15+ måder at forhindre udbrænding (i dag og i fremtiden)

15+ måder at forhindre udbrænding (i dag og i fremtiden)

15+ måder at forhindre udbrænding (i dag og i fremtiden)
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Når du lider af udbrændthed, kan det føles uendeligt. Du føler måske, at der ikke er nogen kur mod din udmattelse, ligesom det er en permanent betingelse, du skal acceptere. Men der er adskillige måder at tackle udbrændthed, helbrede fra det og endda forhindre, at udbrænding sker igen.


Denne vejledning forklarer, hvad udbrændthed er, hvordan man genkender det, og de strategier, du kan bruge til at tackle og endda heles fra udbrændthed.

Sådan genkendes udbrændthed

Det er vigtigt at forstå, at udbrændthed ikke er det samme som at være træt. Almindelig træthed er en midlertidig tilstand. Du føler dig træt, du går i seng, og du vågner og føler dig udhvilet.

Burnout er på den anden side kendetegnet ved konstant, uigennemtrængelig udmattelse. Når du kæmper med udbrændthed bliver det umuligt at føle sig udhvilet. Selv de bedste dele af dit job føles trættende.

Sådan forhindres udbrænding

Måder at tackle og forebygge udbrændthed

�� Bemærk; Symptomerne på udbrændthed kan være meget lig symptomerne på depression. Hvis du finder ud af, at de mestringsmetoder, der er anført i denne artikel, ikke giver nogen betydelig frigivelse, skal du søge professionel hjælp fra en terapeut eller psykiater.

1. Tag dig lidt tid

Den første ting, du skal gøre, hvis du kæmper med udbrændthed er at tage lidt tid fri. Dette betyder ikke bare tid væk fra arbejde. Dette betyder, at du har brugt tid på at slappe af eller gøre ting, der fornyer din mentale energi, som vandreture i skoven. Selv en lang weekend brugt på at gøre noget, du virkelig nyder, kan hjælpe dig med at forhindre udbrændthed.

Det centrale ved denne tid er, at du er nødt til at slukke dit arbejdsmiljø fuldt ud. Kontroller ikke din e-mail, tager opkald fra arbejde eller tjek ind med dine kolleger. Du skal fuldføre adskillelsen fra dit arbejde.

2. Tidsskrift

Journal om, hvad du kæmper med, hvordan din udbrændthed føles og hvad din udbrændthed er forårsaget af. Opret en trinvis plan for at håndtere den. Når du føler dig overvældet, som om du ikke engang ved hvad du skal gøre mere, skal du gå til denne plan for vejledning.

Undgå udbrændthed: Dag 1-journaling-app

Jeg foretrækker journalføring med pen og papir, men der er adskillige måder at journalisere.

Du kan bruge et dokument i Word eller Google Drive, en app til notater, en specialiseret journaling-app som Dag et, en stemmeoptagelsesapp eller endda din telefons videooptagefunktion.

Det vigtige er, at du tager denne tid til selvreflektion.

Bonustip: Overvej at opretholde en taknemlighed journal.

3. Har et hjerte til hjerte med en nær ven eller terapeut

Tal gennem dine kæmper med nogen, du har tillid til. Ideelt set vil denne person også være adskilt fra din situation (så en medarbejder er sandsynligvis ikke din bedste indsats). Et udefra perspektiv kan hjælpe dig med at se tingene i et andet lys og måske endda hjælpe dig med at finde løsninger.

Nøglen her er ærlighed. Du vil ikke føle dig bedre, hvis du bare siger "Jeg er udmattet hele tiden." Du er nødt til at undersøge, hvad der sker i dit liv, og hvor denne udmattelse kommer fra. Dette vil ikke kun hjælpe dig med at klare øjeblikket, men hjælpe dig med at forhindre udbrændthed i fremtiden.

4. Tag en pause fra alkohol og koffein

Når du kæmper med udbrændthed, kan det føles, at alkohol og koffein er de eneste ting, der holder dig i gang, men de gør faktisk alt værre.

Alkohol forstyrrer kommunikationsveje i din hjerne og beskadiger din evne til at regulere følelser.

Koffein øger angst og skaber søvnproblemer. Hvis du kæmper med udbrændthed, kan det være tid til at detox fra begge.

Bemærk, at dette ikke betyder, at du er nødt til permanent at stoppe med alkohol eller koffein. Du kan genoptage en eller begge med moderation, når du er kommet dig efter din udbrændthed. Indtil da skal du imidlertid skære disse stoffer ud, så din hjerne og krop kan heles.

Undgå udbrænding: begræns kaffe

5. Byg en meditationspraksis

Meditation og meditationsbaseret praksis kan reducere angst og depression og endda forbedre kvaliteten på din søvn. Dette gør det ikke kun til en af ​​de bedste måder at tackle udbrændthed, men også til en af ​​de bedste måder at forhindre udbrænding i fremtiden.

Der er tusindvis af ressourcer til rådighed for at hjælpe dig med at udvikle en effektiv meditationspraksis, inklusive flere telefonapps. Jeg kan varmt anbefale 10% Happpier og Berolige.

6. Find en type øvelse, du elsker

Undgå udbrændthed ved at lave sport

Hvis du har været opmærksom på sundhedsdiskursen i det sidste årti, ved du, at omfattende forskning har bevist fordelene ved motion for mental sundhed.

At skabe en træningsrutine – og holde sig til den – er imidlertid lettere sagt end gjort. Den bedste måde at få det til at ske er at finde træning, du virkelig elsker at gøre.

Se efter noget, der er sjovt, men som også opmuntrer dig til at skubbe dig selv og vokse og opbygge din selvtillid. Nogle gode aktiviteter at overveje er klatring, kampsport og dans.

7. Giv dig selv et kreativt afsætningsmarked

Hent en ny kreativ hobby uden pres eller kom tilbage i en gammel. Hvis du kan, skal du tage klasser, så du kan fordype dig i et støttende samfund på samme tid. Hvis klasser er for dyre eller ikke-eksisterende, hvor du bor, skal du lære dig selv at bruge YouTube-videoer.

Det vigtige her er, at du ikke føler dig presset til at skabe på et bestemt niveau af kvalitet eller produktivitet. Dette skal være noget, du gør i dit eget tempo, rent til din egen nydelse uden noget mål om indtjening. Når alle vores hobbyer bliver sidevæg, begynder de at føle sig som arbejde, og det gør forbrænding værre, ikke bedre.

få en hobby

8. Styrk og udvid dit supportnetværk

Du er måske en introvert, men du er stadig menneskelig, og mennesker er sociale væsener. Vi kræver venskab. At være en del af et samfund øger vores modstandsdygtighed og giver os nogen, vi kan henvende os til, når vi er overvældede. At føle sig isoleret kan på den anden side bidrage væsentligt til udbrændthed.

En af de bedste måder at forhindre udbrændthed er at fordybe sig i samfundet. Hvis du har støttende venner, men føler dig koblet fra dem, skal du foretage nogle telefonopkald eller planlægge en samling (måske dog ikke lige nu). Hvis du ikke har et stærkt netværk af venner, skal du komme derude og møde nogle mennesker. Nogle af de ting, vi allerede har diskuteret, som kunstklasser, er gode måder at gøre dette på.

9. Forbedr din søvnhygiejne

Når du ikke får nok hvile, eller du får hvile i lav kvalitet, har dit sind og krop ikke tid til at behandle alt fra dagen før du vågner op. Dette efterlader dig udmattet den næste dag. Og hvis du ikke tackle dette problem, vil de andre strategier på denne liste have minimal effekt.

regulere din søvn

Her er et par måder, du kan forbedre din søvnhygiejne:

 • Giv dig selv en fast sengetid og hold dig til den
 • Hold elektronik, især tv’et, ud af soveværelset
 • Lav en afslappende aktivitet, såsom læsning i den sidste time før sengetid
 • Undgå elektronik inden sengen; Hvis du absolut skal bruge elektronik sent om aftenen, skal du bruge noget lignende strøm for at filtrere blåt lys
 • Undgå sene aften om aftenen, og hvis du absolut skal have en sen aften

Der er også mange andre måder at gøre det på forbedre din søvnkvalitet.

10. Forbedre din kost

Din kost har en enorm indflydelse på dine energiniveauer. Fødevarer med højt sukker skaber en cyklus med korte energispidser efterfulgt af udvidede styrt. En diæt med høj sukker kan også føre til rastløs, mindre genoprettende søvn. Dette gør at reducere dit sukkerindtag en af ​​de bedste måder at overvinde udbrændthed og forhindre, at det sker igen.

Sukker er også vanedannende, og læg i stort set alt, hvad der er behandlet, så dette kan være vanskeligt at undgå. Start med at reducere eller fjerne eliminering af pop og juice. Når du er tilpas med disse begrænsninger, kan du introducere mere.

11. Gør dit arbejde til et mere indbydende sted

Der er to forskellige lag til dette. Først vil du sikre dig, at dit arbejdsområde er ergonomisk optimeret. Dette vil reducere den fysiske belastning, der er forbundet med dit job.

For det andet vil du gøre din arbejdsplads til en energisk, ikke en dræning. Dekorer dit rum med ting som motiverende citatkalendere og billeder af mennesker, der inspirerer dig. Få en lille bambusplante, eller placer om muligt flere indendørs planter rundt i rummet. Gør det til et rum, hvor du faktisk ønsker at være.

En anden god måde at ændre noget på din arbejdsplads er at give stående skriveborde et skud. Skift fra siddende til stående kan give dig et overraskende produktivitetsforøgelse.

arbejdsplads

12. Bed om forskellige opgaver på arbejdet

Burnout er ofte skabt af en følelse af ensformighed. Når vi gør det samme igen og igen, begynder vi uundgåeligt at føle, at vi er i en rod. Dette er grunden til ordsproget "en ændring er så god som en hvile" er så populær. Og en nem måde at skabe en ændring på er at påtage sig forskellige ansvarsområder på arbejdet.

Nøglen her er, at du vil påtage dig forskellige ansvarsområder, ikke mere ansvar. Hvis du føler dig udbrændt, vil mere ansvar kun få dig til at føle dig værre.

13. Arbejd væk fra dit skrivebord

En anden god måde at ryste din rutine på er at arbejde væk fra dit skrivebord. Dette kan betyde at arbejde hjemmefra eller arbejde på et offentligt sted som en café eller bibliotek. Afhængig af den type arbejde, du udfører, kan det endda betyde at arbejde i en park.

Denne strategi risikerer dog at sløre linjen mellem dit arbejdsliv og dit hjemliv. Hvis du vælger at arbejde hjemmefra, vil jeg varmt anbefale at udpege et specifikt område som dit arbejdsområde. Arbejd kun i det rum. Og ja, det inkluderer besvarelse af arbejds-e-mails.

14. Vurder, hvordan din tid bruges

tid

En anden grund til, at du måske lider af udbrændthed, er dårlig tidsstyring. Du kan bestemme, om dette er et problem eller ikke ved at spore din tid med et af de mest spændende værktøjer til sporing af tid.

Nogle ting, du vil være opmærksom på, er overdreven tid, der bruges på sociale medier, webbrowsing uden noget specifikt formål og arbejdsprojekter, der faktisk ikke hjælper dig med at nå dine mål. Det kan også være en god idé at tage et kig på vores guide til tidsstyring for freelancere.

15. Opret en afviklingsrutine efter arbejde

Et af de største problemer, som mange mennesker kæmper med i dag, er en mangel på adskillelse mellem deres arbejdsliv og deres hjemmeliv. Deres hjerner forlader aldrig fuldstændigt arbejdstilstand, hvilket gør det umuligt at slappe af. En nedlukningsrutine er en fantastisk måde at fortælle din hjerne, at det er tid til at stoppe med at arbejde.

Din afviklingsrutine behøver ikke at være kompliceret. Noget så enkelt som at skifte ud af arbejdstøj og til pyjamas kan signalere til din hjerne, at det er tid til at slappe af. Hvis du har brug for noget lidt mere aktivt, anbefaler jeg, at du journalfører dine tanker om, hvad du gjorde i løbet af din arbejdsdag. Denne teknik har været yderst hjælpsom i min egen kamp for at opretholde adskillelse mellem arbejde og afslapning.

16. Afslut dit job

Nogle gange handler udbrændthed ikke om dig eller din rutine. Nogle gange handler det om kulturen i det firma, du arbejder for. Hvis du befinder dig i en cyklus med udbrændthed-helbrænding, er det tid til at se nærmere på dit job.

Arbejder du urimelige timer? Har du fundet det vanskeligt at få fri til at heles fra udbrændthed? Har din virksomhed undladt at støtte dig i at tage forebyggende skridt? Synes du arbejdsmiljøet følelsesmæssigt dræning eller endda giftigt? Hvis svaret på et af disse spørgsmål er ja, er det tid til at finde et nyt job (gå ind i koncert-økonomien og tjene penge på Fiverr) eller måske endda starte din egen eCommerce-virksomhed.

Endelig rådgivning om de bedste måder at tackle og forebygge udbrændthed på

Udbrændthed er et meget reelt problem for mange mennesker, men du kan overvinde det. Omhyggelig planlægning og livsstilsændringer kan også hjælpe dig med at forhindre, at udbrænding sker igen.

Føler du dig overvældet? Start med at oprette en journal og rangordne disse strategier fra nemmeste til sværeste. Arbejd dig op på listen, fra den nemmeste ændring til den sværeste.

Husk mest af alt, at dit helbred er vigtigere end noget job!

Glem ikke at deltage i vores nedbrudskursus om at fremskynde dit WordPress-sted. Med nogle enkle rettelser kan du reducere din indlæsningstid med endda 50-80%:

Layout, præsentation og redigering af Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector