David Braun -haastattelu – TemplateMonsterin toimitusjohtaja 14 vuotta – “Sinut olisi yllättynyt siitä, kuinka syvästi olen mukana”.

David Braun -haastattelu – TemplateMonsterin toimitusjohtaja 14 vuotta – “Sinut olisi yllättynyt siitä, kuinka syvästi olen mukana”.

David Braun -haastattelu – TemplateMonsterin toimitusjohtaja 14 vuotta – “Sinut olisi yllättynyt siitä, kuinka syvästi olen mukana”.
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Jos harjoittelet verkkosivustokehitystä, olet todennäköisesti kompastellut TemplateMonster.com -nimistä sivustoa. Ehkä sininen hirviöpäälogo soi kelloa? Se on saattanut ymmärtää, että sivusto on aika iso, mutta kuinka suuri? Otetaan selvää! Tässä haastatteluni toimitusjohtajan David Braunin kanssa sekä paljon mielenkiintoisia faktoja TemplateMonsterin toistaiseksi tekemästä matkasta.


Aloitetaan korkealla huomautuksella:

TemplateMonster markkinoilla nyt 46 000 suunnittelumallia suosituimmille alustoille, kuten WordPress ja WooCommerce, Joomla, Magento, Drupal ja PrestaShop. Perustamisestaan ​​vuonna 2002 lähtien se on palvellut enemmän kuin 5 miljoonaa asiakasta, kanssa 100 000 ihmistä vierailee sivustolla joka päivä.

Yritystä johtaa 35-vuotias toimitusjohtaja – David Braun – jolla on rakensi 427 hengen ryhmän, ja kaikkien yhteisten ponnistelujen kautta saavutti 15 miljoonan dollarin tulot.

Mutta matka ei alkanut kuten tyypillinen Piilaakson käynnistys. Kaukana siitä…

David Braun

Lyhyesti: David Braun oli pakolainen 1990-luvun Georgian sodassa. Hän rakensi TemplateMonsterin Ukrainasta tulevan ryhmänsä avulla asuessaan Yhdysvalloissa. Parin viime vuoden ajan David on ollut poissa liiketoiminnastaan ​​auttaen Ukrainan hallitusta puolustusministeriön uudistamisessa. Hänen yritykselleen perustamat järjestelmät mahdollistavat sen toiminnan itsenäisesti, vaikka hän ei olisikaan lähellä.

Davidista on tullut sankarimainen hahmo minulle. Aloin lukea lisää hänestä melkein heti, kun kuulin ensimmäistä kertaa kaikista hänen tekemistään asioista. Davidin elämässä on ollut monia käännekohtia, niin mielenkiintoisia ja kiihkeitä, että halusin ymmärtää asioita paremmin. Tartuin hänen sähköpostiinsa. Hän vastasi kahden tunnin sisällä.

Tässä haastatteluni David Braunin kanssa ja TemplateMonsterin tarina. Aloitetaan alkuaikoina:

David Braun -haastattelu: Kuinka muutos muuttaa kaiken

Georgian nimellä David Arakhamia, David Braun, oli poistuttava maastaan ​​11-vuotiaana yhdessä perheen kanssa sota Abhasiassa. He muuttivat Ukrainaan, missä David pysyi, kunnes hän suoritti akateemisen opinnot. Tämä oli Internetin varhainen alku, sellaisena kuin tiedämme sen tänään, vuonna 2001.

Hän oli vielä yliopistossa, kun tapasi tulevan yhdysvaltalaisen perustajansa, joka tuli Ukrainaan etsimään kykyjä. Hän etsi henkilöä, joka huolehtii verkkosivustojen tuottamisesta yhdysvaltalaisille asiakkaille. Ensimmäinen työ, jonka he saivat, oli General Electric -sivuston klooni, josta tilattiin 7 000 dollaria – valtava summa noina aikoina.

Liiketoiminta alkoi kukoistaa, heillä oli uusia asiakkaita tulossa ja projektit toimitettiin ajoissa. Prosessi toimi hyvin, mutta sitä ei pystytty automatisoimaan. Jokainen projekti tarvitsi räätälöityä hoitoa, kutakin asiakasta oli hallittava eri tavalla – mallia ei voitu skaalata riittävän nopeasti.

Joskus pahin, mitä voi tapahtua, on paras

Työskennellessään tiiviisti tiiminsä kanssa, David Braun seurasi yhtä suunnittelijoistaan ​​töissä, käyttämällä joukko itse valmistettuja työkaluja auttaakseen häntä nopeuttamaan suunnitteluprosessia. Se sai Davidin ajattelemaan. Tuolloin kukaan ei tehnyt jotain tällaista menestyksekkäästi, se oli konsepti, joka oli todistettava.

Suunnittelijalla oli intohimo piirtää hirviöitä, hän piirsi niitä koko ajan. Joten he etsivät verkkotunnusta, ja se oli ilmainen. Näin TemplateMonster.com syntyi.

TemplateMonster -logon kehitys

Ensimmäinen toimintaviikko? He myivät 70 000 dollaria PSD-malleja vain mainostamalla niitä erilaisilla online-foorumeilla.

Tämä kuulostaa aivan hullualta vuonna 2002. Mutta… kuten kävi ilmi, 90% kyseisestä rahasta oli petoksia, jotka tulivat varastetuilta luottokorteilta. Pankki sulki heidän tilinsä, eikä kukaan kortin käsittelijä toiminut heidän kanssaan enää.

Ajan myötä ja Davidin puuttumisen myötä asiat tasaantuivat ja petokset laskivat. Samaan aikaan joukkue aloitti jokaisen tapahtuman seulonnan, mitätöi osan, ja lopulta he puhdistivat tilinsä.

Toiseksi vuodeksi TemplateMonsterin liikevaihto oli noin 300 000 dollaria. He onnistuivat rakentamaan noin 300 mallia, ja he olivat ainoita markkinoilla ilman todellista kilpailua. Kaikki tämä raha sijoitettiin uudelleen ja liiketoiminta standardisoitiin.

He jakoivat suunnitteluprosessin toistaakseen sitä nopeammin – jokainen suunnittelija vastasi nyt yhtä elementtiä, jotta he voisivat tuottaa massatuotteita. Vuonna 2003 he aloitti Flashin tekemisen, josta tuli nopeasti heidän tärkein tulonlähde.

Tämä todella muotoili yritystoimintaa, ja heidän piti palkata lisää Flash-kehittäjiä mallien luomiseen. Huipussaan TemplateMonster esitti 20 000 Flash-pohjaista mallia, ja liiketoiminta menestyi. Flash tuotti 70% tuloista yksin.

70% TemplateMonsterin tuloista tuotti Flash

Mutta kuten he sanovat – hyvät asiat eivät kestä ikuisesti.

Vuonna 2006 TemplateMonster kärsi kuvaoikeuksia koskevasta oikeusjutusta, jonka vahinkojen arvioidaan olevan 109 miljoonaa dollaria. Heitä syytettiin verkkosivustojen mallien myynnistä, joissa oli tekijänoikeuksien alaisia ​​valokuvia. TemplateMonster on varmasti oppinut kovan oppitunnin tuolloin.

Tässä on Davidin ajatuksia kuvan tekijänoikeuskysymyksistä WordPress-yhteisössä:

Tämä on erittäin hankala osa liiketoimintaa. Suurin osa teemakirjailijoista käyttää ns "vapaa" kuvat, lisensoitu Creative Commons -lisenssillä. Mutta he eivät ymmärrä, että tekijä voisi muuttaa tätä lisenssiä milloin tahansa, ja he saattavat olla vastuussa jopa 150 000 dollarista rikkomusta kohden, jos joku muuttaa lisenssiä tulevaisuudessa.

Miten tämä toimii? (1) Joku lataa kuvan Flickrille, joka ei ole heidän oma. (2) Saat sen alla mitä luulet olevan CC. (3) Sitten alkuperäinen tekijänoikeuksien haltija astuu sisään ja nostaa kanteen.

Ei ole olemassa yleistä ratkaisua, jolla suojaudut tällaisilta tapauksilta, mutta varotoimenpiteenä voin tehdä ainakin laillisesti vahvistetun todisteen siitä, että kuvat olivat saatavilla Creative Commons -sivustolla lataamisen yhteydessä. Ainakin se antaa sinulle mahdollisuuden tulla "viaton rikkoja" tuomioistuimessa.

Ei tarpeeksi vaivaa?

Vuonna 2010 Steve Jobs kirjoitti avoin kirje koko Flash-teollisuuden lakkauttaminen. Pian ihmiset lopettivat mallien ostamisen kokonaan, ja Flash-riippuvaisen TemplateMonsterin myynti laski nopeasti.

David Braun kohtasi jälleen liiketoimintaan vaikuttavia ulkoisia uhkia. Heidät pakotettiin vaihtamaan HTML: ään, mikä tarkoitti alkamista nollasta. Heillä ei ollut HTML-malleja, kukaan yrityksessä ei toiminut HTML-muodossa. He eivät voineet vain potkuttaa kaikkia ja palkata uusia ihmisiä – tämä tarkoittaisi luopumista kaikesta loistavan joukkueen rakentamisessa tehdystä työstä.

Joten he päättivät kouluttaa Flash-kehittäjät HTML-kehittäjiksi. Tämä valinta ei ollut raha-, vaan ihmislähtöinen. Yhden vuoden ajan he eivät enää olleet kannattavia ja ansaitsivat säästöjä. Tämä tapahtui myös samalla kun siirryttiin markkinoiksi tulemiseen ja alettiin hyväksyä ulkopuolisia tuotteita niiden alustalle.

Vuoden 2010 HTML-häiriöt olivat yritykselle vaikeat, mutta se sai Davidin ymmärtämään, että he eivät voi jatkaa ilman vakaaa yritysjärjestelmää, joka voisi suojata heitä tulevilta markkinoiden muutoksilta. He aloittivat liiketoiminnan rakenneuudistuksen, määrittelevät sen arvot ja optimoivat (lukevat automatisoimaan) sen prosessit.

Tämä osa on suosikkini, ja mielestäni siitä voisi olla hyötyä monille yrityksille, jotka kasvavat nopeasti ja joutuvat laajentumaan. Se mitä nämä kaverit tekivät, ei ole resepti jokaiselle uudelleenorganisointia tarvitsevalle yritykselle, mutta se on esimerkki mallista, joka todisti potentiaalinsa ja tuotti tuloksia.

Yrityksen rakenneuudistus, askel askeleelta

Aloittaaksesi yrityksen uudelleenjärjestelyn, Davidin piti ottaa askel taaksepäin päivittäisestä toiminnasta, vapauttaa aikataulu ja varata päivittäin muutama tunti yrityksen systemaatiota varten. Hän tajusi myös, että ei pysty tekemään tätä yksin ja tarvitsi apua.

Kaksi hänen johtajaansa lähetettiin erikoistumaan liiketoimintaanalytiikkaan. He kääntyivät erilaisiin prosesseihin, viettivät aikaa kaikkien sidosryhmien kanssa ja aloittivat yrityksen kartan laatimisen:

  • mitä kunkin osaston sisällä tapahtuu,
  • miten päätökset tapahtuvat,
  • mitä prosesseja kopioidaan,
  • missä aukot ovat jne.

Suuri haaste järjestelmän uudistamiseksi liittyi operaatioiden kansainväliseen luonteeseen. Yhtiö, jolla on useita toimistoja eri aikavyöhykkeillä ja jotka puhuvat eri kieliä. Ja kaikki nämä ihmiset oli saatettava samoihin toimintastandardeihin.

Nykyinen henkilöstömme on 427 henkilöä mukaan lukien urakoitsijat. Ei liian hieno asia hallita niin monia ihmisiä, jotka sijaitsevat eri aikavyöhykkeillä ja puhuvat eri kieliä, mutta tämän meidän on tehtävä pysyäkseen liiketoiminnassa. En voi kuvitella elämäämme ilman käyttämäämme yritysportaalia. Sitä kutsutaan bitrix24.com, se sisältää kaikki yrityksen johtamiseen tarvittavat työkalut (chat, VoIP-puhelut, CRM, light ERP, projektinhallintatyökalut, foorumi jne.).

Toinen merkittävä muutos yrityksessä oli tekemistä kaikkien kanssa, joilla on sama ajattelutapa. Tätä varten he käyttivät Tasapainoinen tuloskorttijärjestelmä, johtamismenetelmä työntekijöiden toiminnan yhdenmukaistamiseksi yrityksen tavoitteiden kanssa. Tämä tarkoitti yhden haastattelua, monia Skype-kokouksia ja puheluita yhteisen vision saavuttamiseksi.

Kuten ehkä huomasit, David Braun haluaa liikkua nopeasti. Joten saavuttaakseen yhteisen näkemyksen jokaiselle organisaation työntekijälle, he tarvitsivat pikakuvakkeen.

He etsivät organisaation johtajia – ihmisiä, joilla on suurempi vaikutus toisiin ja jotka voivat levittää viestin suoraan. He käyttivät DISC-persoonallisuuden profilointitestiä löytääkseen nämä vaikuttajat, jotka voisivat sitten antaa vallan muulle joukkueelle.

Valittiin ja koulutettiin viisi henkilöä. He aikoivat välittää viestin seuraavalle kymmenelle ihmiselle, joka levittää sen seuraavaan.

Seurauksena on, että TemplateMonsterilla on joitain erittäin tärkeitä sääntöjä työntekijöille, heidän päällikköilleen:

Kaikki mitä teet töissäsi, on SINUN. Jos teit jotain todella hyvää – ihmiset ovat ylpeitä sinusta. Tehti jotain huonoa – ihmiset ajattelevat sinusta pahaa.

Et tee jotain vain siksi, että joku maksaa sinulle sen. Ihmiset viettävät töissä ainakin yhtä paljon aikaa kuin perheen kanssa (yleensä jopa enemmän), joten on typerää olla vastuussa sellaisesta, jonka vietät 1/3 aikuiselämästäsi.

(…)

Jos haluat saavuttaa jotain, lopeta istuminen ja ajatteleminen kuinka älykäs olet, tee jotain toteuttaaksesi ideasi ja vakuuttaaksesi kaikille jotain, joka toimii, ei sellaisella, joka kuulostaa siltä, ​​että se toimii.

Asiakastuki – uusi malli

Sisäinen rakenneuudistus sai aikaan uuden lähestymistavan markkinoilla.

Kaikkien rutiinitoimintojen tulisi olla automatisoituja ja ihmisten tulisi keskittyä työpaikkansa luovaan osaan. Kokeilemme paljon ns "atomisuunnittelu" konsepti, jossa suunnittelu koostuu pienistä osista (atomeista) ja vastaa toisiaan riippumatta siitä, missä järjestyksessä ne sijoitetaan. Sinä pystyt lue lisää tästä käsitteestä sen luojalta.

Uskon, että jos toteutamme asianmukaisesti, voisimme saada suunnittelgeneraattorin, joka tuottaa malleja, mikä voi olla erittäin vaikea tunnistaa, että se on luotu koneella.

Kuten muissa ei-luovissa tehtävissä, käytämme jo paljon automaatiota (teeman tarkastajat, automatisoitu laadunvarmistus, kuormitustestaus, tuotepakkaukset jne.).

Kun asiakashankintakustannukset alkoivat kasvaa, heidän oli löydettävä uusia tapoja tavoittaa käyttäjiä. He olivat jo kokeilleet ja kattaneet kaikki klassiset verkkomarkkinointitekniikat.

Mahdollisuus parantaa asioita tuli odottamattomasta suunnasta – asiakastuesta. Tuona pidettiin tuolloin vastuuta, jotain, joka kuluttaa aikaa ja rahaa, ei jotain, joka voisi tuoda käteistä. Joten David Braun muutti jälleen yrityksen visioita ja keksi kuinka he tekivät asiat.

Muistan, että meillä oli puhtaasti liiketoiminnallinen liiketoimintamalli, kun ihmiset vierailevat sivustollasi, ostavat mallin ja sinä unohdat heidät ja he unohtavat sinut. Nykyään emme voi tehdä sitä enää.

Ensinnäkin, koska asiakashankinta maksaa melkein kaksinkertaisen vuosittain. Toiseksi, jos pidät yhteyksiä asiakkaisiisi myös sen jälkeen, kun he ovat saaneet valmiiksi verkkosivuston mallin perusteella, se avaa paljon mahdollisuuksia myyntiä ja ristiinmyyntiä varten. Sinun on tehtävä kaikki tarvittava tullaksesi luotettavaksi neuvonlähteeksi asiakkaalle.

Jos onnistut tarpeeksi, elinikäinen arvo voidaan kaksinkertaistaa tai jopa kolminkertaistaa kuluttamatta paljon maksettuun mainontaan. Siksi investoimme voimakkaasti asiakastukeen. Tällä hetkellä työllistämme 65 ihmistä, jotka työskentelevät ympäri vuorokauden, ja he ovat käytettävissä live-chatin kautta.

20% tuloista käytetään tukihenkilöstön palkkoihin, joten heidän pidättämisestä on tullut ensisijainen tavoite. Tämä muotoili koko prosessin, jossa palkattiin uusia ihmisiä, koulutetaan heitä ja pidetään heidät kiinni työssään.

Näin se on tehty:

Henkilöstötutkimuksen, haastattelujen ja arviointien sijasta uudet ihmiset saavat yhden viikon "maksettu oikeudenkäynti." Jokaiselle uudelle työntekijälle osoitetaan mentori, joka valmistelee hänet tenttiin. Jos henkilö epäonnistuu, viikon lopussa mentori kutsutaan ja henkilö on poissa.

Toinen tentti pidetään kahden kuukauden merkinnällä (tämä tapahtuu kaikille, ei vain tukiosastolle). Mentori käy läpi henkilön tiettyjen prosessien läpi ja opettaa hänelle kaiken, mitä he tarvitsevat tietää. Tämän koeajan jälkeen henkilö asettuu asumaan ja tulee joukkueen jäseneksi.

Jokainen työntekijä saa myös omat tunnusluvut (avainindikaattorit), jotka mittaavat kuinka tehokkaita he ovat päivittäin. Tarkoitan kirjaimellisesti jokaisen päivän lopussa, että näet kuinka hyvin olet menestynyt, kuinka tuottava päiväsi oli ja kuinka tämä vaikuttaa palkkaasi.

Tukea pidetään nyt hankintakanavana. Kun ihmiset ovat tyytyväisiä saamaansa apuun, he suosittelevat palvelua ystävilleen, se on niin helppoa. Ja se toimii. Tuki tukee nyt noin 25% TemplateMonsterin tuloista. Tämä tarkoittaa noin 750 000 dollaria.

TemplateMonster ja WordPress-yhteisö

WordPress, PrestaShop ja Moto CMS ovat TemplateMonsterin suosituimpia alustoja, WordPress lisäämällä 1800+ teemaa.

Liiketoiminta on muuttunut paljon, koska TemplateMonster oli Flash-suuntautunut mallien luoja. Tällä hetkellä se on siirtymässä yhä enemmän vain vain kauppapaikkamalliin. WordPress-teemat tuottavat 30% tuloista, joten se on tärkeä osa liiketoimintaa.

Kysyin Davidilta, eroaako WordPress-yhteisö millään tavalla muista TemplateMonster-käyttäjistä:

Rehellisesti sanottuna emme aloittaneet aluksi hyvin yhteisöä. Koska olen kaupallinen yritys, en voinut ymmärtää arvoa ja viestejä, jotka avoimen lähdekoodin maailma lähettää sinulle. Joten ensimmäisen viiden markkinoilla olon ajan imimme :). Vieraillemme muutaman WordCampsin kanssa, puhuessamme älykkäiden ihmisten kanssa, nähtynämme suuria liiketoiminnan roolimalleja yhteisössä olemme muuttaneet lähestymistapaamme.

Olemme alkaneet olla avoimessa roolissa yhteisössä, osallistuneet paljon WordPress-kehitykseen, julkaistu GPL: n keskitetyn WordPress-kehyksen (Cherry Framework) alla, paljon laajennuksia ja teemoja. Näyttää siltä, ​​että se maksaa takaisin jonkin ajan kuluttua. Ihmiset huomaavat sinut, kunnioittavat panostasi ja käyttävät tuotteitasi.

WordPress on ollut TemplateMonsterin painopistealue vuodesta 2011 (ks 10 vuoden vuosipäivän infografia), ja David Braunista on tullut yksi WordPress-yhteisön henkilöistä.

Tässä on TemplateMonster-tiimi osoitteessa WordCamp Kiev 2016:

Kuinka nauttia ukrainalaisista kollegoistamme @WordCampKyiv 2016 – ensimmäinen virkamies #WordCamp Ukrainassa pic.twitter.com/Ivcp1pdrIl

– TemplateMonster (@templatemonster) 1. lokakuuta 2016

En ole koskaan päässyt kohtaan, jossa David Braun astui Ukrainan armeijan ja poliittiselle areenalle auttamaan armeijan nykyaikaistamisessa. Ja se tarina on vielä mahtavampi kuin mitä hän teki TemplateMonsterilla. Ehkä toisella kertaa…

Nyt haluaisin sulkea kiitoksen Davidille hänen salamannopeista sähköpostistaan ​​ja osallistumisesta koko asiaan!

Jos haluat kysyä Davidilta jotain, hän on luvannut liittyä kommentteihin ja vastata takaisin. Kiitos käsittelystä!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector