10+ najboljih biblioteka JavaScript za upotrebu u 2020. godini

Najbolje JavaScript animacijske biblioteke


Ako želite privući pažnju posjetitelja vaše web stranice, što može biti bolje od animacija? Koristeći mnoge motore aplikacija koji su slobodno dostupni na webu, elementi vaše web stranice lako mogu izblijediti, odskočiti ili skinuti. U današnjem postu ćemo vidjeti kako biblioteke animacija JavaScript mogu pomoći uz sve to.

Prvo, malo o JavaScript animacijama

Jedna je stvar dodati jednostavne animacije za koje je potrebna samo jedna radnja (na primjer, prebacivanje). U tu svrhu uvijek možete koristiti jednostavne CSS animacije. Ali, za složenije ili naprednije efekte JavaScript je bolji alat. Podrazumijeva se da je korištenje JavaScripta za stvaranje animacija izazovnije od upotrebe CSS-a.

Unatoč tome, JavaScript može upravljati stvarima koje CSS ne može. To programerima pruža više snage za kontrolu složenih animacija koje trebaju koordinirati više pokretnih dijelova.

JavaScript animacije implementiraju se dodavanjem postupnih promjena u stilu elementa. Možete ih dodati linijski kao dio koda ili ih uključiti u druge objekte. Pri prikazivanju ove izmjene poziva tim izmjenama. Također, možete kontrolirati kontinuitet animacija podešavanjem vremenskog intervala promjena.

Najbolje biblioteke animacija JavaScript

Evo popisa biblioteka JavaScript animacija koje možete koristiti za dodavanje fantastičnih animacija na vašu web lokaciju:

1. Anime.js

JavaScript animacijske biblioteke: Anime.js

Počnimo ovaj popis biblioteka za animaciju JavaScript s Anime.js. Ova lagana knjižnica za animaciju ima satove od 35 K + GitHub. Radeći iz jednog moćnog API-ja, možete ga koristiti za animiranje HTML, CSS, JS, SVG i DOM atributa. S ugrađenim sustavom zatezanja može se stvoriti pukotine, usmjerni pokreti, praćenje i preklapanje. Ovaj sustav je upotrebljiv i u vremenu i svojstvima.

Ugrađenim povratnim i upravljačkim funkcijama možete puno učiniti. Na primjer, možete igrati, pauzirati, kontrolirati, preokretati i pokretati događaje u sinkronizaciji. Da biste vidjeli što je još moguće pomoću ove biblioteke, posjetite Codepen.

2. Velocity.js

Velocit.js

Velocity.js kombinira najbolje od jQuery i CSS prijelaza. Cijene blizu 17K zvijezda na GitHub i ima istaknute korisnike kao što su WhatsApp i Mailchimp. Elementi petlje, skretanje unazad, odgađanje, skrivanje / prikazivanje, svojstva matematike (+, -, *, /) i ubrzanje hardvera – sve su to dio značajki.

Možete koristiti Velocity.js za pomicanje prozora preglednika. Može raditi i s jQuery-om učitanim u vašem pregledniku i neovisnim o njemu, pa čak i poništavati prethodne animacije.

3. Popmotion

Popmotion

U blizini 18K zvijezde, Popmotion je funkcionalna biblioteka animacija za bilo koje JavaScript okruženje. Može raditi s bilo kojim API-jem koji prihvaća brojeve kao ulaze kao što su React, Three.js, A-Frame i PixiJS.

Popmotion teži samo 11,7 kB, ali svejedno spakira udarac. Sadrži animacije kao što su okviri ključeva, raspad, vremenska traka za sinkronizaciju više instanci i više. Možete smetati bilo koji niz animacija ili funkcija, kao i koristiti čiste funkcije za sastavljanje vlastitih konfiguracija.

4. Three.js

Biblioteke animacija JavaScript: Three.js

Three.js premašuje ovaj popis biblioteka JavaScript animacije s uključenim 60K + zvjezdicama GitHub. To ovisi o WebGL za stvaranje i prikazivanje 3D animacija u pregledniku.

Postoji tona dokumentacije koja će vam pomoći i kad jednom prijeđete krivulju učenja, nije mnogo toga što ne možete postići pomoću ove biblioteke. Prvo, pomoću uređivača Three.js stvarate scenu. Nakon toga možete dodati geometrijske figure, prilagoditi rasvjetu i kameru. Materijal, tekstura, predmet, boja i zamagljivanje mogu se prilagoditi, a konačna datoteka objaviti u vašem projektu.

5. GreenSock JS

GreenSock

GreenSock-ov GSAP funkcionira sa skupom malih JavaScript datoteka koje čine da animacije izgledaju sjajno u svim većim preglednicima. Glatko lanac više svojstava animacije i uklanja greške preglednika.

GSAP akcije uključuju stvaranje animacija na platnu i animiranje bilo kojeg objekta u sceni. Također progresivno otkrivajući, pretvarajući ili premještajući bilo koji objekt duž neke staze. U tu svrhu radi s hrpom softverskih aplikacija poput SVGPlugins, PixiPlugin, WebGL, Adobe Animate i EaseJS. Njegova modularna struktura pomaže vam odabrati samo funkcije koje su vam potrebne. S 8 milijuna korisnika i 10K + zvjezdica GitHub, ova moćna knjižnica puno toga radi.

6. AniJS

AniJS

Među JavaScript knjižnicama na ovom popisu AniJS je pomalo jedinstven. Omogućuje vam dodavanje animacija elementima u jednostavnoj strukturi sličnoj rečenici, izvrsnoj za ljude koji su novi u animaciji. Nadalje, njegova nespecifična priroda omogućuje gotovo svima da ga koriste u rutinskom UX dizajnu.

Na GitHub, AniJS ocjenjuje više od 3,5 K zvjezdice. Ne oslanja se na bilo koju treću biblioteku i uglavnom pomaže ubrzati razvoj. Djeluje jednako dobro na Androidu i iOS-u, a također i u svim popularnim preglednicima.

7. Mo.js

Mo.js

Motion grafika ima veliku ulogu u animacijama, a Mo.js je jedna od opcija na koju možete izvršiti utjecaj. Uz nekoliko tutorijala i demonstracija za pomoć početnicima možda neće biti teško stvoriti geometrijske oblike i vremenske animacije do točke.

API-ji se mogu činiti jednostavnima, ali puno toga možete učiniti s njima. U okviru alata naći ćete uređivača krivulje i uređivača vremenskih linija koji će vam pomoći da napravite svoje animacije kao i uređaj za kontrolu vaših animacija. Postoje različiti moduli za podešavanje, ublažavanje, vremensku traku i još mnogo toga. Sve to zarađuje Mo.js blizu 16K zvijezda GitHub.

8. Vivus.js

Biblioteke animacija JavaScript: Vivus

Ako u stvarnom vremenu želite oponašati crtež olovkom na ekranu, vi ćete označiti Vivusom. Omogućuje vam animiranje SVG-ova što stvara dojam iscrtanosti. Budući da nema ovisnosti, brz je i lagan.

Možete odabrati bilo koju od dostupnih animacija – odloženu, sinkronizaciju ili OneByOne. Inače, također možete stvoriti prilagođenu skriptu za crtanje SVG-a. Za veću fleksibilnost možete nadjačati animaciju svakog puta pomoću jednostavne JavaScript funkcije. Više od 13 K korisnika pregledava ovu knjižnicu GitHub.

9. Pomičite se Otkrijte JS

ScrollReveal

Ako želite animirati svoje web elemente dok se kreću u prikaz, ScrollReveal neće razočarati. Ova biblioteka za animaciju koja je lako naučiti uključuje ovisnost o nula i 18,5 K + zvjezdice GitHub.

ScrollReveal podržava različite vrste efekata i dobro funkcionira s web i mobilnim preglednicima. Namjerno djeluje s konfiguracijom golih kostiju, tako da ga možete koristiti kao platno za svoju kreativnost. Da biste maksimizirali učinak animacija, tvorci savjetuju da je koristite štedljivo.

10. Typed.js

Typed.js

Typed.js je jednostavna biblioteka (zapravo više dodataka) za animiranje tipkanja na zaslonu. Jednom kada unesete bilo koji niz, posjetitelj može gledati kako se unosi postavljenom brzinom. I ne samo to, možete raditi gumb za povratak, kao i započeti novu rečenicu. Ako posjetiteljima s onemogućenim JS-om želite omogućiti i pregled, jednostavno morate postaviti HTML div na stranicu. Na taj način, botovi i tražilice također mogu pregledati tipkane riječi.

Ova knjižnica ocjenjuje 9,5 K + zvjezdice GitHub. Korisnici energije uključuju Slack i Envato.

11. Lottie by AirBnB

Biblioteke animacija JavaScript: Lottie

Lottie je lagani animirani grafički format koji uravnotežuje visoko kvalitetnu grafiku u odnosu na troškove prikazivanja. Programe čini manjim i uključuje dinamičke značajke. Može se koristiti za web, Android, iOS i IoT, bez potrebe za dodatnim softverom.

Lottie se može pokretati u bilo kojem pregledniku koji podržava JavaScript. Animacije su pohranjene u običnom tekstu i razumljive su ljudima. Budući da su tekstualni podaci pohranjeni u JSON formatu, lako se asimiliraju s bilo kojim JavaScript okruženjem. To ga čini popularnim animiranim grafičkim formatom za poboljšanje mobilnih sučelja. Samo Android verzija uživa u blizini od 30K zvijezda GitHub.

Ako ste stigli na kraj ovog popisa biblioteka za animaciju JavaSCript, možda će vam biti zanimljivo pogledati i druge JavaScript knjižnice i okvire. Ili provjerite ove najbolje biblioteke komponenata React UI.

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map