iPhone vs. Android: mikä on parempi verkkoammattilaisille / kehittäjille?

iPhone vs. Android


Keskustelu siitä, mikä älypuhelinten käyttöjärjestelmä (OS) on paras, on jatkunut vuosia ilman selkeää voittajaa. Jos harkitset vaihtamista iPhonesta vs. Androidiin tai päinvastoin, voi olla vaikea erottaa raskaan faneja koskevat vaatimukset kunkin alustan tosiasioista.

Onneksi sekä iPhonella että Androidilla on paljon tarjottavaa, joten et voi mennä pieleen. Päättäessasi, mikä käyttöjärjestelmä sinulle sopii, tulisi keskittyä tarpeisiisi verkkoammattilaisena. Vertailemalla alustojen tärkeimpiä ominaisuuksia, sinun pitäisi pystyä kaventamaan mikä parhaiten sopii tilanteeseesi.

Tässä artikkelissa tarkastellaan tärkeimpiä eroja iPhonen ja Androidin välillä.

Sitten sukellamme syvästi kuuteen avaintekijään, jotka on otettava huomioon valittaessa älypuhelimen käyttöjärjestelmää verkkoammattilaisena. Hyppäämme sisään!

Mitkä ovat tärkeimmät erot iPhonen ja Androidin välillä?

Kun vertaamme tämän artikkelin iPhonea ja Androidia, puhumme ensisijaisesti käyttöjärjestelmästä, jota kukin käyttää, eikä yksittäisistä laitteista, kuten iPhone X tai Google Pixel 3. Tämä on tärkeää huomata parille syyt.

Ensinnäkin Applen iOS toimii vain iPhonissa. Googlen Android-käyttöjärjestelmä kuitenkin toimii laaja valikoima laitteita, Jotkut niistä ovat erittäin edullisia, mutta puutteellisia. Tämän vuoksi on vaikeaa verrata Android-puhelimia iPhoneihin. Käyttöjärjestelmään keskittyminen tasapuoliset toimintaedellytykset.

Tämän vuoksi on tärkeää muistaa, että Android-käyttöjärjestelmän käyttökokemukset ovat paljon erilaisia ​​halvalla puhelimella kuin korkealaatuisella laitteella, joka on verrattavissa iPhoneen. Android-ongelmat voivat johtua laitteesta käyttöjärjestelmän sijasta.

Molemmilla alustoilla on edut ja haitat. Kun kyseessä on romahdus, merkittävin ero niiden välillä on se, että iOS on suljetun lähdekoodin, Android on avoimen lähdekoodin. Tämä vaikuttaa jokaisen käyttöjärjestelmän useisiin tärkeisiin näkökohtiin, mukaan lukien niiden turvallisuus ja sovellusten saatavuus.

iPhone vs. Android: mikä älypuhelin on parempi web-ammattilaisille? (6 huomioon otettavaa tekijää)

Verkko-ammattilaisena ymmärrät paremmin kuin suurin osa tiettyjen ominaisuuksien tärkeydestä älypuhelimen valinnassa. Olemme verranneet iPhonea ja Androidia kuuteen seikkaan, joilla todennäköisesti on suurin rooli auttaa sinua päättämään, mitä käyttää.

1. Mikä vaihtoehto on edullisempi?

Ennen kuin siirrymme siihen, mitä kukin käyttöjärjestelmä voi tehdä, keskustelemme, kuinka paljon sinulle maksaa tietyn käyttöjärjestelmän käyttävän laitteen hankkiminen. Aluksi iPhonet ovat melko kalliita iPhone XR menossa 599 dollaria ja iPhone 11 Pro: lla huikeita 999 dollaria (olettaen, että et käy kauppaa vanhalla mallilla). Jopa paljon vanhempi iPhone 7 vie pureman säästöistäsi, hintaan 449 dollaria.

Kuten aiemmin keskustelimme, Android on saatavana monenlaisilla laitteilla, paremmiksi tai huonommiksi. Kuitenkin jopa Android-puhelimet, jotka ovat verrattavissa iPhone XR: ään – kuten Google Pixel 4 tai Samsung Galaxy s10 – ajaa melko vähän halvemmalla. Voit valita yhden näistä puhelimista uutta 799 dollarilla tai 749 dollarilla.

Riippumatta siitä, kumpi näistä vaihtoehdoista valitset, kaipaat joitain ominaisuuksia. Galaxy s10: n akun kapasiteetti on suurin, mutta iPhone XR: n näytön koko on valtava (melkein täsmälleen sama kuin Galaxy s10). IPhone on varustettu ylimääräisellä M12-kopioprosessorilla ja nestekidenäytöllä, jotta värit olisivat vaimeampia. Pixel 4: llä ei ole tallennustilaa, mutta siinä on parempi kamera ja se on integroitu hyvin Google Assistant -sovellukseen.

Alhaisesta päästä löydät helposti Android-puhelimia, joiden hinta on alle 200 dollaria. IPhone 7: n hintaan verrattuna ei ole kiistelty siitä, mikä on houkuttelevampi numero. Muista kuitenkin, että iPhone 7 tulee olemaan yleensä paremman laadun ominaisuuksia, kuten akku, valokuvan laatu, näytön koko ja tallennustila.

2. Pitääkö iOS tai Android paremmin tietoturvaa ja yksityisyyttä?

Turvallisuudessa iOS hyötyy siitä, että se on suljetun lähdekoodin alusta. Tämä on yksi harvoista tapauksista, joissa avoin lähdekoodi = huonompi. Sovellusten seulontaprosessi on vain paljon tiukempi iPhonen kanssa, ja iPhonen käyttäjät rajoittuvat Applen hyväksymiin sovelluksiin Sovelluskauppa vain. Tämä estää iPhonen käyttäjiä lataamasta vahingossa haittaohjelmia.

sovelluskauppa

Toisaalta Android-käyttäjillä on pääsy Google Play Kauppa ja mikä tahansa määrä kolmansien osapuolten sovellusten jakelijoita. Nämä lähteet eivät todennäköisesti tarkista sovelluksia haittaohjelmien ja virusten varalta, ennen kuin käyttäjät antavat niiden ladata.

google play

Android-sovellusten käyttöön ottamien haittaohjelmien määrää on pyritty vähentämään, ja ne ovat paljon turvallisempia kuin aiemmin. kuitenkin, raportit osoittavat että iPhone-sovellukset ovat edelleen turvallisempia.

Apple on myös historiallisesti ollut johdonmukaisempaa päivitysten ja tietoturvakorjausten julkaisemisessa. Korjaamalla heikkoudet nopeasti, iOS tekee paremman työn ylläpitämällä turvallista alustaa.

Yksityisyyden suojan osalta Applen mukaan iPhonen käyttäjien yksityisyys on erittäin huolestuttava. Apple sekoittaa käyttäjätietoja kerätään päivitysten luomiseen, ja tietoja ei koskaan myydä ilman käyttäjien lupaa.

Toisaalta, tutkimuksen mukaan Elokuussa 2018 toteutetut Android-puhelimet välittävät kaksi kertaa niin paljon käyttäjätietoja kuin iPhones. Androidit jakavat jopa käyttäjän sijaintitietoja, kun puhelinta ei käytetä, kun taas iPhonet eivät.

android iphone

Lisäksi iPhonet-aiheessa oli muutama korkean tason tapaus, jossa valtion virastot yrittivät päästä väärinkäyttäjän iPhoneen ilman mitään hyötyä. Se voi olla huono uutinen kansalliselle turvallisuudelle, mutta hieno uutinen kaikille, jotka haluavat olla varmoja laitteidensa turvallisuudesta Fort-Knox -tasolla. Tämän saat iPhonen mukana portista. Periaatteessa laitteesi on täysin tavoitettavissa ilman salasanaasi.

3. Onko käytön helppous tai mukauttaminen tärkeämpi käyttökokemuksen kannalta?

Käyttäjäkokemus (UX) kattaa monenlaisia ​​näkökohtia. iOS ja Android tarjoavat molemmat toivottavia UX-ominaisuuksia, mutta niillä on erilaiset prioriteetit, mikä saattaa vaikuttaa siihen, mikä sopii sinulle parhaiten.

iPhonien käyttö on yleensä helpompaa kuin Android-puhelimien. Heidän käyttöliittymänsä on intuitiivisempi, ja puhelinten toiminnassa vapautumisesta toiseen on tapahtunut vain vähän muutoksia. Kun olet valinnut iPhonen käytön, sinun ei tarvitse joutua uusimaan paljon päivityksen jälkeen.

Silti androideilla on paljon muokattavampi käyttöliittymä. Voit asettaa oletussovelluksia, lisätä widgettejä, valita useista lukitusnäytöistä, vaihtaa näppäimistöä ja paljon muuta. Toisin kuin iPhone, voit todella tehdä Androidista oman ja muokata sitä vastaamaan paremmin tarpeitasi.

Monet muut puhelimiin liittyvät UX-näkökohdat – mukaan lukien kamerat, näytön koko, akun kesto ja tallennustila – riippuvat siitä, kumpi iPhone tai Android-laite valitsee. Näiden ominaisuuksien laatu riippuu siitä, kuinka paljon olet valmis maksamaan älypuhelimestasi.

4. Kuinka luotettavia ovat iOS ja Android?

Huolimatta siitä, mitä monissa online-artikkelissa luulet uskovan, iOS ja Android ovat melko vertailukelpoisia luotettavuuden suhteen. Valitsemastasi huolimatta sinun pitäisi päätyä käyttöjärjestelmään, joka pystyy täysin tukemaan tarpeitasi.

Molempien alustojen rajuilla faneilla on taipumus keskittyä tietoihin, jotka tekevät heidän ensisijaisesta käyttöjärjestelmästään houkuttelevan. Esimerkiksi iPhone-fanit keskittyvät Androidiin, jonka kokonaisvirheaste on hiukan korkeampi (kanssa jotkut heistä jopa räjähtävät), kun taas Android-ystävät haluavat huomauttaa "taivuta portti" tai muut tunnetut iPhonen viat.

Tämän asian havainnollistamiseksi toisella tavalla voimme tarkastella artikkeleita: Unohda myytti siitä, että iPhone on luotettavampi kuin Android ja Älypuhelimen luotettavuus: iOS ohittaa Androidin. He lainaavat täsmälleen samaa tutkimusta, mutta kuten otsikoista voi nähdä, he päättivät korostaa erilaisia ​​tietoja.

Tämä vain osoittaa, kuinka molemmat iPhone- ja Android-fanit voivat valita, mihin tutkimuksen tuloksiin keskitytään suosimaan käyttöjärjestelmäänsä. Kun harkitset kunkin luotettavuutta, muista tarkastella kaikkia tietoja.

5. Mikä käyttöjärjestelmä tarjoaa paremman yhteensopivuuden sovellusten ja muiden laitteiden kanssa?

Kuten aiemmin mainitsimme tässä artikkelissa, iPhonen käyttäjät ovat paljon rajoitetumpia kuin Android-käyttäjät sovellusten käyttämisessä. Koska iPhone-sovellukset on turvattu tarkemmin, ne ovat yleensä turvallisempia ja laadukkaampia.

Verkko-ammattilaisille viestintä- ja tehtävänhallintasovellukset voivat olla uskomattoman hyödyllisiä. Riippumatta siitä, minkä käyttöjärjestelmän valitset, menetät muutaman loistavan sovelluksen, jota vain toisen järjestelmän käyttäjät voivat käyttää.

Sinulla on pääsy iPhonessa Lentoposti, esimerkiksi sähköpostin järjestämiseen ja työnkulun virtaviivaistamiseen. Voit myös tarkistaa esityslista muistiinpano-sovellus, Moleskine AikasivuÄlykäs kalenteri ja Kipinä sähköpostiohjelma.

kipinä

Toisaalta Androidilla voit käyttää Tasker ja automatisoida osa työnkulusta. Siellä on myös Kiinteä Explorer tiedostonhallintasovellus ja Luumarja yksinkertaistetulle viestinnälle. Lisäksi Androidilla on sosiaalisen median widgettejä, joiden avulla voit helposti käyttää tiliäsi avaamatta heidän sovelluksiaan.

solidexplorer

Yhteensopivuuden kanssa pöytätietokoneiden, kannettavien tietokoneiden, tablettien ja muiden laitteiden kanssa iPhonet toimivat saumattomasti muiden Apple-tuotteiden kanssa. Yritäminen muodostaa yhteys toisen tuotemerkin laitteisiin vie kuitenkin ylimääräistä työtä.

Android on yhteensopiva useampien laitteiden kanssa, mutta se ei taaskään integroidu Apple-tuotteisiin. Muilla arsenaalissasi jo olevilla laitteilla voi olla merkittävä rooli valitsemasi älypuhelin-käyttöjärjestelmän määrittämisessä.

6. Ovatko iPhone vs. Android-puhelimet suositumpia?

Suosio on jotain, joka on otettava huomioon valittaessa älypuhelimen käyttöjärjestelmää. Me kaikki tarkoitamme erottua joukosta. Kuten todennäköisesti tiedät, kehittäjät luovat kuitenkin todennäköisemmin sovelluksia ja muita uusia työkaluja, jotka integroituvat suositun käyttöjärjestelmän kanssa.

Maailmanlaajuisesti Android lyö iPhonen itse kun se tulee suosiota. Paikalla on kuitenkin merkitystä, ja Pohjois-Amerikassa (ja etenkin Yhdysvalloissa) iOS on älypuhelinten käyttäjien suositeltava alusta. Jopa oman CodeinWP: n lukijamme keskuudessa analyysimme osoittavat, että iPhonet ovat valittu mobiililaite! Sellaisenaan, kun valitset älypuhelimen käyttöjärjestelmää, sinun kannattaa harkita, missä suurin osa asiakkaistasi sijaitsee ja mikä käyttöjärjestelmä on yleisin kullakin alueella.

johtopäätös

Kun on kyse oikean älypuhelimen valitsemisesta verkkoammattilaiseksi, viime kädessä päätetään, mikä käyttöjärjestelmä tarjoaa onnistumisen kannalta tarpeelliset ominaisuudet. Tarkoittaako tämä vaihtoehdon valitsemista suosituimmista sovelluksista tai etusijalla tietoturvalle, et voi mennä pieleen kummankaan alustan kanssa.

Tässä artikkelissa olemme verranneet iPhone- ja Android-käyttöjärjestelmiä kuuteen keskeiseen tekijään:

 1. Mikä vaihtoehto on edullisempi?
 2. Pitääkö iOS tai Android paremmin tietoturvaa ja yksityisyyttä?
 3. Onko helppokäyttöisyys tai mukauttaminen tärkeämpi UX: lle?
 4. Kuinka luotettavia ovat iOS ja Android?
 5. Tarjoavatko iPhonet tai androidit enemmän yhteensopivuutta sovellusten ja laitteiden kanssa?
 6. Ovatko iPhone- tai Android-puhelimet suositumpia?

Onko sinulla kysymyksiä siitä, mikä älypuhelin on paras verkkoammattilaisille? Kerro meille alla olevassa kommenttiosassa!

Älä unohda liittyä kaatumiskurssillemme WordPress-sivustosi nopeuttamiseksi. Joillakin yksinkertaisilla korjauksilla voit vähentää latausaikaa jopa 50–80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map