Mikä on Gatsby? Onko se WordPress-kilpailija?

Mikä on Gatsby


Koska niin monta vaihtoehtoa luoda verkkosivusto tai blogi vuonna 2020, siellä on tämä uusi asia, nimeltään Gatsby – pelin nuorin pelaaja, joka saattaa olla vain käyttökelpoinen vaihtoehto WordPressin, Joomlan ja erän klassisille poluille. Vai onko se? Mikä on Gatsby joka tapauksessa? Kuinka helppoa on perustaa ja ottaa käyttöön sivusto Gatsbyssä? Kuinka Gatsby vertaa WordPressiin? Tähän on paljon vastattavia kysymyksiä.

Tämä on askel askeleelta Gatsbyn käytön aloittamiseen liittyvä opas ja kuinka sitä verrataan vs. WordPressiin. Tämän viestin loppuun mennessä sinun pitäisi pystyä vastaamaan sopiiko Gatsby verkkosivustosi tarpeisiin.

Mikä on Gatsby?

Gatsby

Yksinkertaisin vastaus "mikä on Gatsby" kysymys on tämä: Gatsby (alias. GatsbyJS) on staattinen sivustogeneraattori, joka on rakennettu ReactJS: lle.

Yksinkertaisimmassa määritelmässä staattinen verkkosivusto on HTML-sivujen ryhmä, joka ei vedä mitään tietoja tietokannasta, kun katsoja käy siellä. Siksi staattinen sivusto näyttää samalta jokaiselle vierailijalle. Myös staattiset sivustot latautuvat nopeammin, koska palvelin lähettää saman vastauksen jokaiselle vierailijalle. Et voi kuitenkaan muokata sisältöä vierailijoille.

Toisaalta WordPressin ylläpitämä verkkosivusto on dynaaminen, mikä tarkoittaa, että näytetty sisältö on riippuvainen vierailijasta. Palvelin analysoi jokaisen pyynnön ja päättää miten vastata.

�� Ajatus a "staattinen WordPress-verkkosivusto" on jotain, jota tutkimme yhdessä tämän blogin edellisistä viesteistä – aka. päättömät WordPress. Gatsby on toinen tekniikka, joka tekee mahdolliseksi staattisen WordPressin tai staattisen vaihtoehdon WordPressille.

Aloittaminen Gatsbyn kanssa

Okei, nyt kun tiedämme, mikä on Gatsby, opitaan kuinka aloittaa se parhaiten:

Gatsby on rakennettu Reaktin avulla, joten JavaScriptiä ja sen puitteita tarvitaan tietävästi, ennen kuin voit todella osua maahan juoksemiseen. Tässä on JavaScriptin opetusohjelma WordPress-kehittäjälle.

Ennen kuin luot sivustosi kehitysversion Gatsbyssä, ensimmäinen vaihe on saada järjestelmä valmiiksi asentamaan Gatsby. Koska Gatsby on rakennettu Reaktin kanssa, paketin hallinta tapahtuu npm: n kautta, mikä on osa mitä tahansa NodeJS-asennusta.

Jos kehityskoneesi toimii Windowsissa tai MacOSissa, voit käyttää yhtä näistä asennusohjelmat NodeJS-lataussivulla. Linux-ympäristössä voit käyttää paketin asentajaa, kuten yum tai apt, asentaaksesi sen.

sudo apt päivitys
sudo apt install nodejs npm

Lisäksi Gatsby vaatii, että asennat versionhallinnan työkalun Gitin, joka on edellytys kehityssivuston luomiseen. Pään yli lataa gitin sivu hankkia asennusohjelma. Huomaa, että jos käytät jo Git-sovelluksen GUI-agenttia, kuten GitHub Desktop tai SourceTree, saatat joutua asentamaan Gitin erikseen käyttääksesi sitä komennona terminaalissa.

Kun vaatimukset on asennettu, olet vihdoin valmis asentamaan Gatsby! tässä nopea aloitusopas Gatsby-dokumentaatiosta.

Avaa Windows-sovelluksen osana oleva NodeJS-komentorivi, jonka voit suorittaa Käynnistä-valikosta. Unix-pohjaisessa järjestelmässä, kuten Linux tai MacOS, voit kirjoittaa komennon nodejs terminaaliin käynnistääksesi NodeJS-komentorivin. Asenna GatsbyJS käyttämällä npm-asennusohjelmaa. -G-asetus antaa paketin kaikkien järjestelmän käyttäjien saataville.

npm install -g gatsby-cli

Asentaja huolehtii kaikista paketin riippuvuuksista. Kun asennus onnistuu, olet valmis luomaan ensimmäisen GatsbyJS-sivustosi.

Luo ensimmäinen Gatsby-sivustosi

Jos haluat luoda Gatsby-sivuston, sinun täytyy suorittaa seuraava komento NodeJS-komentoriviltä.

gatsby uusi sivustoni

Tämä on vaihe, joka vaatii Gitiä. Kun luot uuden Gatsby-ilmentymän, se kloonaa tietoja oletuskäynnistysteema ja tallentaa sen hakemistosivustolleni. Keskustelemme seuraavassa osiossa Gatsbyn aloitusaiheista.

Esikatsellaksesi verkkosivuston kehitysversiota, vaihda aktiivinen hakemisto äskettäin luodun sivustoni -hakemistoon ja suorita kehityspalvelin.

CD-sivustoni
gatsby kehittää

Kun saat menestysviestin, siirry sivulle http: // localhost: 8000 tarkistaaksesi verkkosivustosi nykyisen version. Se näyttää todennäköisesti noin:

Ensimmäinen sivusto

Ennen kuin teemme muutoksia sisältöön, käydä läpi prosessin, jolla luodaan verkkosivustolle tuotantorakenne. Aloita staattisten sivujen rakentaminen verkkosivustollesi seuraavalla komennolla:

gatsby rakentaa

Huomaat, että staattiset tiedostot luodaan julkiseen hakemistoon sivustoni sisällä. Seuraavan komennon avulla voit käynnistää paikallisen HTML-palvelimen näyttämään verkkosivustosi staattisessa, tuotantovalmiissa muodossa. Huomaa, että sinun on käytettävä build-komentoa ennen palvelun suorittamista.

gatsby palvella

Kuten menestysviestissä todetaan, voit siirtyä sivulle http: // localhost: 9000 tarkistaaksesi äskettäin luodun verkkosivuston staattisen version..

Gatsbyn aloittajat ja teemat

Kun asensit tyhjän Gatsby-sivuston, se kloonasi oletuskäynnistysmalli GitHubista. Käynnistimet ovat täysin toimivia Gatsby-sivustoja, jotka voidaan kloonata ja käyttää uudelleen Gatsby CLI: n kautta. Voit ajatella aloittelijaa kuin alkuperäistä mallia, jolla rakentaa verkkosivustosi. GatsbyJS-yhteisö on rakentanut monia aloittelijoita pitäen mielessä erilaiset tarpeet, kuten blogit, verkkokauppa ja dokumentaatio.

Gatsby ylläpitää aloituskirjasto dokumentoida kaikki aloittelijat, joita yksi voi käyttää. Huhtikuusta 2019 alkaen on tarjolla yli 150 aloittelijaa!

gatsby-aloittelijat

Vaikka aloittelijat tarjoavat loistavan alustan käyttäjille rakentaa verkkosivuja käytännössä ilman aikaa, ne eivät ole todella hieno idea vakavammissa kehitysskenaarioissa. Ensisijainen syy tähän on kyvyttömyys päivittää aloittelijoita ajan myötä.

Vuoden 2018 lopulla, Gatsby esitteli teemojen käsitteen. Se mahdollisti gatsby-config.js-tiedoston käytön uudelleenkäytettävän teeman luomiseen. Tämä on valtava muutos siinä, mikä on Gatsby ja mihin se pystyy, etenkin verrattuna WordPressiin.

On kehittäjien yhteisö Gatsby-teemoille on kuitenkin tehtävä paljon työtä päästäkseen tuotantovalmiisiin teemoihin – jotain, joka ei ole ollenkaan WordPressin ongelma.

Siirtymässä Gatsbyyn

Helpoin tapa viettää viestejä Gastbyyn on Markdown. Riippumatta siitä, millaista blogia sinulla on, sinun täytyy viedä tulokset Markdown-muotoon siirtääksesi sitten kaiken Gatsbyyn.

Useimmat verkkosivustoympäristöt, mukaan lukien WordPress, eivät tarjoa Markdown-vientiä ruudusta, joten sinun on vietävä ensin sisältö HTML- tai XML-muotoon ja vasta sitten muunnettava kaikki Markdown-muotoon. Kun Markdown-sivut ovat valmiita, tässä on seuraava opas luettelon lisäämiseen Markdown-viesteistä Gatsbylle.

Jos sinulla on WordPress ja Gatsby molemmat asennettuna kehityskoneeseesi, kannattaa ehkä tutkia gatsby-wordpress-migrate-pakettia npm. Paketti sisältää ohjeita siitä siirtyä WordPressistä.

Lisäksi siirtyminen WordPressin viimeisimmästä versiosta saattaa olla helpompaa WordPress REST -sovellusliittymän avulla. Tässä on vaiheittainen opas Kuinka käyttää GraphQL: tä ja WordPress Rest -sovellusliittymää viestien saamiseen WordPress-blogiisi Gatsbylle.

Gatsbyn edut ja haitat

Gatsbyn käyttämisellä on tiettyjä etuja, jotka voivat houkutella potentiaalisia käyttäjiä. Gatsbyn avulla rakennettu sivusto on käytännössä yhden sivun sovellus. Tämä tarkoittaa, että sisäisen linkin napsauttaminen ei aiheuta tarvetta ladata täysin uutta resurssia, mikä puolestaan ​​säästää paljon HTTP-pyyntöjä. WordPressissä sinun on noudatettava tiettyjä parhaita käytäntöjä varmistaaksesi, että sivustosi on optimoitu nopeudelle tai että myös kuvasi on optimoitu.

Esimerkiksi Gatsbyssä kuvan optimointi on automaattista. Ensinnäkin, Gatsby poistaa kaikki metatiedot kuvista, muuttaa niiden kokoa ja pakkaa ne ja toteuttaa myös laiskaa latausta! WordPressissä suosittelemme käyttämään palvelua kuten Optimole kuvan optimointiin.

Lisäksi Gatsby tekee myös muita tehtäviä, kuten niputtaminen ja kutistaminen resursseja verkkosivustollasi ennen palvelemista. Viimeinkin, kun verkkosivusto on staattinen, kaikki päivitykset heijastuvat tuotantoversiossa heti, kun työntö saapuu.

Kaiken kaikkiaan staattiset sivustot ovat myös turvallisempia, koska hakkeri ei tunkeudu pääasiassa mihinkään – lukuun ottamatta itse palvelimen rikkomista. WordPressin avulla kaikki pääsevät saataville pohjimmiltaan raakoja PHP-tiedostoja, jotka voivat olla alttiita useille eri hyökkäyksille. Koska monet WordPress-sivustot käyttävät yli 20 laajennusta samanaikaisesti, on olemassa kohtuullinen mahdollisuus, että yhtä näistä laajennuksista käytetään hyväksi ja käytetään yhdyskäytävänä murtautua sivustoosi. Kuten se tapahtui ei niin kauan sitten P3-liitännällä.

Gatsby vs WordPress

Tässä vaiheessa voimme kaikki ymmärtää Gatsbyn ja WordPressin tärkeimmät erot – toinen on staattinen verkkosivustogeneraattori ja toinen on täysivaltainen dynaaminen verkkosivusto -moottori ja CMS, mutta tarkastellaan syvemmin kunkin ominaisuuksia:

Uuden sivuston luomisen helppous Gatsby vs WordPress -sovelluksella

Verrattuna WordPressiin sanoisin, että Gatsbyn asentaminen vaatii samanlaista taitoa. WordPressissä tarvitset asennetun Web-palvelimen (Apache), PHP: n ja tietokannan, ennen kuin voit siirtyä WordPressin asentamiseen.

Tämä pätee erityisen hyvin, jos keskustelemme WordPressin asentamisesta kehittämistarkoituksiin – mikä tarkoittaa sitä, mitä todennäköisesti tarvitset asenna WordPress käsin, etkä käytä hyväkseen Web-isäntäsi valmiita WordPress-asennuksia.

Tyhjän sivuston luomisen helppous Gatsby vs WordPress -sovelluksella

Mitä Gatsby on, verrattuna WordPressiin, tyhjän sivuston luominen Gatsbyllä on hiukan vaikeampaa, koska se edellyttää päätelaitteen käyttöä.

WordPressissä sinulla on mukava asennustoiminto, joka opastaa sinut vaiheet hienosti, ja ainoa asia, joka sinun on tehtävä käsin, on valmistella tietokanta.

Kuinka Gatsby-teemoja verrataan WordPressiin?

WordPress-projektin kypsyyden vuoksi on valtava kokoelma WordPress-teemoja. Jos vaihdat Gatsbyyn, vaihtoehtosi ovat hyvin rajalliset, ellet halua kehittää teemaa tyhjästä.

Puhumattakaan, teemien asentaminen ja vaihtaminen WordPressissä on erittäin yksinkertaista, eikä niiden mukauttaminen ole myöskään paljon vaikeampaa, vaikka sinulla olisi ehdottomasti nolla ohjelmointitietoja.

Teemaosastolla kaiken kaikkiaan kyseessä ei ole kilpailu. WordPress hallitsee.

johtopäätös

Okei, toivottavasti olet löytänyt vastauksen kysymykseen "mikä on Gatsby?" kysymys täällä. Kaiken kaikkiaan Gatsby tarjoaa todella mielenkiintoisen vaihtoehdon ihmisille, jotka ovat kyllästyneet WordPressiin tai haluavat vain testata, mitä muuta siellä on.

Vaikka WordPress on selvä voittaja koko alustan suosion, yhteisöllisyyden, helppokäyttöisyyden ja yleisen toimivuuden kannalta, Gatsby tarjoaa alkuperäisessä muodossaan myös joitain erinomaisia ​​ominaisuuksia.

Tämä projekti on vielä hyvin nuori ja lisää uusia ominaisuuksia säännöllisesti. Jotta Gatsbyn herkkuja voidaan käyttää täysimääräisesti, täytyy kuitenkin päästä mukavasti JavaScriptin ja Reaktin ympärille, mikä saattaa olla suurin este Gatsbyn hyväksyttävälle laajemmalle yhteisölle..

Älä unohda liittyä kaatumiskurssillemme WordPress-sivustosi nopeuttamiseksi. Joillakin yksinkertaisilla korjauksilla voit vähentää latausaikaa jopa 50–80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map