Različiti Vodič za razvoj WordPressa: Kako automatizirati svoj tijek rada

Različiti Vodič za razvoj WordPressa: Kako automatizirati svoj tijek rada

Različiti Vodič za razvoj WordPressa: Kako automatizirati svoj tijek rada
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

WordPress Tutorial za razvoj automatizacije


Kao WordPress programer, pratiti najnovije tehnike i trendove može biti zastrašujuće. Uzmimo za primjer automatizaciju – jeste li iznad onoga što se može učiniti u smislu automatizacije vašeg tijeka rada? Ne baš? U redu, ovaj vam članak može pomoći. Malo je ipak se razlikuje od vašeg uobičajenog vodiča za razvoj WordPress-a. Usredotočuje se na automatizaciju svega što se može automatizirati kada radite na svom sljedećem WordPress projektu.

Sljedeći vodič za razvoj WordPressa prolazi kroz korake uključene u tipičan razvojni ciklus. Uz put, predlažemo rješenja i alate koje možete koristiti za automatizaciju određenih procesa kako biste smanjili vrijeme puštanja.

Prednosti automatizacije

Prije nego što krenemo u raspravu o automatizaciji, dopustite da razgovaramo o tome zašto biste uopće trebali automatizirati određene procese.

 • ⏲️ Automatizacija štedi vrijeme, a time i novac. Zamislite uštedeno vrijeme ako jednim pritiskom sinkronizirate lokalnu razvojnu verziju WordPress-a s poslužiteljem.
 • �� Zatim automatizacija suvišnih koraka pomaže u izbjegavanju pogrešaka. Tijekom sinkronizacije promjena s poslužiteljima možda ćete nenamjerno prenijeti pogrešnu verziju. To vodi preradi.
 • Nadalje, automatiziranje različitih koraka u vašem razvojnom ciklusu pomaže u sljedivosti. Na taj način vam pomaže u uklanjanju pogrešaka koda. Na primjer, morate imati pravilan dnevnik promjena koje su bile prenesene na poslužitelj tog dana.
 • �� Konačno, automatizacija vam pomaže usredotočite se na važnije stvari poput inovacija! Ako vas ne opterećuju suvišni, ponavljajući zadaci, imate više vremena za važne zadatke koji zahtijevaju vašu pažnju.

Ovaj WordPress vodič za razvoj pomaže vam postići veću učinkovitost prvo pronalazeći suvišne korake, a zatim vam pomaže u automatizaciji istih.

Automatizirajte svoje razvojno okruženje

Zamislite potrebu ručno kreirati razvojno okruženje svaki put u sljedećim scenarijima:

 • Pokrenite projekt
 • Prelazak na novi razvojni stroj
 • Imajte novog člana tima

Stvaranje popisa softvera i naredbi prvi je korak u automatizaciji. Međutim, ručno prolazak kroz svaki korak zahtijeva značajno vrijeme i sklon je pogreškama. Dakle, takav je popis još uvijek nedovoljan za postavljanje vašeg okruženja.

Lučki radnik je usluga koja vam pomaže da postavite razvojno okruženje na novi stroj na temelju vaših zahtjeva. Docker uvodi koncept kontejnera. Kontejner je gotovo zatvoreni sustav stvoren s vašim razvojnim okruženjem. S Dockerom se nikad nećete naći u situaciji kada je netko ažurirao dio softvera na poslužitelju i ništa ne radi!

lučki radnik

Prvo definirate razvojno okruženje koje određuje što točno trebate u novom stroju. Zatim samo pokrenite naredbu na novom stroju za pokretanje postupka – to je tako jednostavno!

Evo vodiča o postavljanje Dockera za WordPress. Plus, evo brza datoteka Docker konfiguracije za WordPress.

Postoji jedan nedostatak Dockera – ako koristite Windows razvojno okruženje (poput SQL Server, .NET ili VisualBasic), ne možete ga implementirati pomoću Docker-a.

Kontrola verzije s kontinuiranom integracijom

Sljedeći je korak u ovom WordPressu vodiču za automatizaciju fokusiranje na upravljanje kodom. Kada više programera istovremeno radi na istom kodu, oni uglavnom koriste neki oblik kontrole verzija poput Git ili živin. Evo vodiča za razvoj WordPress-a o kontrola verzije.

živin

Kada se koristi softver za upravljanje kodom, programer može napraviti kopiju središnjeg spremišta. Oni mogu izvršiti poboljšanja u spremištu i poslati izmjene za spajanje s izvornim kodom. Popularna skladišta mogu imati stotine do čak tisuće promjena dnevno. Može doći do različitih sukoba koji mogu nastati kada programer želi spojiti kod. U najekstremnijem slučaju može se dogoditi da vrijeme potrebno za rješavanje problema tijekom spajanja više od vremena potrebnog za samo početno poboljšanje.

Kontinuirana integracija sprečava izbjegavanje ovog scenarija spajanjem rada programera. Međutim, spajanje nije tako jednostavno kao što zvuči. To uključuje sastavljanje i testiranje od strane programera prije nego što izvrši bilo koji kôd. Obično poslužitelj sastavljanja izvršava ove provjere koda nakon što je kôd gurnut u središnje spremište. Ovaj postupak smanjuje preradu, jedan od izvora otpadnih sredstava, štedeći na taj način troškove i vrijeme. Učestalost testiranja i izrade varira, ali danas se taj postupak provodi nakon svakog počinjenja.

Kontinuirana integracija s Travisom CI

Travis-ci

Travis CI nudi besplatnu verziju za otvorena izvorišta. Trebate platiti samo za svoje privatne projekte. Na ovom ću primjeru pokazati projekt na GitHubu. Nakon što se registrirate na Travis (predlažem da se registrirate putem GitHub-a), morate započeti sljedeće korake za početak izgradnje:

 • Aktivirajte svoja GitHub skladišta
 • Dodajte .travis.yml datoteku u korijenski direktorij u vašem spremištu
 • Otvorite spremište za izgradnju s Travisom

Na tvoj Profil Travisa, aktivirajte spremište koje želite testirati pomoću Travisa.

Evo primjera kako aktiviram web brisanje uzorka spremišta:

Aktiviranje spremišta na TravisuAktiviranje spremišta na Travisu

Nakon aktiviranja vašeg spremišta, morate dodati datoteku .travis.yml u svoje spremište. Sadržaj datoteke je sljedeći:

jezik: python
piton:
– "2.6"
– "2.7"
# naredba za instaliranje ovisnosti
# instalirati: "pip install -r zahtjevi.txt"

# naredba za pokretanje testova
skripta: python testovi.py

Trebate navesti jezik (Python) i njegove verzije da biste se testirali. U slučaju da imate instalirane ovisnosti, trebate ih navesti u datoteci Requixt.txt. Budući da se u ovom repozitoriju pokreću samo test-lutke, linija zahtjeva preskače se. Ako nije komentirano, Travis ove zahtjeve instalira u okruženju za izgradnju prije pokretanja testova. Na kraju je navedena naredba koja pokreće testove. Otvoreni izvori poput e-cidadania imaju detaljnije .travis.yml datoteke.

Kad završite s kodom, obradite ga i gurnite ga na GitHub. Rezultate testiranja možete pogledati na stranici vašeg spremišta. Također se šalje e-poruka s rezultatima ispitivanja. Također možete pokrenuti drugu izgradnju putem stranice profila da biste provjerili kako se događaj događa u stvarnom vremenu:

Izgradite uspjeh na TravisuIzgradite uspjeh na Travisu

Automatizirajte razvoj tema

Sljedeća stvar koja će se pokriti u ovom neobičnom vodiču za razvoj WordPress-a jest razvoj tema. Iako je korištenje sustava za upravljanje kodom dovoljno za bilo koji kôd koji promijenite u vašem WordPress direktoriju, intermedijarni koraci tijekom razvoja teme mogu biti i trebaju biti automatizirani.!

Zastanimo na trenutak kako bismo vam donijeli nekoliko zadataka koji su tipični za postupak razvoja teme nakon što dovršite promjene teme:

 • Sastavite CSS kod pretprocesora u CSS
 • Umanjite CSS datoteke
 • Temu dodajte nove slike
 • Optimizirajte slike
 • Generiranje dječjih tema
 • Pazite na promjene i ažurirajte spremišta

Svi su ti zadaci suvišni, što pokazuje opseg automatizacije. Evo kako to možemo učiniti:

Automatizirajte razvoj tema pomoću Gulpa

Usredotočimo se na popularni alat, Gutljaj, automatizirati razvoj i upotrebu tema. Gulp je skup alata koji pomaže u automatizaciji svih gore navedenih procesa. Gulp je alat temeljen na JavaScriptu koji radi na Node.js poslužitelju.

gulpjs

Da biste instalirali Gulp, trebate Node.js i instaliran NPM. Tada možete instalirati Gulp pokretanjem sljedećih naredbi u terminalu.

npm instalirati gulp -g

Da biste radili na temi s Gulpom, trebate se kretati do direktorija tema, koji se obično nalazi u / wp-content / themes /, i inicijalizirati NPM pomoću naredbe npm init u terminalu.

Zatim biste trebali dodati Gulp u datoteku package.json.

{
"Ime": "moja-tema",
"verzija": "1.0.0",
"opis": "WordPress Tutorial Automatizacija sa gulpom",
"Autor": "Moje ime",
"devDependencies":
{
"gutljaj": "^ 3.9.1"
}
}

Kad se Gulp inicijalizira u vašem imeniku, morate definirati Zadaci gulpa pomoću functiontask-a () – svaki zadatak je korak automatizacije koji Gulp izvodi. Evo detaljan vodič o pisanju zadataka s Gulpom.

Zanima li vas kako automatiziramo razvoj tema – evo udžbenika koji vas vodi unutar putovanja inženjerskog tima.

Ispitivanje konačnog proizvoda uz kontinuirano razvijanje

Posljednji korak u ovom WordPress vodiču za razvoj je automatiziranje testiranja vašeg konačnog proizvoda. Ukratko, pokušaćete procijeniti prikazuje li vaša web lokacija ispravno na svim uređajima.

Kao nedavni trendovi DevOpsa sugeriraju, najbolja praksa je nadići kontinuiranu integraciju. Nakon što uspješno implementirate Kontinuiranu integraciju, možete se zapitati, nije li kod u vašem središnjem spremištu uvijek u ispravnom stanju? Logični odgovor je “da”, i stoga ima smisla objaviti najnoviju verziju softvera u trenutku dok je sastavljena!

Ima li smisla u svim situacijama? Ne, pogotovo ako vaš klijent ne želi stalna ažuriranja. Međutim, filozofija je spremanja vašeg koda za isporuku. U situacijama kada razvijate vlastiti proizvod, kontinuirana implementacija je najučinkovitija. Googleu treba oko 8 minuta da bi se kôd aktivirao nakon što ga počnete!

Ako gradite web aplikaciju, sastavljanje možda ne znači da djeluje na svim uređajima. U takvom slučaju alat poput BrowserStack dobro dođe. Vaša web aplikacija koristi se na stvarnim uređajima različitih proizvođača koji rade na različitim operativnim sustavima kako bi osigurali da rade za krajnjeg potrošača.

browserstack

Kontinuirana implementacija s BrowserStackom

U BrowserStacku možete pokretati testove u Python-u Selen, koji se mora instalirati putem PIP-a.

pip uvesti selen

Pokrenimo jednostavan test pomoću Galaxy Note 8 s Androidom v7.1. Veza koju sam navela u donjem kôdu može se dobiti nakon registracije na BrowserStack (postoji besplatna probna verzija). BrowserStack postavlja se s primjerom koda nakon što odaberete opcije.

Postavljanje vašeg prvog testa na BrowserStackuPostavljanje vašeg prvog testa na BrowserStacku
iz web selektora za uvoz selena
s uvoza ključeva iz selenium.webdriver.common.keys
iz selenium.webdriver.common.desired_capatility uvozi Željene Kapacitete

desire_cap = {
‘browserName’: ‘android’,
‘uređaj’: ‘Samsung Galaxy Note 8’,
‘realMobile’: ‘true’,
‘os_version’: ‘7.1’
}

driver = webdriver.Remote (
command_executor = ‘http: // shaumikdaityari1: [email protected]: 80 / W / središte’,
desired_capabilities = desired_cap)

driver.get ("https://www.codeinwp.com/")
elem = driver.find_element_by_name ("q")
elem.send_keys ("BrowserStack")
elem.submit ()
ispis (vozač.title)
driver.quit ()

Za pokretanje jednostavno izvršite datoteku ili pokrenite naredbe u terminalu.

python browser_test.py

Možete potvrditi je li test uspješan s vašeg terminala. Nadalje, možete se vratiti na svoj BrowserStack račun kako biste provjerili kako video zapravo radi.

Videozapisi i zapisnici testova BrowserStackVideozapisi i zapisnici testova BrowserStack

Možete automatizirati testove na mobilnim preglednicima. BrowserStack omogućuje vam pokretanje testova i na vlastitom poslužitelju, kao što je opisano u dokumentaciju.

Ako izrađujete mobilnu aplikaciju, željeli biste je testirati na različitim uređajima pomoću određenog alata. To je moguće s TestGrid, što vam omogućuje pokretanje aplikacije na raznim uređajima.

Završna razmišljanja o ovom neobičnom (automatiziranom) vodiču za razvoj WordPressa

S ovim smo na kraju ovog vodiča o automatizaciji zadataka tijekom razvoja WordPressa. Opisali smo prednosti automatizacije i raznih zadataka koji se mogu automatizirati u vašem razvojnom ciklusu.

Koristite li druge tehnike ili alate za automatizaciju razvojnog tijeka za WordPress? Podijelite svoje trikove u komentarima ispod.

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector