15+ tapaa uupumisen estämiseksi (tänään ja tulevaisuudessa)

15+ tapaa uupumisen estämiseksi (tänään ja tulevaisuudessa)

15+ tapaa uupumisen estämiseksi (tänään ja tulevaisuudessa)
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Kun kärsit uupumisesta, se voi tuntua loputtomalta. Saatat tuntea, että uupumuksellesi ei ole parannusta, sillä se on pysyvä tila, joka sinun on hyväksyttävä. Mutta on olemassa lukuisia tapoja selviytyä uupumisesta, parantua siitä ja jopa estää uupumista.


Tämä opas selittää, mikä on burnout, miten tunnistaa se, ja strategioita, joita voit käyttää selviytymiseen ja jopa paranemiseen.

Kuinka tunnistaa uupuminen

On tärkeää ymmärtää, että uupuminen ei ole sama asia kuin väsymys. Tavallinen väsymys on tilapäinen tila. Tunnet itsesi väsyneeksi, menet nukkumaan ja heräät levänneenä.

Polttamiseen puolestaan ​​on ominaista jatkuva, läpäisemätön uupumus. Kun kamppailet uupumista, on mahdotonta tuntea olonsa levänneeksi. Jopa työsi parhaat osat tuntuvat väsyttävältä.

Kuinka estää uupumista

Tapoja selviytyä ja estää uupumista

�� Huomaa; Uupumisen oireet voivat olla hyvin samanlaisia ​​kuin masennuksen oireet. Jos huomaat, että tässä artikkelissa luetellut selviytymismenetelmät eivät anna merkittävää vapautusta, etsi ammattimaista apua terapeutilta tai psykiatrilta.

1. Ota hetki pois

Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, jos olet kamppailemassa uupumusta, on viettää aikaa. Tämä ei tarkoita vain aikaa poissa töistä. Tämä tarkoittaa aikaa, joka vietetään rentoutumiseen tai henkisten energialähteiden uudistamiseen, kuten metsään retkeilyyn. Jopa pitkä viikonloppu tekemällä jotain, josta todella nautit, voi auttaa sinua estämään uupumisen.

Tärkeintä tällä kertaa on, että sinun on kytkettävä työmieli kokonaan pois päältä. Älä tarkista sähköpostiosoitettasi, ota puheluita töistä tai ota yhteyttä työtovereihisi. Sinun on suoritettava erillinen työskentelysi.

2. Lehti

Lehti siitä, mitä kamppailet, millainen uupumisesi tuntuu ja mistä uupumus on aiheutunut. Luo vaihe vaiheelta suunnitelma käsittelemään sitä. Kun tuntuu hukkuvalta, kuten et edes tiedä enää mitä tehdä, käänny tämän suunnitelman ohjaamiseksi.

Estä uupuminen: Ensimmäisen päivän päiväkirjasovellus

Pidän parempana päiväkirjaamista kynällä ja paperilla, mutta päiväkirjaan on olemassa useita tapoja.

Voit käyttää asiakirjaa Wordissa tai Google Drivessa, muistiinpanojen tekemistä koskevaa sovellusta, erikoistunutta päiväkirjasovellusta, kuten Päivä yksi, äänen tallennussovellus tai jopa puhelimesi videotallennustoiminto.

Tärkeää on, että käytät tämän ajan itsensä pohdintaan.

Bonusvihje: Harkitse a. Pitämistä parantamaan henkistä terveyttäsi pitkällä aikavälillä kiitollisuuspäiväkirja.

3. Pidä sydämestäsi läheisen ystävän tai terapeutin kanssa

Keskustele kamppailuistasi jonkun kanssa, johon luotat. Ihannetapauksessa tämä henkilö erotetaan myös tilanteestasi (joten työtoveri ei todennäköisesti ole paras veto). Ulkopuolinen näkökulma voi auttaa sinua näkemään asiat erilaisessa valossa ja ehkä jopa auttaa sinua löytämään ratkaisuja.

Tärkeintä tässä on rehellisyys. Et tunne paremmin, jos vain sanot "Olen uupunut koko ajan." Sinun on tutkittava, mitä elämässäsi tapahtuu ja mistä tämä uupumus johtuu. Tämä ei vain autta sinua selviytymään hetkessä, vaan auttaa estämään uupumista tulevaisuudessa.

4. Pidä tauko alkoholista ja kofeiinista

Kun kamppailet uupumista, voi tuntua, että alkoholi ja kofeiini ovat ainoat asiat, jotka pitävät sinut menossa, mutta ne todella tekevät kaikesta pahempaa.

alkoholi häiritsee aivojen kommunikaatioreittejä, vahingoittaen kykyäsi hallita tunteita.

Kofeiini lisää ahdistusta ja aiheuttaa unihäiriöitä. Jos kamppailet uupumista, saattaa olla aika vieroittaa molemmista.

Huomaa, että tämä ei tarkoita, että sinun on lopetettava pysyvästi alkoholi tai kofeiini. Voit jatkaa yhtä tai kumpaakin maltillisesti, kun olet palannut uupumuksesta. Siihen saakka leikkaa nämä aineet pois, jotta aivosi ja kehosi paranevat.

Estä polttaminen: rajoita kahvia

5. Rakenna meditaatioharjoittelu

Meditaatio ja meditaatioon perustuvat käytännöt voi vähentää ahdistusta ja masennusta ja jopa parantaa unen laatua. Tämän ansiosta se ei ole vain yksi parhaista tavoista selviytyä uupumisesta, vaan myös yksi parhaista tavoista estää uupuminen tulevaisuudessa.

Käytettävissä on tuhansia resursseja, joiden avulla voit kehittää tehokasta meditaatiokäytäntöä, mukaan lukien useita puhelinsovelluksia. Suosittelen lämpimästi 10% onnellisempaa ja rauhoittaa.

6. Löydä tyyppinen harjoittelu, jota rakastat

Estä uupuminen urheilulla

Jos olet kiinnittänyt huomiota terveyskeskusteluun viimeisen vuosikymmenen aikana, tiedät, että laaja tutkimus on osoittautunut liikunnan hyödyt mielenterveydelle.

Harjoitteluohjelman luominen – ja siitä pitäminen – on kuitenkin helpompaa sanoa kuin tehdä. Paras tapa saada se tapahtumaan on löytää harjoittelu, jota todella rakastat tekemässä.

Etsitkö jotain, joka on hauskaa, mutta joka myös rohkaisee sinua ajamaan itseäsi ja kasvamaan, lisäämällä itseluottamusta. Hyviä harkitsevia aktiviteetteja ovat kiipeily, taistelulajit ja tanssi.

7. Anna itsellesi luova myyntipiste

Ota uusi luova harraste tai palaa vanhaan. Jos mahdollista, ota tunteja, jotta voit uppoutua tukevaan yhteisöön samanaikaisesti. Jos tunnit ovat liian kalliita tai niitä ei ole olemassa asuinpaikalla, opeta käyttämään YouTube-videoita.

Tärkeää tässä on, että et tunne painostusta luomaan tietyllä laadun tai tuottavuuden tasolla. Tämän pitäisi olla jotain, jonka teet omassa tahdissasi, puhtaasti omaan nautintoosi ilman, että tavoitteena on ansaita rahaa. Kun kaikista harrastuksistamme tulee sivuhuttoja, he alkavat tuntea olevansa työtä, ja se tekee palovammasta pahempaa, ei parempaa.

hanki harrastus

8. Vahvista ja laajenna tukiverkostoa

Saatat olla introvertti, mutta olet silti ihminen, ja ihmiset ovat sosiaalisia olentoja. Vaadimme ystävyyttä. Yhteisöön kuuluminen lisää joustavuuttamme ja antaa meille jonkun kääntymään, kun olemme turhia. Toisaalta eristyneisyys voi edistää merkittävästi uupumista.

Yksi parhaimmista tavoista estää uupuminen on uppoutua yhteisöön. Jos sinulla on tukevia ystäviä, mutta et ole irronnut heistä, soita puheluita tai suunnittele tapaamisia (ehkä ei kuitenkaan tällä hetkellä). Jos sinulla ei ole vahvaa ystäväverkostoa, mene ulos ja tapaa ihmisiä. Jotkut asioista, joista olemme jo keskustelleet, kuten taidekurssit, ovat hienoja tapoja tehdä tämä.

9. Paranna unihygieniaa

Kun et saa tarpeeksi lepoa tai heikkolaatuista lepoa, mielelläsi ja kehollasi ei ole aikaa käsitellä kaikkea herätystäsi päivästä. Tämä antaa sinulle uupumuksen seuraavana päivänä. Ja jos et käsittele tätä ongelmaa, muilla tämän luettelon strategioilla on vähän vaikutusta.

säädä unta

Tässä on muutama tapa parantaa unihygieniaa:

 • Anna itsellesi asetettu vuodeaika ja pidä se kiinni
 • Pidä elektroniikka, erityisesti televisio, poissa makuuhuoneesta
 • Suorita rentouttava toiminta, kuten lukeminen viimeinen tunti ennen nukkumaanmenoa
 • Vältä elektroniikkaa ennen nukkumaanmenoa; jos sinun on ehdottomasti käytettävä elektroniikkaa myöhään illalla, käytä jotain f.lux sinisen valon suodattamiseksi
 • Vältä myöhään illalla välipaloja, ja jos sinulla on ehdottomasti oltava myöhäistä iltaa

On myös lukuisia muita tapoja parantaa unen laatua.

10. Paranna ruokavaliota

Ruokavaliossasi on valtava vaikutus energiatasoon. Ruoka, joka sisältää paljon sokeria, luo lyhyiden energiapiikkien jakson, jota seuraa laajennetut kaatumiset. Korkean sokerin ruokavalio voi myös johtaa levottomuuteen, vähemmän palauttava uni. Tämän ansiosta sokerin saannin vähentäminen on yksi parhaista tavoista selviytyä uupumisesta ja estää sen toistuminen.

Sokeri on myös riippuvuutta aiheuttava, ja laita melkein kaikki käsiteltävä, joten tämän voi olla vaikea välttää. Aloita vähentämällä tai poistamalla kokonaan pop ja mehu. Kun olet tyytyväinen näihin rajoituksiin, voit esitellä lisää.

11. Tee työstäsi viihtyisämpi paikka

Tähän on kaksi eri kerrosta. Ensin haluat varmistaa, että työtilasi on optimoitu ergonomisesti. Tämä vähentää työhösi liittyvää fyysistä rasitusta.

Toiseksi haluat tehdä työpaikastasi energisen, ei tyhjennyspaikan. Koristele tilaasi esimerkiksi motivoivilla tarjouskalentereilla ja ihmisten kuvilla, jotka inspiroivat sinua. Hanki pieni bambukasvi tai aseta mahdollisuuksien mukaan useita sisätiloissa olevia kasveja tilan ympärille. Tee siitä tila, jossa todella haluat olla.

Toinen hieno tapa muuttaa jotain työpaikallasi on antaa seisovat työpöydät laukausta. Istunnosta seisomaan siirtyminen voi antaa sinulle yllättävän tuottavuuden kasvun.

työpaikka

12. Kysy erilaisista vastuista työssä

Burnout syntyy usein monotonisuuden tunteen perusteella. Kun teemme saman asian yhä uudestaan ​​ja uudestaan, meistä alkaa väistämättä olla kuin olemme rutalla. Siksi sanonta "muutos on yhtä hyvä kuin lepo" on niin suosittu. Ja yksi helppo tapa luoda muutos on ottaa erilaiset vastuut työssä.

Tärkeintä tässä on, että haluat ottaa erilaisia ​​vastuita, ei enemmän vastuuta. Jos tunnet palanneen, enemmän vastuuta tulee vain pahentamaan sinua.

13. Älä työskentele pöydälläsi

Toinen hieno tapa ravistaa rutiiniasi on työskennellä poissa pöydältäsi. Tämä voi tarkoittaa kotona työskentelyä tai julkisessa paikassa työskentelemistä, kuten kahvila tai kirjasto. Tekemäsi työn tyypistä riippuen se saattaa tarkoittaa jopa työskentelyä puistossa.

Tässä strategiassa on kuitenkin riski hämärtää raja työ- ja kotielämäsi välillä. Jos päätät työskennellä kotoa, suosittelen erityisen alueen nimeämistä työtilaksi. Tee vain töitä tuon tilan sisällä. Ja kyllä, siihen sisältyy vastaaminen työsähköposteihin.

14. Arvioi kuinka aikaasi kuluu

aika

Toinen syy, miksi kärsit uupumisesta, on huono ajanhallinta. Voit selvittää, onko tämä ongelma, seuraamalla aikasi yhdellä parhaista ajanseurannan työkaluista.

Jotkut asiat, joihin haluat kiinnittää huomiota, ovat sosiaaliseen mediaan vietetty aika, selaaminen ilman erityistä tarkoitusta ja työprojektit, jotka eivät todellakaan auta saavuttamaan tavoitteitasi. Voit myös tutustua freelancereiden ajanhallinnan oppaaseemme.

15. Luo purkamisrutiini työn jälkeen

Yksi suurimmista ongelmista, jota monet ihmiset tänään kohtaavat, on työ- ja kotielämänsä erottamisen puute. Heidän aivonsa eivät koskaan kokonaan poistu työtilasta, mikä tekee mahdottomaksi rentoutua. Tuuletusrutiini on hieno tapa kertoa aivoillesi, että on aika lopettaa toiminta.

Sulkemisrutiinin ei tarvitse olla monimutkaista. Jotain niin yksinkertaista kuin työvaatteiden vaihtaminen pyjamiin voi merkitä aivoillesi, että on aika rentoutua. Jos tarvitset jotain hieman aktiivisempaa, suosittelen kirjaamaan ajatuksesi siitä, mitä teit työpäiväsi aikana. Tämä tekniikka on ollut erittäin hyödyllinen omassa taistelussani ylläpitää erottelua työn ja rentoutumisen välillä.

16. Lopeta työsi

Joskus uupuminen ei koske sinua tai rutiiniasi. Joskus kyse on yrityksen kulttuurista, jossa työskentelet. Jos joudut polttamiseen, paranemiseen ja palamiseen, on aika tarkastella tarkkaan työtäsi.

Työskenteletkö kohtuuttomia tunteja? Onko sinulla ollut vaikeaa saada aikaa parantumiseen? Onko yrityksesi tukenut sinua ennaltaehkäisevien toimenpiteiden toteuttamisessa? Löydätkö työympäristön emotionaalisesti tyhjentävältä tai jopa myrkylliseltä? Jos vastaus johonkin näistä kysymyksistä on kyllä, on aika löytää uusi työpaikka (kirjoittaa keikkatalous ja ansaita rahaa Fiverrillä) tai ehkä jopa perustaa oma verkkokaupan liiketoiminta.

Lopullinen neuvo parhaista tavoista selviytyä ja estää uupumista

Burnout on erittäin todellinen ongelma monille ihmisille, mutta voit selviytyä siitä. Huolellinen suunnittelu ja elämäntapojen muutokset voivat myös auttaa estämään uupumista.

Tuntuuko sinusta? Aloita perustamalla päiväkirja ja sijoittamalla nämä strategiat helpoimmasta vaikeimpaan. Suorita luettelosi ylöspäin helpoimmasta vaihdosta vaikeimpaan.

Muista ennen kaikkea, että terveytesi on tärkeämpi kuin mikään työ!

Älä unohda liittyä kaatumiskurssillemme WordPress-sivustosi nopeuttamiseksi. Joillakin yksinkertaisilla korjauksilla voit vähentää latausaikaa jopa 50–80%:

Asettelun, esityksen ja muokkaamisen Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector