Kako odabrati najboljeg Registra domena: 8 najboljih tvrtki

Kako odabrati najboljeg Registra domena: 8 najboljih tvrtki

Kako odabrati najboljeg Registra domena: 8 najboljih tvrtki
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Koji je najbolji način dobivanja imena domene? Trebate li odabrati hosting paket s uključenom domenom ili kupiti domenu i hosting na odvojenim mjestima? Uz sve dostupne mogućnosti, kako odabrati najboljeg registrara imena domene za svoju tvrtku?


Prilagođeno ime domene čini vaše poslovanje profesionalnim online. I ne samo to, već i pravo ime domene također govori tražilicama i kupcima što očekivati ​​kada dođu na vašu web lokaciju.

U ovom ćemo vodiču pogledati što čini dobar registar domena, nabrojati najbolje dostupne opcije i podijeliti koje registrare preporučujemo za različite vrste poduzeća.

Najbolji registar imena domena

Osam najboljih tvrtki za registraciju domena

U nastavku istražujemo najbolje registrare imena domena na tržištu, što naplaćuju za razne vrste domena, dodatke koji dolaze u paketu s vašom kupovinom imena domene i brzo otkrivanje dodataka koje svaka tvrtka ima na raspolaganju.

�� Još niste odabrali vaše idealno ime domene? Dati DomainWheel pokušaj. To je naš generator AI napajanja domena Besplatno za korištenje.

1. Domain.com

Najbolji registar imena domene # 1: Domain.com

Domain.com, kao što ime sugerira, jedan je od najvećih svjetskih registrara domena, usredotočen na pružanje sigurnih domena po povoljnim cijenama.

Tijekom postupka registracije domene možete dobiti i razne plaćene dodatke, poput G Suite-a.

Ako tražite jednostavnu opciju koja vam omogućuje da odaberete upravo ono što ste dobili, domena.com izvrstan je izbor.

Cijene domena na domeni.com

.com
.neto
.org
.iO
.de
.ru
.to
.dućan
$ 9,99$ 12,99$ 14,99$ 49.99$ 39,99$ 28.99$ 14,99$ 14,99
 • Paketne značajke: SSL certifikacija, prosljeđivanje domene, upravljanje DNS-om, zaključavanje prijenosa
 • Add-ons: web hosting, G Suite, Comodo SSL, SiteLock

2.Knjiga s imenima

Najbolji registar imena domene br. 2: kolač imena

Namecheap je još jedna web lokacija koja je započela kao jednostavan registar domena, a razvila se nudeći razne planove za web hosting i druge web usluge.

Njihova glavna djelatnost, međutim, još uvijek pomažu ljudima da registriraju domene po povoljnim cijenama. Namecheap ne nudi toliko visoko specijaliziranih proširenja, ali nude neke od najboljih ponuda na .com, .net i .org web lokacijama.

Cijene domena u Namecheap-u

.com
.neto
.org
.iO
.de
.ru
.to
.dućan
$ 8.88$ 11.98$ 11.98$ 25.88$ 6.88$ 8.88
 • Paketne značajke: WhoisGuard
 • Add-ons: web hosting, G-Suite, SSL certifikacija

3. 1&1 Ionos

Najbolji registar imena domena # 3: 1 i 1 Ionos

1&1 Ionos započeo je 1988., nedugo nakon rođenja samog interneta. Oni su tijekom godina pomogli milijunima tvrtki da pokrenu svoje web stranice, a trenutno imaju 12 milijuna domena širom Europe i SAD-a.

Oni naplaćuju malo više za svoje domene od većine ostalih registara domena navedenih ovdje, ali svaka pojedina domena dolazi u paketu s ugrađenim zaključavanjem domena, spremnikom od 2 GB, besplatnim SSL certifikatom i mogućnošću stvaranja 10 000 poddomena , 1&1 će vas zaštititi i privatnom registracijom za većinu domena (saznajte više ovdje).

Cijene domena po 1&1 Ionos

.com
.neto
.org
.iO
.de
.ru
.to
.dućan
$ 1; Obnavljanje 15 USD$ 1; Obnavljanje 20 dolara$ 1; Obnavljanje 20 dolara$ 35; Obnavljanje 50 USD$ 5; Obnavljanje 50 USD
 • Paketne značajke: privatni e-mail, SSL certifikacija, 10.000 poddomena, zaključavanje domene
 • Add-ons: web hosting, graditelj web stranica, hosting e-pošte s do 25 računa

4. Register.com

Register.com

Register.com dobro je mjesto za pronalaženje uobičajenih proširenja domena za povoljne cijene. Ako se želite odreći privatne registracije, možete dobiti domenu putem njih za samo 5 USD godišnje.

Register.com nudi dodatne web usluge, poput web hostinga i hostinga e-pošte, ali one se ne preporučuju. Ako želite plan web hostinga i vaše domene dobiti na istom mjestu, razmotrit ćete jednu od drugih opcija na ovom popisu.

Cijene domena na Register.com

.com
.neto
.org
.iO
.de
.ru
.to
.dućan
$ 5; 16 $ privatna registracija$ 5; 16 $ privatna registracija$ 5; 16 $ privatna registracija$ 49,99; 60,99 USD privatna registracija
 • Paketne značajke:
 • Add-ons: SSL certifikacija, privatna registracija (automatski se dodaje svim kupnjama; eliminirajte ovo iz svoje košarice ako ne želite), hosting hostinga, hosting web stranica, napredne SEO alate

5. OvH

OvH

OvH ne nudi registraciju domena u Sjevernoj Americi, ali oni su jedna od najpopularnijih opcija registracije domena za europska poduzeća.

Ako vodite europsku tvrtku i želite zadržati svoje troškove u svojoj lokalnoj valuti – sjajan način uštede vremena na porezima – OVH je odlična opcija za vas. Njihovi planovi za hosting web mjesta, koji se lako mogu dodati vašoj kupnji tijekom postupka odjave, također su vrlo povoljni.

Cijene domena na OVH

.com
.neto
.org
.iO
.de
.ru
.to
.dućan
£ 6,99; Obnavljanje £ 9,99£ 6,49£ 7,59£ 18,39£ 3,53£ 6,99; Obnavljanje £ 9,99£ 1,79; Obnavljanje £ 21,39
 • Paketne značajke: DNSSEC zaštita, SSL certifikacija
 • Add-ons: web hosting s uključenim hostingom e-pošte

6. Bluehost

Bluehost

Bluehost je jedna od najpopularnijih opcija za hosting web mjesta za WordPress korisnike i to s dobrim razlogom. Svi njihovi planovi dolaze s opcijom instaliranja s jednim klikom na WordPress.

Također nude i WordPress optimiziran hosting koji dolazi s unaprijed instaliranim WordPressom tako da možete odmah započeti s izradom web mjesta. I, naravno, nude vam način da registrirate svoju domenu putem njih.

Tip Savjet: Ako planirate izgraditi web lokaciju na svojoj novoj domeni, umjesto da kupujete zasebno domenu, odmah odaberite jedan od Bluehostovih planova hostinga. Tijekom registracije besplatno ćete registrirati ime domene prve godine.

Cijene domena u Bluehostu

.com
.neto
.org
.iO
.de
.ru
.to
.dućan
$ * 11.99$ 12,99$ 8.99$ * 11.99$ * 11.99$ * 11.99$ * 11.99
 • Paketne značajke: SSL certifikacija; besplatno ime domene u paketu je s Bluehostovim planovima za hosting web mjesta
 • Add-ons: privatna registracija, web hosting, Microsoft Office 365

7. GoDaddy

GoDaddy

GoDaddy je možda najpoznatiji registrator domena zahvaljujući sveprisutnim reklamnim kampanjama.

Možete registrirati domenu s velikim brojem ekstenzija putem GoDaddy, pa čak i dobiti .com, .net i .org ekstenzije za svoju domenu u paketu za nižu cijenu.

GoDaddy također nudi razne planove za hosting web mjesta, uključujući i WordPress optimizirane planove.

Cijene domena kod GoDaddy

.com
.neto
.org
.iO
.de
.ru
.to
.dućan
$ * 11.99; 17,99 USD obnavljanje$ 13,99$ 9,99$ 44.99; 59,99 USD obnavljanje$ 7,99$ 14,99$ 12,99$ 9,99; 44,99 USD obnavljanje
 • Paketne značajke:
 • Add-ons: privatna registracija, zaštita privatnosti, SEO alati, hosting hostinga, hosting hostinga

8. Domains.Google

domains.google

Google ima svoje ruke u gotovo svakoj vrsti internetskog poslovanja koju mogu zamisliti i oni im uspijevaju dobro proći. Zvala se njihova služba za registraciju domena Domains.Google lansiran je 2015. godine, a iako nije jako dobro poznat, jedna je od najboljih opcija u ponudi.

Svaka domena dolazi s besplatnom zaštitom privatnosti. Google, međutim, ne nudi pakete za web hosting, tako da ćete morati potražiti negdje drugo za svoj hosting plan.

Cijene domena na domeins.Google

.com
.neto
.org
.iO
.de
.ru
.to
.dućan
12 $12 $12 $$ od 60
 • Paketne značajke: zaštita privatnosti
 • Add-ons:

Što tražiti u registru domena

Nekoliko je stvari koje morate uzeti u obzir pri odabiru najboljeg registra registra domena za vašu tvrtku:

cijena
Cijene su važan čimbenik koji treba uzeti u obzir u svakoj poslovnoj kupnji, ali to je još važnije prilikom odabira registra registra domena. Svako proširenje domene (.com, .ca, .org itd.) Ima različite troškove kod svakog registra registra. To znači da registar može ponuditi sjajne cijene za .com domene, ali užasne cijene za .org domene. Mnogi registar također naplaćuju dodatne naknade za značajke zaštite i privatnosti. Ako odlučite kupiti hosting paket i svoju domenu na istom mjestu, također trebate razmotriti uobičajene troškove hostinga na web mjestu. O ovim troškovima možete saznati više tako što ćete potražiti naš vodič za najbolje WordPress planove za hosting.
Cijene obnavljanja
Cijena početne registracije domena često je manja od njenih naknadnih obnavljanja. Provjerite koje su te razlike prije nego što odaberete registra registra domene. Ponekad ćete ustanoviti da je oglašena promotivna cijena daleko od onoga što ćete morati platiti kasnije nakon što se početni period registracije istekne.
Prijenosi domena
Uz malo sreće, nećete trebati koristiti ovu opciju, ali ako budete nezadovoljni registrarom domena, poželjno je da lako možete svoju domenu prenijeti na drugu. Naravno, možda ćete biti i ovdje jer želite napustiti trenutni registar domena; u ovom je slučaju mogućnost jednostavnog prijenosa domene još važnija. Također biste trebali izbjegavati registrare domena koji naplaćuju dodatne naknade za prijenos domena. Većina uglednih registrara to dopušta, ali vrijedi pročitati politiku prijenosa domene prije nego što uložite novac.
Politika isteka
Sve kupnje domena dolaze s datumom isteka. Ako vašoj domeni može isteći rok trajanja, netko drugi će je moći kupiti i zaključiti vaš posao. Tada ćete možda biti prisiljeni kupiti svoju domenu po višoj cijeni ili još gore, izgubiti pristup svojoj domeni trajno. Većina registara domena automatski postavlja vašu domenu na automatsku obnovu kako biste izbjegli ovaj problem, ali vrijedi pogledati što se događa ako vašoj domeni istječe. Najbolji registratori domena ponudit će razdoblje počeka, zaključavši vašu domenu na vašem računu na određeni broj dana. To vam može uštedjeti puno briga ako se ikada pojave problemi s obnavljanjem obnove vaše domene.
Dodatne usluge
Mnogi od najboljih registrara domena nude i razne druge usluge. Oni se kreću od jednostavnih stvari poput privatnosti domene i parkiranja do stvari poput web hostinga, hostinga e-pošte i usluga marketinga putem e-pošte. Neke od tih usluga mogu se isporučiti zajedno s registracijom vaše domene, dok će druge biti dodaci. Ovdje treba uzeti u obzir nekoliko stvari. Želite li zapravo dodatni dodatak? Ako je odgovor da, koji dodaci vas zanimaju? Koliko vam je važna kvaliteta tih usluga? Svi ti faktori pomoći će vam da odaberete najbolji registar imena domena za vaše potrebe.

Kako odabrati najboljeg registra registra domena za svoju tvrtku

Svaka tvrtka ovdje je napravila popis jer nude dobre cijene i pouzdanu uslugu. Međutim, postoje neke velike razlike među njima. Da biste odabrali najbolji registar imena domene za svoju tvrtku, morate uzeti u obzir koji su vaši prioriteti:

 • Ako je vaša glavna briga dostupnost, htjet ćete ići s bilo kojim Register.com ili Namecheap.
 • Ako tražite registrara domene sa paket sigurnosnih značajki, vaš najbolji ulog je bilo Domain.com ili 1&1 Ionos.
 • Da biste dobili kvalitetno hosting web mjesta uz svoju domenu, razmislite o Bluehostu.
 • Ako ste u Europi i želite se povezati s europskom tvrtkom, odaberite OvH.

Još uvijek niste sigurni koji je najbolji registar imena domene za vas? Pogledajte tablicu u nastavku za brzu usporedbu:

Koji je najbolji registar imena domena?

Zapisničar
.com
.neto
.org
.iO
.de
.ru
.to
.dućan
Domain.com$ 9,99$ 12,99$ 14,99$ 49.99$ 39,99$ 28.99$ 14,99$ 14,99
Namecheap$ 8.88$ 11.98$ 11.98$ 25.88$ 6.88$ 8.88
1&1 Ionos$ 1; Obnavljanje 15 USD$ 1; Obnavljanje 20 dolara$ 1; Obnavljanje 20 dolara$ 35; Obnavljanje 50 USD$ 5; Obnavljanje 50 USD
Register.com$ 5; 16 $ privatna registracija$ 5; 16 $ privatna registracija$ 5; 16 $ privatna registracija$ 49,99; 60,99 USD privatna registracija
OvH£ 6,99; Obnavljanje £ 9,99£ 6,49£ 7,59£ 18,39£ 3,53£ 6,99; Obnavljanje £ 9,99£ 1,79; Obnavljanje £ 21,39
Bluehost$ * 11.99$ 12,99$ 8.99$ * 11.99$ * 11.99$ * 11.99$ * 11.99
GoDaddy$ * 11.99; 17,99 USD obnavljanje$ 13,99$ 9,99$ 44.99; 59,99 USD obnavljanje$ 7,99$ 14,99$ 12,99$ 9,99; 44,99 USD obnavljanje
Domains.Google12 $12 $12 $$ od 60

Imate li više pitanja o tome kako odabrati najboljeg registratora imena domene? Podijelite ih u odjeljku s komentarima u nastavku!

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Izgled, prezentacija i montaža od strane Karol K.

* Ovaj post sadrži partnerske veze, što znači da ako kliknete na jednu od veza proizvoda i kupite proizvod, primit ćemo proviziju. Bez brige, i dalje ćete plaćati standardni iznos, tako da nema troškova.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector