Mi a legjobb felhőazonosító 2020-ban? Itt található a 8 legfontosabb lehetőség

Mi a legjobb felhőazonosító 2020-ban? Itt található a 8 legfontosabb lehetőség

Mi a legjobb felhőazonosító 2020-ban? Itt található a 8 legfontosabb lehetőség
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Hagyományosan a fejlesztők számára általános volt, hogy a mindennapi szövegszerkesztőkkel kódot készítenek. A helyi számítógéptől a szerverig a terminál alapú szövegszerkesztők, például a VIM és az Emacs (valamint a GUI-alapú szövegszerkesztők, például a SublimeText) továbbra is sok fejlesztő lehetőségei. A felhőalapú szolgáltatások növekvő népszerűsége azonban vezeti a felhő IDE-k növekedése. Ebben a bejegyzésben a mai legnépszerűbb és funkcionálisabb lehetőségeket tárgyaljuk, és megpróbáljuk keresse meg a legjobb felhőazonosítót 2020-ban.


De először: mi az IDE különbözik a szövegszerkesztőtől? A fejlett szövegszerkesztő funkciók mellett, például a szintaxis kiemelése mellett, a legjelentősebb különbség az, hogy az IDE lehetővé teszi, hogy összeállítsa és futtassa az írott kódot. Ezenkívül néhány IDE fejlett funkciókkal rendelkezik, mint például a hibakeresés. A legjobb IDE-k egyablakos megoldást jelentenek minden fejlesztési igényéhez – extra előnyökkel, mint a verzióvezérlés és a folyamatos integráció.

A legjobb felhőazonosító

Itt van a teljes felállás:

 1. CodePen #
 2. JSFiddle #
 3. Microsoft Azure notebookok #
 4. Megfigyelhető #
 5. Repl.it #
 6. Codenvy #
 7. Google Cloud Shell #
 8. Codeanywhere #

1. CodePen

codepen cloud IDE

A CodePen egy felhőalapú HTML, CSS és JavaScript szerkesztő, amely lehetővé teszi, hogy kivonatai valós időben jelenjenek meg, majd megosszák azokat másokkal. A CodePen elsődleges célja, hogy lehetővé tegye a fejlesztők számára a front-end munkájuk bemutatóinak készítését.

CodePen DemoCodePen bemutató

A CodePen bemutatóján külsőleg tárolt stíluslapok és szkriptek is használhatók. Ezenkívül a CodePen hozzáférést biztosít egy JavaScript konzolhoz a kód hibakereséséhez, ha egy elemet a platformon hoz létre..

A CodePen demokat beágyazhatja a webhelyére. A beágyazott tollak rendelkeznek a kód előnézeteivel, ami ideálissá teszi a műszaki írók számára, miközben oktatóanyagokat készít a front-end technológiákhoz.

A CodePen lehetővé teszi más fejlesztők munkájának forgácsolását és felépítését. Kódja különféle nézeteket biztosít, de néhányuk csak a webhelyen érhető el a profi verzió, kezdve havonta 8 USD-ért, számlázva évente.

Míg a CodePen ereje a tollak létrehozása és megosztása, bevezette projektek 2017-ben, amelyek lehetővé teszik a teljes front-end projektek létrehozását a webhelyen, teljes IDE -vé téve azt.

2. JSFiddle

jsfiddle - felhőazonosító a JS számára

A JSFiddle egy korai IDE, amely kódjátékként jött létre, és ma számos más versenytársat befolyásol. Ez lehetővé teszi a front-end elemek létrehozását és élővé tételét a böngészőben.

JSFiddle DemoJSFiddle bemutató

Képes vagy mások munkáját is felhasználni és ráépíteni, amellett, hogy munkáját külső webhelyekbe ágyazza. A JSFiddle a CodePen egyszerűsített változata azok számára, akik egyszerűbb kódszerkesztővel szeretnének együttműködni, de még mindig rendelkeznek fordítási képességgel.

3. Microsoft Azure notebookok

azure - a Microsoft legjobb felhőazonosítója

A Microsoft Azure Notebooks egy teljes, a Microsoft által biztosított teljes körű megoldás a továbbfejlesztett projektek kezelésére Jupyter notebookok. Először jelentkezzen be Microsoft-fiókjába, és válassza ki a tervet. Ingyenes szintű terv áll rendelkezésre. Projektjei Python 2, Python 3, R vagy F # -re építhetők..

Ezután inicializálhat egy üres projekt-lerakatot egy README jelölő fájl segítségével.

Hozzon létre projektet az Azure-onHozzon létre egy projektet az Azure-ban

Miután létrehozta a lerakatot, folytathatja a notebookok létrehozását és a velük végzett munkát.

Jupyter notebook az Azure-onJupyter notebook az Azure-ban

Az Azure lehetővé teszi egy terminál elindítását a projekt helyén. A terminálon futtathatja az Unix parancsokat, valamint lehetőséget biztosíthat a Python-kód hibakeresésére a terminálon keresztül.

Azure-terminálAzure-terminál

Az Azure lehetővé teszi a projekt megosztását együttműködőkkel. A Microsoft által az Azure Notebooks számára létrehozott oktatóanyagok szintén projektek formájában vannak a platformon. Például itt van egy projekt a adatok elérése ezekből a notebookokból.

4. megfigyelhető

observablehq

Jupyter felelős a Python népszerűségének növeléséért a felhőben, ugyanakkor arra is ösztönözte a Observable alkotóit, hogy készítsenek hasonló megoldást a JavaScript számára.

A megfigyelhető notebookok olyan JavaScript felhő notebookjai, amelyek szkriptek és Markdown keverékét tartalmazhatják. A Observable elsődleges célja a JavaScript alapú grafikonok megosztása a felhőn keresztül.

Megtekintheti a Observable szolgáltatásait anélkül, hogy fiókot hozna létre a bemutató notebook.

Megfigyelhető bemutatóMegfigyelhető bemutató

Fiók létrehozása után elmentheti a notebookban végrehajtott változtatásokat, és megoszthatja az eredményeket másokkal.

Most térjünk át kissé teljesebb, teljes körű megoldásokra, hogy megtaláljuk a többi legjobb felhőazonosító-platformot.

5. Repl.it

repl.it

A Repl.it mögött meghúzódó ötlet az, hogy engedje, hogy a kódolásra összpontosítson azáltal, hogy hagyja, hogy a platform gondoskodjon a környezet beállításáról.

A regisztráció befejezése után egy kattintással létrehozhat egy környezetet. Nagyon sok nyelv közül lehet választani. Ebben a demonstrációban folytassuk a Python-ot.

Környezet kiválasztásakor a megnyíló ablak három oszlopra oszlik – a fájlrendszerre, a szövegszerkesztőre és a terminálon lévő tolmácsra. Átméretezheti őket, hogy a projekt azon részére összpontosítson, amelyre összpontosít.

Repl.it KörnyezetRepl.it környezet

A bal oldali menüből kiválaszthatja azokat a csomagokat is, amelyekkel dolgozni szeretne a jelenlegi projektben. A Repl.it-en még egy többjátékos lehetőség is van, amely hasznosá teszi az együttműködést! Aktiválás után létrehozhat egy URL-t egy potenciális együttműködővel, hogy hozzájáruljon a projekt állapotához, vagy valós időben megtekinthesse a projekt állapotát.

Repl.it EgyüttműködésRepl.it együttműködés

6. Codenvy

codenvy

A Codenvy egy másik felhőalapú IDE, amely lehetővé teszi a fejlesztési környezet konfigurálását, a kód beírását a platformon, majd végrehajtását. Ebben a demonstrációban készítsünk PHP-alapú környezetet.

A Codenvy-ben a felhőben lévő fejlesztési környezetet munkaterületnek hívják. A regisztráció után először létre kell hoznia egy munkaterületet egy előre meghatározott veremmel. A kötegek olyan népszerű programozási nyelveket tartalmaznak, mint a PHP, Python, Go és Rails, 3 GB RAM-mal a szabad rétegben. Legfeljebb három fejlesztővel rendelkező csapatok is használhatják az ingyenes tervet.

Hozzon létre munkaterületet a Codenvy-nHozzon létre egy munkaterületet a Codenvy-n

A munkaterület létrehozása után a funkcionalitás hasonló a Repl.it-hez. A munkaterület fel van osztva a fájlkezelőre, a szövegszerkesztőre és a terminálra. A Repl.it-szel ellentétben a terminál Unix parancsaival, nem csupán a Python-értelmezővel tudja használni a kódot..

Minta PHP projekt a Codenvy-nMinta PHP projekt Codenvy-ben

A Codenvy lehetővé teszi egy projekt importálását a GitHubból, vagy egy tároló távoli helyről történő klónozását. Ezenkívül a Codenvy lehetővé teszi a projekt valós időben történő megosztását az együttműködőkkel.

7. Google Cloud Shell

cloud.google

A Google Cloud Shell egy olyan terminál a felhőben, amelyet böngészőn keresztül futtathat. A Cloud Shell számos népszerű könyvtár és szolgáltatás, például Docker, Python, Git és VIM előzetesen telepítve van. 5 GB tárhelyet biztosít az otthoni könyvtárban.

A Google Cloud Shell egy komplett megoldás fejlesztők számára, helyi fejlesztési környezet nélkül. Ha Chromebookot használ, akkor ennek az opciónak a fejlesztési igényeinek nagy részét kell kezelnie.

Google Cloud Shell terminálGoogle Cloud Shell terminál

A Google Cloud Shell GUI-alapú szövegszerkesztőt is biztosít Önnek, ha nem tetszik a terminálszöveg-szerkesztõk, például a VIM és az Emacs. A szövegszerkesztő fájl fájlrendszer-nézővel történő kikapcsolásához használja a terminál jobb felső sarkában található szerkesztési ikont.

Google Cloud Shell GUI szövegszerkesztőGoogle Cloud Shell GUI szövegszerkesztő

Noha a Git segítségével fájlokat szinkronizálhat a terminálon, lehetősége van fájlokat feltölteni vagy letölteni a bal oldali fájlrendszeren keresztül. Ezenkívül a nyilvános béta lehetővé teszi egy héj létrehozását dokkolóképből.

Összességében úgy tűnik, hogy a Google Cloud Shell elsődleges fejlesztési környezetként való felhasználás szempontjából megvalósítható lehetőség. A termék gyakori cseréjekor mindenképpen meg kell próbálnia.

8. Codeanywhere

codeanywhere - talán a legjobb felhőazonosító

A Codeanywhere a végső lehetőség arra, hogy törekedjünk a legjobb felhőazonosító megtalálására. Ez egy platformközi felhőazonosító, amely lehetővé teszi egy környezet létrehozását, importálását vagy projekt létrehozását, majd végrehajtását ugyanabban a környezetben..

A Codeanywhere számára nincs szabad szint, bár elérhető egy hétnapos próbaverzió. A legolcsóbb tervek havi 2,5 USD, évente számlázva.

Készítsen környezetet a Codeanywhere oldalonKészítsen környezetet Codeanywhere-ben

A bejelentkezés után létre kell hoznia egy fejlesztési környezetet. Használhatja az opciók listáján szereplő meglévő halmok egyikét. Használjunk veremt, amelynek középpontjában a Python fejlesztése van:

Szövegszerkesztő a Codeanywhere-enSzövegszerkesztő a Codeanywhere-ben

Ha az építkezés sikeresen betöltődik, importálhat egy Git projektet, vagy létrehozhat egy üres tárolót is.

Terminál a Codeanywhere-enTerminál Codeanywhere-ben

Gazdag szövegszerkesztővel fájlokat hozhat létre, szerkeszthet és menthet. Ezután a megfelelő parancs futtatásával bármilyen kódot futtathat, amelyet létrehozott vagy mentett a terminálon keresztül.

A Codeanywhere támogatást nyújt a Dropbox, a OneDrive és a Google Drive szinkronizálásához, a GitHub és a BitBucket mellett verzióvezérlésen keresztül. Ezenkívül az FTP-klienseken keresztül is csatlakozhat a környezetéhez, hogy fájlokat más helyekre és más helyről továbbítson. A Codeanywhere partnerséggel rendelkezik a DigitalOcean-rel a DO-cseppekkel való integráció érdekében.

Végső gondolatok a legjobb felhőazonosítóról

Lehet, hogy nincs egy válasz a legjobb felhőazonosítóra 2020-ban, de az igényeitől függően nagyon sok lehetőség közül választhat:

Ha csak végrehajtania kell és meg kell osztania a kódrészleteket, akkor meg kell próbálnia JSFiddle vagy CodePen.

Ha szeretne jegyzetfüzeteket készíteni a Markdown és a kódkimenetek kombinációjával, adhat Azure notebookok vagy megfigyelhető próba.

Ha alternatívát szeretne a helyi fejlesztési környezetnek, akkor próbáljon ki Google Cloud Shell.

Ha teljes körű megoldást szeretne, akkor meg kell próbálnia Codeanywhere, Codenvy vagy Repl.it.

Ezek közül melyik a véleménye szerint a 2020-as legjobb felhőazonosító? Hiányzott a kedvence? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben.

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Elrendezés és előadás: K Karol.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector