10 arvokkainta verkottumistaitoa jokaiselle ammattilaiselle

10 arvokkainta verkottumistaitoa jokaiselle ammattilaiselle

10 arvokkainta verkottumistaitoa jokaiselle ammattilaiselle
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Paras ura rakennetaan parhaiden verkkojen ympärille. Hyvät yhteydet voivat tarjota sinulle oppimismahdollisuuksia, mainosmahdollisuuksia, työpaikkoja ja paljon muuta. Väärät yhteydet puolestaan ​​voivat vetää uransa keskinkertaisuuden tasolle. Tämän vuoksi on välttämätöntä kehittää vahvoja verkottumistaitoja, jotta voit rakentaa oikean verkon urallesi.


Tässä oppaassa tutkitaan tärkeimpiä verkottumistaitoja, joita on kehitettävä menestyvälle uralle. Katsomme myös, kuinka voit kehittää näitä taitoja. Jos tarvitset käytännöllisiä vaiheittaisia ​​ohjeita, olet oikeassa paikassa!

Verkottumistaidot jokaiselle ammattilaiselle

Olennaiset verkottumistaidot jokaiselle ammattilaiselle:

1. Keskitytään aitojen, pitkäaikaisten ystävyyssuhteiden luomiseen

Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on muuttaa ajattelutapaa keskittyä ihmisiin, ei mahdollisuuksiin. Ihmiset voivat kertoa, kun lähestyt heitä vain oman henkilökohtaisen hyödyn vuoksi. Saatat saada haluamasi nimenomaisen, mutta he muistavat itsekeskeisyytesi ja todennäköisemmin siirtävät tulevaisuuden mahdollisuudet sinulle.

Tämän ajattelutavan kehittämiseen voidaan käyttää kahta keskeistä strategiaa:

Elää hetkessä. Kun olet verkottumistapahtumassa, keskity olemaan täysin läsnä. Jos kiinnität itsesi pohtimaan tulevaisuuden mahdollisuuksia, huomaa ajatus, vapauta se ja siirrä keskittymäsi ympärilläsi tapahtuvaan. Harjoittele tätä päivittäisessä elämässäsi, jotta se on helpompaa verkostoitumistapahtumien aikana. Voit myös tulla paremmaksi tässä kehittämällä tietoisuuden meditaatio harjoitella.

Luo mahdollisuuksia oppia ihmisistä työn ulkopuolella. Kysy ihmisiltä perheistään, koteistaan, harrastuksistaan. Ihmiset rakastavat puhua itsestään, ja asiantuntijat rakastavat puhua muista asioista kuin ammatillisesta asiantuntemuksestaan. Kun opit lisää heistä, sinun on myös helpompi nähdä ihmisiä enemmän kuin heidän tarjoamansa mahdollisuudet – ja silloin kun luot tilaa merkityksellisille yhteyksille.

2. Aktiivinen kuuntelu

Aktiivinen kuuntelu on keskittyminen täysin siihen, mitä toinen ihminen sanoo. Tämä auttaa sinua säilyttämään tiedon ja osallistumaan täysimääräisesti monimutkaisiin keskusteluihin. Aktiivinen kuuntelu osoittaa myös ihmisille, että arvostat heidän mielipiteitään ja asiantuntemustaan.

Tärkeintä tässä on harjoittele aktiivista kuuntelua koko ajan, ei vain työkeskustelujen aikana. Kiinnitä ihmisten tarinoihin heidän henkilökohtaisesta elämästään yhtä paljon huomiota kuin heidän ammatillisiin näkemyksiinsä.

Tämä osoittaa heille, että näet heidät ihmisinä, ei mahdollisuuksina. Saatat myös oppia jotain mielenkiintoista tai löytää yhteisiä etuja, jotka voivat auttaa syventämään suhteitasi.

Verkottumistaidot: kuuntele

Harjoittelu aktiivinen kuuntelu voidaan jakaa viiteen vaiheeseen:

 • Kiinnittää huomiota. Katso suoraan kaiuttimeen, vapauta häiritsevät ajatukset, kiinnitä huomiota kehon kieleen ja vastusta impulssia valmistella vastauksesi toisen henkilön puhuessa vielä.
 • Osoita, että kuuntelet. Tunnusta toinen henkilö nyökkäyksellä, ilmeillä ja satunnaisella "Joo" tai "uh-huh".
 • Antaa palautetta. Mieti, mitä ihminen on sanonut, ja tee yhteenveto siitä, mitä uskot heidän tarkoittavan.
 • Lykätä tuomion antamista. Työnnä tietoisesti pois oletusolettamuksesi. Odota, kunnes toinen henkilö on lopettanut puhumisen, ennen kuin muodostat tuomioita. Älä keskeytä kapinallisuuksia.
 • Vastaa asianmukaisesti. Ole rehellinen, kunnioittava ja avoin.

3. Kyky kehittää asioita positiivisella tavalla

Kieli on valtava vaikutus siihen, miten näemme maailman. Siksi on itsestään selvää, että käyttämäsi kieli vaikuttaa siihen, miten ihmiset ymmärtävät sinut. Jos käytät jatkuvasti kielteisiä sanoja ja ilmauksia, ihmiset ajattelevat sinua negatiivisena, mahdollisesti jopa tappiohenkilönä. Toisaalta, jos käytät positiivista kieltä, ihmiset näkevät sinut positiivisena ihmisenä, joka on aina valmis vastaamaan uusiin haasteisiin.

Positiivisen kielen käyttö on erityisen tärkeää tekstiviestinnässä, jossa sinulla ei ole kehon kieltä tunteiden välittämiseksi. Katso esimerkiksi näitä kahta virkettä:

"Löysin äskettäin työsi WordPress-kentällä ja kirjoitan kutsuaksesi sinut osallistumaan haastatteluun podcastissani."

"Olen suuri työsi fani, ja haluaisin mielelläni, että olet podcastissani keskustelemaan WordPressistä."

Molemmat lauseet kertovat aikomuksistasi, mutta vain toinen välittää todella innostuneisuutesi. Ja tämä innostus saa ihmiset haluamaan vastata. Käytä mahdollisuuksien mukaan avointa positiivista kieltä osoittaaksesi sitä innostusta.

4. Kyky keskittyä muiden tarpeisiin ennen omaasi

Verkottumistaidot: keskity muiden tarpeisiin

Yksi tehokkaimmista tavoista luoda vahvoja yhteyksiä on tehdä jotain mielekästä ihmisille, joiden kanssa haluat yhteyden. Tämä vaatii sinua astumaan itsesi ulkopuolelle ja keskittymään siihen, mitä toinen ihminen tarvitsee.

Joten miten voit selvittää, mitä joku muu tarvitsee, jopa ennen kuin tapaat heidät? Käytä yhtä näistä strategioista:

Kiinnittää huomiota. Seuraa henkilöä Instagramissa ja Facebookissa. Tilaa heidän blogi-, podcast- tai YouTube-kanavansa. Kun vaikutusvaltaiset ihmiset tarvitsevat jotain, he kääntyvät usein ensin näiden kanavien puoleen toivoessaan saada heidän tarpeitaan tyydyttämään joku heidän faneistaan. Tämä voi tarjota sinulle täydellisen mahdollisuuden tavoittaa tarjous.

tutkimus. Onko jotain, mitä tämä ihminen on aina halunnut tehdä, vai onko nähtävissä, että voit auttaa heitä? Tekevätkö he usein tietyntyyppistä yhteistyötä? Onko jollain tapa auttaa heitä parantamaan läsnäoloaan verkossa? Jotain mitä voit tehdä heidän liiketoiminnalleen?

Muista heidän ihmisyytensä. Kaikilla on samat perustarpeet. Ruoka, vesi, uni, seurustelu. Etsi tapoja auttaa ihmisiä täyttämään nämä tarpeet. Tämä on erityisen tehokasta fyysisissä tapahtumissa, joissa voit tarjota juomista tai välipaloja.

5. Luottamus

Luottamus voi hyödyttää elämäsi kaikkia alueita, mutta sillä on erityisen voimakas vaikutus verkottumispyrkimyksiisi. Jos tarjoat jotain jollekin, sinun on osoitettava luottamus kykyihisi tarjota tuo jotain. Vaikka kaikki mitä teet esitellä itsesi, ihmiset haluavat nähdä, että olet varma siitä, kuka olet ja mitä teet.

Valitettavasti monille meistä luottamus on myös yksi vaikeimmista kehitettävistä verkottumistaitoista. Tämä voi johtua kamppailuista huijareiden oireyhtymä tai kyvyttömyys unohtaa, kun kollegat tai aikaisemmat työnantajat ovat hylänneet meidät. Voit kuitenkin, rakentaa luottamusta näiden strategioiden tarkoituksellisen käytön kautta:

Käytä vakuutuksia. Nämä ovat positiivisia lauseita itsestäsi, kuten "Olen hyvä työssäni". Voit sanoa ne ääneen tai kirjoittaa ne muistiin. Toista vakuutukset joka päivä, joko aamulla tai ennen nukkumaanmenoa.

Hoita fyysistä ulkonäköäsi. Vaikka työskentelisit kotoa, käytä aikaa suihkussa, pese hiukset ja pukeudu jotain ammattimaista. Haluat pystyä katsomaan peiliin ja sanomaan "nyt on joku, joka on valmis tekemään hienoa työtä!"

6. Kyky selviytyä hyvin palautteesta ja hylkäämisestä

Tätä voidaan pitää luottamuksen näkökulmana, mutta on tarpeeksi tärkeätä keskustella yksinään. Negatiivinen palaute ja hylkääminen ovat väistämättömiä sivuvaikutuksia, kun viet itsesi sinne. Sinun on kyettävä vastaamaan ammattimaisesti ja siirtymään seuraavaan tilaisuuteen.

Tätä taitoa ei voi oppia oppikirjasta tai blogiteksistä, mutta voit tehdä joitain asioita, jotta palautteen ja hylkäämisen käsittely voidaan helpottaa:

Valmista vakiovaste. Luo osakelause, kuten "Kiitos huomautuksestasi, harkitsen huomioita tulevaisuudessa". Voit sitten kääntyä tämän lauseen kohdalle milloin tahansa palaute tai hylkääminen antaa sinut tuntea levottomuutta. Tämän avulla voit vastata ammattimaisesti, vaikka kommentti sattuisi emotionaalisesti.

Verkottumistaidot: selviytyä hyvin palautteesta

Erota itsesi työstäsi. Monet ihmiset joutuvat ansaan ajatellessaan, että heidän tuottavuutensa ja arvonsa ovat sama asia. Jotta ammatillinen hylkääminen voidaan hyväksyä, sinun on luotava erotus itsesi ja työsi välillä. Tämä voidaan tehdä noudattamalla tiukkoja rajoja työsi ja kotisi välillä ja harjoittamalla luovia harrastuksia työn ulkopuolella.

7. Johdonmukaisuus

Verkottumisen tulisi olla jatkuva osa elämääsi, ei jotain mitä teet vain etsiessäsi aktiivisesti ammatillisia mahdollisuuksia. Itse asiassa sinun tulisi keskittyä verkon rakentamiseen ennen kuin tarvitset ammatillista mahdollisuutta.

Hyvä uutinen on, että melkein jokaisella toimialalla järjestetään säännöllisiä tapahtumia ammattilaisille. Parhaat tapahtumat järjestetään usein henkilökohtaisesti, mutta myös monia tapahtumia järjestetään verkossa. Etsi kaksi tai kolme tapahtumaa, joihin voit käydä joka kuukausi, ja tee niistä pysyvät päivämäärät kalenteristasi.

Toinen hyvä tapa rakentaa verkostoitumista aikatauluusi on estää jonkin aikaa joka viikko tavoittaaksesi sosiaalisen median. Tässä on avain sinun on käytettävä tätä aikaa sosiaalisessa mediassa tavoittaaksesi tietyt ihmiset. Kommentoi heidän viestejään, jaa heidän sisältönsä, ehkä jopa lähetä heille yksityinen viesti kysyäksesi luomistaan ​​asioista. Rajoita itsesi näihin vuorovaikutuksiin, jotta et tuhlaa aikaa.

Lopuksi haluat varmistaa, että varaat aikaa vanhojen suhteiden vahvistamiseen. Kerran kuukaudessa tai jopa kerran viikossa, kokoontu työtovereiden kanssa neuvottelupuheluun tai lounaalle. Ota yhteyttä sanomaan hyvää syntymäpäivää tai toivottaa ihmisiä kauan lomien aikana. Muistuta ihmisille, että olet olemassa.

8. Haastattelutaidot

Verkottumistaidot: haastattelutaidot

Haastattelutaidot ovat hyviä verkottumistaitoja kahdesta syystä. Ensinnäkin haastattelusarja on hieno tapa laajentaa verkostoasi. Toiseksi, monet haastattelutaidot voivat olla hyödyllisiä missä tahansa sosiaalisessa tilanteessa, ei vain haastattelujen aikana. Esimerkiksi aktiivisen kuuntelun taidot ovat välttämättömiä hyvien haastattelujen suorittamisessa, ja se on myös yksi parhaimmista verkostoitumistaitoista, joita voit kehittää.

Jotkut muut haastattelutaidot, jotka kaksinkertaistuvat verkostoitumistaidoiksi, ovat:

 • Kyky tutkia perusteellisesti haastatteluaiheita
 • Kehon kielen hallinta
 • Ammattimaiset puhumismalli

Paras tapa kehittää näitä taitoja on harjoittelu. Suorita haastattelusarja blogissa, podcastissa tai YouTube-kanavalla. Aloita jo tuntemiesi ihmisten kanssa rakentaaksesi itseluottamusta, ja tavoita sitten ihaillut ihmiset.

9. Sähköpostietiketti

Riippumatta siitä, miten tapaat verkon ihmisiä, viestintä muuttuu lopulta sähköpostiksi. Haluat varmistaa, että sähköpostisi näyttävät ammattimaisilta ja ilmaista kaikki jakamasi tiedot oikealla tavalla.

Sähköpostietiketti vaihtelee toimialoittain, mutta on joitain perussääntöjä, joita sinun tulee aina noudattaa:

 • Käytä selkeää, suoraa aihekenttää
 • Käytä ammatillista sähköpostiosoitetta
 • Käytä positiivista, ammattimaista kieltä
 • Oikoluku kaikesta
 • Jos et ole varma sanan tarkoituksesta, etsi sitä ennen kuin lisäät sen
 • Vastusta halua käyttää hymiöitä
 • Käytä vain "Vastaa kaikille" jos se on ehdottoman välttämätöntä
 • Käytä BCC: tä suojataksesi muiden yksityisyyttä tarvittaessa
 • Mainitse mahdolliset liitteet ja mainittujen liitteiden tarkoitus sähköpostin rungossa

Haluat myös antaa yhteyksien asettaa viestinnän äänen. Jos kollega käyttää vastauksissaan vähemmän muodollista puhetta, sinulla on mahdollisuus käyttää myös vähemmän muodollista kieltä.

10. Vakaa hissikorkeus

Hissikorkeus on lyhyt välitaso, sellainen, jonka pystyt toimittamaan aikaan, joka kuluu hissimatkan jakamiseen jonkun kanssa. Toisin sanoen tämä on yksi tai kaksi lausetta, joilla voit saada ihmiset kiinnostumaan tekemästäsi.

Avain hyvän hissipiirin kirjoittamiseen on keskittyminen tekemäsi emotionaaliseen ytimeen, ei toiminnallisiin yksityiskohtiin. Voit nähdä, kuinka tämä toimii, kun vertaat näitä mahdollisia leiriöitä freelance-yritykselleni:

"Olen freelance-SEO kirjoittaja ja konsultti, joka on erikoistunut työskentelemään WordPress-pohjaisten blogien kanssa."

"Kirjoitan sisältöä, joka on hyvää Googlessa ja muuntaa lukijat asiakkaiksi."

Verkottumistaidot: hissin sävelkorkeus

Toisessa vaiheessa ei mainita mitään WordPressistä tai konsultoinnista, mutta se antaa korkeamman luottamuksen työlleni. Tämä sävel muistuttaa myös ihmisiä, miksi he tarvitsevat hakukoneoptimoijaa: parantaakseen verkkosivustojensa sijoitusta Googlessa. Ja se on lyhyempi kuin ensimmäinen sävelkorkeus, mikä helpottaa toimitusten kiirettä.

Hissikorkeutesi on jotain, joka kehittyy ajan myötä. Kokeile erilaisia ​​lauseita ja kysy palautetta äänestyksestäsi luotettavilta kollegoilta. Kuten suurin osa keskustellamme verkottumistaitoista, hissiaskeltasi voidaan aina parantaa.

Lopulliset ajatukset

Verkottuminen voi olla pelottavaa, mutta sen ei tarvitse olla vaikeaa. Voit tehdä siitä paljon helpompaa kehittämällä seuraavia verkottumistaitoja:

 • ✅ Keskittyminen aitoihin, pitkäaikaisiin suhteisiin
 • ✅ Aktiivinen kuuntelu
 • ✅ Kyky kehittää asioita positiivisella tavalla
 • ✅ Kyky keskittyä muiden tarpeisiin ennen omaasi
 • ✅ Luottamus
 • ✅ Kyky selviytyä hyvin palautteesta ja hylkäämisestä
 • Johdonmukaisuus
 • ✅ Haastattelutaidot
 • ✅ Sähköpostietiketti
 • ✅ Vakaa hissikorkeus

Kun nämä verkottumistaidot ovat paikoillaan, luot varmasti sellaisen verkon, joka puolestaan ​​auttaa sinua rakentamaan uraa!

Mikä on yksi verkottumistaito, joka on avainasemassa portfoliossasi? Voit vapaasti jakaa alla oleviin kommentteihin.

Älä unohda liittyä kaatumiskurssillemme WordPress-sivustosi nopeuttamiseksi. Joillakin yksinkertaisilla korjauksilla voit vähentää latausaikaa jopa 50–80%:

Asettelun, esityksen ja muokkaamisen Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector