät hyvin, muotoile brändiviesti, jonka kanssa kommunikoit johdonmukaisesti.
 2. Oma tuotemerkki – Ota omaksumaan sosiaalisen median alustoja, joita kohdeyleisösi käyttää, ja lähetä heille säännöllisesti. Tämä tarkoittaa sisällön käyttöä viestin levittämiseen. Se tarkoittaa tuotemerkin säännöllistä julkaisemista siellä säännöllisesti joko blogiviestien, webinaarien, puhuvien keikkojen tai haastattelujen kautta.
 3. Jaa positiivisia arvosteluja – Kysy nykyisiltä asiakkailtasi suosituksia, joita voit jakaa verkkosivustollasi ja sosiaalisessa mediassa. Suosittelut ovat voimakkaita, koska ne todistavat, että olet todellinen juttu. Mahdollisuudet ovat taipuvaisempia tavoittamaan ja palkkaamaan sinut, jos voit näyttää esimerkkejä siitä, kuinka olet auttanut muita.

Vaikka ensivaikutelmat lasketaan, johdonmukaisuus henkilökohtaisen tuotemerkin rakentamisessa on avainta. Joku muistaa brändin kestää 5–7 näyttökertaa, mikä tarkoittaa, että markkinoinnin on oltava jatkuvaa prosessia, jos haluat henkilökohtaisen tuotemerkkisi menestyvän.

5. Tehokas henkilökohtainen bränditarina voi auttaa sinua yhteydenpidossa

 • Henkilökohtaiset tarinat ja juorut muodostavat 65% keskusteluistamme. [13]
 • 92% kuluttajista haluaa, että brändit tekevät tarinoita tuntevia mainoksia. [14]
 • Stanfordin Graduate School of Business -tutkimuksen mukaan tarinat ovat jopa 22 kertaa mieleenpainuvampia kuin pelkät tosiasiat ja luvut. [15]
 • Jos ihmiset rakastavat bränditarinaa, 55% todennäköisemmin ostaa tuotteen tulevaisuudessa, kun taas 15% ostaa tuotteen heti. [16]

Mikä ajaa sinua harjoittamaan liiketoimintaa, jossa olet? Kuinka aloitit nichesi ja mikä motivoi sinua aloittamaan freelancerin? Mistä olet intohimoinen?

Ihmiset haluavat tehdä liiketoimintaa ihmisten kanssa, joihin he ovat sukulaisia, joita he kunnioittavat ja joiden uskovat jakavan heidän arvojaan. Joten kutoa arvot henkilökohtaiseen tarinasi. Jaa sitten tarina verkkosivustollesi, blogi-viesteihisi, sosiaalisen median viesteihisi ja käytä luomasi sisältöä heijastamaan sinulle tärkeitä asioita.

Ihmiset rakastavat hyvää tarinaa. Tarinat ovat syy siihen, että olemme hereillä myöhässä kirjan loppuun saattamiseksi ja televisio-ohjelmien katsomiseksi Netflixissä. Tarinat kiinnostavat meitä kuin pieni muu.

Kun sidot henkilökohtaisen tuotemerkkisi ja pakotettavan henkilökohtaisen kertomuksen, tarinasi voi katkaista sotkun, saada viestin läpi ja auttaa erottamaan sinut kilpailijoistasi..

Toimintavaiheet:

 1. Luo alkuperäinen sisältö – Gary Vaynerchuk on kaikkien aikojen vaikutusvaltaisimpia sosiaalisen median persoonallisuuksia. Hänen upea menestyksen takana oleva salaisuus? Hän luo paljon sisältöä päivittäin. Jos seuraat Vaynerchukia, kirjaudut sisään joka kerta Instagramiin, Twitteriin tai Facebookiin, ja näet yhden hänen ajatuksia herättävistä päivityksistä. Kuten hän haluaa sanoa, "Jokaisen yrityksen on oltava valmis mediayhtiöksi." Ja se sisältää freelancereita.
 2. Ole aito – Helpoin tapa saada oma henkilökohtainen tuotemerkki on vain olla sinä – olla aito ja aito. Jos kopioit kilpailijoita tai esiintyy epämiellyttävänä, yleisösi näkee sinut läpi. Lisäksi aito oleminen on helpompaa hallita päivittäin. Jos olet todella osaava kapealla, yksin maine auttaa sinua rakentamaan haluamasi henkilökohtaisen tuotemerkin.

Valmiina aloittamaan oman tuotemerkkisi rakentaminen?

Lopuksi rakenna henkilökohtainen tuotemerkkisi keskittymällä ja intohimoisesti. Henkilökohtainen brändäys on ainoa tehokkain asia, jonka voit tehdä freelancerijaurallasi. Brändisi rakentaminen alusta alkaen on merkittävämpi kuin MBA, voimakkaampi kuin miljoonan isä, ja se on tärkeämpää kuin julkkismerkinnän saaminen.

Mitä olet tehnyt tänään omalle tuotemerkillesi? Jaa henkilökohtainen tuotemerkkimatkasine alla olevissa kommenteissa!

Älä unohda liittyä kaatumiskurssillemme WordPress-sivustosi nopeuttamiseksi. Joillakin yksinkertaisilla korjauksilla voit vähentää latausaikaa jopa 50–80%:

Asettelun, esityksen ja muokkaamisen Karol K.

Viitteet:

[1] https://www.upwork.com/press/2017/10/17/freelancing-in-america-2017/
[2] https://smallbiztrends.com/2016/07/20-surprising-stats-freelance-economy.html
[3] https://blog.payoneer.com/freelancers/industry-tips-fl/6-countries-capitals-freelancing/
[4] https://explore.payoneer.com/freelancer-income-survey-2018/
[5] https://freelancinghacks.com/highest-paying-freelance-jobs-earning-steady-income/
[6] https://www.linkedin.com/pulse/new-survey-reveals-85-all-jobs-filled-via-networking-lou-adler/
[7] https://salesbenchmarkindex.com/insights/the-rise-of-social-selling/

[8] https://www.slideshare.net/EdelmanInsights/2014-edelman-trust-barometer
[9] https://au.topresume.com/career-advice/7-top-job-search-statistics
[10] https://www.job-hunt.org/guides/DPD_Online-Reputation-Research_overview.pdf
[11] https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/01449290500330448
[12] http://blogs.denverpost.com/tech/2012/10/12/adults-google-results/6712/
[13] https://www.scientificamerican.com/article/the-secrets-of-storytelling/
[14] https://www.onespot.com/resources/the-science-of-storytelling-infographic/
[15] https://womensleadership.stanford.edu/stories
[16] https://www.slideshare.net/Headstream/the-power-of-brand-storytelling

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map