David Braun Interview – CEO for TemplateMonster i 14 år – “Du ville blive overrasket over, hvor dybt jeg er involveret.”

David Braun Interview – CEO for TemplateMonster i 14 år – “Du ville blive overrasket over, hvor dybt jeg er involveret.”

David Braun Interview – CEO for TemplateMonster i 14 år – “Du ville blive overrasket over, hvor dybt jeg er involveret.”
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Hvis du er i virksomheden med webstedsudvikling, har du sandsynligvis snublet over et websted, der hedder TemplateMonster.com. Måske ringer det blå monsterhoved en klokke? Det har måske krydset dit sind, at webstedet er temmelig stort, men hvor stort? Lad os finde ud af det! Her er min samtale med David Braun – administrerende direktør – plus en masse interessante fakta fra TemplateMonsters rejse indtil videre.


Lad os starte med en høj note:

Det Template Monster markedet nu funktioner 46.000 designskabeloner til de mest populære platforme, herunder WordPress og WooCommerce, Joomla, Magento, Drupal og PrestaShop. Siden det blev grundlagt i 2002, har det tjent mere end 5 millioner kunder, med 100k mennesker besøger stedet hver dag.

Virksomheden drives af en 35 år gammel administrerende direktør – David Braun – der har bygget et team på 427 mennesker, og gennem alles kombinerede indsats nåede $ 15 millioner i omsætning.

Men rejsen startede ikke som din typiske Silicon Valley-opstart. Langt fra…

David Braun

Kort sagt: David Braun var flygtning fra 1990’ernes Georgiske krig. Han byggede TemplateMonster ved hjælp af sit team fra Ukraine, mens han boede i USA. I de sidste par år har David været væk fra sin forretning og hjulpet den ukrainske regering med at reformere forsvarsministeriet. De systemer, han har oprettet for virksomheden, tillader det at fungere uafhængigt, selv når han ikke er der.

David er blevet en helt-lignende figur for mig. Jeg begyndte at læse mere om ham næsten umiddelbart efter at jeg først hørte om alle de ting, han gjorde. Der har været mange vendepunkter i Davids liv, så interessant og intens, at jeg ville forstå tingene bedre. Jeg tog fat i hans e-mail. Han svarede inden for to timer.

Her er min samtale med David Braun og historien om TemplateMonster. Lad os starte med de tidlige dage:

David Braun Interview: Hvordan din bliver ændrer alt

David Braun ved hans georgiske navn David Arakhamia måtte forlade sit land i en alder af 11 år sammen med sin familie på grund af krig i Abkhasien. De flyttede til Ukraine, hvor David blev, indtil han var færdig med sine akademiske studier. Dette var den tidlige begyndelse af internettet, som vi kender det i dag, i 2001.

Han var stadig på universitetet, da han mødte sin amerikanske fremtidige medstifter, der kom til Ukraine på udkig efter talent. Han ledte efter nogen til at passe på at producere websteder for amerikanske kunder. Det første job, de fik, var en klon fra hjemmesiden General Electric, der blev bestilt for $ 7.000 – et enormt beløb i disse tider.

Virksomheden begyndte at blomstre, de havde nye kunder, der kom ind, og projekterne blev leveret til tiden. Processen fungerede godt, men kunne ikke automatiseres. Hvert projekt havde brug for tilpasset pleje, hver kunde skulle styres forskelligt – modellen kunne ikke opskaleres hurtigt nok.

Nogle gange er det værste, der kan ske, det bedste

Mens han arbejdede tæt sammen med sit team, så David Braun en af ​​sine designere på arbejdet, ved hjælp af et sæt af selvfremstillede værktøjer til at hjælpe ham med at fremskynde designprocessen. Det fik David til at tænke. Der var ingen, der gjorde noget som dette med succes på det tidspunkt, det var et koncept, der skulle bevises.

Designeren havde en passion for at tegne monstre, han ville tegne dem hele tiden. Så de kiggede op i domænet, og det var gratis. Sådan blev TemplateMonster.com født.

SkabelonMonster logo udvikling

Første uges operation? De solgte $ 70.000 værdier af PSD-skabeloner bare ved at promovere dem i forskellige online fora.

Dette lyder helt vanvittigt i 2002. Men … som det viste sig, var 90% af disse penge svig, der stammede fra stjålne kreditkort. Banken lukkede deres konto, og ingen af ​​kortprocessorerne ville arbejde mere med dem.

Over tid og med Davids indgriben udjævnes tingene, og svigniveauerne faldt. På samme tid begyndte teamet at screene hver transaktion, ugyldige nogle, og til sidst ryddet de deres konti.

Ved det andet år var TemplateMonster-omsætningen omkring $ 300.000. De formåede at bygge omkring 300 skabeloner, og de var de eneste på markedet uden nogen reel konkurrence. Alle de penge blev geninvesteret, og virksomheden blev standardiseret.

De delte designprocessen for at gentage den hurtigere – hver designer var nu ansvarlig for et element, så de kunne masseproduktion. I 2003, de begyndte at gøre Flash, som hurtigt bliver deres vigtigste indtægtsstrøm.

Dette formede virksomheden virkelig, og de måtte ansætte flere Flash-udviklere for at skabe design. På dets højeste fremhævede TemplateMonster 20.000 Flash-baserede skabeloner, og forretningen var blomstrende. 70% af omsætningen blev genereret af Flash alene.

70% af TemplateMonsters indtægter blev genereret af Flash

Men som de siger – gode ting varer ikke evigt.

I 2006 blev TemplateMonster ramt af en retssag om billedrettigheder, anslået til $ 109M i erstatning. De blev anklaget for at have solgt webstedsskabeloner, der indeholdt copyright-beskyttede fotos. TemplateMonster lærte helt sikkert en hård lektion dengang.

Her er Davids tanker om copyright-spørgsmål i WordPress-samfundet:

Dette er en MEGET vanskelig del af virksomheden. De fleste af forfatterne bruger såkaldte "gratis" billeder, licenseret under Creative Commons-licens. Men de er ikke klar over, at denne licens kan ændres når som helst af forfatteren, og de kan være ansvarlige for op til $ 150.000 pr. Overtrædelse, hvis nogen ændrer licensen i fremtiden.

Hvordan virker det? (1) Nogen uploader et billede til Flickr, der ikke er deres. (2) Du får det under det, du mener er CC. (3) Så træder den oprindelige ophavsretindehaver ind og sagsøger dig.

Der er ingen universel løsning på, hvordan man beskytter sig mod sådanne sager, men som en forsigtighedsforanstaltning vil jeg i det mindste fremlægge et lovligt valideret bevis for, at billederne var tilgængelige under Creative Commons, da du downloadede det. I det mindste giver det dig chancen for at blive en "uskyldig krænker" ved en domstol.

Ikke nok problemer?

I 2010 skrev Steve Jobs et åbent brev lægger hele Flash-branchen ned. Snart stoppede folk med at købe skabeloner helt, og salget faldt hurtigt for den Flash-afhængige TemplateMonster.

Igen stod David Braun overfor eksterne trusler, der påvirkede forretningen. De blev tvunget til at skifte til HTML, hvilket betød at starte fra nul. De havde ingen HTML-skabeloner, ingen i virksomheden gjorde HTML. De kunne ikke bare affyre alle og ansætte nye mennesker – dette ville betyde at opgive alt det arbejde, der er lagt i at opbygge et godt team.

Så de besluttede at uddanne Flash-udviklere til HTML-udviklere. Dette valg var ikke pengeorienteret, det var folkorienteret. I et år holdt de op med at være rentable og levede op af opsparingen. Dette faldt også sammen med at skabe overgangen til at blive en markedsplads og begynde at acceptere eksterne produkter på deres platform.

Forstyrrelsen af ​​HTML-HTML i 2010 var en vanskelig en for virksomheden, men det fik David til at indse, at de ikke kan fortsætte uden et solidt forretningssystem på plads, der kunne beskytte dem mod fremtidige ændringer på markedet. De begyndte at omstrukturere virksomheden, definere dens værdier og optimere (læse automatisere) dens processer.

Denne del er min favorit, og jeg tror, ​​det kan være nyttigt for mange virksomheder, der vokser hurtigt og bliver tvunget til at udvide. Hvad disse fyre gjorde, er ikke en opskrift på nogen virksomhed med behov for omorganisering, men det er et eksempel på en model, der beviste sit potentiale og leverede resultater.

Forretningsstrukturering trin for trin

For at begynde at organisere virksomheden havde David brug for at tage et skridt tilbage fra den daglige drift, frigøre sin tidsplan og tildele nogle timer dagligt til systematisering af virksomheden. Han indså også, at han ikke kan gøre dette af sig selv og havde brug for hjælp.

To af hans ledere blev sendt for at specialisere sig i forretningsanalyse. De dybt ned i forskellige processer, tilbragte tid med alle interessenter og begyndte at udarbejde kort over virksomheden:

  • hvad der foregår inden for hver afdeling,
  • hvordan beslutningerne finder sted,
  • hvilke processer der duplikeres,
  • hvor hullerne er osv.

En stor udfordring til at reformere systemet havde at gøre med operationernes internationale karakter. En virksomhed med flere kontorer i forskellige tidszoner og taler forskellige sprog. Og alle disse mennesker måtte tilpasses de samme operationelle standarder.

Vores nuværende personale er 427 personer inklusive entreprenører. Ikke en for smarte ting til at styre så mange mennesker beliggende i forskellige tidszoner og taler forskellige sprog, men det er hvad vi skal gøre for at forblive i branchen. Jeg kan ikke forestille mig vores liv uden den firmaportal, vi bruger. Det kaldes bitrix24.com, det indeholder alle nødvendige værktøjer til at styre virksomheden (chat, VoIP-opkald, CRM, let ERP, projektstyringsværktøjer, forum osv.).

En anden større transformation for virksomheden havde at gøre med, at alle deler den samme tankegang. For at gøre det brugte de Balanceret scorecard-system, en ledelsesteknik til at justere medarbejderes handlinger med virksomhedens mål. Dette indebar en-til-en-interviews, mange Skype-møder og opkald for at nå en fælles vision.

Som du måske har bemærket, synes David Braun at gå hurtigt. Så for at opnå en fælles vision for hver enkelt medarbejder i organisationen, havde de brug for en genvej.

De gik efter lederne i organisationen – mennesker, der har større indflydelse på de andre, og som kunne sprede budskabet direkte. De brugte DISC Personality-profileringstest for at finde disse påvirkere, som derefter kunne styrke resten af ​​teamet.

Fem personer blev udvalgt og trænet. De gik ud på at formidle budskabet til de næste ti personer, som derefter ville sprede det til det næste.

Som et resultat har TemplateMonster nogle meget rungende regler for ansatte, chef for dem:

Alt hvad du laver på arbejdet er DINE. Hvis du gjorde noget virkelig godt – vil folk føle sig stolte af dig. Gjorde noget dårligt – folk vil synes dårligt om dig.

Du gør ikke noget bare fordi nogen betaler dig for at gøre det. Folk tilbringer mindst lige så meget tid på arbejde, som de gør med deres familie (som regel endnu mere), så det er dumt at ikke være ansvarlig for noget, du bruger 1/3 af din voksne levetid på.

(…)

Hvis du vil opnå noget, skal du stoppe med at sidde og tænke, hvor smart du er, gøre noget for at udføre din idé og imponere alle med noget, der fungerer, ikke noget, der lyder som om det vil fungere.

Kundesupport – et nyt paradigme

Den interne omstrukturering kom med en ny tilgang på markedet.

Alle rutinemæssige operationer skal automatiseres, og folk skal fokusere på den kreative del af deres job. Vi eksperimenterer meget med såkaldte "atomisk design" koncept, hvor designet består af små dele (atomer) og matcher hinanden uanset i hvilken rækkefølge du placerer dem sammen. Du kan Læs mere om dette koncept fra dets skaber.

Jeg tror, ​​at hvis vi udføres korrekt, kunne vi få en designgenerator, der vil producere design, som kunne være ekstremt svært at genkende, at den er skabt af maskinen.

Som for andre ikke-kreative opgaver bruger vi allerede en masse automatisering (temakontrol, automatiseret QA, belastningstest, produktemballage osv.).

Da kundens erhvervelsesomkostninger begyndte at vokse, var de nødt til at finde nye måder at nå ud til brugere. De havde allerede prøvet og dækket alle de klassiske online marketingteknikker.

En mulighed for at forbedre tingene kom fra en uventet retning – kundesupport. På det tidspunkt blev støtte betragtet som et ansvar, noget, der spiser tid og penge, ikke noget, der kunne give kontanter. Så endnu engang ændrede David Braun virksomhedens vision og genopfandt, hvordan de gjorde tingene.

Jeg kan huske, at vi havde en rent transaktionsmodel, når folk besøger dit websted, køber skabelonen, og du glemmer dem, og de glemmer dig. I dag kan vi ikke gøre det mere.

Først og fremmest fordi kundekøb koster næsten det dobbelte hvert år. For det andet, hvis du opretholder forbindelser med dine kunder, selv når de har afsluttet webstedet baseret på skabelonen, åbner det en masse muligheder for at sælge og krydse salg. Du skal gøre, hvad det tager for at blive en pålidelig kilde til rådgivning for en kunde.

Hvis du har succes nok, kan levetidsværdien fordobles eller endda tredobles uden at bruge meget på betalt reklame. Derfor investerer vi meget i kundesupport. I øjeblikket beskæftiger vi 65 personer, der arbejder døgnet rundt og er tilgængelige via live chat.

20% af indtægterne bruges på støttepersonalets løn, så deres fastholdelse er blevet en prioritet. Dette formede hele processen med at ansætte nye mennesker, uddanne dem og holde dem engagerede i deres arbejde.

Sådan gøres det:

I stedet for personaleforskning, interviews og evalueringer, får nye mennesker en uge "betalt prøve." Hver ny medarbejder får en mentor, der forbereder dem til en eksamen. I slutningen af ​​ugen, hvis personen svigter, bliver mentoren tilkaldt, og personen er ude.

En anden eksamen finder sted ved to måneders markering (dette sker for alle faktisk, ikke kun i supportafdelingen). Mentoren leder personen gennem de specifikke processer og lærer dem alt hvad de har brug for at vide. Efter denne prøvetid sætter personen sig til ro og bliver medlem af holdet.

Hver medarbejder får også deres egne KPI’er (nøgleprestationsindikatorer), der måler, hvor effektive de er på daglig basis. Jeg mener, bogstaveligt talt, i slutningen af ​​hver dag, får du se, hvor godt du har gjort det, hvor produktiv din dag var, og hvordan dette vil påvirke din løn.

Support betragtes nu som en overtagelseskanal. Når folk er tilfredse med den hjælp, de får, anbefaler de tjenesten til deres venner, det er så let. Og det fungerer. Support driver nu omkring 25% af TemplateMonsters indtægter. Dette betyder omkring $ 750.000.

TemplateMonster og WordPress-samfundet

WordPress, PrestaShop og Moto CMS er de mest populære platforme på TemplateMonster, hvor WordPress tilføjer op til 1800+ temaer.

Virksomheden har ændret sig meget, da TemplateMonster var en Flash-orienteret skabelonskaber. Lige nu skifter det mere og mere mod en markedsplads-model. WordPress-temaer genererer 30% af omsætningen, hvilket gør det til en vigtig del af forretningen.

Jeg spurgte David, om WordPress-samfundet adskiller sig fra resten af ​​TemplateMonster-brugere på nogen måde:

Helt ærligt, vi startede ikke godt med samfundet oprindeligt. Som en kommerciel virksomhed kunne jeg ikke forstå den værdi og de beskeder, open source-verdenen sender til dig. Så i løbet af de første fem år, der var på markedet, sugede vi :). Efter at have besøgt et par WordCamps, snakket med smarte mennesker, set store forretningsmæssige forbilleder i samfundet, har vi ændret vores tilgang.

Vi er begyndt at spille en åben rolle i samfundet, bidraget meget til WordPress-udvikling, frigivet under GPL vores centrale WordPress Framework (Cherry Framework), masser af plugins og temaer. Det ser ud til, at det betaler sig tilbage efter nogen tid. Folk lægger mærke til dig, respekterer dine bidrag og bruger dine produkter.

WordPress har været en prioritet for TemplateMonster siden 2011 (se 10-års jubilæum infographic), og David Braun er blevet en af ​​WordPress-communityfigurerne.

Her er TemplateMonster-teamet kl WordCamp Kiev 2016:

Hvordan vores kolleger fra Ukraine nød @WordCampKyiv 2016 – den første officielle #WordCamp i Ukraine pic.twitter.com/Ivcp1pdrIl

– TemplateMonster (@templatemonster) 1. oktober 2016

Jeg kom aldrig til den del, hvor David Braun trådte ind i den militære og politiske arena i Ukraine for at hjælpe med at modernisere hæren. Og den historie er endnu mere fantastisk end hvad han gjorde med TemplateMonster. Måske en anden gang…

Nu vil jeg gerne lukke op og takke David for hans lynhurtige e-mails og for at have deltaget i hele denne ting!

Hvis der er noget, du gerne vil spørge David, har han lovet, at han vil være med i kommentarerne og svare tilbage. Tak for at have læst!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector