Hvad er Gatsby? Er det en WordPress-konkurrent?

Hvad er Gatsby? Er det en WordPress-konkurrent?

Hvad er Gatsby? Er det en WordPress-konkurrent?
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Hvad er Gatsby


Med så mange muligheder for at oprette et websted eller blog i 2020 derude, er der denne nye ting, der hedder Gatsby – den yngste spiller til spillet, der måske bare er et levedygtigt alternativ til de klassiske stier i WordPress, Joomla og partiet. Eller er det? Hvad er Gatsby alligevel? Hvor let er det at opsætte og distribuere et websted på Gatsby? Hvordan sammenlignes Gatsby med WordPress? Det er mange spørgsmål at besvare.

Dette er en trin for trin guide til at komme i gang med Gatsby plus hvordan det sammenlignes med WordPress. I slutningen af ​​dette indlæg skal du være i stand til at svare på, om Gatsby passer til dit websteds behov.

Hvad er Gatsby?

Gatsby

Det enkleste svar på "hvad er Gatsby" spørgsmålet er dette: Gatsby (alias GatsbyJS) er en statisk stedgenerator, der er bygget på ReactJS.

I sin enkleste definition er et statisk websted en gruppe af HTML-sider, som ikke henter nogen data fra en database, når en seer besøger den. Således ser et statisk sted det samme ud for enhver besøgende. Statiske sider er også hurtigere at indlæse, da serveren sender det samme svar til enhver besøgende. Du kan dog ikke tilpasse indhold til besøgende.

På den anden side er et websted, der hostes med WordPress, dynamisk, hvilket betyder, at det viste indhold er afhængigt af besøgende. Serveren analyserer hver anmodning og beslutter, hvordan man skal svare.

�� Idéen om en "statiske WordPress-websted" er noget, vi udforskede i et af de tidligere indlæg på denne blog – også. hovedløs WordPress. Gatsby er en anden teknologi, der muliggør statisk WordPress eller et statisk alternativ til WordPress.

Kom godt i gang med Gatsby

Okay, nu hvor vi ved, hvad Gatsby er, så lad os lære, hvordan vi bedst kommer i gang med det:

Gatsby er bygget med React, så noget kendskab til JavaScript og dets rammer er nødvendigt, før du virkelig kan slå jorden i gang. Her er en tutorial på JavaScript til en WordPress-udvikler.

Før du opretter udviklingsversionen af ​​dit websted på Gatsby, er det første skridt at gøre dit system klar til installation af Gatsby. Da Gatsby er bygget med React, udføres pakkeadministrationen gennem npm, som er en del af enhver NodeJS-installation.

Hvis din udviklingsmaskine kører på Windows eller MacOS, kan du blot bruge en af installatørerne på NodeJS download-siden. I et Linux-miljø kan du bruge et pakkeinstallationsprogram som yum eller apt til at installere det.

sudo apt opdatering
sudo apt install nodejs npm

Derudover kræver Gatsby, at du installerer Git, et versionskontrolværktøj, som en forudsætning for at oprette et udviklingswebsted. Gå over til download side af git for at hente installationsprogrammet. Bemærk, at hvis du allerede bruger en GUI-agent til Git, såsom GitHub Desktop eller SourceTree, skal du muligvis stadig installere Git separat for at bruge den som en kommando på terminalen.

Med de installerede krav er du endelig klar til at installere Gatsby! Her er en hurtig startguide fra Gatsby-dokumentationen.

Åbn NodeJS-kommandoprompten, der kommer som en del af applikationen i Windows, som du kan køre fra din startmenu. I et Unix-baseret system, såsom Linux eller MacOS, kan du indtaste kommando-nodejs i terminalen for at starte NodeJS-kommandoprompten. Brug npm-installationsprogrammet til at installere GatsbyJS. Indstillingen -g gør pakken tilgængelig for alle brugere i dit system.

npm installere -g gatsby-cli

Installationsprogrammet tager sig af alle afhængigheder for pakken. Når installationen er vellykket, er du klar til at oprette dit første GatsbyJS-sted.

Opret dit første Gatsby-websted

For at oprette et Gatsby-websted skal du køre følgende kommando i NodeJS-kommandoprompten.

gatsby nye my-site

Dette er det trin, der kræver Git. Når du opretter en ny Gatsby-forekomst, kloner den data fra standardstarttemaet af Gatsby, og gemmer det i et katalog-my-site. Vi vil diskutere Gatsby-starttemaer i det næste afsnit.

Hvis du vil forhåndsvise udviklingsversionen af ​​webstedet, skal du ændre det aktive bibliotek til det nyoprettede my-site bibliotek og køre udviklingsserveren.

cd min side
gatsby udvikler sig

Når du får en succesmeddelelse, skal du gå til http: // localhost: 8000 for at kontrollere den aktuelle version af dit websted. Det ser sandsynligvis sådan ud:

Første side

Inden vi foretager ændringer i indholdet, lad os gennemgå processen med at oprette en produktionsopbygning til webstedet. For at starte opbygningen af ​​statiske sider til dit websted skal du bruge følgende kommando:

gatsby build

Du vil bemærke, at de statiske filer oprettes i et offentligt bibliotek på min side. For at starte en lokal HTML-server for at vise dit websted i en statisk, produktionsklar form, skal du bruge følgende kommando. Bemærk, at du skal bruge build-kommandoen, før du kører server.

gatsby servere

Som angivet i succesmeddelelsen kan du gå over til http: // localhost: 9000 for at kontrollere den statiske version af dit nyoprettede websted.

Gatsby starter og temaer

Når du installerede dit tomme Gatsby-sted, klonede det standardstartskabelon fra GitHub. Startere er fuldt funktionelle Gatsby-websteder, der kan klones og genbruges gennem Gatsby CLI. Du kan tænke på en starter som en indledende skabelon at bygge din hjemmeside på. GatsbyJS-samfundet har opbygget mange startere under hensyntagen til forskellige behov såsom blogging, e-handel og dokumentation.

Gatsby fastholder et startbibliotek til at dokumentere alle startere, som man måtte bruge. Fra april 2019 er der et valg mellem over 150 startere!

gatsby startere

Mens startere giver en god platform for brugere at opbygge et websted på næsten ingen tid, er de ikke rigtig god idé i de mere seriøse udviklingsscenarier. Den primære årsag til dette er manglende evne til at opdatere startere over tid.

I slutningen af ​​2018, Gatsby introducerede begrebet temaer. Det aktiverede brugen af ​​filen gatsby-config.js til at oprette et genanvendeligt tema. Dette er en enorm ændring i hvad der er Gatsby, og hvad det er i stand til, især sammenlignet med WordPress.

Der er et samfund af udviklere for Gatsby-temaer skal der dog meget gøres for at komme til produktionsklare temaer – noget, der slet ikke er et problem med WordPress.

Migrerer til Gatsby

Den nemmeste måde at indtage stillinger i Gastby er gennem Markdown. Uanset hvilken blog du måtte have, skal du eksportere dine resultater til Markdown-formatet for derefter at migrere alt til Gatsby.

Når det er sagt, tilbyder de fleste webstedsplatforme, inklusive WordPress ikke Markdown-eksport ud af boksen, så du bliver nødt til at eksportere dit indhold til HTML eller XML først, og først derefter konvertere alt til Markdown. Når dine Markdown-sider er klar, er her en guide til tilføjelse af en liste over Markdown-indlæg til Gatsby.

Hvis du begge har WordPress og Gatsby installeret på din udviklingsmaskine, kan du måske udforske gatsby-wordpress-migrere-pakken på npm. Pakkesiden indeholder instruktioner til, hvordan man gør det migrere fra WordPress.

Derudover kan migrering fra en nylig version af WordPress være lettere ved hjælp af WordPress REST API. Her er en trinvis vejledning om hvordan man bruger GraphQL og WordPress Rest API til at hente indlæg fra din WordPress blog til Gatsby.

Gatsbys fordele og ulemper

Der er visse fordele ved at bruge Gatsby, som kan appellere til potentielle brugere. Et websted, der er bygget med Gatsby, er i det væsentlige et enkelt sides program. Dette betyder, at klikke på et internt link ikke skaber behovet for at indlæse en helt ny ressource, hvilket igen gemmer en masse HTTP-anmodninger. I WordPress skal du følge visse bedste fremgangsmåder for at sikre dig, at dit websted er optimeret til hastighed, eller at dine billeder også er optimerede.

I Gatsby er for eksempel billedoptimering automatisk. Til at begynde med fjerner Gatsby alle metadata fra billeder, ændrer størrelse og komprimerer dem og implementerer også doven indlæsning! I WordPress foreslår vi, at du bruger en tjeneste som Optimole til billedoptimering.

Yderligere gør Gatsby også andre opgaver som bundtning og minifikationen ressourcer på dit websted, før du serverer dem. Endelig, da webstedet er statisk, afspejles enhver opdatering i produktionsversionen, så snart et push ankommer.

Generelt er statiske websteder også mere sikre, da der stort set ikke er nogen steder en hacker kan bryde ind i – bortset fra at bryde selve serveren. Med WordPress får alle adgang til, hvad der dybest set er rå PHP-filer, der kan være sårbare over for flere forskellige angreb. Med mange WordPress-websteder, der bruger mere end 20 plugins på samme tid, er der en rimelig chance for, at et af disse plugins vil blive udnyttet og brugt som en gateway til at bryde ind på dit websted. Som det skete for ikke så længe siden med P3-pluginet.

Gatsby vs WordPress

På dette tidspunkt kan vi alle forstå de centrale forskelle mellem Gatsby og WordPress – den ene er en statisk websidegenerator og den anden er en fuldt ud dynamisk hjemmeside motor og CMS, men lad os se et dybere kig på individuelle aspekter af hver:

Let at oprette et nyt sted med Gatsby vs WordPress

Sammenlignet med WordPress vil jeg sige, at installation af Gatsby kræver et lignende niveau af dygtighed. I WordPress har du brug for en webserver (Apache), PHP og en database installeret, før du kan komme rundt for at installere WordPress.

Dette er især gyldigt, hvis vi drøfter installation af WordPress til udviklingsformål – hvilket betyder, at du sandsynligvis har brug for det installere WordPress i hånden og ikke drage fordel af din webhosts færdige WordPress-installation.

Let at oprette et tomt sted med Gatsby vs WordPress

Med hensyn til hvad Gatsby er, sammenlignet med WordPress, er det lidt vanskeligere at oprette et tomt sted med Gatsby, da det indebærer at bruge terminalen.

I WordPress har du en dejlig installationsguide, der får dig gennem trinnene pænt, og det eneste, du skal gøre for hånd, er at forberede en database.

Hvordan sammenlignes Gatsby-temaer med WordPress ‘?

I betragtning af WordPress-projektets modenhed er der en enorm samling af WordPress-temaer at vælge imellem. Hvis du skifter til Gatsby, er dine muligheder meget begrænsede, medmindre du vil udvikle et tema fra bunden.

For ikke at nævne, at installere og skifte temaer i WordPress er superenkelt, og tilpasning af dem er heller ikke så meget vanskeligere, selvom du har absolut nul programmeringsviden.

Samlet set er det i temaafdelingen en konkurrence. WordPress dominerer.

Konklusion

Okay, jeg håber du har fundet dit svar på "hvad er Gatsby?" spørgsmål her. Generelt præsenterer Gatsby et rigtig interessant alternativ for folk, der er trætte af WordPress eller blot ønsker at teste, hvad der ellers er derude.

Mens WordPress er den klare vinder med hensyn til popularitet, samfund, brugervenlighed og samlet funktionalitet på hele platformen, giver Gatsby i sin oprindelige form også nogle fremragende funktioner.

Dette projekt er stadig meget ung og tilføjer regelmæssigt nye funktioner. For at være i stand til fuldt ud at bruge godbidderne i Gatsby, er man nødt til at blive komfortable omkring JavaScript og React, hvilket muligvis er den største hindring for Gatsbys vedtagelse af det større samfund.

Glem ikke at deltage i vores nedbrudskursus om at fremskynde dit WordPress-sted. Med nogle enkle rettelser kan du reducere din indlæsningstid med endda 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector