Kuinka keskittyä työhön 12 “syvän työn” menetelmällä

Kuinka pysyä keskittyneenä työhön


Eikö olisi hienoa, jos tietäisit kuinka keskittyä työhön mieluummin kuin setäsi syntymäpäivä? Tai mitä tapahtui sille kodille yksin? Vai onko se vain minä?

Varmasti, häiritsevät ajatuksesi saattavat olla mielenkiintoisempia kuin minun, mutta uskon, että ne ovat silti tunkeutumista, jonka voit tehdä ilman. Tiedätkö mikä voisi auttaa? Joidenkin käyttäminen syvät työtavat päivittäisessä jauhamisessa.

Mutta mikä on syvä työ, jonka sanot?

Ammatillinen toiminta, joka suoritetaan häiritsemättömässä keskittymistilassa ja joka työntää kognitiiviset kykynsä rajaan. Nämä pyrkimykset luovat uutta arvoa, parantavat taitojasi ja niitä on vaikea toistaa.Cal Newport, ‘Deep Work’

Yksinkertaisesti sanottuna: syvä työ tekee sinusta paremman. Ja kun etätyön suosio kasvaa ja lahjakkuusvarasto syvenee, joka ei tarvitse kilpailuetua?

Se ei kuitenkaan ole plug-n-play-työkalu, jolla voit lisätä keskittymistäsi, tuottaa enemmän arvoa ja estää robotteja ottamasta työtäsi. Tarkoitan, että voit saavuttaa kaikki nämä asiat syvällä työllä, mutta se vie hiukan kovaa työtä.

Esimerkiksi ensimmäinen yritys syvälle työlle oli epäonnistuminen. Oli tuskin viikko ennen kuin lopetin. ��♂️

Toisella matkallani oli vasta kaksi viikkoa ennen kuin huomasin jotain elämää muuttavaa. Se oli erilainen, koska aloitin pienemmillä muutoksilla ja lisäsin sitten lisää – suurempia – muutoksia.

Tästä syystä tämä artikkeli on rakennettu parhaiden syvätyöhön liittyvien vinkkien ympärille, joiden tarkoituksena on auttaa sinua selvittämään, kuinka pysyä keskittyneenä työhön. Jos aloitat ylhäältä, löydät rakennuspalikoita, jotka tekevät syvätyöstä työtä sinulle. Tai voit vetää minkä tahansa vinkistä parantaaksesi keskittymistäsi työpäivän aikana.

Otetaan nolla:

1. Määritä tehtäväsi matalina tai syvinä tehtävinä

Paras tapa pysyä keskittyneenä tehtävään on työskennellä tehtävissä, jotka tuottavat eniten hyötyä ja iloa. Ennen kuin olet valmis sukeltamaan syvään työhön, sinun on tiedettävä, mitkä tehtävät vaativat eniten keskittymistä. Onneksi Newport toimittaa meille tämän yksinkertaisen kaavan:

Kuinka kauan älykkään äskettäisen korkeakoulututkinnon suorittaneen, jolla ei ole alalle erikoistunutta koulutusta, kestää (kuukausina) tämän tehtävän suorittamiseksi? Cal Newport, ‘Deep Work’

On selvää, että mitä lyhyempi ajanjakso, sitä matalampi tehtävä on ja sitä alhaisemmat palkkiot ovat. Tämä toimenpide auttaa sinua määrittämään, mitkä tehtävät ansaitsevat pitkällä tähtäimellä – keskity niihin.

2. Lopeta moniajo ja järjestä päiväsi syvällä työfilosofialla

Monitasoinen tehtävä on tappaja keskittymisellesi. Aina kun vaihdat asettamiasi tehtäviä paine aivojen toimeenpanotoimintoihin vaihtaa huomio ja asettaa tavoitteet uudelleen jokaiselle tehtävälle, mikä tekee suuria vetäytymiä kognitiivisesta energiasta, jonka olet tallentanut. Yhden tehtävän käsittely kerralla tarkoittaa, että pystyt kiinnittämään siihen tarkemmin kohdistettua huomiota. Palkkiot ovat suuremmat, virheitä on vähemmän ja enemmän tehdään.

Newportilla on neljä erilaista syvätyöfilosofiaa, joiden avulla voit löytää täydellisen päivittäisen rakenteen työaikataulun mukaan.

Filosofia
Mikä se on?
Vähimmäisaikayksikkö
Onko se sinulle?
luostari-Poista kaikki matalat ponnistelut ja keskity yhteen tehtävään, joka tuo valtavasti arvoa.Kunnes tehtävä on valmis.Pystytkö poistamaan itsesi ympäristöstäsi pidemmäksi ajaksi?
kaksoiskuljetusJaa aika matalien ja syvien tehtävien välillä. Löydä syvät ja keskeytymättömät keskittymisajat.Yksi päivä.Tarvitsetko matalia tehtäviä menestyäksesi?
RytminenSyvä työ on tapa ja osa jokapäiväistä rutiiniasi.60–90 minuutin lohkot.Onko sinulla syviä ja matalia tehtäviä, jotka vaativat säännöllistä huomiota?
journalistinenAloittaminen syvälle työlle, kun aikaa on saatavilla ilman ennakkoilmoitusta.Vain 30 minuuttia voi olla tarpeeksi.Ihmiset, joilla on vahva tahtovoima ja jotka voivat kytkeä keskittymisen päälle ja pois.

Minulle ja luultavasti useimmille toimistotyöntekijöille rytminen filosofia on paras vaihtoehto. Minulla on monia matalia tehtäviä, kuten kommenttien moderointi, avainsanojen seuranta ja "sähköpostiviestit," jota ei voida sivuuttaa. Mutta jopa enemmän kuin tämä, rytminen filosofia antaa sinun myös ottaa tauon keskittymisestä täydentääksesi vahvuuttasi pankkimalla silti kannattavan määrän syviä työpäiviä päivittäin.

3. Älä odota inspiraation iskemistä

Amatöörit istuvat ja odottavat inspiraatiota, muut meistä vain nousevat ylös ja menevät töihin.Stephen King

Tee itsellesi helppo pääsy töihin kytkemällä hyvä työtila sääntöihin ja rutiineihin. Sillä aikaa "aamu rutiiniartikkeleita" saattaa ehdottaa, että olet vain aamiainen burrito pois Fortune 500 -yrityksen johtamisesta, ne eivät todennäköisesti ole totta. On kuitenkin joitain tietoja, jotka tukevat uskoa siihen rituaalit ja rutiinit voivat auttaa terävöittämään keskittymistä, poistamaan epävarmuutta ja lisäämään luottamusta.

 • Onko sijainti keskittyneelle työlle. Tämä pätee etenkin etätyöntekijöihin, mutta toimistotyöntekijöiden tulisi myös löytää alueita häiritsemättömälle työlle.
 • Aseta saavutettavat aikarajat keskittyneelle työlle pitääksesi mielesi terävänä ja motivaatio korkeana. Päivän avoin taistelu on motivoivaa ja uuvuttavaa.
 • Aseta säännöt, jotka auttavat sinua pysymään keskittyneenä. Kieltätkö internetin käytön, ohitat Slackin, käännät puhelimesi kuvapuoli alaspäin?
 • Anna aivot tuki. Tuo kahvia, teetä, vettä ja terveellisiä välipaloja sijaintiisi.
 • Omistaa kaikki mitä tarvitset lähellä joten sinun ei tarvitse siirtyä paikastasi asettuessasi.
 • Pidä muistilehtiö pöydälläsi. Ensin kirjaa kaikki hyödyllisiä ideoita mennessäsi. Toiseksi, kirjoita vähemmän hyödyllisiä ideoita, jotka voisivat houkutella sinua poistumaan työstä.

4. Käytä mielekästä mittaa

Elämme aikakaudella, jossa suorituskyvyn mittaaminen on helpompaa kuin koskaan. Vaikka voit löytää miljoonia mittauksia tuottavuudelle, syvää työtä käytetään parhaiten yhdessä johtaa ja viive toimenpiteitä.

viive mittaus on loistava tapa mitata tuloksia. Esimerkiksi poistumisprosentti on hyvä tapa mitata kuinka kauan ihmiset pysyvät sivustolla. Mutta se ei todellakaan auta sinua pitää ihmiset paikan päällä. Tarvitset paremman poistumisprosentin johtaa toimenpiteet paikallaan. Johtavat toimenpiteet liittyvät suoraan viivemittaukseen ja auttavat ennustamaan tulosta. Esimerkiksi sivustosi nopeuden mittaamisen ja parantamisen pitäisi vähentää poistumisprosenttia.

�� Kun opit pysymään keskittyneenä työssä, ajattele, minkä tuloksen haluaisit olla, ja aseta se viivästysmittaasi. Keksiä sitten kaksi selkeää päätoimenpidettä, jotka auttavat sinua saavuttamaan sen.

Minua varten olen keskittynyt kiihkeästi tietyn määrän artikkeleiden kirjoittamiseen. Tämä johti kuitenkin minuun työtäni määräaikojen lähestyessä. Osana kokeilua seurasin Newportin neuvoja ja seurain päivittäisen syvän työajan lukumäärää. Lukumäärä kasvoi tasaisesti vähintään kolmeen tuntiin päivässä. Vaikutus oli merkittävästi vähentynyt myöhästyminen ja matalien tehtävien nopeampi suorittaminen. Tämä myös vapautti minut ottamaan mielenkiintoisempia projekteja.

5. Hävitä tehtäväluettelo

Käytä tehtäväluetteloa nenän puhaltamiseen, ainakin siitä on hyötyä. Aikataulu tehtävien suorittamiseen, niin on paljon helpompaa pysyä niiden päällä päivän aikana.

Minulla oli tapana kirjoittaa tehtäväluettelo joka päivä. Viikon loppuun mennessä tuo pitkä lista oli kaapattu minua jokaisen tehtävän aikana. Kun kuitenkin siirryin tehtävien järjestämiseen käytettävissä olevien tuntien ympäri, aloin saada niiden läpi tiheämmin.

Aluksi harkitse jonkin näistä ilmaisista projektinhallintatyökaluista kaikkien tehtävien järjestämistä, kuten teemme Redboothissa.

Redbooth-tehtäväluetteloni auttaa minua järjestämään tehtäviä ja asettamaan kalenterini

Toiseksi, käytä kalenteria tai päivittäistä suunnittelijaa asettaaksesi ajanjaksot joko syvälle tai matalaan tehtävään. Lohkojen tulee olla korkeintaan 90 minuuttia minkä tahansa syvän tehtävän suorittamiseksi (aivot eivät pysty käsittelemään paljon muuta kuin tämä). Asetin aikatauluni viikkoa etukäteen ja säädän sen käydessäni.

Kun opit pysymään keskittyneenä työssä, tällainen aikataulu järjestää päiväsi ja asettaa rajat.

Syvän työaikassani leikkaan pienempiin mataliin tehtäviin, jotka vaativat vähemmän keskittymistä. Kuten esimerkiksi joka päivä syvän työistunnon jälkeen tarkistan blogin kommentit, Facebook-kommentit ja vastaan ​​sähköposteihin. Paitsi että tyhjennät kantajien määrän, saat myös tauon intensiivisestä keskittymisestä.

6. Aseta tavoitteet kohdistetuille tehtäville

Jokaisessa keskittyneessä lohkossani mietin, mitä haluan saavuttaa kussakin lohkossa. Tämä auttaa luomaan jokaiselle lohkolle valmiuden tunteen, mikä auttaa aivoni suuntautumaan erilaiseen tehtävään, koska suorittamisen tunne on joka kerta.

Käytän tätä tavoitteet ja tavoitteet malli auttaa minua henkisesti järjestämään jokaisen lohkon ja asettamaan tavoitteet jokaiselle iso työn tehtävälle. Se on kuin se, että jokaiselle tehtävälle asetetaan pienet määräajat, mikä lisää tehtävän kiireellisyyttä ilman ahdistusta lyödä määräaikaa eturintamassa. Tämä auttaa minua sulkemaan tehtävän lauseen lopussa, mikä puolestaan ​​vähentää huomion jäämistä ja auttaa minua keskittymään seuraavaan tehtävään.

Kuinka käytän yksinkertaista mallia pysyäksesi keskittyneenä työhön

7. Pysy aikataulussa!

Yksi syy pidän Google-kalenterin käytöstä on kyky siirtää tehtäviä ja muuttaa niiden ajoitusta. Ja sinun on ehdottomasti tehtävä tämä ajoittain. Esimerkiksi, kun kirjoitin tätä artikkelia, minut vedettiin pois katsomaan ongelmaa sisaryrityksemme bannerien kanssa, ThemeIsle. Kun olet vedetty pois tehtävästä, parasta on yrittää lykätä se viideksi tai kymmeneksi minuutiksi ja käyttää tahdonvoimaa..

Tämä pätee kaikkiin häiriötekijöihin, jotka tulevat sisältä. Haluatko tietää Red Hot Chili Peppers -historiasta? Yritä poistaa se vähintään viideksi minuutiksi. Tämä auttaa lisäämään keskittymiskykyäsi, mutta voi myös tarkoittaa sitä, että häiritsevät ajatukset katoavat, kun painat niitä takaisin.

Muutamia muita ideoita, jotka auttavat sinua keskittymään tehtävään:

 • Aseta ajastin kullekin ajanjaksolle.
 • Pienennä lohkojasi aikayksiköitä aluksi auttamaan tarkennuksen hallinnassa.
 • Aikataulu pieniä taukoja lohkoissasi,
 • Jos käytännöllinen, katkaise yhteys Internetiin.
 • Sulje toisiinsa liittymättömät välilehdet, erityisesti sähköpostitse.
 • Käännä puhelimen näyttö alaspäin.
 • Ohita ilmoitukset Slackissa tai muussa kommunikatiivisessa työkalussa.

8. Kirjoita parempia sähköposteja ja viestejä (jos kirjoitat niitä ollenkaan)

Saapuneet-kansion ohittaminen on yksi yleisimmistä vinkistä oppimiseen, kuinka pysyä keskittyneenä työhön. Kuitenkin Cal Newport paransi sitä hänen kanssaan blogiviesti prosessikeskeisistä sähköposteista.

Prosessikeskeisen menetelmän noudattaminen tarkoittaa pidempien sähköpostien kirjoittamista, mutta se myös vähentää kunkin säikeen pituutta. Voit mukauttaa hänen ideansa toimimaan minkä tahansa viestintävälineesi kanssa. Kuinka voit tehdä sen?

 • Kysy ensin itseltäsi, mikä sähköpostin tehtävä on ja kuinka voit lopettaa sen tehokkaimmin?
  • Tarjoa rajoitettu valikoima vaihtoehtoja. Voin esimerkiksi pitää kokouksen maanantaina, tiistaina tai keskiviikkona klo 15.
  • Tee selväksi, mitä aiot tehdä ja mitä odotat kirjeenvaihtajasta. Esimerkiksi lopetan suunnittelun perjantaina ja lähetän sinulle linkin, jotta voit lisätä kopion maanantaina.
 • Toiseksi, älä vastaa epämääräisiin viesteihin. Opisin olemaan hyvä tässä sisällöntuottajaltamme. Esimerkiksi saamme paljon sähköpostiviestejä, joissa ehdotetaan vieraspostia. Jos joku ei tarjoa mitään linkkejä työhönsä, ideoita ja viestin salaa sanaa, se ei saa vastausta.

9. Käytä melua vaimentavia kuulokkeita

Melua vaimentavat kuulokkeet ovat toimistotarvikkeiden pekonia; kaikki rakastavat heitä. Tämä johtuu siitä, että he suodattavat toimiston häiritsevän huminon. Sinulla on helpompaa keskittyä toimistoon, kun et saa hätkähtää ovien loistosta tai kynän lempeästä äänestä imemästä tyhjiöön.

Otetaan askel eteenpäin, musiikin kuuntelu voi parantaa tuottavuutta ja työn laatu. Jokaisella on kuitenkin omat maunsa, eikä kaikki musiikki luoda yhtä tasaista, joten tässä on vinkkejä, jotka auttavat sinua löytämään parhaan musiikin sinulle ja tehtävällesi:

 • Tärkeintä on, kuuntele musiikkia, josta nautit.
 • Tätä silmällä pitäen sanoitukset voivat olla häiritseviä, joten milloin uuden tehtävän oppiminen, tai suorittaa syvää työtä tavoite instrumentaalimusiikille.
 • kuitenkin, monimutkaiset musiikkirakenteet voivat myös olla häiritseviä, Joten etsi jotain yksinkertaista, kuten luontoäänet tai ambient-kappaleet.
 • Musiikin kuunteleminen voi auttaa tuo ilo toistuviin tehtäviin; Jos kuuntelet jotain myönteistä, huomio ei pala ja sammu.
 • Yhden kappaleen kuuntelu toistuvasti voi olla hieno tapa pysyä keskittyneenä. Mielenkiintoista, että tätä tukee Matt Mullenweg, joka saatat olla tuttu.
 • Älä kuuntele mitään. Luo hiljaisuuden kupoli melua vaimentavilla kuulokkeilla ja aloita työskentely.

Tässä on kolme soittolistaa, joita kiertää päivittäin:

10. Luo päiväsi selvästi

Haluatko tietää kuinka pysyä keskittyneenä työhön? Älä ajattele sitä koko ajan.

Päivän päättymisen rituaalisi ei välttämättä edellytä uhraamista kapitalismille tai hienoa tanssia, mutta hyvä päivän päättymisen rituaali auttaa aivojasi siirtymään käyttämättömään aikaan, joka on välttämätöntä keskittymisen ja tahdonvoiman jälleenrakentamiseksi..

Periaatteessa aloitan rituaalini joka päivä klo 17.30, toinen syvätyösääntö, ja se vie noin 15 minuuttia. Tämän seurauksena voin välttää sähköpostia, löysää ja työhön liittyviä verkkosivustoja, kun olen poistunut rakennuksesta.

 • Tarkista puutteelliset tehtävät ja katso, mihin ne mahtuvat aikatauluni eteenpäin etenemissuunnitelmaa tai niiden suorittamista varten.
 • Suorita yksi viimeinen sähköposti, Slack, Trello, Redbooth ja tarkista, että mikään ei ole jäljellä.
 • Luo uusia kortteja kaikille päivän aikana osoitetuille tehtäville.
 • Tarkista ja muuta seuraavien päivien aikatauluja varmistaaksesi, että kaikki on valmis ja tavoitteet asetettu.
 • Puhdista ja järjestä pöydäni (kohtuullisuudessa).
 • Sammuta päivä ja tunnusta henkisesti, että päiväni on valmis.

11. Kehitä ulkopuolisia tapoja, jotka auttavat sinua pysymään työtehtävissä toimistossa

Aluksi sukellin syvään työhön ja löysin itseni kamppailemaan ja menettämään luottamuksen kykyyni mennä syvälle. Lopetin jopa suurimman osan ponnisteluistani. Mutta ei kaikkia niitä.

Pidin joitain niistä, kuten toimiston ulkopuolisia strategioita sähköpostien ympärillä. Ja tämä auttoi minua menestymään toisella yrityksellä.

Tämä johtuu siitä, että toimistosta poistuneet strategiat auttoivat rakentamaan keskittymislihastani. Jos aiot aloittaa syvän työskentelyn tai haluat vain tietää kuinka pysyä keskittyneenä työhön, suosittelen aloittamista ensin työn ulkopuolella:

 • Anna aivoillesi lepo töistä. Tämä ei vain auttaa sinua keskittymään työhön, vaan myös nauti tuottavammista oivalluksista. Lopetin sähköpostien, löysien viestien ja Facebook-viestien tarkistamisen käyttäjiltä (anteeksi, kaverit).
 • Salli itsesi kyllästy ja anna mielesi vaeltaa. Aivosi johdolla on tasapaino keskittyneen ja kohdistamattoman ajattelun välillä. Jos haluat parantaa keskittymistä toimistossa, sinun on annettava aivoille aikoja kohdentamattomaan ajatteluun.
 • Cal Newport ehdottaa, että annat itsellesi jonkin aikaa Mietiskele tuottavasti. Kaikki tämä tarkoittaa ajattelua syvälle ongelmasta, kun hän harjoittaa hillittyä toimintaa, kuten liikkuminen, koiran kävely tai suihkussa.
 • Ota uusi harrastus, joka vaatii keskittynyttä keskittymistä (mutta ei työhön liittyvää) keskittymislihaksesi vahvistamiseksi.

12. Hyödynnä työkaluja ja sovelluksia, jotka on suunniteltu auttamaan sinua keskittymään töihin

Kun opit pysymään keskittyneenä työssä, muutama työkalu voi auttaa sinua matkalla. Olen kokeillut muutamaa postilaatikon torkkua, musiikkisovellusta ja ajan seurantasovellusta, ja nämä auttoivat eniten:

 • Käytämme Time Doctoria toimistossa, mutta jos etsit yksinkertaista, ilmaista vaihtoehtoa, suosittelen Toggl.
 • Google-kalenteri oli loistava tapa rakentaa viikkoaikatauluni.
 • Redbooth ja Trello ovat valittuja projektinhallintatyökalumme. Sisällöntuottajamme suosittelee sydämellisesti Trelloa.
 • Jos etsit häiriöttömiä kappaleita sitten Brain.fm on paras, maksettu ratkaisu.
 • Toisaalta äänet kattavat laajasti ilmaisen sivuston, myNoise yli 200 äänigeneraattorilla, joista valita.
 • Käytin myös Saapuneet, kun olet valmis sulkea postilaatikko aikataululla.

Päätelmä siitä, kuinka pysyä keskittyneenä työhön

Syvä työ tarjoaa loistavan mahdollisuuden parantaa keskittymistä työpaikkaasi. Parannat tuottavuutta, tuotat arvokkaampia oivalluksia ja saat hyviä palkintoja.

Syvälle työlle sukeltaminen on kuitenkin vaikeaa. Kannustan sinua ottamaan nämä vinkit ja aloittamaan päiväsi rakentamisen keskittymisaikojen ympärille. Huomaat, että keskittymislihasesi tulee voimakkaammaksi jokaisella harjoituksella.

Kuinka pysyt keskittyneenä työssä? Joko ikävöimme? Voit vapaasti jakaa ideasi alla olevissa kommenteissa.

Älä unohda liittyä kaatumiskurssillemme WordPress-sivustosi nopeuttamiseksi. Joillakin yksinkertaisilla korjauksilla voit vähentää latausaikaa jopa 50–80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map