6 najboljih Mac tipkovnica koje novac može kupiti u 2020. godini (u usporedbi i testiranom)

6 najboljih Mac tipkovnica koje novac može kupiti u 2020. godini (u usporedbi i testiranom)

6 najboljih Mac tipkovnica koje novac može kupiti u 2020. godini (u usporedbi i testiranom)
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Tražite najbolju dostupnu Mac tipkovnicu? Na pravom ste mjestu! U ovom ćemo pregledu proći kroz šest najboljih Mac tipkovnica koje tržište može ponuditi i detaljno ih usporediti. Ali čekaj, zašto slušati ovog tipa (mene) o bilo kakvoj vezi s Mac tipkovnicama?


Pa za početak, možda ću imati malu ovisnost o tipkovnici. Testirao sam u osnovi svaku održivu Mac tipkovnicu na tržištu. Dobro, možda ne svaki pojedinačni, ali samo kako bih vam dao ideju …

Tražite najbolju tipkovnicu za Mac

Pokušaj pronaći najbolju Mac tipkovnicu bila je moja osobna misija otkad sam prešao s računala na Mac. Vrlo brzo sam otkrio da postavljanje tipkovnice za sučeljavanje Mac-a nije uvijek jednostavno i da su neke tipkovnice samo djelomično ispunjene. Nažalost, nedostaci nisu nešto što proizvođači vole spominjati na kutiji.

Ovdje se pojavljuje sljedeći pregled i usporedba. Slijedi popis šest najboljih Mac tipkovnica, njihove prednosti i nedostatke, cijene i ukupni dojmovi nakon korištenja svake najmanje mjesec dana.

Nemate vremena za čitanje? Evo mojih najboljih odabira najboljih tipkovnica za Mac:

Pick Urednikov izbor:

Logitech MX tipke

najbolje mac tipkovnice # 1: tipke logitech mx

Logitech je marka ako želite visokokvalitetnu tipkovnicu. Bez obzira na uređaj koji imate, u Logitechovom katalogu pronaći ćete vrhunsku tipkovnicu. Ne čudi što Logitech stvara i sjajne tipkovnice i za Mac.

MX tipke odlična je sveobuhvatna tipkovnica koja vam pruža sve potrebne funkcije i besprijekorno radi s vašim Mac računarom. Štoviše, možete ga upariti s najviše tri uređaja (podržava Mac, PC, iOS, Android).

Ovaj je profil nizak, ali nudi pristojno putovanje tipkama, što tipkanje na njemu čini vrlo ugodnim. Softver Logitech Options možete koristiti i za konfiguriranje ponašanja funkcijskih tipki – a možete ih prilagoditi i po osnovi aplikacije (što znači da mogu raditi nešto drugo u Chromeu i Photoshopu itd.).

Sve to za cijenu od 100 dolara. Vjerojatno najboljih 100 USD koje možete potrošiti na alternativnoj tipkovnici za Mac i vjerojatno zadnja tipkovnica koja će vam ikada trebati.

Pick Odabir budžeta:

Keychron K2

najbolje mac tipkovnice # 2: keychron

Keychron su bili poznati po vrlo kvalitetnim tipkovnicama, a istovremeno su bili i vrlo povoljni. Štoviše, to što je mehanička tipkovnica čini još boljim! Za samo 74 dolara, tamo zaista nećete naći bolju tipkovnicu.

Također, Keychron vam omogućuje prilagođavanje tipkovnice odabirom vrste mehaničkog prekidača koji želite i boje pozadinskog osvjetljenja.

Djeluje i putem Bluetooth i kabela, što znači da ne morate brinuti da će vam ponestati soka. Ne da biste to ionako morali jer je vijek trajanja baterije na ovom jednom mjesečnom rasponu.

Konačno, može se upariti s do tri uređaja i radi i na Macu i na PC-u.

⭐ Počasni spomen:

Satechi aluminijska Bluetooth tipkovnica

satechi

Uz 80 USD, to je još jedna vrlo zanimljiva tipkovnica koja pokušava otkriti najbolje značajke s tipkovnica Logitech i Appleove vlastite Magic Keyboard.

Iskustvo s tipkanjem vrlo je slično onom čarobne tipkovnice, ali postoji malo više putovanja tipkama, što čini malo udobnijim. Razmak između tipki sličan je Logitechovim proizvodima, što dodatno pomaže u izbjegavanju slučajnih pritisaka na tipke.

Proizvodno gledano, izrađen je od aluminija i izgleda vrlo čvrst. Svakako ima osjećaj premium proizvoda. Jedini nedostatak; ne možete konfigurirati funkcijske tipke.

Za 80 dolara, ovo je sigurno tipkovnica za Mac koji biste trebali uzeti u obzir.

Što trebate znati prije nego što potražite najbolju Mac tipkovnicu

Nisu sve tipkovnice stvorene podjednako – to vjerojatno očekujete. Međutim, neki čimbenici čine traženje najboljih tipkovnica za Mac malo drugačijim od traženja, recimo, najbolje tipkovnice za Windows PC.

Evo na što obratite pažnju kada lovite:

podrška za macOS sustav

Prvo što vašoj tipkovnici apsolutno treba je podrška za Mac-ov izvorni izgled i značajke tipkovnice.

Na primjer, Appleove vlastite tipkovnice dolaze s ovim tipkama:

mac kontrolne tipke

Svaki od njih napravi određenu stvar. Ovdje je kontrola svjetline zaslona, ​​pristup lansirnoj ploči, kontrola misije i sve druge zabave.

Također, u postavkama možete odabrati želite li te gumbe koristiti ili ih prebaciti na klasični set funkcijskih tipki F1-Fn.

postavke

Ako vam tipkovnica ne podržava, možda nećete moći odabrati kako uopće upotrebljavati funkcijske tipke.

Zatim, tu je tipka CMD Ako ćete koristiti tipkovnicu prvenstveno namijenjenu PC-u, tamo nećete imati pravu kapicu tipkovnica – i bit će na pogrešnom mjestu (više o tome u nastavku).

Ukratko, pobrinite se da tipkovnica koju mislite kupiti kupuje s potpunom Mac podrškom ili vlastitim softverom proizvođača da bi tipkovnica bila u potpunosti podržana. Na primjer, Logitech nudi takav softver za Mac korisnike, ali to ne čine svi proizvođači.

Mac tipkovnice

Imati sve značajke macOS-a za rad s tipkovnicom jedna stvar, ali vjerojatno želite i tamo imati otiske izvornih tipkovnica.

Suočimo se; prešli ste na Mac da ne bi bili prisiljeni gledati Windows logotip na vašoj tipkovnici.

Više o tome u odjeljku Često postavljana pitanja.

Izgled Mac računara

Ako tipkovnica ne sadrži izvorni Mac izgled, glavna razlika je u tome što će se prebaciti lijevi CMD tipka i lijeva alt / opt tipka.

Tipkovnice izgrađene za Mac izvorno imaju ispravan izgled.

Više o tome u odjeljku Često postavljana pitanja.

Pouzdana veza

USB kabel je najpouzdanija veza koja postoji.

Ako niste ljubitelj kabela, Bluetooth veza na Appleovoj Magic Keyboard funkcionira dobro. Bluetooth veze drugih proizvođača mogu biti neugodne.

Logitech proizvodi dolaze s vlastitim priključkom na radiju. Upotrijebite taj sa svojim Mac umjesto Bluetoothom. Mnogo je pouzdanija.

Brojčana ili ne?

Tastature s brojevima s jastučićima veće su. Ali, brošure s brojevima također su nekako korisne, pa ih se riješiti nije uvijek opcija.

To sve zvuči očito, ali imajte to na umu pri odabiru tipkovnice. Ne želite biti iznenađeni kad tipkovnica stigne.

Mehanički ili ne?

Mehaničke tipkovnice ovih su dana bijes. Izbor je u konačnici ovisi o vama. Jedina je mana što je na tržištu vrlo malo mehaničkih tipkovnica koje su posebno izrađene za Mac.

Više o tome u odjeljku Često postavljana pitanja.

Čarobna tipkovnica ili ne?

Appleova vrlo magična tipkovnica nalazi se u top tri najbolje IMO tipkovnice za Mac računala. Jednostavno je vrlo dobro, i radit će s vašim Macom bez ikakvih problema.

Ako je isporučen s vašim strojem, ali ga još niste dobro pokrenuli, ne kupujte drugu tipkovnicu najmanje par mjeseci. Ispitajte čarobnu tipkovnicu. Možda ćeš to voljeti.

Šest najboljih testiranih Mac tipkovnica

Popis sam podijelio u dvije kategorije:

 • tipkovnice niskog profila
 • mehaničke tipkovnice

Iako sam mogao napraviti kategorije kao što su ožičene vs bežične ili Mac native u odnosu na multi-OS tipkovnice, odlučio sam se konačno usredotočiti na mehanizam koji se nalazi pod kapom tipkovnice – jer to je ono što najviše utječe na interakciju s tipkovnicom..

Kategorija br. 1: najbolje niskoprofilne Mac tipkovnice

Logitech Craft ili Logitech MX ključevi

najbolje mac klavijature: logitech craft

#Bežični
# Multi-OS
# Multi-uređaj

Craft i MX tipke u osnovi su iste tipkovnice sa samo jednom razlikom. Obrt ima ovo:

kruna

To je brojčanik nalik kupoli (nazvan kruna) koji se može preslikati radi različitih vrsta stvari. Sve ostalo – mehanizam tipki, kapice za tipke i izgled su isti.

Sve Logitech tipkovnice dolaze s vlastitim softverom za konfiguriranje. Tamo ćete pronaći puno zanimljivih opcija pomoću kojih možete kontrolirati što svaka funkcionalna tipka radi plus što želite da kruna radi.

Kada govorimo o kruni, možete ga koristiti izvođenjem jedne od tri radnje:

mogućnosti krune

Oni se mogu konfigurirati slobodno, ali zadano je ono što vidite na gornjoj snimci zaslona.

Najbolje od svega je što možete konfigurirati krunu i sve funkcijske tipke na osnovi aplikacije. Tako možete imati krunu da radi nešto drugo u Chromeu vs u sučelju macOS-a. To vam otvara i puno mogućnosti ako puno koristite alate poput Sketch ili Adobe XD.

Natrag do tipki i kako oni rade. Putovanje tipki je pristojno, daje vam dobar osjećaj i ne zbunjuje vas je li tipka pritisnuta ili ne. Svaka tipka također ima lijep utisak. To pomaže u izbjegavanju slučajnih pritisaka na tipke – središte tipke uvijek možete lako pronaći.

�� Cijena

Obrt Logitech: 199 dolara
Logitech MX ključevi: 100 USD

�� Trajanje baterije

Baterija je 1500 mAh. Iz mog iskustva, sve dok se sjećate da ga isključite za noć, nećete ga morati puniti više od jednom mjesečno.

�� Pros

 • Može se upariti s najviše tri uređaja istovremeno. To znači da tipkovnicu ne morate ponovno parati prilikom svake izmjene uređaja.
 • Nisko postavljen, ali ipak nudi pristojnu vožnju ključem, što tipkanje čini lijepim.
 • Prilagodljive funkcijske tipke i kruna su eksplozija.
 • Logitech Options – upravljački softver koji dolazi uz tipkovnicu omogućava vam jednostavno konfiguriranje svega.
 • Dobar život baterije.

�� kontra

 • Pozicija za tipkanje nije podesiva.
 • Povežite ga putem Logitech-ovog objedinjujućeg konektora. Ako koristite Bluetooth, može doći do problema s vezom.

⚙️ Naočale:

čamac

 • Visina x širina x dubina: 32 mm x 430 mm x 149 mm
 • Težina: 960 g
 • Podrška za povezivanje: Logitech Unifying bežična tehnologija 2,4 GHz, Bluetooth tehnologija niske energije
 • Softverska podrška: Opcije Logitech na Mac OS 10.11 i novije verzije

MX ključevi

 • Visina x širina x dubina: 20,5 mm x 430 mm x 131,63 mm
 • Težina: 810 g
 • Podrška za povezivanje: Logitech Unifying bežična tehnologija 2,4 GHz, Bluetooth tehnologija niske energije
 • Softverska podrška: Opcije Logitech na Mac OS 10.11 i novije verzije

�� Galerija proizvoda:

logitech obrt 2

logitech obrt 3

logitech obrt 4

logitech obrt 5

logitech obrt 6

⭐ Presuda

Za mene je ovo najbolja tipkovnica za Mac na raspolaganju. To je vrlo prilagodljivo, baterija dugo traje, pouzdana je, a estetika je u skladu s drugim Appleovim proizvodima. Ako želite krunu, nabavite Obrt. Ako ne, uzmite MX tipke. Očito je da je i cijena faktor. Obrt je dvostruko skuplji od MX tipki.

Apple Magic tipkovnica

najbolje mac tipkovnice: čarobna tipkovnica

#Bežični
# Mac-native

Zar ga zaista ne bismo mogli navesti? To je najkompaktnija, najčišća izgleda i najkompatibilnija najbolja tipkovnica za Mac na tržištu.

Trenutačna generacija tipkovnice ima poboljšani mehanizam tipki škara. U usporedbi s prethodnom generacijom, pomicanje tipki je manje, a između tipki malo je prostora. Sve je lakše pomalo slučajno pogoditi ostale tipke.

Dizajnski, ovo je prekrasan proizvod. Tanak je, jednostavan, minimalistički i radi sve ono što bi većina korisnika htjela.

To kaže, ne nudi mnogo prilagođavanja. Jedino što možete učiniti je odlučiti želite li koristiti funkcijske tipke kao standardne tipke ili Mac sučelje tipke.

Magic Keyboard također ima znatno manji otisak od bilo koje druge tipkovnice na ovom popisu.

Dostupne su dvije verzije: sa i bez brojčane pločice.

�� Cijena

Apple Magic tipkovnica: 99 USD i 129 USD (sa numeričkom tipkovnicom)

�� Trajanje baterije

Baterija je 2980 mAh. Osobno, međutim, mislim da sam je naplatio samo dva puta otkad sam je dobio. Čini se kao da uopće ne koristi električnu energiju. ��♂️

�� Pros

 • To je Apple-ova službena tipkovnica, pa mora dobro surađivati ​​sa Mac računarom.
 • Mali, kompaktan, super minimalan.
 • Putovanje niskim ključem ako uživate u ovakvim stvarima.
 • Veliki vijek trajanja baterije.

�� kontra

 • Dostupna je samo minimalna prilagodba.
 • Opet, put s niskim ključem ako ne uživate u takvim stvarima.
 • Nije podesivo.

⚙️ Naočale:

 • Visina x širina x dubina:
  • Čarobna tipkovnica: 0,11–0,43 inča (0,41–1,09 cm) x 10,98 inča (27,9 cm) x 4,52 inča (11,49 cm)
  • Čarobna tipkovnica s numeričkom tipkovnicom: 0,16–0,43 inča (0,41–1,09 cm) x 16,48 inča (27,9 cm) x 4,52 inča (11,49 cm)
 • Težina:
  • Čarobna tipkovnica: 231 g
  • Čarobna tipkovnica s numeričkom tipkovnicom: 390 g
 • Povezivanje Bluetooth 3.0 + EDR i putem munjevog ulaza

�� Galerija proizvoda:

čarobna tipkovnica 2

čarobna tipkovnica 3

čarobna tipkovnica 4

čarobna tipkovnica 5

čarobna tipkovnica 6

čarobna tipkovnica 7

⭐ Presuda

Ovo je druga najbolja tipkovnica u kategoriji niskog profila. Izgleda vrlo čisto, nudi odlično trajanje baterije i radi s vašim Mac računarom izvan okvira. Nije potrebna konfiguracija. Upotrijebite ovaj ako nemate ništa protiv nedostatka mogućnosti prilagodbe ili putovanja niskim tipkama.

Logitech K750 Solar Mac

najbolje mac tipkovnice: logitech k750

#Bežični
# Mac-native

Da budem iskren, K750 Solar bi bio bolji na ovom popisu da je bilo lakše kupiti ga i ako je Logitech ažurirao dizajn od kada je prvi put predstavljen 2011. (mislim).

Iako ovu tipkovnicu i dalje možete pronaći u trgovinama i na Amazonu u nekim zemljama, to je jedan od starijih proizvoda tvrtke Logitech. Nisam sigurna da li se to više ne promovira ili se više ne proizvodi u potpunosti.

Sama tipkovnica je prilično jedinstvena na nekoliko načina:

Prvo, to je solarno napajanje. Evo što radi ovaj strip:

logitech k750 2

Drugo, stvarno je niskog profila – leži ravno na stolu. Nije nagnut ili nešto drugo. U isto vrijeme postoje ove noge koje možete upotrijebiti za naginjanje tipkovnice prema sebi.

Tipke su stvarno lijepo raspoređene, s puno prostora između njih. To ograničava slučajne pritiske na minimum. Ključno je putovanje lijepo, ali pokret je pomalo nerafiniran u odnosu na modernije proizvode Logitecha.

Tipkovnica, nažalost, ne radi s najnovijim Logitechovim softverom. Jedino što možete postaviti je kako rade funkcijske tipke. A čak je i to dostupno samo putem drugog (vjerojatno) starijeg softvera Logitech pod nazivom Logitech Control Center.

logitech kontrolni centar

�� Cijena

Logitech K750 Solar Mac: 60 do 70 dolara

�� Trajanje baterije

Pa, to što je solarno znači da ga uopšte ne morate puniti. Samo će uspjeti. Kako je rečeno, imao sam drugu verziju ove tipkovnice za svoje računalo i ta je odlučila umrijeti nakon što mislim da je korištena 3-4 godine. I dalje je prilično dobar za bežičnu tipkovnicu bez potrebe za punjanjem.

�� Pros

 • Ne morate ga puniti nikada!
 • Leži ravno na stolu.
 • prilagodljiv.
 • Dovoljno kretanja tipki i veliko odvajanje između tipki.
 • Glatko i lijepo izgleda.

�� kontra

 • Ne radi s novim Logitech softverom.
 • Dostupna je samo minimalna prilagodba.
 • Teško za dobiti.

⚙️ Naočale:

 • Visina x širina x dubina: 10 mm x 431 mm x 156 mm
 • Podrška za vezu: bežična tehnologija Logitech Unifying 2.4GHz
 • Uvjeti: Mac OS® X 10.5 ili noviji, USB priključak, izvor svjetlosti od sunčeve svjetlosti i / ili unutarnje rasvjete

�� Galerija proizvoda:

logitech k750 3

logitech k750 4

logitech k750 5

logitech k750 6

⭐ Presuda

Općenito, ovo je sjajna tipkovnica. Sviđa mi se čak i bolje nego službena Magic Keyboard, ali jednostavno ne mogu je ocijeniti višom jer je stariji proizvod. Glavno što mu ide je solarna značajka – tako da dobivate bežičnu tipkovnicu koju uopšte ne morate puniti. Također je prilično jeftino u usporedbi s drugim proizvodima. Ako ga možete pronaći, nabavite!

Satechi aluminijska Bluetooth tipkovnica

najbolje mac tipkovnice: satechi

#Bežični
# Mac-native
# Multi-uređaj

Satechi je poznati igrač na tržištu Maca. Nude čvorišta, držače, punjače, miševe, ali i tipkovnice.

Aluminijska Bluetooth tipkovnica Satechi slična je nekoliko tipkovnica koje sam već testirao. Među tipkama ima sličan razmak kao i Logitech K750 Solar. Ureza na tipkama slična su onom koji ćete pronaći kod Logitech Craft-a, a iskustvo tipkanja je vrlo slično Magic Keyboard, samo što je više putovanja tipkama.

Proizvodno gledano, izrađen je od aluminija i izgleda vrlo čvrst. Svakako ima osjećaj premium proizvoda.

Kao što sam spomenuo, iskustvo tipkanja je slično iskustvu čarobne tipkovnice, ali s više putovanja tipkama. Tipke se osjećaju vrlo lagano, što može, a možda i nije nešto što volite.

Možete ga upariti i s najviše tri uređaja.

Glavni nedostatak za mene je taj što tipkovnicu ne možete ni na koji način prilagoditi. Ne možete čak ni promijeniti ponašanje funkcijskih tipki. Za mene je to pravi prekidač posla jer sam tamo preslikao različite makronaredbe. Ako vam to nije tako velik, odlično ćete se provoditi s ovom tipkovnicom.

�� Cijena

Satechi aluminijska Bluetooth tipkovnica: 80 USD

�� Trajanje baterije

Iz Satechija kažu kako njihova tipkovnica ima dovoljno vremena trajanja baterije do 80 sati neprekidnog radnog vremena između punjenja. Ne baš sjajno, ali isto tako nije tragično.

�� Pros

 • Kvaliteta izrade je izvrsna.
 • Podržava do tri uređaja istovremeno.
 • Ima prilagođene tipke za snimanje zaslona i kopiranje & lijepljenje.
 • Iskustvo s tipkanjem je sjajno, tipke su lagane, ali postoji dovoljno putovanja da biste se ugodno osjećali.

�� kontra

 • Ne podesivo po sebi, ali dobivate ove ljepljive odbojnike koje možete koristiti.
 • Nema prilagođavanja, a ne možete ni postaviti kako funkcioniraju funkcijske tipke.

⚙️ Naočale:

 • Visina x širina x dubina: 17 x 4,7 x 0,4 inča
 • Težina: 500 g

�� Galerija proizvoda:

satechi 2

satechi 3

satechi 4

satechi 5

satechi 6

⭐ Presuda

Za mene bi to moglo biti u top 2 rasponu, ako ne zbog nedostatka prilagođavanja. Utipkavanjem na ovoj tipkovnici osjeća se sjajno, dobro je razdvojeno između tipki i to samo izgleda pravo na stolu pored vaših Apple proizvoda.

Kategorija br. 2: mehaničke tipkovnice za Mac

Način na koji ću gledati mehaničke tipkovnice za Mac bit će vrlo sličan, ali s jednom ključnom razlikom:

Neću trošiti toliko vremena na razgovor o ključnim putovanjima i kako se ključevi osjećaju prilikom tipkanja. Sve to ovisi o točnom modelu prekidača tipki koji odaberete prilikom kupovine tipkovnice. Većina mehaničkih tipkovnica nudi vam neke mogućnosti, tako da uvijek možete ići s tačnim prekidačem koji najbolje radi za vas.

Keychron K2 i K4

najbolje mac tipkovnice: keychron

#Bežični
#Wired
# Multi-OS
# Multi-uređaj

Ako ste ikad pokušali google mehaničke tipkovnice za Mac, primijetili ste da zaista nema toliko mnogo izbora.

Iz nekog razloga, Mac se računala, uglavnom, ne brinu toliko za mehaničke tipkovnice kao što to čine korisnici računala.

Međutim, postoji još više od nekoliko prikladnih opcija.

Keychron tipkovnice odlični su primjeri kvalitetnih mehaničkih tipkovnica za Mac. Postoje dva glavna modela o kojima ćemo ovdje raspravljati: Keychron K2 i Keychron K4.

Značajke su iste na obje tipkovnice, a veličina im je glavna razlika. Uz to, K4 se isporučuje i s brojevnom pločicom.

Glavna snaga Keychrona je da tipkovnicu možete prilično prilagoditi prije nego što je kupite. Možete birati između niza mehaničkih sklopki (uključujući optičke sklopke). Možete odabrati želite li bijelo ili RGB pozadinsko osvjetljenje. A možete i naručiti prilagođene keycaps.

Tipkovnice su kompatibilne s Mac računarom i računalom, a moguće ih je povezati putem Bluetooth-a i USB kabela (isti model tipkovnice, ne morate birati između Bluetooth i kabelske tipkovnice).

Što se tiče prilagodbe softvera, opet, nema ih toliko dostupnih. Možete odabrati samo kako želite da se funkcijske tipke ponašaju putem ploče s postavkama macOS-a.

Ali ipak se igrate sa pozadinskim osvjetljenjem. Na tipkovnici postoji zasebna tipka za kontrolu slijeda pozadinskog osvjetljenja. Ovo je vrsta zabave.

Evo demonstracije:

Tipke su upakirane malo, ali postoji još uvijek dovoljno prostora između njih kako biste izbjegli slučajne pritiske. Ipak, ne u mjeri u kojoj ste dobili neke od drugih tipkovnica ovdje.

�� Cijena

Keychron K2: 74 dolara
Keychron K4: 79 USD

�� Trajanje baterije

Trajanje baterije je više nego veliko. K2 i K4 imaju bateriju kapaciteta 4000 mAh, što je više nego dvostruko više od onoga što dobivate od Logitech Craft-a. Pomoću pozadinskog osvjetljenja moći ćete ga koristiti više od mjesec dana s jednim punjenjem.

�� Pros

 • Velika vrijednost za novac.
 • Prilagodljivi hardver. Možete odabrati ključeve koje želite.
 • Općenito dobro napravljen proizvod, ima vrhunski osjećaj i originalan izgled.
 • Veliki vijek trajanja baterije.
 • Radi putem Bluetooth-a i kabela.
 • Može se upariti s najviše tri uređaja i radi na Macu i PC-u.
 • Cijena je vrlo atraktivna za mehaničku tipkovnicu.

�� kontra

 • Izgled tipkovnice na K4 može biti zbunjujući. Posebno postavljanje tipki sa strelicama. Možda ćete se morati naviknuti na to, a to će vas sigurno koštati slučajnih pritisaka na tipke.
 • Plastika na tipkama mogla bi biti bolja, barem prema mom osjećaju.
 • Prilično je visok, što može biti problematično za neke korisnike.

⚙️ Naočale:

K2

 • Visina x širina x dubina: 313 x 123 x 38,5 mm
 • Težina: 875 g
 • Dostupne ključne tipke: prekidači Gateron plava / crvena / smeđa
 • Baterija: 4000 mAh punjiva li-polimerna baterija

K4

 • Visina x širina x dubina: 371 x 124 x 38 mm
 • Težina: 773 g
 • Dostupne su ključne tipke: prekidači Gateron plava / crvena / smeđa / žuta, Optički plavi / crveni prekidači
 • Baterija: 4000 mAh punjiva li-polimerna baterija

�� Galerija proizvoda:

keychron 2

keychron 3

tipkovnica 4

privjesak za ključeve 5

privjesak za ključeve 6

⭐ Presuda

Sve u svemu, ovo je najbolja mehanička tipkovnica koju možete kupiti za Mac. Govorim o K2 i K4. Prije nego što ga kupite, možete prilagoditi svoj hardver (odaberite vrstu prekidača, boju pozadinskog osvjetljenja). K2 je manji model bez num pločice. K4 ima numeričku podlogu, ali još uvijek je vrlo pakiran, što čini otisak manjim od tipkovnice pune veličine s odvojenim jastučićima za brojeve.

Azio MK MAC BT / USB

najbolje mac klavijature: azio

#Bežični
# Mac-native

Ažuriraj. Izgleda da je Azio prestao nuditi Bluetooth verziju svoje tipkovnice. Sada je dostupna samo USB verzija. Cijena ostaje ista.

Azio MK MAC USB je još jedna sjajna mehanička tipkovnica za vaš Mac. Dizajnski se pomalo razlikuje od Keychronovih proizvoda – pretežno su bijele, u odnosu na Keychronovu shemu tamne boje.

Kvaliteta izrade je izvrsna, tu je aluminijski završni sloj (gornji sloj), a same kapice za ključeve izrađene su od kvalitetnog plastičnog materijala. Boja je također mrlja od mrlje, koja se podudara s Appleovom estetikom.

Nažalost, tipkovnica dolazi samo s jednom vrstom prekidača, Kailh Browns.

Prilagodljivo, možete postaviti samo način na koji želite koristiti funkcijske tipke. Tu je i kotačić za podešavanje glasnoće, koji djeluje dobro. Međutim, ne možete prilagoditi ono što točak radi osim kontrole glasnoće.

Šalice za tipke nalaze se na višoj strani, ali oblik ovih oblika trebao bi vam pomoći da izbjegnete slučajne pritiske tipki. Sve u svemu, ne mogu se žaliti ovdje.

Azio MK MAC USB dolazi s odvojivim naslonom za dlanove, što je lijep bonus.

�� Cijena

Azio MK MAC USB: 100 USD

�� Trajanje baterije

Azio ocjenjuje njihovu tipkovnicu na mjesec dana korištenja. Rekao bih da je to u redu, ali u usporedbi s ostalim tipkovnicama na ovom popisu, kapacitet baterije nije zapanjujući sa samo 250 mAh.

�� Pros

 • Izvorni za Mac.
 • Dizajn je dobar.
 • Čvrsta i dobra kvaliteta izrade.

�� kontra

 • Nema pozadinskog osvjetljenja
 • Dostupna je samo jedna vrsta tipki.
 • Vrlo ograničena prilagodba.
 • Trenutno je dostupna samo žična USB verzija.

⚙️ Naočale:

 • Visina x širina x dubina: 445 x 137 x 35 mm (oslonac za dlan 445 x 18 x 64 mm)
 • Težina: 1060 g
 • Dostupne tipke za ključeve: Kailh Brown
 • Baterija: Li-ion 250 mAh

�� Galerija proizvoda:

azio 2

azio 3

azio 4

azio 5

azio 6

⭐ Presuda

Moj drugi najbolji izbor za mehaničku tipkovnicu za Mac. To je malo skuplje od Keychrona, ne dopušta vam da prilagodite svoje tipke i nema pozadinskog osvjetljenja. To je reklo, ako ste spremni za shemu bijele boje proizvoda i mislite da će se bolje podudarati s vašim postavljanjem, idite na to.

Sažetak, koju od najboljih Mac tipkovnica odabrati?

Prva odluka koju morate donijeti je da li želite tipkovnicu niskog profila ili mehaničku. Nažalost, među ove dvije kategorije nema jasnog pobjednika. Neki vole njihove mehaničke tipkovnice, dok drugi preferiraju izgled lošijeg profila.

Below Pregledajte odjeljak Često postavljana pitanja (FAQ) u nastavku kako biste lakše shvatili idete li s niskim i mehaničkim profilima.

Jednom kada steknete dobru ideju o tome što vam se čini "mehanički ili ne," evo mojih tipova:

Pick Urednikov izbor:

Logitech MX tipke

najbolje mac tipkovnice # 1: tipke logitech mx

Logitech je marka ako želite visokokvalitetnu tipkovnicu. Bez obzira na uređaj koji imate, u Logitechovom katalogu pronaći ćete vrhunsku tipkovnicu. Ne čudi što Logitech stvara i sjajne tipkovnice i za Mac.

MX tipke odlična je sveobuhvatna tipkovnica koja vam pruža sve potrebne funkcije i besprijekorno radi s vašim Mac računarom. Štoviše, možete ga upariti s najviše tri uređaja (podržava Mac, PC, iOS, Android).

Ovaj je profil nizak, ali nudi pristojno putovanje tipkama, što tipkanje na njemu čini vrlo ugodnim. Također možete koristiti softver Logitech Options za konfiguriranje ponašanja funkcijskih tipki – a možete ih prilagoditi i po osnovi aplikacije (što znači, mogu raditi i nešto drugo u Chromeu i Photoshopu itd.).

Sve to za cijenu od 100 dolara. Vjerojatno najboljih 100 USD koje možete potrošiti na alternativnoj tipkovnici za Mac i vjerojatno zadnja tipkovnica koja će vam ikada trebati.

Pick Odabir budžeta:

Keychron K2

najbolje mac tipkovnice # 2: keychron

Keychron su bili poznati po vrlo kvalitetnim tipkovnicama, a istovremeno su bili i vrlo povoljni. Štoviše, to što je mehanička tipkovnica čini još boljim! Za samo 74 dolara, tamo zaista nećete naći bolju tipkovnicu.

Također, Keychron vam omogućuje prilagođavanje tipkovnice odabirom vrste mehaničkog prekidača koji želite i boje pozadinskog osvjetljenja.

Djeluje i putem Bluetooth i kabela, što znači da ne morate brinuti da će vam ponestati soka. Ne da biste to ionako morali jer je vijek trajanja baterije na ovom jednom mjesečnom rasponu.

Konačno, može se upariti s do tri uređaja i radi i na Macu i na PC-u.

⭐ Počasni spomen:

Satechi aluminijska Bluetooth tipkovnica

satechi

Uz 80 USD, to je još jedna vrlo zanimljiva tipkovnica koja pokušava otkriti najbolje značajke s Logitech tipkovnica i Appleove vlastite Magic Keyboard.

Iskustvo s tipkanjem vrlo je slično onom čarobne tipkovnice, ali postoji malo više putovanja tipkama, što čini malo udobnijim. Razmak između tipki sličan je Logitechovim proizvodima, što dodatno pomaže u izbjegavanju slučajnih pritisaka na tipke.

Proizvodno gledano, izrađen je od aluminija i izgleda vrlo čvrst. Svakako ima osjećaj premium proizvoda. Jedini nedostatak; ne možete konfigurirati funkcijske tipke.

Za 80 dolara, ovo je sigurno tipkovnica za Mac koji biste trebali uzeti u obzir.

I na kraju, evo često postavljanih pitanja i odgovora na temu najboljih tipkovnica za Mac i kako ih odabrati:

�� Često postavljana pitanja

Hoće li svaka tipkovnica raditi s mojim Macom?

Tehnički gledano da. Odnosno, svaka tipkovnica koju imate pri ruci može se spojiti na Mac i učiniti operativnom u svom osnovnom skupu značajki. To znači da ćete moći upisivati ​​znakove, koristiti većinu funkcijskih gumba i slično.

Ono što možda nećete moći učiniti je upotreba nekih naprednijih funkcija, poput zatamnjivanja zaslona, ​​kontrole glasnoće i slično.

Hoće li PC tipkovnica raditi na Macu?

To je u osnovi isto pitanje kao i gore navedeno. Ali ovdje ima neke nijanse.

Opet, kratki odgovor je da; radit će.

Ali! Upozorenje je da na nekim ključevima nemate izvorne Mac otiske tipkovnica. Najvažnije je to da nema CMD ključa (umjesto toga imate Windows ključ). Funkcijske tipke također nemaju Mac naljepnice za kontrolu misije, lansirnu ploču, svjetlinu zaslona i druge stvari.

mac kontrolne tipke

Također, standardni izgled obično nije baš kompatibilan s izgledom Maca. uglavnom:

 • izgled Mac računala je s lijevog ruba tipkovnice: upravljačka tipka → tipka alt / opcija → tipka CMD
 • za PC to je: tipka za upravljanje → tipka Windows → tipka alt

Vaš će ključ sustava Windows po zadanom postati CMD ključ.

Da biste pretvorili tipkovnicu u izvorni izgled Maca, morat ćete prebaciti tipke tipki između lijeve alt i tipke Windows, a zatim ponovno presnimiti te tipke u postavkama macOS-a.

Možete naići i na probleme s funkcijskim tipkama. Ali to je na tipkovnici po tipkovnici.

Sve u svemu, povezivanje PC tipkovnice na Mac je na vlastiti rizik. To će raditi, ali možda nećete moći iskoristiti sve značajke.

Trebam li ići mehanički?

Sigurna sam da ste čuli za one mehaničke klavijature koje su u posljednje vrijeme bile bijesne.

Jednostavna ideja mehaničke tipkovnice je da umjesto jednostavnog mehanizma za membranu ili prekidač škara koji se koristi u prijenosnim računalima, dobijete mehanički prekidač koji se aktivira s oprugom.

Neki se apsolutno zaklinju u svoje mehaničke tipkovnice i kažu da su to najbolja stvar ikad. Jedini problem s tim – ako ste korisnik Mac računala – je da nema toliko izbora kad tražite 100% matičnu mehaničku tipkovnicu. Opisao sam dva u postu iznad, ali o tome se govori u vezi s proračunom.

Kvalitetne, mehaničke sklopke nisu nužno bolje od uobičajenih prekidača, ali pružaju drugačiji osjećaj kada tipkate i radite sa strojem u cjelini. Neki to vole, neki ne. Osobno sam s ogradom.

Evo što sve možete učiniti:

 • ako uživate u putovanju s niskim tipkama (slično kao kod zadane Magic Keyboard), držite se podalje od mehaničkih tipkovnica
 • ako uživate u prometu s velikim tipkama i imate taktilne povratne informacije prilikom pritiska na tipku, pokušajte s mehaničkim tipkovnicama

Rade li Mac-ovi s Bluetooth tipkovnicama?

Da. Svi moderni Maci imaju Bluetooth modul i oni će komunicirati sa svakom Bluetooth tipkovnicom na tržištu.

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

* Ovaj post sadrži partnerske veze, što znači da ako kliknete na jednu od veza proizvoda i kupite proizvod, primit ćemo proviziju. Bez brige, i dalje ćete plaćati standardni iznos, tako da nema troškova.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector