14 af de bedste JavaScript-biblioteker og rammer til afprøvning i 2020

Bedste JavaScript-biblioteker og rammer


I dette indlæg ser vi på de bedste JavaScript-biblioteker og rammer, som vi kan prøve i 2020. Hvorfor? Når JavaScript er tilgængeligt i enhver webbrowser, gør dette det til det mest tilgængelige programmeringssprog i dag.

I løbet af 2010’erne blev JavaScript-biblioteker og rammer pålidelige valg for front-end-udviklere.

For hver ramme, som vi udforsker i dagens liste, vil vi fortælle dig årsagen til dens popularitet, hvordan du kommer i gang med rammen og vurderer modenhed og samfundsstøtte til rammen.

Hvis du er en ny udvikler, bør dette indlæg guide dig i valg af rammer, som du kan starte med.

Lad os få listen til at gå:

(I ingen særlig rækkefølge)

1. Kantet

Bedste JavaScript-biblioteker og rammer: kantet

Angular er en af ​​de mest modne JavaScript-rammer, der er tilgængelige i dag. Google frigav sin første version som AngularJS tilbage i 2010. En stor ændring i filosofi kom i 2016 med frigivelsen af ​​Angular 2, og rammen blev omdøbt til bare Angular i fælles parlance.

Angular giver dig muligheden for at kontrollere både UI-komponenter og -adfærd. Vinkel behandler hvert DOM-element som en komponent. Du kan derefter enten spore eller knytte forskellige adfærd til hvert direktiv.

Vinkelformet er en TypeScript-baseret ramme, så indlæringskurven er stejl. Du er nødt til at investere en betydelig mængde tid for at beherske Angular, selvom det ville give dig belønninger senere.

Her er en guide til oprette din første app med Angular. Hvis du ikke har brugt TypeScript før, denne korte introduktion skulle komme i gang.

2. Reagere

Bedste JavaScript-biblioteker og rammer: reager

React er endnu en ramme til at oprette brugergrænseflader. Denne JavaScript-ramme udviklet sig som et internt projekt på Facebook indtil offentliggørelsen i 2013. Det er et modent projekt med en betydelig bidragyderbase og god support online.

React bruges i alle moderselskabets web- og mobilprodukter – Facebook, WhatsApp og Instagram. I de sidste par år har React fået bred accept som en top front-end ramme for webapplikationer.

Selvom kernefunktionerne i React er lettere at lære i sammenligning med Angular, er du muligvis nødt til at flytte til tredjepartsbiblioteker for avanceret funktionalitet. Evnen til at skabe en Hello World-applikation på kun et par linjer er det, der gør React så populær.

Her er en guide til oprettelse af din første applikation på React.

3. Vue

Bedste JavaScript-biblioteker og rammer: vue

Vue er en ung, men spændende JavaScript-ramme, der blev frigivet i 2014 af den tidligere Google-medarbejder Evan You. Der har været en enorm vækst i de sidste par år, der skal betragtes som på linje med Angular and React. Som et tegn på den stigende popularitet har Vue krydset vinkelformet og reageret i antallet af stjerner i sit GitHub-arkiv.

Vue giver dig et enormt tilpasningspotentiale, mens du designer din webapplikation. Dette gør det lettere at lære og hurtigt bygge ting på Vue. Du kan fortsætte med at lære avancerede funktioner i Vue, når du bygger mere komplekse komponenter. Faktisk tillader Vues tilpasning mulighed for en nem overgang fra andre rammer.

Her er en guide til Kom godt i gang med Vue.

�� Er du stadig ikke sikker på, om du skal vælge Angular, React eller Vue til dit næste projekt? Her er vores guide til at hjælpe dig med at vælge.

4. Aurelia

Bedste JavaScript-biblioteker og rammer: aurelia

Aurelia er et moderne open source UI-bibliotek, der blev udviklet med tanken om enkelhed i tankerne. Det blev frigivet af Durandal Inc omkring samme tid som Angular 2 kom ud. Dets samfund er vokset i de sidste par år, så du burde være i stand til at finde hjælp online, hvis du snubler over eventuelle spærringer.

På grund af dens enkelhed opmuntrer det dig til at være kreativ. Koden til at oprette en enkelt komponent i Aurelia svarer til VanillaJS, hvilket øger appellen blandt udviklere. Dens indbyggede funktioner som routing, kraftig databinding og test giver dig mulighed for at oprette en robust front-end-applikation. Aurelia er meget strækbar og integreres let med andre tredjepartsrammer som React.

Aurelia s hurtigstartvejledning forklarer, hvordan man bygger en to-do-applikation, og skal være tilstrækkelig til at komme i gang med rammen.

5. Glød

glød

Ember, også kendt som Ember.js, er en moderne JavaScript-ramme, der opfordrer dig til at oprette ambitiøse webapplikationer. Det kommer med "batterier-inkluderet", der henviser til visse kritiske rammefunktioner. På grund af sin filosofi fungerer det som en enkeltstående løsning til at skabe komplekse webapplikationer.

Ember inkluderer Glimmer, en hurtig DOM-gengivelsesmotor. Dette giver dig muligheden for at gengive DOM-elementer fra en skabelon. Ember har et separat datalag, routing og et indbygget testmiljø. Ember har også en kommandolinjegrænseflade, som giver dig mulighed for at udføre handlinger som genopbygninger, automatisk genindlæsning af komponenter og køre enhedsprøver. Desuden giver Ember dig muligheden for at integrere med høj kvalitet, kurateret community Ember Addons for ekstra funktionalitet.

Her er hurtigstartguiden at oprette en grundlæggende komponent i Ember.

6. mokka

mokka

Mocha er en funktionsrig testramme skrevet på Node.js. Mens andre rammer muligvis indeholder testmoduler, giver Mocha dig også mulighed for at teste asynkront. Mokka-test køres serielt, hvilket giver mulighed for fleksibel og nøjagtig rapportering af målinger.

Mocha integreres godt med andre JavaScript-påståelsesbiblioteker som Chai, som gør en overgang fra et andet bibliotek problemfrit. Denne testramme kører på de fleste moderne browsere med mulighed for at tilpasse test baseret på browseren det testes på.

Her er en enkel vejledning til at komme i gang til Mokka.

7. Webix

webix

Webix er et JavaScript-bibliotek, der består af brugervenlige UI-komponenter og widgets, der er klar til brug. På grund af dens kompatibilitet med HTML5 er det ideelt at bruge, hvis du opretter en HTML-baseret web- eller mobilapplikation.

Du skal vælge denne ramme, hvis du har brug for brugsklare komponenter. Disse komponenter kan opdeles i fem kategorier: data (datatabeller, filtre), navigation (menuer, tip), layout (harmonika, instrumentbræt), visualisering (diagrammer) og popups. Webix adskiller desuden de visuelle lag og datalag, hvilket hjælper med modulær udvikling og test. Webix integreres også godt med en MVC-ramme, hvis du udvikler en kompleks webapplikation. Her er en omfattende liste af widgets under Webix.

En grundlæggende, evigvarende licens for Webix er pris til $ 449 til et enkelt projekt og en enkelt udvikler. Komplekse widgets såsom pivots, kanbanboards og regneark koster ekstra.

8. Gatsby

Gatsby

Gatsby, også kaldet GatsbyJS, er en gratis og open source React-baseret ramme til at skabe hurtige statiske websteder og applikationer. Et statisk websted er en gruppe af sammenkoblede HTML-sider, der viser det samme indhold til alle på hinanden følgende seere. De opretter ikke forbindelse til en database for at hente nye data efter anmodning.

Gatsby er en alt-i-en-statisk webstedgenerator. Det giver dig mulighed for at definere indholdet til dit websted, dets routing og linking og trækker data fra en række datakilder for at opbygge dit statiske websted efter behov. Selvom Gatsby er temmelig ny, har dens popularitet ført til en betydelig vækst i samfundet. For eksempel er her en liste over Gatsby-temaer opretholdes af samfundet.

Her er en hurtigstartguide til Gatsby.

�� Hvis du gerne vil vide, hvordan Gatsby sammenligner med WordPress, her er vores holdning til sagen.

9. Babel

babel

Babel er en JavaScript-compiler, og sandsynligvis et af de bedste JavaScript-biblioteker uden tvivl. Har du ønsket at det var lettere at skrive kode på tværs af JavaScript-versioner? Folk på Babel var urolige over det samme emne og kom med en løsning i form af Babel.

Babel er hovedsagelig en compiler. Det tager kode skrevet i en JavaScript-standard og konverterer den til en anden standard. For at hjælpe dig med at kompilere ES6 til VanillaJS kan Babel desuden også hjælpe med at konvertere gammel JavaScript-kode til nye versioner. Babel er afhængig af detaljerede konfigurationsfiler for at opnå kompilering, så det kan præsentere en stejl indlæringskurve for begyndere.

Her er en hurtig start guide til Babel, som hjælper dig med at blive fortrolig med forudindstillinger og konfigurationer.

10. ESLint

eslint

ESLint er en pluggbar JavaScript-linter, der hjælper dig med at finde og løse problemer i din JavaScript-kode. Dette værktøj analyserer din kode statisk for at finde problemer i den og fremhæve potentielle problemer. ESLint kan enten tilknyttes din teksteditor eller indbygges i din Rørledning til kontinuerlig integration (CI) for at teste ny kode, når den skubbes til produktion.

Du kan konfigurere ESLint til at køre test på din JavaScript-kode, tilføje nye regler sammen med ESLints indbyggede regler for at tilpasse test baseret på din organisations krav. Du kan også indstille værktøjet til automatisk at rette rutinefejl for at få effektivitet i din overordnede udviklingsproces.

Hvis du bruger en GUI-baseret teksteditor, skal du installere et plugin for at integrere testene i dit realtidskodingsmiljø. Her er ESLint-plugin til Sublime Text og Atom. Det her hurtig start guide hjælper dig med at installere ESLint på serveren, som kan fungere som en forløber for integrationen med et build-system som Gulp eller Grynte.

11. D3.js

d3

D3.js, eller blot D3, er et JavaScript-bibliotek til at visualisere data ved at manipulere HTML DOM-elementer. D3 er næsten ti år gammel siden sin første udgivelse, og det er vokset til at blive det mest kraftfulde JavaScript-visualiseringsbibliotek.

Dette bibliotek giver dig mulighed for at samle data fra forskellige dataformater og datakilder. D3 bruger derefter elementer til at oprette en grundlæggende graf, eller bruge SVG-elementet til at få kompleksitet. Det tilskynder til en modulær tilgang ved at give en udvikler mulighed for at genbruge kode. Du kan også tilføje interaktivitet til dine diagrammer.

Her er en tutorial til at oprette et søjlediagram i D3 for begyndere.

12. Barbering

barbering

Shave er et let JavaScript-værktøj, der beskærer tekst, der passer til et HTML5 DOM-element. Den skjuler midlertidigt resten af ​​teksten i et skjult element, som du senere kan vise om nødvendigt. Det er kun et 1,5 KB-plugin uden afhængigheder, der får en bestemt opgave udført.

For at bruge Shave’s funktionalitet skal du angive en HTML DOM-vælger og en maksimal højde til den. Det integreres godt med andre plugins, der muligvis har mere avancerede trunkeringsfunktioner. Fordelen ved at bruge Shave er evnen til hurtigt at transformere et stort antal elementer sammen.

Her er en CodePen-demo af Shave, som viser den tid, der kræves for at afkorte 50 elementer.

13. Webpack

webpack

Webpack er et moderne JavaScript-værktøj, der fungerer som en statisk modulbunter. Det samler hovedsageligt din applikations aktiver og ressourcer og holder dermed din kode ren. Det kan senere indlæse de samme aktiver efter at have minimeret dem, hvilket hjælper dig med at spare lidt lasttid.

Dette værktøj analyserer din applikations afhængigheder for at oprette en intern afhængighedsgraf. Denne afhængighedsgraf kortlægger alle aktiver, som dit projekt afhænger af for at generere bundter til forskellige versioner af din applikation. Her er en at komme i gang vejledning til Webpack.

14. LitElement

LitElement er endnu et JavaScript-bibliotek udviklet af Google for at gøre det muligt for udviklere at skabe enkle websteder problemfrit. Det startede som Polymerbibliotek, og er nu vokset til et nyt projekt. Formålet med LitElement er at gøre det muligt for udviklere at hurtigt oprette hurtige, lette, genanvendelige webkomponenter.

Ethvert webelement, du opretter med LitElement, følger Webkomponenter standarder. Derfor vil dine komponenter også let integreres med andre rammer. Med LitElement kan du også tilpasse elementerne. LitElement webkomponenter fungerer sammen med alle større webbrowsere.

Du kan også være interesseret i disse artikler:

  • Bedste kantede admin-instrumentbordskabeloner

Afsluttende tanker om de bedste JavaScript-biblioteker

I dette indlæg udforskede vi de bedste JavaScript-biblioteker og rammer, som du kan prøve i 2020.

Vi diskuterede først de bedste JavaScript-biblioteker, som du kan bruge til at oprette komplette frontend-applikationer. Dernæst kiggede vi på forskellige biblioteker, der leverer brugbare webkomponenter, der er brugbare til brug til hurtig udvikling. Endelig gik vi videre til værktøjer og plugins, der løser specifikke problemer for udviklere – som bundling, visualisering, fejlsøgning og kompilering.

Hvad er dit foretrukne JavaScript-bibliotek? Du er velkommen til at dele i kommentarerne herunder.

Glem ikke at deltage i vores nedbrudskursus om at fremskynde dit WordPress-sted. Med nogle enkle rettelser kan du reducere din indlæsningstid med endda 50-80%:

Layout, præsentation og redigering af Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map