Upravljanje vremenom za WordPress freelancere bez vremena

Upravljanje vremenom za WordPress freelancere bez vremena

Upravljanje vremenom za WordPress freelancere bez vremena
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Slobodno balansiranje u prostoru WordPress-a izuzetno je atraktivan prijedlog: WordPress već desetljeće bilježi nevjerojatan rast i unatoč izazovima nema znakova da se to zaustavi ili postoji nedostatak posla koji bi mogao zaobići..


Postoje čak i velike mogućnosti da podijelite svoje vrijeme između rada s klijentima i vlastitih projekata, koji mogu prerasti u vrlo velika poduzeća (pogledajte ilustraciju napretka u našim izvješćima o transparentnosti).

Ovaj klijent / osobni projekt / podjela WordPress zajednice vrijeme je sanja za mnoge freelancere, ali stvarnost za vrlo malo. Kako smo ušli u ovaj nered i kako iz njega izaći?

Upravljanje vremenom za WordPress freelancere

Ekonomija ovoga vrlo je osnovna: kao freelancer, vrijeme mijenjate za novac. To je najjednostavniji oblik razmjene na kojem se temelji bilo koja kapitalistička ekonomija.

Ipak, kao neovisni freelancer imate pristup nekim doista revolucionarnim poboljšanjima produktivnosti prošlog stoljeća (Internet na stranu, očito; iako nije jasno da li nas to ili ne čini više produktivnim). Ne možete koristiti Linija za serijsku proizvodnju Henryja Forda ili Znanstveno upravljanje tijekom rada Fredricka Taylora. Zaista je vaš prihod ograničen brojem sati tjedno koji ste spremni raditi.

S obzirom na sve prilike u WordPress prostoru, ispunjavanje vašeg vremena nije najveći izazov: ono je što učiniti nakon što vam ponestane sati u tjednu. Što radiš kad radiš "ponestaje vremena"? Ponavljate li samo ad infinitum? Kako ti "Nađi vremena" za projekte na kojima želite raditi?

Ovaj će se post istražiti upravljanje vremenom za WordPress freelancere bez vremena. Nije važno kako je vaše vrijeme trenutno podijeljeno; ako se trenutno borite da nađete vrijeme za bilo što, ovaj je post za vas.

 • Pogledat ćemo kako se usredotočiti na ono što je važno,
 • alate za pametnije djelovanje,
 • i alate za manje rada.

Također imamo mudre glasove od WordPress zajednice kako bismo pružili sočne dodatne uvide.

Dakle, idemo odmah na to.

Dobro upravljanje vremenom: usredotočite se na ono što je važno

Odlučiti se, a zatim se usredotočiti na ono što je važno, ključni je preduvjet za učinkovitije upravljanje vremenom. To morate učiniti da biste vidjeli kako trenutačno radite u usporedbi s vašim prioritetima i onim što želite raditi.

Možete olakšati niz pitanja kako biste ovo olakšali:

 • Gdje ideš? Kako to izgleda za šest mjeseci, dvije godine?
 • Što je vama važno? Želite li životni posao ili neumoljivo nastaviti rast? Imate li postavljeni cilj prihoda?
 • Koji su vaši ciljevi? Jesu li oni PAMETAN?

Zatim to možete procijeniti prema onome na čemu trenutno radite. Kako se svaka aktivnost ili stavka u vašem kalendaru podudaraju sa vašim ciljevima i prioritetima? Pomoću ove vježbe možete uskladiti ono na čemu radite s onim što želite raditi.

Ako ispunjavate svoj prihodni cilj, možda ćete odlučiti da je vrijeme da prestanete s novim slobodnim radom ili prestanete raditi jedan projekt koji vam se ne sviđa. Ako vam se ne sviđa smjer kojim trenutno idete, kako možete promijeniti fokus da to popravite? To su stvari o kojima treba razmišljati. Evo što je slobodni CTO Toby Osbourn rekao kada sam ga pitao o njegovom pristupu upravljanju vremenom:

Znam koliko novca zarađujem od određenog osobnog projekta. Znam koliko novca moram zaraditi od rada s klijentima da bih mogao platiti račune / imati uštede / imati život. Planiram dovoljno posla s klijentima u mjesecu da postignem te ciljeve, sve ostalo je osobni posao …

Cilj je, naravno, raditi na smislenim poboljšanjima mojih osobnih projekata, tako da sljedećeg mjeseca vidim da su napravili nešto više, što na kraju može značiti i manje vezano za rad s klijentima.

Važno je ne zaboraviti na novac i "slijedi svoju strast", ali uspostaviti realnu ravnotežu između zahtjeva da se ostvari prihod i usredotočenosti na izgradnju za budućnost.

Ovdje je korisno zapamtiti da svi imaju istu količinu vremena. Nitko nema vremena za sve; uvek je uložiti vrijeme. Ako vam je nešto zaista važno, trebate pronaći vrijeme za to.

Zamislite ovaj postupak kao raspored "revizija". Redovito ga upražnjavajte: usredotočite se na ono što je važno, a time i slobodno vrijeme koje trenutno trošite na manje bitne stvari. Sveukupno, dobit ćete raspored koji je bolje uravnotežen između vremena klijenta i vašeg vlastitog vremena.

Odabir pravih alata za brži rad

Očiti način pronalaženja više vremena je brži rad. Ako možete obaviti isti posao za manje vremena, imate više vremena. To je vrlo jednostavno, a borba za povećanje produktivnosti okupirala je radnike od industrijske revolucije.

Anketirao sam kolege WordPress freelancere u Napredna WordPress Facebook grupa vidjeti kako drugi profesionalci pristupaju upravljanju vremenom i jednostavno brži rad bio je daleko najpovoljniji alat za upravljanje vremenom.

Evo rezultata rezultata u cijelosti. Kao što vidite, dva najpopularnija odgovora na neki način su bila odabir softvera koji pomaže bržem radu i automatiziranje ponavljajućih zadataka:

(Grafikon po Visualizer Lite.)

Najvjerojatniji razlog popularnosti ove dvije metode je taj što su one vrlo dostupne i ima očito slabo voće s obzirom na dobitak upravljanja vremenom. Pa, kako ih iskoristiti?

Počnimo s odabir pravog softvera. Kako WordPress pokazuje, to može značiti veliku razliku. Evo nekoliko najboljih opcija:

Softver je vrlo osoban i ne postoji nijedna najbolja opcija koja bi svima odgovarala. Isprobajte različite alate i pogledajte što najbolje radi za vas.

Demonstracija korisničkog sučelja jednostavnih dijagrama.

(Odabir pravih alata je važan: softver za žičane okvire poput jednostavnih dijagrama može ubrzati vaš tijek rada.)

Automatiziranje zadataka je složeniji posao, ali dobici su podjednako očiti: ako radite iste zadatke iznova i iznova, potražite načine automatizacije i zatim džepite uštedjeno vrijeme. To su vrste stvari koje lako možete automatizirati:

Veliki dobici od automatizacije trebali bi se postići u zadacima koji se ponavljaju. Razgovarao sam sa Ben Gillbanks, WordPress tema za razvojne programere koji se izvodi ProThemeDesignMasterWP. Ben je jedan od najplodnijih programera tema na WordPress.com-u i održava knjižnicu od 20+ tema pa cijeni prednosti izbjegavanja ponavljajućih zadataka. Zamolio sam Bena da objasni svoj pristup automatizaciji razvoja:

Moja filozofija prema svemu što se odnosi na razvoj jest automatizirati koliko god je to moguće.

Sve jednostavno i ponavljajuće stvari koje ne trebate razmišljati vjerojatno je zamotano u nekakav programski zadatak (Gulp / Grunt / PHP), i tako ću to i učiniti. To znači malo više koda i malo više razvoja, ali dugoročno mi je to spasilo dane (vjerojatno tjedana) rada – tako da se mogu usredotočiti na stvari u kojima zapravo uživam raditi. Čak i nešto tako jednostavno kao što je stvaranje vlastite početničke teme (ili korištenja) a) štedi mi sate rada sa svakim projektom.

Benov pristup ovdje je uočen: u početku će trebati više vremena da se postave sustavi za automatizaciju zadataka, ali dugoročno ušteda vremena više nego što je to povratak.

Vanjski suradnici nisam dobio puno ljubavi u anketi Advanced WordPress, ali vrijedi je brzo spomenuti. Zadaće koje vam ne trebaju da ih obavljate (a posebno one u kojima ne uživate) mogu se dodijeliti vanjskim. To nije sasvim nula: morate upravljati svojim outsourcee-om za što treba vremena, ali pravilno učinite to može uštedjeti puno vremena.

Pogledajte drugi post CodeinWP-a o tome kako outsourcing vašeg rada u vezi s WordPress-om za više o tome.

Rad brže oslobađa vrijeme. Kao neovisni freelancer možda niste primili veliki porast produktivnosti u dvadesetom stoljeću, ali to ne znači da ne postoje načini koji bi vam pomogli da brže radite.

Raditi pametnije s vremenskim blokiranjem

Raditi pametnije povezuje čitavo ovo vrijeme upravljanja zajedno. Proverili ste reviziju na čemu radite i pronašli ste alate koji će vam pomoći brži rad, ali što sad? Radite pametnije.

"80/20" vladati ili Pareto princip jedna je od velikih crta sadržaja produktivnosti. Njegova je premisa dobro poznata: otprilike 20% napora daje 80% rezultata. Ideja da radno vrijeme možete jednostavno skratiti za 4/5 i odmah uputite se do plaže manje-više potpuno lišena stvarnosti. Ako uložite samo 20% posla, možete postići 30% ili čak 40% rezultata, ali vaši klijenti, šef i vršnjaci smatrat će to krajnje neprihvatljivim..

Iako se Pareto princip ne pomaže ako se shvati doslovno, općeniti je koncept koristan: kako možete postići nešto manje od 90%, 95% ili 100% rezultata za nešto manje vremena? To je puno zanimljivije pitanje jer je to potpuno ostvarivo. Koji su načini da se 10% ili 20% brže oslobodi pola ili čak cijeli dan?

Kao što smo ranije raspravljali, dobro je polazište pogledati svoj raspored i pitati što je važno, ali djeluje samo za radne zadatke koje izričito zakazujete. Što je sa onim stvarima koje nema zakazano, ali mogu potrajati beskonačno mnogo vremena? Pokušajte postaviti sljedeća pitanja:

 • Je najnovije #wpdrama ozbiljno vrijedi vaše nepodijeljene pažnje ili će se svijet nastaviti okretati bez vašeg učešća?
 • Da li vam je potreban vaš razgovor za Slack??
 • Trebate li odgovoriti na svaku e-poštu čim je dobijete?
 • Koje su vaše omiljene radne aktivnosti koje zapravo ne rade?

Spoiler: svijet se nastavlja kretati i ujutro će sunce izići što god se dogodilo. Ove aktivnosti sisanja vremena ne prikazuju se u vašem rasporedu, ali gotovo se sigurno događaju. Ovo su jednostavne marže za oslobađanje više vremena.

Važno je riješiti to. Primjetno je da u anketi Advanced WordPress nitko nije citirao, "ograničavanje vremena e-pošte ili društvenih medija" kao strategiju koju koriste, ali po mom mišljenju, vremensko blokiranje jedna je od najboljih metoda poboljšanja vašeg upravljanja vremenom:

Blokiranje vremena jednostavno je zakazivanje vremena za rad na određenom projektu, a zatim trošenje predviđenog vremena na taj projekt. Možete, primjerice, zakazati 9-12 ponedjeljkom za rad s klijentima i 1-5 za određeni osobni projekt. Blokiranjem vremena morate unaprijed kontrolirati koliko vremena trošite na svaki projekt. Ovo je ogromna pobjeda.

Ako se borite za slobodne radne i osobne projekte, ovo je neophodno. Dolazi s preporukama poduzetnika, uključujući Elon MuskSyed Balkhi i sve što trebate započeti je kalendar. Evo ga opet Toby Osbourn, o svom pristupu blokiranju vremena:

Ako sam u srijedu, između 2 i 4, blokirao vrijeme da prođem i preradim neke stare osobne postove na blogu, to ću i učiniti – nije važno da li znam da me čeka naplativi posao između 4 i 6. Blokiranje vremena poput ovog služi kao umjetni način da se fokusira. Imam dva sata za pregled ovih stvari, potrebno mi je 10 minuta da provjerim Twitter / e-poštu / sve što nije opcija.

Moj pristup u vezi s tim je vrlo sličan Tobyjevom, s vremenom blokira način da prisilim dragocjeno dubok rad koji osigurava posao.

Blokiranje vremena vjerojatno je najveće rješenje za WordPress freelancere koji nemaju vremena. Unaprijed odredite koliko ćete vremena potrošiti na svaki projekt, a zatim kroz tjedan samo slijedite svoj raspored. To je jednostavna tehnika, ali čini čuda onima koji se bore između više projekata klijenta i osobnih ciljeva.

Što radite sa svojim slobodnim vremenom?

Usmjerenost na upravljanje vremenom omogućit će vam da posvetite vrijeme stvarima koje želite raditi, bilo da se radi o osobnim projektima, sudjelovanju u zajednici ili slobodnom vremenu. S obzirom da je razlog zašto mnogi ljudi ulaze u freelancing na prvom mjestu, privlačnost i važnost stjecanja vašeg upravljanja vremenom ne mogu se umanjiti.

Trostrana zbirka alata i tehnika o kojima se raspravlja zapravo može riješiti problem s kojim se WordPress suočavaju "nemaju vremena":

 • Fokusiranje na ono što je važno pruža vam perspektivu da vidite koji su projekti vrijedni i da se odbacite od projekata koji nisu usklađeni s vašim dugoročnim ciljevima.
 • Odabir pravih alata jednostavan je način rada bržeg, kako biste oslobodili više vremena. Razmatrane preporuke nude izvrstan paket za postizanje više posla u manje vremena.
 • Raditi pametnije od blokiranja vremena najbolje rješenje za upravljanje vremenom koje sam pronašao za slobodnjake. Osobni su projekti prvi kad krene rad s klijentima, pa ih izričito zakazivanje osigurava da im se posveti vrijeme..

Nedostatak vremena problem je s kojim se svi suočavamo, ali to je rješiv problem i tehnike koje se razmatraju trebale bi ponuditi solidne osnove za njegovo rješavanje.. Koje su vaše omiljene tehnike upravljanja vremenom i alati za WordPress freelancere? Javite nam se u komentarima.

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Izgled, prezentacija i montaža od strane Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector