15+ maneres d’evitar el cremament (Avui i en el futur)

Quan pateixes brot, pot sentir-te interminable. Potser sentiu que no hi ha cura per a l’esgotament, ja que és una condició permanent que heu d’acceptar. Però hi ha moltes maneres d’afrontar el cremament, curar-lo i fins i tot evitar que es produeixi un nou cremat.


Aquesta guia explicarà què és, com reconèixer-ho i quines són les estratègies que podeu utilitzar per afrontar i fins curar el brot.

Com reconèixer el brot

És important comprendre que el brot no és el mateix que estar cansat. El cansament ordinari és un estat temporal. Et sents cansat, vas al llit i et despertes sentint-te descansat.

La combustió, en canvi, es caracteritza per un esgotament constant i impenetrable. Quan lluiteu amb el brot, és impossible sentir-vos descansat. Fins i tot les millors parts del vostre treball se senten cansades.

Com prevenir la crema

Formes de fer front i prevenir el cremat

�� Nota; Els símptomes del brot poden ser molt similars als símptomes de la depressió. Si trobeu que els mètodes d’afrontament enumerats en aquest article no ofereixen alliberaments importants, busqueu ajuda professional d’un terapeuta o psiquiatre.

1. Preneu-vos una estona de descans

El primer que heu de fer si esteu lluitant amb la combustió és prendre un temps de descans. Això no vol dir només temps de feina. Això significa temps dedicat a relaxar-se o a fer coses que renovin la seva energia mental, com fer excursions al bosc. Fins i tot un llarg cap de setmana passat fent alguna cosa que gaudeix de debò et pot ajudar a prevenir el cremament.

El més important d’aquest moment és que cal desactivar el vostre funcionament. No reviseu el vostre correu electrònic, no prengueu trucades de feina ni feu una sessió amb els vostres companys de feina. Cal completar la separació del vostre treball.

2. Diari

Publiqueu el dia amb què esteu lluitant, com sent el vostre cremament i quina és la vostra causa. Creeu un pla pas a pas per afrontar-lo. Quan us sentiu aclaparat, com si ni tan sols sabeu què fer, feu una orientació per a aquest pla.

Eviteu l’aparició: aplicació de diari d’un dia

Prefereixo fer el diari amb bolígraf i paper, però hi ha moltes maneres de publicar.

Podeu utilitzar un document en Word o Google Drive, una aplicació de presa de notes, com una aplicació especialitzada en publicacions de diari Primer dia, una aplicació d’enregistrament de veu o, fins i tot, la funció d’enregistrament de vídeo del telèfon.

L’important és que aprofiteu aquest moment per a la reflexió pròpia.

Consell de bonificació: Per millorar la vostra salut mental a llarg termini, considereu mantenir una diari d’agraïment.

3. Tenir cor de cor amb un amic proper o terapeuta

Parleu amb les vostres lluites amb algú de confiança. L’ideal seria que aquesta persona també estigui separada de la vostra situació (per tant, un company de feina probablement no és la vostra millor aposta). Una perspectiva exterior us pot ajudar a veure les coses amb una llum diferent i potser fins i tot us ajudarà a trobar solucions.

La clau aquí és l’honestedat. No et sentiràs millor si només ho dius "Estic esgotat tot el temps." Heu d’explorar què passa a la vostra vida i d’on prové aquest esgotament. Això no només us ajudarà a afrontar el moment, sinó que us ajudarà a prevenir la combustió en el futur.

4. Tireu-vos de l’alcohol i la cafeïna

Quan pelegeu amb el brot, pot ser que l’alcohol i la cafeïna siguin les úniques coses, però realment ho empitjoren..

L’alcohol pertorba les vies de comunicació del cervell, perjudicant la capacitat de regular les emocions.

Cafeïna augmenta l’ansietat i crea problemes de son. Si teniu problemes per cremar-se, potser és hora de desintoxicar-vos dels dos.

Tingueu en compte que això no significa que cal deixar definitivament l’alcohol o la cafeïna. Podeu reiniciar-ne un o tots dos amb moderació un cop us hagueu recuperat del procés inicial. Fins llavors, però, talleu aquestes substàncies perquè el vostre cervell i el vostre cos es puguin curar.

Prevenir el cremament: limitar el cafè

5. Construir una pràctica de meditació

Meditació i pràctiques basades en la meditació pot reduir l’ansietat i la depressió i fins i tot millorar la qualitat del son. Això fa que no només sigui una de les millors maneres de fer front a la crema, sinó també una de les millors maneres d’evitar el cremor en el futur..

Hi ha milers de recursos disponibles per ajudar-vos a desenvolupar una pràctica de meditació efectiva, incloses diverses aplicacions per a telèfons. Els recomano 10% més agradable i Tranquil.

6. Busca un tipus d’exercici que t’agrada

Eviteu la combustió fent esport

Si en la darrera dècada heu prestat atenció al discurs sobre la salut, sabeu que una àmplia investigació ha demostrat els avantatges de l’exercici per a la salut mental.

Tanmateix, és més fàcil dir que fer una rutina d’exercicis –i afegir-hi–. La millor manera de fer-ho realitat és trobar exercici que realment estima fer.

Busqueu alguna cosa divertida, però que també us animi a empènyer-vos i créixer, creant-vos la vostra confiança. Algunes de les grans activitats a considerar són l’escalada en roca, les arts marcials i la dansa.

7. Feu-vos una sortida creativa

Trieu un nou hobby creatiu sense pressió o torneu-lo a convertir en un d’antic. Si podeu, feu classes perquè pugueu submergir-vos en una comunitat de suport alhora. Si les classes són massa cares o inexistents on viviu, ensenyeu-vos a utilitzar vídeos de YouTube.

L’important aquí és que no us sentiu pressionat per crear a un cert nivell de qualitat o productivitat. Això ha de ser una cosa que feu al vostre propi ritme, exclusivament per al vostre propi gaudi, sense objectiu d’obtenir diners. Quan totes les nostres aficions es converteixen en molèsties laterals, comencen a tenir ganes de treballar i això empitjora, no millor.

aconseguir una afició

8. Potenciar i ampliar la vostra xarxa de suport

Pot ser que siguis un introvertit, però encara ets humà, i els humans som criatures socials. Necessitem amistat. El fet de formar part d’una comunitat augmenta la nostra capacitat de resistència i ens proporciona algú a qui recorre quan estem atabalats. Sentir-se aïllat, en canvi, pot contribuir significativament a la brotació.

Una de les millors maneres de prevenir la combustió és submergir-se en la comunitat. Si teniu amics de suport però us sentiu desconnectats, feu algunes trucades telefòniques o planifiqueu una reunió (potser no ara mateix). Si no teniu una xarxa forta d’amics, sortiu-hi i coneixeu a algunes persones. Algunes de les coses que ja hem parlat, com les classes d’art, són maneres fantàstiques de fer-ho.

9. Millora la teva higiene del son

Quan no descanseu prou o si descanseu de qualitat, la vostra ment i el cos no tenen temps per processar-ho tot el dia abans de despertar-vos. Això et deixa sentir esgotat l’endemà. I si no us fixeu en aquest problema, les altres estratègies d’aquesta llista tindran un efecte mínim.

regula el son

A continuació, detallem algunes maneres de millorar la vostra higiene del son:

 • Doneu-vos un temps de llit establert i aneu-hi
 • Manteniu l’electrònica, especialment la TV, fora del dormitori
 • Feu una activitat relaxant com llegir la última hora abans de dormir
 • Eviteu l’electrònica abans de dormir; si necessiteu absolutament l’electrònica tard a la nit, feu servir una cosa així com f.lux per filtrar la llum blava
 • Eviteu els berenars tard i si voleu assolir la nit tard

També hi ha moltes altres maneres de fer-ho millorar la qualitat del son.

10. Millora la teva dieta

La vostra dieta té un impacte enorme en els seus nivells d’energia. A continuació, els aliments rics en sucre creen un cicle de picos d’energia curts xocs estesos. Una dieta rica en sucres també pot comportar inquietud, menys son restaurador. Això fa que reduir la ingesta de sucre sigui una de les millors maneres de superar la combustió i evitar que torni a passar.

El sucre també ho és addictiu, i incorporeu pràcticament tot el processat, de manera que això pot ser difícil d’evitar. Comença reduint o eliminant completament el pop i el suc. Un cop us sentiu còmode amb aquestes restriccions, en podreu introduir més.

11. Fes de la teva feina un lloc més acollidor

Hi ha dues capes diferents. Primer voleu assegurar-vos que el vostre espai de treball estigui optimitzat ergonomicament. Això reduirà la tensió física associada a la vostra feina.

En segon lloc, voleu que el vostre lloc de treball sigui dinamitzador, no drenant. Decora el teu espai amb coses com calendaris de cotització motivacionals i imatges de persones que t’inspiren. Obteniu una petita planta de bambú o, si és possible, poseu diverses plantes interiors al voltant de l’espai. Fes-lo un espai on realment vulguis estar.

Una altra forma fantàstica de canviar alguna cosa sobre el vostre lloc de treball és donar-vos un tomb a la taula. Passar de seure a peu us pot donar un sorprenent augment de productivitat.

lloc de treball

12. Demana diferents responsabilitats en el treball

La combustió sovint és creada per una sensació de monotonia. Quan fem el mateix una vegada i una altra, inevitablement comencem a sentir com si estiguéssim a una rutina. Per això la dita "un canvi és tan bo com el descans" és tan popular. I una forma fàcil de crear un canvi és assumir diferents responsabilitats en el treball.

La clau aquí és que voleu assumir diferents responsabilitats, no més responsabilitats. Si us sentiu cremats, la responsabilitat només us farà sentir pitjor.

13. Treballeu fora del vostre escriptori

Una altra manera fantàstica de sacsejar la rutina és treballar fora del vostre escriptori. Això pot suposar treballar des de casa o treballar en un lloc públic com un cafè o biblioteca. Segons el tipus de treball que realitzeu, fins i tot pot suposar treballar en un parc.

No obstant això, aquesta estratègia suposa un risc de confusió entre la vida laboral i la vida de casa vostra. Si decidiu treballar des de casa, us recomano encarregat de designar una àrea específica com a espai de treball. Només treballi dins d’aquest espai. I sí, això inclou la resposta de correus electrònics de feina.

14. Valora com es dedica el temps

temps

Una altra raó per la qual podríeu patir una combustió és una mala gestió del temps. Podeu determinar si aquest és un problema o no, seguint el vostre temps amb una de les eines de seguiment de temps més importants.

Algunes coses que voleu tenir en compte són un temps excessiu dedicat a les xarxes socials, navegació web sense propòsits específics i projectes de treball que realment no us ajudin a assolir els vostres objectius. També potser voldreu fer una ullada a la nostra guia de gestió del temps per a autònoms.

15. Crear una rutina de descens després de la feina

Un dels majors problemes amb què pateix avui molta gent és la manca de separació entre la seva vida laboral i la seva llar. Els seus cervells no abandonen mai el mode de treball, impossibilitant la relaxació. Una rutina de descensos és una manera fantàstica d’explicar al vostre cervell que ja és hora de deixar de funcionar.

La vostra rutina de reducció no ha de ser complicada. Una cosa tan senzilla com canviar la roba de treball i el pijama pot indicar al teu cervell que ja és hora de relaxar-se. Si necessiteu alguna cosa una mica més actiu, us recomano que feu una reflexió sobre el que heu fet durant la vostra jornada laboral. Aquesta tècnica ha estat de gran ajuda en la meva pròpia lluita per mantenir la separació entre el treball i la relaxació.

16. Deixeu la feina

De vegades, la combustió no és de la vostra rutina. De vegades es tracta de la cultura de l’empresa per a la qual treballes. Si us trobeu en un cicle de cremades, és hora de revisar el vostre treball.

Treballes hores poc raonables? Heu trobat difícil deixar-vos passar el temps per curar-se de la cremada? La vostra empresa no us ha donat suport en els passos preventius? Trobeu drenant emocionalment o fins i tot tòxic l’ambient laboral? Si la resposta a alguna d’aquestes preguntes és afirmativa, és hora de trobar una feina nova (entrar a l’economia de concerts i guanyar diners a Fiverr) o potser fins i tot iniciar un negoci propi de comerç electrònic..

Consells finals sobre les millors maneres d’afrontar i prevenir el cremor

La burnout és un problema molt real per a molta gent, però ho podeu superar. Una planificació acurada i els canvis d’estil de vida també poden ajudar-vos a evitar que es produeixi un nou cremant.

Tens sensació desbordada? Comença per configurar un diari i classifica aquestes estratègies del més fàcil al més difícil. Anar a la llista de canvis, des del canvi més fàcil al més difícil.

Sobretot, recordeu que la vostra salut és més important que qualsevol feina!

No oblideu unir-se al nostre curs d’accidents per agilitzar el vostre lloc de WordPress. Amb algunes solucions senzilles, podeu reduir fins i tot un 50-80% del temps de càrrega:

Maquetació, presentació i edició de Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map