10+ parasta käytettävää JavaScript-animaatiokirjastoa vuonna 2020

Parhaat JavaScript-animaatiokirjastot


Jos haluat kiinnittää verkkosivustosi kävijöiden huomion, mikä voi olla parempi kuin animaatiot? Käyttämällä monia verkossa vapaasti saatavilla olevia sovellusmoottoreita, saat helposti verkkosivustosi elementit haalistumaan, pomppimaan tai hoikkaamaan. Näemme tämänpäiväisessä viestissä kuinka JavaScript-animaatiokirjastot voivat auttaa kaikessa siinä.

Ensinnäkin vähän JavaScript-animaatioista

On yksi asia lisätä yksinkertaisia ​​animaatioita, jotka tarvitsevat vain yhden toiminnan (esimerkiksi vaihtaminen). Tätä varten voit aina käyttää yksinkertaisia ​​CSS-animaatioita. Mutta monimutkaisemmille tai edistyneemmille vaikutuksille JavaScript on parempi työkalu. On sanomattakin selvää, että JavaScriptin käyttäminen animaatioiden luomiseen on haastavampaa kuin CSS: n käyttö.

Siitä huolimatta JavaScript voi käsitellä asioita, joita CSS ei voi. Tämä antaa kehittäjille paljon enemmän valtaa monimutkaisten animaatioiden ohjaamiseksi, jotka täytyy koordinoida useita liikkuvia osia.

JavaScript-animaatiot toteutetaan lisäämällä asteittaiset muutokset elementin tyyliin. Voit lisätä ne riviin osana koodia tai sisällyttää ne muihin kohteisiin. Renderöinnin aikana ajastin kutsuu nämä muutokset esiin. Voit myös hallita animaatioiden jatkuvuutta säätämällä muutosten aikaväliä.

Paras JavaScript-animaatiokirjasto

Tässä on luettelo JavaScript-animaatiokirjastoista, joita voit käyttää lisäämään mahtavan näköisiä animaatioita verkkosivustoosi:

1. Anime.js

JavaScript-animaatiokirjastot: Anime.js

Aloitetaan tämä JavaScript-animaatiokirjastoluettelo Anime.js: lla. Tämä kevyt animaatiokirjasto kelloittaa 35 kt + tähdet GitHub. Yhden tehokkaan sovellusliittymän avulla voit animoida HTML-, CSS-, JS-, SVG- ja DOM-määritteitä. Sisäänrakennetulla porrastetulla järjestelmällä se voi tehdä aaltoilun luomisesta, suuntaliikkeet, läpivienti- ja päällekkäisyydet vaikuttavat yksinkertaiselta. Tätä järjestelmää voidaan käyttää sekä ajoituksissa että ominaisuuksissa.

Sisäänrakennetun soitto- ja ohjaustoimintojen avulla voit tehdä paljon. Voit esimerkiksi toistaa, keskeyttää, hallita, peruuttaa ja laukaista tapahtumia synkronoituna. Voit käydä nähdäksesi mitä muuta on mahdollista tämän kirjaston avulla Codepen.

2. Velocity.js

Velocit.js

Velocity.js yhdistää jQuery- ja CSS-siirtymien parhaat puolet. Se on lähellä 17 000 tähteä GitHub ja ylpeilee tunnettujen käyttäjien, kuten WhatsApp ja Mailchimp, kanssa. Elementtien kääntö, peruuttaminen, viivästyminen, piilottaminen / näyttäminen, ominaisuusmatematiikka (+, -, *, /) ja laitteistokiihdytys ovat kaikki osa ominaisuuksia.

Voit selata selainikkunoita Velocity.js: n avulla. Se voi toimia sekä selaimeesi ladatun jQueryn kanssa siitä riippumatta, ja jopa kumota aiemmat animaatiot.

3. Popmotion

Popmotion

Lähellä 18K tähdet, Popmotion on toimiva animaatiokirjasto mille tahansa JavaScript-ympäristölle. Se voi toimia lähes minkä tahansa sovellusliittymän kanssa, joka hyväksyy numerot syötteinä, kuten React, Three.js, A-Frame ja PixiJS.

Popmotion painaa vain 11,7 kt, mutta pakkaa silti rei’ityksen. Siinä on animaatioita, kuten avainkehykset, rappeutuminen, aikajanat useiden esiintymien synkronointiin ja enemmän. Voit porrastaa minkä tahansa animaatiosarjan tai toiminnon, samoin kuin käyttää puhtaita toimintoja omien kokoonpanojen muodostamiseen.

4. three.js

JavaScript-animaatiokirjastot: Three.js

Three.js on tämän JavaScripti-animaatiokirjastojen luettelon yläosassa, joissa on 60 kt + tähdet GitHub. Se on riippuvainen WebGL luoda ja näyttää 3D-animaatioita selaimessa.

Siellä on paljon dokumentaatiota, ja kun pääset oppimiskäyrän ohi, et voi paljon tehdä tämän kirjaston avulla. Ensinnäkin luot Three.js-editorin avulla kohtauksen. Sen jälkeen voit lisätä geometrisia hahmoja ja säätää valaistusta ja kameraa. Materiaali, rakenne, esine, väri ja sumu voidaan kaikki korjata, ja lopullinen tiedosto julkaistaan ​​projektiisi.

5. GreenSock JS

GreenSock

GreenSockin GSAP toimii joukon pieniä JavaScript-tiedostoja, jotka animaatioista näyttävät hyvältä kaikissa tärkeimmissä selaimissa. Se ketjuttaa sujuvasti useita animaatioominaisuuksia ja eliminoi selaimen virheitä.

GSAP-toimiin sisältyy animaatioiden luominen kankaalle ja kohtauksen minkä tahansa kohteen animoiminen. Paljasta myös asteittain mikä tahansa esine polkua pitkin, morfoi tai liikuta sitä. Tätä tarkoitusta varten se toimii joukon ohjelmistosovelluksia, kuten SVGPlugins, PixiPlugin, WebGL, Adobe Animate ja EaseJS. Sen modulaarinen rakenne auttaa sinua valitsemaan vain tarvitsemasi toiminnot. 8 miljoonaa käyttäjää ja 10 000+ tähteä päällä GitHub, tällä tehokkaalla kirjastolla on paljon tehtävää.

6. AniJS

AniJS

Tämän luettelon JavaScript-kirjastoista AniJS on hiukan ainutlaatuinen. Sen avulla voit lisätä animaatioita elementteihin yksinkertaisessa ‘lausemaisessa’ rakenteessa, joka sopii hyvin uusille animaatioille. Lisäksi sen epäspesifinen luonne antaa melkein kaikille mahdollisuuden käyttää sitä rutiininomaisessa UX-suunnittelussa.

Päällä GitHub, AniJS arvioi yli 3,5 K tähteä. Se ei luota mihinkään kolmannen osapuolen kirjastoon ja yleensä auttaa nopeuttamaan kehitystä. Se toimii yhtä hyvin Androidissa ja iOS: issa, ja myös kaikissa suosituissa selaimissa.

7. Mo.js

Mo.js

Liikegrafiikalla on iso osa animaatioissa ja Mo.js on yksi vaihtoehto, jolla voit vaikuttaa. Aloittelijoille ei ehkä ole vaikeaa luoda geometrisia muotoja ja aika-animaatioita pisteeseen, koska siinä on joukko ohjeita ja demoja..

Sovellusliittymät voivat näyttää yksinkertaisilta, mutta niiden kanssa voi tehdä paljon. Työkalupakista löydät käyräeditorin ja aikajanaeditorin, joka auttaa sinua rakentamaan animaatioita, sekä Playerin, joka hallitsee animaatioitasi. On olemassa erilaisia ​​moduuleja porrastamiseen, keventämiseen, aikajanaan ja muihin. Kaikki tämä ansaitsee Mo.jsin, joka on lähellä 16 000 tähteä GitHub.

8. Vivus.js

JavaScript-animaatiokirjastot: Vivus

Jos haluat matkia kynäpiirrosta näytöllä reaaliajassa, osut merkkiin Vivuksella. Sen avulla voit animoida SVG-kuvia antaen vaikutelman piirretystä. Koska sillä ei ole riippuvuuksia, se on nopea ja kevyt.

Voit valita minkä tahansa käytettävissä olevista animaatioista – Delayed, Sync tai OneByOne. Muuten voit myös luoda mukautetun komentosarjan SVG-piirtämistä varten. Joustavuuden lisäämiseksi voit ohittaa kunkin polun animaation yksinkertaisella JavaScript-toiminnolla. Yli 13 000 käyttäjää antaa peukalon ylös tähän kirjastoon GitHub.

9. ScrollReveal JS

ScrollReveal

Jos haluat animoida verkkoelementtejäsi kun ne vierittävät näkyviin, ScrollReveal ei petä. Tällä helposti oppivalla animaatiokirjastolla ei ole nolla riippuvuutta ja 18,5 kt + tähdet GitHub.

ScrollReveal tukee erityyppisiä tehosteita ja toimii hyvin web- ja mobiiliselaimissa. Se toimii tarkoituksella paljaiden luiden kokoonpanolla, joten voit käyttää sitä kankaana luovuudellesi. Animaatioiden vaikutuksen maksimoimiseksi tekijät suosittelevat, että käytät sitä säästeliäästi.

10. Typed.js

Typed.js

Typed.js on yksinkertainen kirjasto (enemmän plugin, todella) animoidaksesi kirjoittamisen näytöllä. Kun olet kirjoittanut merkkijonon, kävijä voi katsoa sen kirjoittamista asetetulla nopeudella. Paitsi, että voit käyttää askelpalautinpainiketta ja aloittaa uuden lauseen. Jos haluat antaa kävijöiden, joilla JS on poistettu käytöstä, myös katsella sitä, sinun on vain asetettava HTML-div sivulle. Tällä tavalla robotit ja hakukoneet pääsevät katsomaan myös kirjoitettuja sanoja.

Tämän kirjaston arvosana on 9,5 kt + tähdet GitHub. Virrankäyttäjiä ovat Slack ja Envato.

11. Lottie kirjoittanut AirBnB

JavaScript-animaatiokirjastot: Lottie

Lottie on kevyt animoitu grafiikkamuoto, joka tasapainottaa korkealaatuisen grafiikan suhteessa niiden renderointikustannuksiin. Se pienentää sovelluksia ja sisältää dynaamisia ominaisuuksia. Sitä voidaan käyttää verkko-, Android-, iOS- ja IoT-laitteissa ilman erillisiä ohjelmistoja.

Lottie voi toimia millä tahansa selaimella, joka tukee JavaScriptiä. Animaatiot tallennetaan selkeässä tekstissä ja ovat luettavissa ihmisille. Koska tekstitiedot tallennetaan JSON-muodossa, ne ovat helposti rinnastettavissa mihin tahansa JavaScript-ympäristöön. Tämä tekee siitä suositun animoidun grafiikkamuodon, joka parantaa mobiililaitteiden käyttöliittymiä. Pelkästään android-versiossa on lähes 30 000 tähteä GitHub.

Jos olet saavuttanut tämän JavaSCript-animaatiokirjastojen luettelon lopun, saatat myös olla kiinnostunut etsimään muita JavaScript-kirjastoja ja -kehyksiä. Tai tarkista nämä parhaat React UI -komponenttikirjastot.

Älä unohda liittyä kaatumiskurssillemme WordPress-sivustosi nopeuttamiseksi. Joillakin yksinkertaisilla korjauksilla voit vähentää latausaikaa jopa 50–80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map