14 parasta kokeilevaa JavaScript-kirjastoa ja -kehystä vuonna 2020

Parhaat JavaScript-kirjastot ja -kehykset


Tässä viestissä tarkastelemme parhaimpia JavaScript-kirjastoja ja -kehyksiä, joita voidaan kokeilla vuonna 2020. Miksi? No, koska JavaScript on saatavana jokaisessa selaimessa, tämä tekee siitä nykyään helposti saatavilla olevan ohjelmointikielen.

2010-luvulla JavaScript-kirjastoista ja -kehyksistä tuli luotettavia valintoja käyttöliittymäkehittäjille.

Jokaiselle tämänpäiväisessä luettelossa tutkitulle kehykselle me ilmoitamme sen suosion syyn, kuinka päästä alkuun puitteista ja arvioimme puitteiden kypsyyttä ja yhteisön tukea..

Jos olet uusi kehittäjä, tämän viestin tulisi opastaa sinua tekemään valinta kehyksistä, joista voit aloittaa.

Mennään luettelo menossa:

(Ei erityisessä järjestyksessä)

1. kulmikas

Parhaat JavaScript-kirjastot ja -kehykset: kulmikas

Angular on yksi kypsimmistä JavaScript-puitteista, joita tänään tarjolla. Google julkaisi ensimmäisen versionsa AngularJS-muodossa jo vuonna 2010. Suurin muutos filosofiassa tapahtui vuonna 2016 julkaisemalla Angular 2, ja kehys nimettiin uudelleen vain kulmiksi yhteisellä kielellä..

Kulma antaa sinulle mahdollisuuden hallita sekä käyttöliittymän komponentteja että käyttäytymistä. Kulma käsittelee kutakin DOM-elementtiä osana. Voit sitten seurata tai yhdistää erilaisia ​​käyttäytymismalleja kuhunkin direktiiviin.

Kulma on TypeScript-pohjainen kehys, joten oppimiskäyrä on jyrkkä. Sinun on investoitava huomattavasti aikaa kulman hallitsemiseen, tosin se antaa sinulle palkkioita myöhemmin.

Tässä on opas luomalla ensimmäisen sovelluksesi Angular-sovelluksella. Jos et ole aiemmin käyttänyt TypeScriptiä, tämä lyhyt johdanto pitäisi saada sinut alkuun.

2. suhtautua

Parhaat JavaScript-kirjastot ja -kehykset: reagoi

React on jälleen yksi kehys käyttöliittymien luomiseen. Tämä JavaScript-kehys kehitettiin sisäisenä projektina Facebookissa julkiseen julkaisuunsa saakka vuoteen 2013 saakka. Se on kypsä projekti, jolla on huomattava avustajapohja ja hyvä tuki verkossa.

Reaktia käytetään kaikissa emoyhtiön verkko- ja mobiilituotteissa – Facebookissa, WhatsAppissa ja Instagramissa. Muutaman viime vuoden aikana React on saanut laajan hyväksynnän web-sovellusten parhaaksi käyttöliittymäksi.

Vaikka Reaktorin ydintoiminnot on helpompi oppia verrattuna kulmaiseen, joudut ehkä siirtymään kolmansien osapuolien kirjastoihin edistyneiden toimintojen saavuttamiseksi. Kyky luoda hei maailmansovellus vain muutamalla rivillä on se, mikä tekee Reaktista niin suositun.

tässä opas ensimmäisen sovelluksesi luomiseen Reaktissa.

3. vue

Parhaat JavaScript-kirjastot ja -kehykset: vue

Vue on nuori, mutta jännittävä JavaScript-kehys, jonka julkaisi vuonna 2014 entinen Googlen työntekijä Evan You. Se on nähnyt valtavan kasvun parin viime vuoden aikana, ja sitä on pidettävä samalla tasolla kuin Angular ja React. Merkityksenä kasvavasta suosiostaan ​​Vue on ylittänyt kulman ja reagoi GitHub-arkistossaan olevien tähteiden lukumäärässä..

Vue tarjoaa sinulle valtavan muokattavuuspotentiaalin suunnitellessasi verkkosovellustasi. Tämän avulla on helpompi oppia ja nopeasti rakentaa asioita Vue-laitteelle. Voit jatkaa Vue-lisäominaisuuksien oppimista rakentaessasi monimutkaisempia komponentteja. Itse asiassa Venen mukautettavuus mahdollistaa helpon siirtymisen mistä tahansa muusta kehyksestä.

Tässä on opas aloittaminen Vue: n kanssa.

�� Etkö vieläkään ole varma siitä, tuleeko sinun valita seuraavaan projektiisi kulma, reagoida vai vue? Tässä on oppaamme, joka auttaa sinua valitsemaan.

4. Aurelia

Parhaat JavaScript-kirjastot ja -kehykset: aurelia

Aurelia on moderni, avoimen lähdekoodin käyttöliittymäkirjasto, joka on kehitetty ajatellen yksinkertaisuutta. Durandal Inc julkaisi sen suunnilleen samana aikana, kun Angular 2 ilmestyi. Sen yhteisö on kasvanut viime vuosina, joten sinun pitäisi pystyä löytämään apua verkosta, jos törmäät mahdollisiin esteisiin..

Yksinkertaisuutensa vuoksi se rohkaisee sinua olemaan luova. Yhden komponentin luomiskoodi Aureliassa on samanlainen kuin VanillaJS, joka lisää sen vetovoimaa kehittäjien keskuudessa. Sen sisäänrakennetut ominaisuudet, kuten reititys, tehokas tietojen sitominen ja testaus, voivat luoda vankan käyttöliittymäsovelluksen. Aurelia on erittäin laajennettavissa ja integroituu helposti muihin kolmansien osapuolien kehyksiin, kuten React.

Aurelia nopea aloitusopas selittää miten tehtäväsovellus luodaan, ja sen pitäisi olla riittävä aloittamiseen puitteissa.

5. hehkuva hiili

hehkuva hiili

Ember, joka tunnetaan myös nimellä Ember.js, on nykyajan JavaScript-kehys, joka kannustaa sinua luomaan kunnianhimoisia verkkosovelluksia. Se tulee mukana "akut, mukana", joka viittaa tiettyyn kriittiseen kehystoimintoon. Filosofiansa vuoksi se toimii itsenäisenä ratkaisuna monimutkaisten verkkosovellusten luomiseksi.

Ember sisältää nopean DOM-renderöintimoottorin Glimmer. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden tehdä DOM-elementtejä mallista. Emberillä on erillinen tietokerros, reititys ja sisäänrakennettu testausympäristö. Emberillä on myös komentoriviliitäntä, jonka avulla voit suorittaa toimenpiteitä, kuten uudelleenrakennukset, komponenttien automaattinen uudelleenlataus ja suorittaa yksikkötestejä. Lisäksi Ember antaa sinulle mahdollisuuden integroitua korkealaatuiseen, kuratoituun Ember Addons -yhteisöön lisätoimintojen lisäämiseksi.

tässä pikaoppaasta peruskomponentin luomiseksi Emberiin.

6. mokkakahvi

mokkakahvi

Mocha on ominaisuusrikas testausjärjestelmä, joka on kirjoitettu Node.js. Vaikka muut kehykset voivat tarjota testausmoduuleja, Mocha antaa sinun testata myös asynkronisesti. Mocha-testit suoritetaan sarjamuotoisesti, mikä mahdollistaa joustavan ja tarkan mittarien raportoinnin.

Mocha integroituu hyvin muihin JavaScriptiä koskeviin väitekirjastoihin, kuten Chai, mikä tekee siirtymisestä eri kirjastosta saumattoman. Tämä testauskehys toimii useimmissa nykyaikaisissa selaimissa, ja siinä on kyky mukauttaa testit selaimen perusteella, jolla sitä testataan.

Tässä on yksinkertainen aloitusopas joukkueelle Mocha.

7. Webix

webix

Webix on JavaScript-kirjasto, joka sisältää käyttövalmiita käyttöliittymäkomponentteja ja widgettejä. Koska se on yhteensopiva HTML5: n kanssa, se on ihanteellinen käyttää, jos luot HTML-pohjaista web- tai mobiilisovellusta.

Sinun tulisi valita tämä kehys, jos tarvitset käyttövalmiita komponentteja. Nämä komponentit voidaan jakaa viiteen luokkaan: data (datataulut, suodattimet), navigointi (valikot, vihjeet), asettelu (harmonikka, kojelauta), visualisointi (kaaviot) ja ponnahdusikkunat. Lisäksi Webix erottaa visuaaliset ja datakerrokset, mikä auttaa modulaarisessa kehityksessä ja testauksessa. Webix integroituu myös hyvin MVC-kehykseen, jos kehität monimutkaista verkkosovellusta. Täällä on kattava luettelo widgetit Webixin alla.

Webixin ikuinen peruslisenssi on hintaan 449 dollaria yhdelle projektille ja yhdelle kehittäjälle. Monimutkaiset widgetit, kuten kääntölaitteet, kanban-levyt ja taulukot, maksavat ylimääräistä.

8. Gatsby

Gatsby

Gatsby, jota kutsutaan myös GatsbyJS, on ilmainen ja avoimen lähdekoodin React-pohjainen kehys, jolla luodaan nopeasti staattisia verkkosivustoja ja sovelluksia. Staattinen verkkosivusto on ryhmä linkitettyjä HTML-sivuja, jotka näyttävät saman sisällön kaikille peräkkäisille katsojille. He eivät ole yhteydessä tietokantaan uusien tietojen hakemiseksi pyynnöstä.

Gatsby on staattinen verkkosivustojen generaattori. Sen avulla voit määrittää verkkosivustosi sisällön, sen reitityksen ja linkittämisen sekä vetää tietoja useista tietolähteistä staattisen sivustosi rakentamiseksi tarvittaessa. Vaikka Gatsby on melko uusi, sen suosio on johtanut merkittävään yhteisökasvuun. Esimerkiksi, tässä on luettelo Gatsby-teemoista ylläpitämä yhteisö.

Täällä on pikaopas Gatsbylle.

�� Jos haluat tietää kuinka Gatsby vertaa WordPressiin, tässä olemme omaksumme asian.

9. Baabel

Baabel

Babel on JavaScript-kääntäjä ja todennäköisesti yksi parhaista JavaScript-kirjastoista epäilemättä. Oletko toivonut, että koodin kirjoittaminen JavaScript-versioihin oli helpompaa? Babelin ihmisiä vaikeutti sama asia, ja he keksivät ratkaisun Babelin muodossa.

Babel on lähinnä kääntäjä. Se vie koodin, joka on kirjoitettu yhdellä JavaScript-standardilla, ja muuntaa sen toiseen standardiin. Joten Babel voi auttaa myös kääntämään ES6: n VanillaJS: ään kääntämään vanhan JavaScript-koodin uusiin versioihin. Babel luottaa yksityiskohtaisiin määritystiedostoihin saavuttaakseen kokoamisen, joten se voi tarjota jyrkän oppimiskäyrän aloittelijoille.

Tässä on a Pikaopas Babelille, joka auttaa sinua tuntemaan esiasetukset ja kokoonpanot.

10. ESLint

eslint

ESLint on kytkettävä JavaScript-luettelo, joka auttaa sinua löytämään ja korjaamaan JavaScript-koodisi ongelmia. Tämä työkalu analysoi staattisesti koodisi löytääksesi siitä ongelmia ja tuodaan esiin mahdolliset ongelmat. ESLint voidaan liittää joko tekstieditoriin tai integroida jatkuvaan integrointiin (CI) Pipeline-tilaan uuden koodin testaamiseksi, kun se työnnetään tuotantoon..

Voit määrittää ESLintin suorittamaan testejä JavaScript-koodillasi, lisäämään uusia sääntöjä yhdessä ESLintin sisäänrakennettujen sääntöjen kanssa testien mukauttamiseksi organisaation vaatimusten perusteella. Voit myös asettaa työkalun korjaamaan rutiinivirheet automaattisesti, jotta yleisen kehitysprosessin tehokkuus paranee.

Jos käytät GUI-pohjaista tekstieditoria, sinun on asennettava laajennus testien integroimiseksi reaaliaikaiseen koodausympäristöön. Tässä on ESLint-laajennus Sublime Text and Atom -sovelluksille. Tämä Pikaopas auttaa sinua asentamaan ESLintin palvelimelle, joka voi toimia edeltäjänä integraatiolle rakennusjärjestelmän kanssa kuten Kulaus tai Murahdus.

11. d3.js

d3

D3.js tai yksinkertaisesti D3 on JavaScript-kirjasto tietojen visualisoimiseksi manipuloimalla HTML DOM -elementtejä. D3 on melkein vuosikymmenen ikäinen ensimmäisen julkaisunsa jälkeen, ja siitä on tullut tehokkain JavaScript-visualisointikirjasto.

Tämän kirjaston avulla voit kerätä tietoja useista tiedostomuodoista ja tietolähteistä. D3 käyttää sitten elementtejä perustaa kuvaajan luomiseen tai käyttää SVG-elementtiä monimutkaisuuden luomiseen. Se kannustaa modulaarista lähestymistapaa antamalla kehittäjälle mahdollisuuden käyttää koodia uudelleen. Voit lisätä interaktiivisuutta myös kaavioihisi.

Tässä on luotava opetusohjelma pylväskaavio luokassa D3 aloittelijoille.

12. Parranajo

parranajo

Parranajo on kevyt JavaScript-työkalu, joka katkaisee tekstin sopimaan HTML5 DOM -elementtiin. Se piilottaa loput tekstin väliaikaisesti piilotettuun elementtiin, jonka voit tarvittaessa näyttää myöhemmin. Se on vain 1,5 kt: n laajennus ilman mitään riippuvuuksia, jotka tekevät tietyn tehtävän.

Ajo-ominaisuuden käyttämiseksi saat HTML DOM -valitsin ja sen korkeus. Se integroituu hyvin muihin laajennuksiin, joissa voi olla edistyneempiä typistämisominaisuuksia. Parranajon käytön etuna on kyky muuttaa nopeasti useita elementtejä yhdessä.

Tässä on CodePen-demo of Shave, joka osoittaa ajan, joka tarvitaan 50 elementin karsimiseen.

13. webpack

webpack

Webpack on moderni JavaScript-työkalu, joka toimii staattisena moduulipakettina. Se niputtaa olennaisesti sovelluksesi varat ja resurssit pitäen koodisi puhtaana. Se voi myöhemmin ladata samoja omaisuuksia sen jälkeen, kun ne on minimoitu, mikä säästää latausaikaa.

Tämä työkalu analysoi sovelluksesi riippuvuudet sisäisen riippuvuuskaavion luomiseksi. Tämä riippuvuusdiagrammi kartoittaa jokaisen hyödykkeen, josta projekti riippuu tuottaaksesi kimppuja sovelluksen eri versioille. Tässä on päästä alkuun Webpack-opas.

14. LitElement

LitElement on jälleen yksi Googlen kehittämä JavaScript-kirjasto, jonka avulla kehittäjät voivat luoda yksinkertaisia ​​verkkosivustoja saumattomasti. Se alkoi Polymeerikirjasto, ja on nyt kasvanut uudeksi projektiksi. LitElementin tavoitteena on antaa kehittäjille mahdollisuus luoda nopeasti nopeaa, kevyttä ja uudelleen käytettävää web-komponenttia.

Kaikki verkkoelementit, jotka olet luonut LitElementillä, seuraa Web Components -standardit. Siksi komponentit integroituvat helposti myös mihin tahansa muuhun kehykseen. LitElementin avulla voit myös mukauttaa elementtejä. LitElement-web-komponentit toimivat kaikkien tärkeimpien selainten kanssa.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä artikkeleista:

  • Parhaat kulmanvalvojan hallintapaneelin mallit

Viimeiset ajatukset parhaista JavaScript-kirjastoista

Tässä viestissä tutkimme parhaita JavaScript-kirjastoja ja -kehyksiä, joita voit kokeilla vuonna 2020.

Keskustelemme ensin parhaista JavaScript-kirjastoista, joiden avulla voit luoda täydellisiä käyttöliittymäsovelluksia. Seuraavaksi tarkastelimme erilaisia ​​kirjastoja, jotka tarjoavat käyttövalmiita uudelleenkäytettäviä web-komponentteja nopean kehityksen helpottamiseksi. Lopuksi siirtyimme työkaluihin ja laajennuksiin, jotka ratkaisevat kehittäjille suunnatut erityiskysymykset – kuten niputtaminen, visualisointi, virheenkorjaus ja kääntäminen.

Mikä on suosikki JavaScript-kirjastosi? Voit vapaasti jakaa alla oleviin kommentteihin.

Älä unohda liittyä kaatumiskurssillemme WordPress-sivustosi nopeuttamiseksi. Joillakin yksinkertaisilla korjauksilla voit vähentää latausaikaa jopa 50–80%:

Asettelun, esityksen ja muokkaamisen Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map