Koji je najbolji IDE u oblaku u 2020. godini? Evo 8 najboljih opcija

Tradicionalno je programerima bilo uobičajeno stvarati kod koristeći svoje svakodnevne uređivače teksta. Od lokalnog stroja do poslužitelja, uređivači teksta koji se temelje na terminalima kao što su VIM i Emacs (kao i GUI uređivači teksta poput SublimeText) još uvijek su mogućnosti za mnoge programere. Međutim, sve veća popularnost usluga u oblaku vodi porast oblaka IDE. U ovom postu objavljujemo najpopularnije i funkcionalnije mogućnosti današnjice, a to i pokušajmo pronaći najbolji IDE u oblaku u 2020. godini.


No prvo, kako se IDE razlikuje od uređivača teksta? Uz napredne značajke uređivača teksta poput isticanja sintakse, najznačajnija razlika je u tome što IDE omogućava sastavljanje i pokretanje koda koji pišete. Nadalje, neki IDE-ovi imaju napredne značajke poput uklanjanja pogrešaka. Najbolji IDE-ovi pružaju rješenje na jednom mjestu za sve vaše razvojne potrebe – uz dodatne prednosti, kao što su kontrola verzije i kontinuirana integracija.

Najbolji oblak IDE

Evo cjelovite linije:

 1. CodePen #
 2. JSFiddle #
 3. Microsoft Azure Bilježnice #
 4. Promatrano #
 5. Repl.it #
 6. Kodni broj #
 7. Google Cloud Shell br.
 8. Codeanywhere #

1. CodePen

IDE oblaka codepen

CodePen je uređivač temeljen na oblaku za HTML, CSS i JavaScript koji vam omogućuje da realno prikazujete isječke, a zatim ih dijelite s drugima. Primarni je cilj CodePen-a omogućiti programerima da izrade demonstracije svog front-end rada.

CodePen DemoCodePen demo

Možete koristiti tablice stilova i skripte koje se nalaze vanjski na vašem CodePen demo-u. Uz to, CodePen vam omogućuje pristup JavaScript konzoli za uklanjanje pogrešaka koda ako stvarate element unutar platforme.

Demonstracije CodePen-a mogu se ugraditi i na vašu web stranicu. Ugrađene olovke imaju pregled koda što ih čini idealnim za tehničke pisce dok stvaraju vodiče za napredne tehnologije.

CodePen vam omogućuje da razvijate rad drugih programera i na njemu nadogradite. Na raspolaganju su različiti prikazi vašeg koda, no neki su dostupni samo na pro verziju, počevši od 8 USD / mjesečno naplaćujući se godišnje.

Iako jačina CodePen-a stvara i dijeli olovke, ona se predstavila Projekti u 2017. godini koji vam omogućuju izradu čitavih front-end projekata na web mjestu što ga čini kompletnim IDE-om.

2. JSFiddle

jsfiddle - oblak IDE za JS

JSFiddle je rani IDE koji je nastao kao kodno igralište, a utječe na mnoge druge konkurente danas. Omogućuje vam izradu prednjih elemenata i prikaz u njima u pregledniku.

JSFiddle DemoJSFiddle demo

Možete ugrađivati ​​rad drugih i graditi na njemu uz dodatak svog rada na vanjske stranice. JSFiddle je pojednostavljena verzija CodePen-a za one koji žele raditi s jednostavnijim uređivačem koda, ali još uvijek imaju sposobnost kompilacije.

3. Bilježnice Microsoft Azure

azure - najbolji oblak IDE od Microsofta

Microsoft Azure Notebooks cjelovito je cjelovito rješenje koje je Microsoft osigurao za upravljanje projektima razvijenim kroz Jupyterove bilježnice. Prvo se morate prijaviti na svoj Microsoftov račun i odabrati plan. Dostupan je besplatni plan nivoa. Vaši se projekti mogu graditi na Python 2, Python 3, R ili F #.

Tada možete inicijalizirati prazno spremište projekta s datotekom oznake README.

Napravite projekt na AzureNapravite projekt u Azure

Nakon što je spremište stvoreno, možete nastaviti s stvaranjem bilježnica i radom na njima.

Jupyterova bilježnica na AzureJupyterova bilježnica u Azuru

Azure vam također omogućuje pokretanje terminala na mjestu projekta. Na terminalu možete pokrenuti Unix naredbe, kao i pružiti opciju za uklanjanje pogrešaka vašeg Python koda putem terminala..

Terminal AzureTerminal Azure

Azure vam također omogućuje da dijelite svoj projekt s suradnicima. Vodiči koje je Microsoft stvorio za Azure bilježnice također su u obliku projekata na platformi. Na primjer, ovdje je projekt na pristup podacima iz ovih Bilježnica.

4. primjetan

observablehq

Iako je Jupyter odgovoran za povećanje popularnosti Pythona u oblaku, on je također potaknuo tvorce Observablea da naprave slično rješenje namijenjeno JavaScript.

Uočljive bilježnice su bilježnice u oblaku JavaScript koje mogu sadržavati mješavinu skripti i Markdown. Primarni cilj Promatranosti je dijeljenje grafikona temeljenih na JavaScriptu kroz oblak.

Možete provjeriti značajke Observable bez stvaranja računa putem demo bilježnica.

Promatrajući demoPromatrajući demo

Nakon stvaranja računa, sve promjene koje unesete u bilježnicu moći ćete spremiti i rezultate dijeliti s drugima.

Prijeđite na malo cjelovitija cjelovita rješenja da bismo pronašli ostale najbolje IDE platforme u oblaku.

5. Repl.it

repl.it

Ideja koja stoji iza Repl.it-a je omogućiti vam da se usredotočite na kodiranje tako što platforma vodi računa o postavljanju okoliša.

Jednom kada dovršite registraciju, klikom možete stvoriti okruženje. Postoji velik broj jezika za biranje. U ovoj demonstraciji idemo naprijed sa Pythonom.

Kada odaberete okruženje, prozor koji se otvori podijeljen je u tri stupca – datotečni sustav, uređivač teksta i tumač na terminalu. Možete im promijeniti veličinu kako bi se usredotočili na dio projekta na koji se koncentrirate.

Repl.it OkolišRepl.it okruženje

Na lijevom izborniku možete odabrati i pakete s kojima želite raditi u svom trenutnom projektu. Na Repl.it postoji čak opcija za više igrača što ga čini korisnom za suradnju! Kad ga aktivirate, možete stvoriti URL sa potencijalnim suradnikom ili da u stvarnom vremenu doprinesete ili pogledate status projekta.

Repl.it SuradnjaRepl.it suradnja

6. Codenvy

codenvy

Codenvy je još jedan IDE utemeljen na oblaku koji vam omogućuje konfiguriranje razvojnog okruženja, upisivanje koda unutar platforme i izvršavanje. U ovoj ćemo demonstraciji stvoriti okruženje temeljeno na PHP-u.

U Codenvyu se razvojno okruženje u oblaku naziva radnim prostorom. Nakon registracije prvo morate stvoriti radni prostor s unaprijed definiranim snopom. Nizovi uključuju popularne programske jezike poput PHP, Python, Go i Rails s 3 GB RAM-a u slobodnom sloju. Timovi s najviše tri programera mogu također koristiti besplatni plan.

Napravite radni prostor na CodenvyuNapravite radni prostor na Codenvyu

Jednom kada stvorite radni prostor, funkcionalnost je slična Repl.it. Vaše je radno područje podijeljeno na upravljanje datotekama, uređivač teksta i terminal. Za razliku od Repl.it, za uklanjanje pogrešaka koda možete koristiti Unix naredbe u terminalu, a ne samo tumač Python-a..

Uzorak PHP projekta o CodenvyjuUzorak PHP projekta u Codenvyu

Codenvy vam također omogućuje uvoz projekta iz GitHub-a ili kloniranje spremišta s udaljene lokacije. Nadalje, Codenvy također omogućava dijeljenje vašeg projekta s suradnicima u stvarnom vremenu.

7. Google Cloud Shell

cloud.google

Google Cloud Shell je terminal u oblaku koji možete pokrenuti putem preglednika. Cloud Shell dolazi unaprijed instaliran s različitim popularnim knjižnicama i uslugama kao što su Docker, Python, Git i VIM. Omogućuje 5 GB prostora za pohranu u vašem kućnom imeniku.

Google Cloud Shell cjelovito je rješenje za programere bez lokalnog razvojnog okruženja. Ako koristite Chromebook, ova opcija treba voditi računa o većini vaših razvojnih potreba.

Google Cloud Shell terminalGoogle Cloud Shell terminal

Google Cloud Shell nudi vam i uređivač teksta temeljen na GUI ako vam nisu ugodni uređivači teksta kao što su VIM i Emacs. Da biste pokrenuli uređivač teksta pomoću preglednika datotečnog sustava, upotrijebite ikonu za uređivanje u gornjem desnom kutu terminala.

GUI uređivač teksta Google Cloud ShellGUI uređivač teksta Google Cloud Shell

Iako pomoću Gita možete sinkronizirati datoteke na terminalu, također imate mogućnost prenosa ili preuzimanja datoteka putem datotečnog sustava koji je prikazan s lijeve strane. Nadalje, javna beta verzija omogućuje vam stvaranje ljuske s slike doktora.

Općenito, čini se da je Google Cloud Shell održiva opcija za upotrebu kao primarno razvojno okruženje. Uz česte promjene proizvoda, svakako biste ga trebali pokušati.

8. Codeanywhere

codeanywhere - možda najbolji oblak IDE u cjelini

Codeanywhere je posljednja opcija u našoj potrazi za pronalaženjem najboljeg IDE-a u oblaku. To je cross-platform oblak IDE koji vam omogućuje stvaranje okruženja, uvoz ili stvaranje projekta, a zatim izvršenje u istom okruženju.

Ne postoji besplatni nivo za Codeanywhere, iako je na raspolaganju sedmodnevno probno razdoblje. Najjeftiniji planovi su 2,5 dolara mjesečno, a naplaćuju se godišnje.

Postavite okruženje na Codeanywhere-uPostavite okruženje u Codeanywhere-u

Nakon što se prijavite, morate stvoriti razvojno okruženje. Možete koristiti jedan od postojećih snopa s popisa opcija. Koristimo snop usredotočen na Python razvoj:

Uređivač teksta na CodeanywhereUređivač teksta u Codeanywhere-u

Kad se uspješno učitava, možete uvesti Git projekt ili stvoriti svoje vlastito prazno spremište.

Terminal na CodeanywhereTerminal u Codeanywhere

Pomoću uređivača bogatog teksta možete stvarati, uređivati ​​i spremati datoteke. Zatim možete pokrenuti bilo koji kôd koji ste kreirali ili spremili kroz terminal izvođenjem odgovarajuće naredbe.

Codeanywhere pruža podršku za sinkronizaciju s Dropboxom, OneDriveom i Google diskom, uz GitHub i BitBucket putem kontrole verzija. Nadalje, možete se povezati sa svojim okruženjem putem FTP klijenata kako biste prenijeli datoteke na i sa drugih mjesta. Codeanywhere također ima partnerstvo s DigitalOcean-om radi integriranja s kapljicama DO.

Završna razmišljanja o najboljem IDE-u oblaka

Na najbolji oblak IDE u 2020. godini možda nema nijednog odgovora, ali postoji mnogo mogućnosti za odabir, ovisno o vašim zahtjevima:

Ako samo trebate pokrenuti i dijeliti isječke koda, pokušajte JSFiddle ili CodePen.

Ako želite stvoriti bilježnice s kombinacijom Markdown-a i izlaznih kodova, možete dati Azure Bilježnice ili primjetan pokušaj.

Ako želite alternativu lokalnom razvojnom okruženju, pokušajte Google Cloud Shell.

Ako želite cjelovito cjelovito rješenje, pokušajte Codeanywhere, Codenvy ili Repl.it.

Koji je od njih po vašem mišljenju najbolji IDE oblaka 2020. godine? Jesmo li propustili vašeg favorita? Javite nam se u komentarima u nastavku.

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Izgled i prezentacija Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map