Treba li razviti WordPress web mjesto za klijenta od početka ili koristiti … Ekhm … pomagač?

Treba li razviti WordPress web mjesto za klijenta od početka ili koristiti … Ekhm … pomagač?

Treba li razviti WordPress web mjesto za klijenta od početka ili koristiti … Ekhm … pomagač?
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Svaki dizajner ima svoje navike …


Možda je ovo jedan oblik efekta sjene koji se voli stavljati na većinu elemenata bočne trake.

Ili je to možda način na koji razdvajate veze drobtine.

U svakom slučaju, uvijek nešto postoji.

Ali što ako to uzmemo mnogo dalje i puno šire? Naime, treba li koristiti WordPress temu rezerviranog mjesta kod izrade web lokacija za klijente? Ili biste trebali početi ispočetka i graditi svoj put prema gore, element za elementom za svaki projekt klijenta pojedinačno?

Bilješka. Ovaj se članak ne tiče toliko opisivanja "što je ispravno učiniti." Ono što ovdje želim postići je samo navesti tehnički moguća rješenja i prednosti i nedostatke svakog od njih. Na vama je da odlučite za koga ćete se najviše odlučiti.

Kad god pravite WordPress web mjesto, to možete učiniti na jedan od sljedećih pet načina:

Izgradite prilagođenu temu od temelja.
Izgradite temu na vrhu tematskog okvira.
Nadogradite na postojeću temu sličnu onoj koju želite postići.
Izradite temu pomoću teme za pokretanje poput _S.
Izradite vlastitu početnu temu, a zatim je koristite prilikom izrade svake stranice klijenta.

U redu, uzmimo s vrha:

1. Izgradnja prilagođene teme od temelja

Dopustite mi da to priznam odmah ispred Nisam obožavatelj.

Izradite vlastitu prilagođenu temu svaki put kada radite na projektu klijenta krajnje neproduktivan pristup.

Razmislite, morate započeti stvaranjem potrebne strukture direktorija, svih potrebnih PHP datoteka, pazite na obavezne WP funkcije, implementirajte osnovne značajke, provjerite funkcionira li CSS na svakom pregledniku i bezbroj drugih stvari.

Možda mislite da klijenti žele da im web stranice budu izrađene od početka, jer je to konačan dokaz da je vaš rad originalan. Ali naprotiv. Ono što klijenti zaista žele je kvaliteta iznad svega. A kad radite temu s temelja, nikad nećete dostići istu razinu funkcionalnosti kao što biste imali s okvirom ili početnom temom.

U redu, pa ako ne zaboravimo, razgovarajmo o nekim pozitivnim aspektima.

Iskreno, vidim samo dva:

  • Obično je lakše implementirati sve crte dizajna koje ste stvorili u Photoshopu na prilagođenu temu nego na teme temeljene na okvirima ili početnim temama. To je zato što se s okvirom morate uklopiti u mehanizme samog okvira i ne možete slobodno stvarati kod.
  • Nema krivulje učenja na vrhu uobičajenog znanja o WordPressu. Suočimo se s tim da su neki okviri malo složeni, a učenje kako ih stručno koristiti traje neko vrijeme.

2. Izgradnja teme pomoću početne teme kao što je _S

_S

_Sema, također poznato i podcrtavanje, ono što nazivamo početna tema. To znači da _S nije namijenjen roditeljskoj temi vašeg stvaranja (kao što je to obično slučaj s drugim tematskim okvirima), već vas, umjesto toga, potičete da izravno mijenjate datoteke tema i koristite ih kao temelj svog prilagođena tema – u ovom slučaju za web mjesto klijenta.

Pa kako se onda razlikuje od stvaranja vlastite teme od temelja do tada?

Pa, to pruža niz funkcionalnosti odmah od šišmiša. Na popisu samo nekoliko, uz _S, dobivate optimizirane HTML predloške stranica sa 5 elemenata s minimalnim elementima, 404 stranice, primjerom zaglavlja uzorka, navigacijskim skriptama, dobro organiziranom početnom CSS datotekom (plus dva uzorka izgleda), kao i hrpom drugih stvari.

Drugim riječima, _S vam daje cjelovit i optimiziran paket za početak rada na vašem konačnom dizajnu / temi.

Slabosti? Radite s izvornim kodom i morate savladati strukturu _S prije nego što ga možete učinkovito koristiti.

Druga je mana što kad god generirate nove verzije teme _S sa službenog web mjesta, može doći do nekih razlika zbog ažuriranja koje su u međuvremenu mogle biti uvedene..

Osim toga, ovo je vjerojatno najsvestraniji način izrade web mjesta za klijenta, na način koji vam daje potpunu kontrolu nad funkcionalnošću i dizajnerskim elementima. To je ako ste se već upoznali sa načinom rada _S.

3. Izgradnja teme na vrhu tematskog okvira

Okviri tema sljedeći su korak kada je u pitanju pronalaženje načina da naterate druge ljude da upravljaju nekim dijelovima vašeg posla umjesto vas.

U redu, samo se šalim, ali ono što mislim je da s tematskim okvirom, zapravo ne morate sami sagraditi cijelu strukturu web mjesta. Ono što morate učiniti je stvoriti podređenu temu koja nasljeđuje roditeljske elemente – okvir – i zatim ispuniti praznine, u konačnici gradeći klijentovo web mjesto do njegovog konačnog oblika.

S okvirom dobivate niz korisnih značajki i funkcija koje će vam pomoći brže rukovanje cijelim projektom. Ono što također dobivate je SEO optimizirana struktura, neki prilagođeni widgeti, a ponekad i podrška i ažuriranja (ovisno o odabranom okviru).

Loša strana je da neki tematski okviri mogu biti pomalo restriktivni kada je riječ o načinu stvaranja određenih elemenata web lokacije, kao i onome što možete učiniti s njima u odnosu na vaš početni Photoshop projekt.

Stvaranje vještine u korištenju okvira trajat će vrijeme, ali možda je vrijeme vrlo dobro provedeno, pogotovo ako svake godine stvarate značajan broj klijentovih web lokacija. Možete otići na WordPress.org za a kratak popis okvira.

hibrid

4. Stvaranje vlastite početne teme i zatim je koristite prilikom izrade svake stranice klijenta

To bih nazvao pristupom stare škole. To je ono što smo nekad radili prije doba pokretačkih tema poput _S.

Ipak, pristup vam pruža puno mogućnosti kada je riječ o pre-stvaranju značajki i elemenata koje ionako uvijek koristite na svim stranicama klijenta. Stoga, cjelokupni postupak izrade čitavog web mjesta par koraka je kraći u usporedbi s izgradnjom web mjesta od temelja.

Međutim, i dalje se morate suočiti s izazovima da ažurirate svoju početnu temu novim verzijama WordPress-a, novim trendovima i tehnologijama izrade web stranica (kao što je HTML 5) i svim ostalim što se može dogoditi u ovom velikom mrežnom prostoru.

Korištenje postojeće teme za pokretanje poput _S vjerojatno je bolje rješenje na kraju dana. A ako želite pripremiti neke svoje prilagođene prilagodbe za svaku web lokaciju klijenta na kojoj radite, zašto onda ne pokrenuti s datotekom izrađenu custom.php umjesto toga?

5. Nadogradnja na postojeću temu sličnu onoj koju želite postići

Iako neki to još uvijek pokušavaju riješiti, rekao bih da je to lijen čovjek. I sasvim iznenađujuće je da je to i pristup koji može potrajati puno više vremena od bilo kojeg od gore navedenog.

To je zbog činjenice da često možete potrošiti sate tražeći pravu temu, samo da biste shvatili da njegova struktura nije tako lako shvatiti kao što ste se nadali. Kao rezultat, trošite sate na vrhu sati kako biste izgledali i upola radili.

Vaši napori su mnogo bolje potrošeni bilo na savladavanje tematskog okvira ili učenje kako koristiti početnu temu.

Što je još tamo?

Pod uvjetom da svi gore navedeni pristupi zahtijevaju određenu razinu upoznavanja s načinom rada WordPress-a i s PHP kodiranjem općenito. Ako se to ostavi po strani, stavljanje teme za klijenta također treba vremena. A ovisno o složenosti stvari, to može satima nadmašiti vašu početnu procjenu.

Savjet. Savjet. Ako se ne želite igrati sa svim tim, pozivam vas da nas nazovete i pustite da obrađujemo taj dio projekta umjesto vas. Trebamo samo vaše PSD datoteke i zauzvrat ćemo vam dati novu sjajnu temu.

Ali što mislite o tome? Kako idete pretvoriti svoj dizajn u potpuno funkcionalno web mjesto za klijenta?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector