15 najzanimljivijih knjižnica korisničkih sučelja Vue za 2020. godinu

15 najzanimljivijih knjižnica korisničkih sučelja Vue za 2020. godinu

15 najzanimljivijih knjižnica korisničkih sučelja Vue za 2020. godinu
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Zanimljive knjižnice komponenti korisničkog sučelja Vue


"Zašto se gnjaviti s knjižnicama komponenti Vue UI?" Pa, Vue ili Vue.js je popularna JavaScript biblioteka koju možete koristiti za stvaranje dinamičnih aplikacija na prednjem kraju. Od svojih skromnih početaka 2014. godine, u posljednje je dvije godine prikupio zamah. Vue se pojavio kao glavni konkurent tvrtkama Angular i React, a jedan od razloga Vueove popularnosti je i širok upotreba komponenata, koji razvoj čine puno lakšim.

U ovom postu, pokrivamo neke od najzanimljivijih knjižnica komponenti Vue UI da prvo trebate pogledati. Svakako će vam dobro doći ako u radu imate aplikaciju Vue!

1. Vue materijal kit

vue materijal kit

Vue Material Kit sjajna je prečica koju možete koristiti za ubrzanje procesa dizajniranja / razvoja prilikom izrade novih web lokacija ili web aplikacija. Potrebno je osnovno znanje o JavaScriptu, Vuejsu i Vue Routeru, ali osim toga, paket je prilično lako razumljiv i lijep.

U sklopu kompleta nalazi se 60 ručno izrađenih komponenti, dva prilagođena dodatka i tri primjera stranice.

2. Vuetify

Vuetify početnu stranicu

Vuetify je okvir nad Vueom koji vam omogućava stvaraju čiste, semantičke, korisničke UI komponente za višekratnu upotrebu. Djeluje s Vueovim prikazom na strani poslužitelja (SSR).

Ono zbog čega je Vuetify zanimljiv izbor među najboljim knjižnicama komponenti Vue UI je dostupnost gotovih skela za kod – u obliku unaprijed pripremljenih predloga za vue-cli. To vam pomaže da brzo započnete. Vuetify također ima dobru zajednicu i redovna ažuriranja.

3. Buefy

Buefy

Buefy je lagana knjižnica korisničkih sučelja zasnovana na Vue i Bulma, CSS okvir. Ovaj je okvir, iako u paketu s Bulmom, manji od 100 KB.

Ako vam je ugodno uz SASS, osjećat ćete se kao kod kuće kao kod kuće Buefyjeve sličnosti sa SASS-om. Budući da Buefy pruža gotov popis komponenti koje će se koristiti za početničku aplikaciju, možda ćete smatrati nedovoljnim ako radite na velikom projektu.

4. Vue Material

Vue Material

Vue Material je skalabilna biblioteka dizajnirana po najnovijim Googleovim dizajnerskim specifikacijama. Biblioteka sadrži korisne komponente olakšati postupak izrade složenih školjki aplikacija.

S više od 1,7 milijuna preuzimanja nudi laganu knjižnicu za izradu aplikacija koje se uklapaju na svaki zaslon. Biblioteka Vue Material kompatibilna je s modernim web preglednicima i njen API prilagođen je početnicima što ga čini savršenim za naš popis 2020. godine.

5. Riba-sučelje

UI

Fish UI lagani je skup alata za biblioteke komponenata UI, s podrškom za webpack i ES2015.

U vrijeme pisanja ovog projekta imao je samo pet suradnika. Međutim, bilo je nekih aktivnosti u posljednjih mjesec dana, što sugerira da je i dalje aktivan. Možete krenuti prema dokumentaciju projekta da pokusam!

6. Kvazar

Kvazar

Quasar je prednji okvir zasnovan na Vueu. Razmislite o tome ako planirate raditi na responzivnim web i mobilnim aplikacijama. To je potpuno razvijen okvir koji podržava značajke poput minifikacije i predmemoriranja – pored komponenti za vaš okvir. Od svibnja 2020. je gotovo 14.6k zvijezda na GitHubu.

Quasar je možda najopsežnija od svih knjižnica Vue UI komponenata koje smo ovdje obradili. Ima detaljnu dokumentaciju i robusnu, cjelovitu implementaciju.

7. Vux

Vux

Vux je okvir zasnovan na WeChat-ovom WeUI-u i webpacku, na vrhu Vuea. Međutim, dokumentacija je uglavnom na kineskom jeziku s minimalnim prijevodom na engleski. Vux prvenstveno naglašava brzi razvoj mobilnih komponenti za vašu aplikaciju.

Ovdje je demo demo Vuxa, koji u pregledniku navodi sve komponente i njihovo prikazivanje.

8. Element

Element

Element je knjižnica korisničkih sučelja za web koja također ima verzije za Reagirati i Kutni, pored Vue. Ova je komponenta knjižnica posebno usmjerena na desktop aplikacije jer njene komponente ne reagiraju.

Element, također, ima značajnu dokumentaciju na kineskom jeziku, iako se nude prijevodi na španjolski i engleski jezik. Kineski koji nisu izvorni kineski trebali bi proći kroz internacionalizacijska dokumentacija prije korištenja Elementa u svojim projektima.

9. Keen-sučelje

Dokumentacija nastavnog sučelja

Keen-UI, za razliku od većine biblioteka komponenti Vue UI koji su predstavljeni u ovom članku, fokusira se na interaktivnost kroz JavaScript, a ne vizualne komponente. Keen-UI nadahnjuje Googleov dizajn materijala, i dolazi s jednostavnim API-jem.

Oduševljeno korisničko sučelje ne ponavlja potrebu da se upotrebljava u vašoj aplikaciji i ima nekoliko korisnih komponenti koje se mogu strateški smjestiti gdje god je potrebno. Dakle, Keen UI je dobar izbor prilikom dodavanja iterativnih značajki postojećoj aplikaciji.

10. AT-sučelje

AT-sučelje

AT-UI je još jedna Vue UI komponenta knjižnica s naglaskom na desktop aplikacijama.

AT-UI nudi ravne UI komponente za vaše web aplikacije. Postoji 14 suradnika i ne baš velika podrška, iako ih ima predložak za pokretanje na GitHubu možete koristiti.

11. Metvica-sučelje

Metvica-sučelje

Mint UI je lagana knjižnica komponenti Vue UI koja se temelji na Babelovu prevoditelju JavaScript. Mala veličina ovog paketa čini ga prikladnim za upotrebu u mobilnim aplikacijama. Mint UI pruža temu sličnu iOS-u za komponente vašeg programa. Ovdje je demo komponenti korisničkog sučelja Mint.

Mint UI ima preko 15k zvijezda na GitHubu. Razvoj okvira i dalje traje u punom jeku, s novim obvezama prema matičnoj grani sredinom siječnja. Međutim, brzi pogled na alat za praćenje problema na GitHubu reći će vam da Mint UI najviše služi kineskim programerima..

12. VuePress

VuePress

VuePress je generator statičkih stranica baziran na Vue. Ovaj okvir koristi webpack za stvaranje unaprijed izvedenih statičkih HTML stranica (što je sa statičkim WordPress web stranicama?), Što znatno brže obrađuje..

Korištenje VuePress-a otvara puno mogućnosti za vaš projekt automatizaciju vašeg dokumentacijskog postupka. Integrirati se i u svoju postojeću aplikaciju. Međutim, značajan nedostatak je to što je SEO podrška i dalje nova, i dokumentarni još se ne fokusira na ovu temu.

13. Eagle.js

Eagle.js

Eagle.js je okvir u Vueu koji programerima omogućuje stvaranje prezentacija u web aplikaciji. Na Eagle.js možete odabrati i prilagoditi mnogo tema, animacija, widgeta i stilova.

Iako Eagle.js pruža dobar broj primjera na demo mjestu, dokumentacija još uvijek je minimalan. Očigledna alternativa Eagle.js je Reveal.js, samostalni JavaScript okvir za web prezentacije. Ipak, Eagle.js prevazilazi najveći propust s Reveal.js – krutost strukture prezentacije.

14. Bootstrap-Vue

Bootstrap-Vue

Bootstrap-Vue donosi snagu Bootstrapa, široko korištene CSS knjižnice, u Vue. Omogućuje vam lako dostupne UI komponente i mrežni sustav, a sve je prvo mobilno i brzo reagira. Nadalje, komponente ove knjižnice kompatibilne su sa WAI-ARIA smjernicama za web dostupnost. Prateći filozofiju Bootstrapa za brzo stvaranje korisničkih sučelja, Bootstrap-Vue omogućava programeru da brzo pokrene projekt.

dokumentacija je opsežna podrška u zajednici je snažna, što ga čini sigurnom opcijom s kojom netko može započeti projekt.

15. iView korisničko sučelje

iView-UI

iView UI je knjižnica u Vue koja nudi UI komponente i widgete s naglaskom na uredan dizajn. iView ima vlastiti alat za sučelje naredbenog retka (CLI), iView-cli, koji pruža vizualni alat za sastavne skele i izvanmrežnu verziju dokumentacije. Aktivno se održava, s redovita ažuriranja rješavanje grešaka i dodavanje značajki.

Ako u svom projektu koristite iView, evo vam starter kit, što će vam pomoći da započnete s osnovnom upotrebom knjižnice.

Koju biblioteku komponenata Vue UI odabrati?

Ovdje smo nabrojali 15 Vue knjižnica korisničkih sučelja koje obavljaju različite funkcije, ali koja je najbolja? Pa odgovor je, kao i obično, "ovisi." Ako želite cjelovito rješenje, možda želite da nastavite i odaberete Kvazar. S druge strane, ako tražite rješenje plug-and-play za postojeće projekte, možda biste htjeli nastaviti s Vuetify ili Keen-sučelje.

Koje biblioteke komponenata Vue UI koristite u svojim projektima? Javite nam se u vašim komentarima u nastavku.

Možda će vas zanimati i ovi članci:

  • Najbolji predlozi nadzorne ploče s uglovima za administratore

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

* Ovaj post sadrži partnerske veze, što znači da ako kliknete na jednu od veza proizvoda i kupite proizvod, primit ćemo malu naknadu. Bez brige, i dalje ćete plaćati standardni iznos, tako da nema troškova.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector