Què és Gatsby? És un competidor de WordPress?

Què és Gatsby? És un competidor de WordPress?

Què és Gatsby? És un competidor de WordPress?
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Què és Gatsby


Amb tantes opcions per crear un lloc web o bloc el 2020, hi ha aquesta novetat anomenada Gatsby: el jugador més jove del joc que pot ser una alternativa viable als camins clàssics de WordPress, Joomla i el lot. O és? Què és Gatsby, de totes maneres? Què tan fàcil és configurar i desplegar un lloc a Gatsby? Com es compara Gatsby amb WordPress? Hi ha moltes preguntes per respondre.

Aquesta és una guia pas a pas per començar amb Gatsby més com es compara amb WordPress. Al final d’aquesta publicació, haureu de respondre si Gatsby s’adapta a les necessitats del vostre lloc web.

Què és Gatsby?

gatsby

La resposta més senzilla "què és Gatsby" la pregunta és aquesta: Gatsby (alias. GatsbyJS) és un generador de llocs estàtics que està construït a ReactJS.

En la seva definició més senzilla, un lloc web estàtic és un grup de pàgines HTML, que no treu dades d’una base de dades quan un visitant la visita. Així, un lloc estàtic sembla el mateix per a tots els visitants. També es carreguen més ràpidament els llocs estàtics, ja que el servidor envia la mateixa resposta a tots els visitants. Tot i això, no podeu personalitzar el contingut per als visitants.

D’altra banda, un lloc web allotjat amb WordPress és dinàmic, el que significa que el contingut que es mostra depèn del visitant. El servidor analitza cada sol·licitud i decideix com respondre.

�� La idea de a "lloc web estàtic de WordPress" és una cosa que exploràvem en una de les publicacions anteriors d’aquest bloc – també coneguda. WordPress sense cap. Gatsby és una altra tecnologia que fa possible WordPress estàtic o una alternativa estàtica a WordPress.

Com començar amb Gatsby

D’acord, ara que sabem què és Gatsby, anem a aprendre a començar millor:

Gatsby està construït amb React, per la qual cosa és necessari conèixer amb JavaScript i els seus marcs abans de poder executar el terreny. Aquí teniu un tutorial sobre JavaScript per a desenvolupadors de WordPress.

Abans de crear la versió de desenvolupament del lloc a Gatsby, el primer pas és preparar el sistema per instal·lar Gatsby. Com que Gatsby es construeix amb React, la gestió del paquet es fa a través de npm, que forma part de qualsevol instal·lació de NodeJS..

Si el vostre equip de desenvolupament funciona amb Windows o MacOS, només en podeu fer servir un els instal·ladors a la pàgina de baixada NodeJS. En un entorn Linux, podeu utilitzar un instal·lador de paquets com yum o apte per instal·lar-lo.

Actualització sudo apt
sudo apt instal·lar nodejs npm

A més, Gatsby requereix que instal·leu Git, una eina de control de versions, com a requisit previ per crear un lloc web de desenvolupament. Dirigiu-vos a la pàgina de descàrrega de git per obtenir l’instal·lador. Tingueu en compte que si ja utilitzeu un agent GUI per a Git, com ara GitHub Desktop o SourceTree, potser haureu d’instal·lar Git per separat per utilitzar-lo com a comandament al terminal..

Amb els requisits instal·lats, ja esteu preparat per instal·lar Gatsby. Aquí està una guia d’inici ràpid de la documentació de Gatsby.

Obriu l’indicador d’ordres NodeJS que forma part de l’aplicació a Windows que podeu executar des del menú inicial. En un sistema basat en Unix com Linux o MacOS, podeu escriure l’ordre nodejs al terminal per iniciar el símbol d’ordres NodeJS. Per instal·lar GatsbyJS, utilitzeu l’instal·lador de npm. L’opció -g fa que el paquet estigui disponible per a tots els usuaris del vostre sistema.

npm install -g gatsby-cli

L’instal·lador s’ocupa de totes les dependències del paquet. Una vegada que la instal·lació tingui èxit, ja esteu preparat per crear el vostre primer lloc GatsbyJS.

Creeu el vostre primer lloc de Gatsby

Per crear un lloc Gatsby, heu d’executar l’ordre següent a l’indicador d’ordres NodeJS.

nou lloc web gatsby

Aquest és el pas que requereix Git. Quan creeu una instància de Gatsby nova, cloneu les dades de el tema d’inici predeterminat de Gatsby, i emmagatzema en un directori del meu lloc. Discutirem els temes d’inici de Gatsby a la següent secció.

Per veure la vista prèvia de la versió de desenvolupament del lloc web, canvieu el directori actiu al directori del lloc web recentment creat i executeu el servidor de desenvolupament.

cd meu lloc
gatsby desenvolupar-se

Quan rebeu un missatge d’èxit, dirigiu-vos a http: // localhost: 8000 per comprovar la versió actual del vostre lloc web. El més probable és que sembli una cosa així:

Primer lloc

Abans de fer cap canvi al contingut, anem a través del procés de creació d’una producció de producció per al lloc web. Per iniciar la creació de pàgines estàtiques per al vostre lloc web, utilitzeu la següent comanda:

gatsby construir

Notareu que els fitxers estàtics es creen en un directori públic del meu lloc. Per iniciar un servidor HTML local per mostrar el vostre lloc web en un formulari estàtic i preparat per a la producció, heu d’utilitzar la següent comanda. Tingueu en compte que heu d’utilitzar l’ordre de creació abans d’executar el servei.

servir gatsby

Tal com s’indica al missatge d’èxit, podeu dirigir-vos a http: // localhost: 9000 per comprovar la versió estàtica del vostre lloc web de nova creació..

Entornadors i temes de Gatsby

Quan vau instal·lar el lloc en blanc de Gatsby, el va clonar plantilla d’inici predeterminada de GitHub. Els principis són llocs Gatsby completament funcionals que es poden clonar i reutilitzar mitjançant la CLI de Gatsby. Podeu pensar en un programa d’inici com una plantilla inicial per construir el vostre lloc web. La comunitat GatsbyJS ha creat nombrosos principiants tenint en compte diverses necessitats com ara blogs, comerç electrònic i documentació.

Sosté Gatsby una biblioteca inicial per documentar tots els principis que un pugui utilitzar. A partir d’abril de 2019, hi ha l’opció de més de 150 entrants!

entrants gatsby

Tot i que els principiants ofereixen una gran plataforma perquè els usuaris puguin crear un lloc web en gairebé poc temps, en realitat no són una idea fantàstica en els escenaris de desenvolupament més greus. El principal motiu d’això és la incapacitat d’actualitzar els principiants amb el pas del temps.

A finals de 2018, Gatsby va introduir el concepte de temes. Va permetre l’ús del fitxer gatsby-config.js per crear un tema reutilitzable. Es tracta d’un canvi enorme en el que és Gatsby i en què és capaç, sobretot quan es compara amb WordPress.

N’hi ha una comunitat de desenvolupadors Tanmateix, per als temes de Gatsby, cal fer molt per arribar a temes preparats per a la producció, cosa que no és un problema amb WordPress.

Migració a Gatsby

La manera més fàcil d’ingerir publicacions a Gastby és mitjançant Markdown. Independentment del bloc que tingueu, heu d’exportar els vostres resultats al format de Markdown per després migrar tot a Gatsby.

Dit això, la majoria de plataformes de llocs web, inclosa WordPress, no ofereixen exportacions de Markdown a la caixa, de manera que primer haureu d’exportar el contingut a HTML o XML, i només després convertir-ho a Markdown. Un cop les vostres pàgines de marcació estiguin preparades, aquí en teniu una guia per afegir una llista de publicacions de Markdown a Gatsby.

Si teniu WordPress i Gatsby tots dos instal·lats a la vostra màquina de desenvolupament, potser voldreu explorar el paquet gatsby-wordpress-migrar a npm. La pàgina del paquet conté instruccions sobre com fer-ho migrar des de WordPress.

A més, pot ser més fàcil migrar des d’una versió recent de WordPress amb l’ajuda de l’API REST de WordPress. Aquí teniu una guia pas a pas com utilitzar GraphQL i WordPress Rest API per obtenir publicacions del vostre bloc de WordPress a Gatsby.

Pros i contres de Gatsby

Hi ha certs avantatges d’utilitzar Gatsby, que pot agradar als possibles usuaris. Un lloc construït amb Gatsby és essencialment una aplicació d’una sola pàgina. Això vol dir que fer clic a un enllaç intern no crea la necessitat de carregar un recurs completament nou, que al seu torn estalvia moltes peticions HTTP. A WordPress, heu de seguir algunes bones pràctiques per assegurar-vos que el vostre lloc estigui optimitzat per a la seva rapidesa o que les vostres imatges també estiguin optimitzades.

Per exemple, a Gatsby, l’optimització d’imatges és automàtica. Per començar, Gatsby elimina totes les metadades de les imatges, les redimensiona i les comprimeix, i també implementa càrregues mandroses. A WordPress, us recomanem que utilitzeu un servei com Optimol per a l’optimització d’imatges.

A més, Gatsby també fa altres tasques com el paquetatge i minificació de recursos del vostre lloc web abans de servir-los. Finalment, com que el lloc web està estàtic, qualsevol actualització es reflecteix en la versió de producció tan bon punt arribi una empenta.

En general, els llocs estàtics també són més segurs, ja que, essencialment, no hi pot entrar cap pirata informàtic, a part de trencar el servidor en si. Amb WordPress, tothom té accés als fitxers PHP bàsicament bruts que poden ser vulnerables a diversos atacs diferents. Amb molts llocs de WordPress que utilitzen més de 20 complements alhora, hi ha una raonable possibilitat que un d’aquests plugins sigui explotat i que s’utilitzi com a porta d’entrada per entrar al vostre lloc. Com si no passés fa molt de temps amb el connector P3.

Gatsby vs WordPress

Arribats a aquest punt, tots podem entendre les diferències bàsiques entre Gatsby i WordPress: una és un generador de llocs web estàtics i l’altra un motor de webs dinàmics i CMS de ple rendiment, però anem a tenir un aspecte més profund dels aspectes individuals de cadascun:

La facilitat per crear un lloc nou amb Gatsby vs WordPress

En comparació amb WordPress, diria que instal·lar Gatsby requereix un nivell d’habilitat similar. A WordPress, necessiteu un servidor web (Apache), PHP i una base de dades instal·lada abans de poder començar a instal·lar WordPress.

Això és especialment vàlid si discutim sobre la instal·lació de WordPress amb finalitats de desenvolupament, és a dir, que és probable que ho necessiteu instal·la WordPress a mà i no aprofiteu la instal·lació de WordPress preparada per al vostre host web.

La facilitat de crear un lloc en blanc amb Gatsby vs WordPress

En termes de què és Gatsby, en comparació amb WordPress, és més difícil crear un lloc en blanc amb Gatsby, ja que implica utilitzar el terminal..

A WordPress, teniu un bon assistent d’instal·lació que us permetrà passar els passos molt bé i l’únic que heu de fer a mà és preparar una base de dades..

Com es comparen els temes de Gatsby amb WordPress ”?

Tenint en compte la maduresa del projecte WordPress, hi ha una enorme col·lecció de temes de WordPress. Si canvieu a Gatsby, les vostres opcions són molt limitades, tret que vulgueu desenvolupar un tema des de zero.

Per no dir, instal·lar i canviar temes a WordPress és molt senzill, i personalitzar-los tampoc és molt més difícil, fins i tot si no teniu coneixement de programació absolutament zero..

En general, al departament temàtic no és un concurs. WordPress domina.

Conclusió

D’acord, espero que hagueu trobat la vostra resposta a aquesta "què és Gatsby?" pregunta aquí. En general, Gatsby presenta una alternativa realment interessant per a persones cansades de WordPress o simplement volen provar què hi ha més.

Tot i que WordPress és el clar guanyador en termes de popularitat, comunitat, facilitat d’ús i funcionalitat general de tota la plataforma, Gatsby també proporciona algunes excel·lents funcions..

Aquest projecte encara és molt jove i va afegint novetats regularment. No obstant això, per poder utilitzar plenament els bons a Gatsby, cal posar-se còmode al voltant de JavaScript i reaccionar, cosa que possiblement sigui el major obstacle per a l’adopció de Gatsby per part de la comunitat més gran..

No oblideu unir-se al nostre curs d’accidents per agilitzar el vostre lloc de WordPress. Amb algunes solucions senzilles, podeu reduir fins i tot un 50-80% del temps de càrrega:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector