5 parasta WordPress-sivustosi asiakashankintastrategiaa

5 parasta WordPress-sivustosi asiakashankintastrategiaa

5 parasta WordPress-sivustosi asiakashankintastrategiaa
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Jos myyt tuotteita tai palveluita WordPress-sivustoltasi, uusien asiakkaiden houkutteleminen on tärkein prioriteetti. Voit kuitenkin käyttää niin monia tekniikoita, että voi olla helppo eksyä kaikkien vaihtoehtojen joukosta. Lisäksi voi olla vaikea päättää, keskittyykö yhteen asiakkaan hankintastrategiaan vai jatkaako he enemmän samanaikaisesti.


Vaikka useiden kanavien käyttäjien houkutteleminen on yleensä älykästä, kannattaa myös valita nämä kanavat huolellisesti. Onneksi on olemassa paljon strategioita, joista voit valita, ja monet niistä voidaan helposti integroida verkkosivustollesi tai hallita niitä. Kun tiedät, mitkä tekniikat todennäköisesti tuottavat parhaan tuoton, voit kehittää vahvemman markkinointi- ja sisältosuunnitelman.

Tässä oppaassa aiomme esitellä viisi parasta tapaa saada uusia silmiä sivustosi tuotteisiin tai palveluihin. Keskustelemme jokaiselle asiakashankintastrategialle, miksi se on arvokas, selitämme sen toimivuuden ja tarjoamme muutamia vinkkejä aloittamiseen. Katsotaanpa!
paras asiakashankintastrategia

1. Anna ilmainen sisältö

Ei ole mikään salaisuus, että ihmiset pitävät ilmaisista asioista. Itse asiassa, kun jotain on ilmaista, sillä on ainutlaatuisen voimakas motivoiva vaikutus – jonka avulla voit rakentaa liikearvoa yrityksellesi ja tarjouksillesi.

Vaikka se saattaa kuulostaa kielteiseltä, antaa potentiaalisille asiakkaillesi ilmainen lahja todella voi lisätä mahdollisuutta että he tekevät oston. “Ilmaisen” houkuttelevuuden lisäksi se tarjoaa heille maun siitä, mitä voit tarjota, ilman mitään sitoutumista.

Lisäksi tämä asiakashankintastrategia hyötyy psykologisesta vaikutuksesta tunnetaan nimellä “vastavuoroisuus”. Yksinkertaisesti sanottuna, kun annat ihmisille jotain ilmaiseksi, he tuntevat velvollisuutensa tehdä jotain sinulle vastineeksi. Tämä tarkoittaa sitä, että he todennäköisemmin tarjoavat tuotteillesi tai palveluillesi lähemmän kuvan ja tuntevat taipumuksensa ostaa sinulta kuin kilpailijoiltasi..

Tietenkin, jos käytät yritystäsi ensisijaisesti verkossa, ilmaisten fyysisten esineiden luovuttaminen voi olla hankalaa. On kuitenkin paljon muita asioita, joita voit tarjota verkkosivustosi kävijöille. Vain muutama vaihtoehto sisältää:

 • Aja blogia säännöllisillä ilmaisilla artikkeleilla, antaa tietoja yleisölle kiinnostavista aiheista ja jaa sitten artikkelit sähköpostitse asiakkaillesi.
 • Lataa PDF tai e-kirjoja.
 • Haastattelut alan asiantuntijoiden kanssa.
 • Lyhyet videotunnit tai kurssit.
 • Podcastit tai webinaarit.
 • Ilmaiset neuvottelut tai kokeilut.

Jos haluat todella hyödyntää ilmaista sisältöäsi, voit myös kehottaa kävijöitä antamaan sähköpostiosoitteensa. Sen avulla voit lähettää heille sisältöä suoraan (tarvittaessa), mutta se tarjoaa sinulle myös suoran yhteyshenkilön. Näiden johtojen kohdistaminen seurantaviestinnällä muutama päivä ilmaisen sisällön vastaanottamisen jälkeen on erinomainen tapa pysyä tutkalla ja hyödyntää vastavuoroisuuden tunteitaan.

2. Pyydä nykyisiä asiakkaita lähettämään asian

Markkinointimenetelmääsi harkittaessa on tärkeää muistaa, että nykyiset asiakkaasi ovat paljon enemmän kuin tulolähde. Ne ovat myös arvokas resurssi, jota voidaan hyödyntää liiketoiminnan kasvattamiseksi. Tämä seuraava asiakashankintastrategia tekee juuri sen, että jo käyttämällä uusia asiakkaita joudut tuomaan uusia asiakkaita.

Se on hyvin dokumentoitu tosiasia, että ihmiset ovat todennäköisempiä ostaa jotain, jota ystävä tai muu yhteyshenkilö on suositellut heille. Tämä tarkoittaa, että jos saat nykyiset asiakkaasi ehdottamaan yritystäsi heidän yhteyshenkilöilleen, sinulla on paremmat mahdollisuudet kiinnittää uusia näkymiä kuin jos he ensin kohtaavat sinut verkkosivustosi tai perinteisen mainonnan kautta.

Tämän “sosiaalisen todistuksen” tarjoamiseksi on olemassa useita tapoja. Voit esimerkiksi pyytää suosituksia ja esitellä ne sitten sivustollasi. Vielä parempi tapa on rohkaista nykyisiä asiakkaita ohjaamaan ystävänsä ja kontaktinsa suoraan sinulle.
suositeltava esimerkkiTodistus esimerkki

Tarjoamiesi tuotteiden tai palveluiden tyypistä riippuen saattaa olla järkevää perustaa täydellinen lähetysohjelma tätä tarkoitusta varten. Mutta sitä ei aina vaadita. Joskus vain ystävällinen sähköpostiosoite, jossa pyydetään asiakkaidesi viittauksia, riittää.

Jos kuitenkin haluat perustaa lähetysohjelman, sen ei tarvitse olla monimutkainen, mutta haluat tarjota jotain vastineeksi jokaiselle uudelle asiakkaalle tulevalle henkilölle. Joitakin esimerkkejä ovat:

 • Tarjoaa pienen palkinnon
 • Tarjoamalla alennus tai kuponki
 • Yhdistämällä tämä aiempaan strategiaan ja ilmaisen sisällön jakaminen vastineeksi viittauksista

Palkitse asiakkaat vain viittauksista, jotka johtavat jonkinlaiseen myyntiin tai ilmoittautumiseen, ja tee tämä sopimusosa selväksi. Tällä tavalla voit estää ihmisiä yksinkertaisesti lähettämästä roskapostia. Sen sijaan rohkaiset heitä ehdottamaan yritystäsi yhteyksille, jotka saattavat tosiasiallisesti olla kiinnostuneita.

Sitten sinun on vain saatava sana viittausohjelmastasi. Jos sinulla on sähköpostiluettelo, voit lähettää viestin olemassa oleville asiakkaille. Tässä vaiheessa voit ohjata heidät verkkosivustollesi osoitetulle osiolle tai sivulle, jossa esitetään kaikki tarvittavat yksityiskohdat.

3. Luo aloittelijoille suunnattua sisältöä

Yksi markkinoinnin tärkeimmistä käsitteistä on ”asiakasmatka” (img lähde):

Kartta asiakasmatkasta.

Vaikka tämä on monimutkainen aihe, yleinen ajatus on, että sinun on tapaava potentiaalisia asiakkaita missä he ovat tällä hetkellä. Lisäksi sinun on tarjottava sisältöä tai viestejä vastaamaan heidän muuttuvia tarpeitaan ja tietämystä.

Uusien asiakkaiden hankkiminen tarkoittaa heidän löytämistä heidän asiakasmatkojensa alussa. Siinä vaiheessa he tietävät vain vähän tai ei mitään yrityksestäsi ja tarjoamistasi tuotteista tai palveluista. Itse asiassa he eivät ehkä tiedä paljoa kapeasta tai teollisuudesta yleensä tässä vaiheessa.

Harkitse esimerkiksi joku, joka haluaa perustaa verkkosivuston ensimmäistä kertaa ja joka tarvitsee ostaa isännöintisuunnitelman. On hyvät mahdollisuudet, että heillä on vain epämääräinen käsitys verkkosivuston isännöinnistä, vähemmän siitä, miten se toimii, ja kaikki mukana olevat eri vaihtoehdot ja tekijät.

Tämä tarkoittaa, että sen sijaan, että he etsivät välittömästi tietyn suunnitelman tai palveluntarjoajan, he todennäköisesti aloittavat tekemällä yleisempiä tutkimuksia. He alkavat etsiä tietoja web-hosting-toiminnan perusteista ja käytettävissä olevista erityyppisistä suunnitelmista.

Jos olet isännöintiyritys, tämä on täydellinen paikka kiinnittää uuden asiakkaan huomio. Luomalla sisältöä, joka tutkii näitä peruskysymyksiä, voit suorittaa monia asioita:

 • Täytät potentiaalisen asiakkaan nykyiset tarpeet.
 • Autat heitä aloittamaan asiakasmatkansa ja vältä joutumasta lannistumiseen tai hämmennykseen heti.
 • Osoitat tietosi ja asiantuntemuksesi, joka voi rakentaa luottamusta.
 • Kun olet vastannut potentiaalisen asiakkaan välittömiin kysymyksiin, voit ohjata hänet verkkosivustoosi, tuotteisiin tai palveluihin, tietokantaan tai mihin muualle haluat heidän seuraavan.

Toisin sanoen, vaikka on tärkeää tarjota tietoa ja resursseja nykyisille ja asiantunteville asiakkaille, on yhtä tärkeää tarjota aloittelijoille sopivaa sisältöä. Jatkaaksesi tätä asiakashankintastrategiaa sinun täytyy vain laittaa itsesi aloittelijan kenkiin (tai vielä parempaa, kysy heiltä suoraan). Mieti tärkeimpiä kysymyksiä, joita heillä on, samoin kuin perustiedot, joita he tarvitsevat ostopäätöksen tekemiseksi.

Kehitä sitten resursseja vastaamaan näihin kysymyksiin. Tätä varten voit käyttää tietopohjaartikkeleita tai blogin kirjoituksia suoraan verkkosivustollasi. Muista vain pitää kumpikin tiivis ja kohtalainen ja kirjoittaa tavalla, joka on saavutettavissa eikä edellytä olemassa olevaa tietoa olematta holhoava. Keskity lukijan auttamiseen pikemminkin kuin mainostamiseen. Sisällytä samaan aikaan linkit osoittaaksesi heille enemmän sisältöäsi pitääksesi ne “koukussa”.

4. Kohdista potentiaalisten asiakkaiden kipupisteet

Edellisessä asiakashankintastrategiassa oli kyse sellaisen tiedon tarjoamisesta, jota mahdollisuus etsii matkansa alussa. Vaikka tämä on tärkeää, se ei ole kaikkea mitä haluat harkita. Sillä on myös merkitystä siitä, mitä potentiaalinen asiakas tarvitsee ja kuinka tämä vastaa tarjoamaasi.

Olet ehkä käynyt läpi termin “kipupisteet” aiemmin. Lyhyesti sanottuna se viittaa tarpeeseen tai ongelmaan, joka henkilöllä on. Tämä on hyödyllinen markkinointikonsepti, koska suuri osa yleisön ymmärtämisestä sisältää sen selvittämisen, mitä kipupisteitä heillä on ja kuinka ne voidaan ratkaista tuotteidesi tai palveluidesi avulla.

Robert Abela / WP Valkoinen turvallisuus kiteytti kipupisteiden merkityksen tällä tavalla:

Robert
"Minulle potentiaalisten kipupisteiden kohdistaminen on tärkeämpää kuin laajennuksen ominaisuuksien korostaminen, etenkin kun myydään jotain, joka ei vielä ole valtavirtaista.

Esimerkiksi, jos kerron mahdollisille asiakkaille, että laajennusohjelma tarjoaa parhaan kattavuuden ja kattavimman toimintalokin, he eivät voi nähdä, miten se auttaa heitä. Mutta jos selitän heille, että kun he pitävät kirjaa siitä, mitä heidän sivustollaan tapahtuu, he voivat helpottaa vianetsintää, koska he voivat katsoa tapahtuneeseen taaksepäin arvaamisen sijasta, silloin he ovat koukussa.

Näytä mahdollisuus, kuinka tuotteesi tekee heidän työstään helpompaa, ei kuinka hienoa se on."Robert Abela

Ymmärrettävästi tutkimus on avain tämän asiakashankintastrategian vetämiseen pois. Jos et vielä ole, tämä on täydellinen aika suorittaa yleisötutkimuksia ja kehittää kohdeasiakasprofiilia. Tavoitteena on ymmärtää kaikki mahdolliset potentiaaliset asiakkaasi. Kuka he ovat, mitä he tekevät ja miksi he etsivät sinun kaltaisiasi tuotteita tai palveluita?

Jos voit, sinun kannattaa kokeilla suorittaa myös omakohtaisia ​​tutkimuksia. Ota yhteyttä nykyisiin asiakkaisiin ja kysy, mitkä tarpeesi tarjouksesi ratkaisevat heidän työ- tai päivittäisessä elämässään. Jos sinulla on suosituskirjasto, ne voivat myös antaa tärkeitä vinkkejä.

Tärkeintä on olla keskittymättä siihen, mitä luulet tuotteidesi tai palveluidesi eduista. Tärkeää on vain se, mitä todelliset asiakkaat pitävät heistä arvokkaana. Kun tiedät, mitkä kipupisteet tarjouksesi ratkaisevat, sinun tarvitsee vain sisällyttää ne viestisiisi joka kerta. Tämä on erityisen tärkeää verkkosivustollasi – mikä tahansa palvelujen luettelo, etujen tai ominaisuuksien tulisi keskittyä kipupisteisiin, jotka tuovat tietä ensisijaisesti.

5. Hyödynnä sosiaalista mediaa

Viimeisenä, mutta varmasti vähäisimpänä, sinulla on vaikea houkutella laaja valikoima potentiaalisia asiakkaita, jos teet niin vain verkkosivustosi kautta.

On elintärkeää levittää viestisi mahdollisimman pitkälle – ja sosiaalinen media on täydellinen tapa tehdä se.
Facebook-viesti Airbnb: ltäFacebook-viesti Airbnb: ltä

Mainitsemme kuitenkin tämän asiakashankintastrategian täällä, koska on myös tärkeää olla tekemättä sosiaalisen median markkinointia erillisenä pyrkimyksenä. Sen sijaan haluat käyttää verkkosivustoasi keskeisenä keskuksena ja kanavoida kaikkia kiinnostuneita osapuolia omalla tavallaan. Toisin sanoen sinun täytyy integroida sivustosi ja sosiaalinen media alustat mahdollisimman täydellisesti.

Tätä varten on paljon tapoja. Aloittamiseksi tässä on muutama paras tapa:

 • Tutki yleisöäsi jokaisella alustalla. Jokainen sosiaalisen median sivusto on ainutlaatuinen, ja jokaisella potentiaalisilla asiakkailla on todennäköisesti erilaisia ​​intressejä ja tarpeita. Siksi he hyötyvät erityisesti suunnitellusta sisällöstä.
 • Luo kävijöille ainutlaatuisia aloitussivuja jokaisesta kohdennetusta sosiaalisen median alustasta. Lisää sitten sisältöön linkkejä, jotka lähettävät kävijät oikeille sivuille. Tämä on erinomainen tapa mukauttaa heidän kokemuksensa ja houkutella heidän huomionsa.
 • Jaa WordPress-sivustosi sisältö sosiaalisen median kautta. Tämän avulla voit saada kaksinkertaisen velvollisuuden pois blogiviestistäsi tai uutisartikkeleistasi. Lisäksi se vie kaikki, jotka näkevät sosiaalisen median viestisi, takaisin takaisin sivustoosi. Voit tehdä tämän helposti käyttämällä laajennusta, kuten Revive Old Post ja jopa Jetpack saadaksesi viimeisimmät viestit twiititään automaattisesti.

Voit tietysti myös yhdistää sosiaalisen median aiemmin mainittuun asiakashankintastrategiaan. Voit esimerkiksi jakaa viestejä, jotka kannustavat ihmisiä käymään sivustollasi ilmaiseksi saamiseksi. Vaihtoehtoisesti voit lähettää aloittelijoillesi suunnattua sisältöä alustoille, joilla potentiaaliset asiakkaat eivät todennäköisesti tiedä paljon yrityksestäsi. Sosiaalisessa mediassa mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

Mikä on paras asiakashankintastrategia?

Lähes jokainen menestyvä liiketoiminta perustuu uusien asiakkaiden tuomiseen jatkuvasti. Kaapeleita ei kuitenkaan tule ilmaantua ohutta ilmaa. Sinun on tehtävä ahkerasti töitä houkutellaksesi heidän huomionsa ja kiinnostamaan heitä tarjoamastasi.

Jotta mahdollisuutesi paranevat, jokainen käyttöön ottamamme asiakashankintastrategia on syytä harkita:

 1. Ilmaisen sisällön tarjoaminen
 2. Kysy nykyisiltä asiakkailta viittauksia
 3. Aloittelijoille suunnatun sisällön luominen
 4. Kohdistaminen potentiaalisten asiakkaiden kipupisteisiin
 5. Hyödyntämällä sosiaalista mediaa

Onko sinulla kysyttävää siitä, kuinka kehittää tehokas asiakashankintastrategia yrityksellesi? Kysy alla olevasta kommenttiosasta!

Älä unohda liittyä kaatumiskurssillemme WordPress-sivustosi nopeuttamiseksi. Joillakin yksinkertaisilla korjauksilla voit vähentää latausaikaa jopa 50–80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector