Másik WordPress fejlesztési útmutató: Hogyan automatizálhatja a munkafolyamatot

WordPress fejlesztési útmutató az automatizálásról


Mint WordPress fejlesztő, a legfrissebb technikákkal és trendekkel való naprakészség megfélemlítő lehet. Vegyük például az automatizálást – felülmúlja, mit lehet tenni a munkafolyamat automatizálása terén? Nem egészen? Oké, ez a cikk segíthet ebben. Ez egy kicsit különbözik a szokásos WordPress fejlesztési útmutatóktól. Az automatizálásra koncentrál, bármi is automatizálható amikor a következő WordPress-projekten dolgozik.

A következő WordPress fejlesztési útmutató végigvezeti a tipikus fejlesztési ciklus lépéseit. Mindeközben olyan megoldásokat és eszközöket javasolunk, amelyek felhasználhatók bizonyos folyamatok automatizálására a kiadási idő csökkentése érdekében.

Az automatizálás előnyei

Mielőtt elkezdenénk az automatizálás megvitatását, beszéljünk arról, miért kellene bizonyos folyamatokat automatizálni.

 • Autom️ Automatizálás időt spórol, és ezért pénzt. Képzelje el a megtakarított időt, ha egyetlen kattintással szinkronizálja a WordPress helyi fejlesztési verzióját a szerverrel.
 • Ezután a redundáns lépések automatizálása segít elkerülni a hibákat. A változások kiszolgálókkal történő szinkronizálása során véletlenül feltöltheti a rossz verziót. Ez átdolgozáshoz vezet.
 • ��️ Továbbá automatizálja a fejlesztési ciklus különböző lépéseit elősegíti a nyomon követhetőséget. Ez elősegíti a kód hibakeresését. Például megfelelő naplót kell kapnia arról, hogy milyen változtatásokat töltöttek fel egy kiszolgálóra az adott napon.
 • Végül, az automatizálás segít összpontosítson fontosabb dolgokra mint az innováció! Ha nem terhelik redundáns, ismétlődő feladatok, akkor több idő áll rendelkezésére olyan fontos feladatokra, amelyekre figyelmet igényelnek.

Ez a WordPress fejlesztési útmutató segít a nagyobb hatékonyság elérésében azáltal, hogy először megtudja a redundáns lépéseket, majd segíti azokat automatizálni.

Automatizálja fejlesztési környezetét

Képzelje el, hogy a fejlesztési környezetet manuálisan kell létrehoznia minden egyes alkalommal a következő forgatókönyvekben:

 • Indítson el egy projektet
 • Helyezzen el egy új fejlesztőgépet
 • Van új csapattag

A szoftver és a parancsok listájának elkészítése az automatizálás első lépése. Az egyes lépések kézi átvitele azonban jelentős időt vesz igénybe, és hajlamos a hibákra. Tehát egy ilyen lista továbbra sem elegendő a környezet beállításához.

Dokkmunkás egy szolgáltatás, amely elősegíti, hogy az igényeinek megfelelően új gépen fejlesztési környezetet hozzon létre. A Docker bemutatja a konténerek fogalmát. A konténer egy gyakorlatilag zárt rendszer, amelyet a fejlesztési környezettel hoztak létre. A Docker használatával soha nem találja magát olyan helyzetben, hogy valaki frissített valamilyen szoftvert a szerverre, és semmi sem működik!

dokkmunkás

Először definiál egy fejlesztési környezetet, amely meghatározza, hogy pontosan mit igényel egy új gépen. Ezután csak futtasson egy parancsot egy új gépen a folyamat megindításához – ilyen egyszerű!

Itt található egy útmutató a Docker beállítása a WordPresshez. Ráadásul itt van egy gyors Docker konfigurációs fájl a WordPress számára.

A Dockernek van egy hátránya – ha Windows alapú fejlesztési környezetet (például SQL Server, .NET vagy VisualBasic) használ, akkor nem tudja megvalósítani a Docker használatával.

Verzióvezérlés folyamatos integrációval

A WordPress automatizálási fejlesztési útmutatójának következő lépése a kódkezelésre való összpontosítás. Ha több fejlesztő dolgozik ugyanazon kóddal egyidejűleg, általában valamilyen verziószabályozási formát használnak, például csoportos it vagy Fürge. Itt található egy WordPress fejlesztési útmutató verzióvezérlés.

fürge

Kódkezelő szoftver használata esetén a fejlesztő másolatot készíthet a központi lerakatból. Javíthatják a lerakatot, és benyújthatják az eredeti kóddal egyesíthető módosításokat. A népszerű adattárakban száz vagy akár több ezer változás lehet egy nap alatt. Különféle konfliktusok merülhetnek fel, amikor a fejlesztő a kód egyesítését akarja. A legszélsőségesebb esetben előfordulhat, hogy az összeolvadás során a kérdések megoldásához szükséges idő meghaladja azt az időt, amely magának a kezdeti javításnak az elvégzéséhez szükséges..

A folyamatos integráció a forgatókönyv elkerülését jelenti a fejlesztők munkájának gyakori egyesítésével. Az egyesítés azonban nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. Ez magában foglalja a fejlesztő általi fordítást és tesztelést, mielőtt bármilyen kódot elkövetne. Általában az összeépítő kiszolgáló futtatja ezeket a ellenőrzéseket a kódon, miután a kódot a központi lerakatba tolta. Ez a folyamat csökkenti az újrafeldolgozást, a pazarlás egyik forrását, ezáltal megtakarítva a költségeket és az időt. A tesztelés és az építkezés gyakorisága változó, de manapság ezt a folyamatot minden elkötelezettség után elvégzik.

Folyamatos integráció a Travis CI-vel

Travis-ci

Travis CI ingyenes verziót biztosít a nyílt forrású tárolók számára. Csak magánprojektekért kell fizetnie. Ebben a példában bemutatom egy projektet a GitHub-on. Miután regisztrált a Travis-en (azt javaslom, hogy regisztráljon a GitHub-on), az építés megkezdéséhez a következő lépéseket kell végrehajtania:

 • Aktiválja a GitHub tárolókat
 • Adjon hozzá .travis.yml fájlt a lerakat gyökérkönyvtárához
 • Nyomja meg a lerakatot, hogy a Travis-szal építhessen

Tiéden Travis profil, aktiválja a Travis-szel tesztelni kívánt tárolót.

Íme egy példa arra, hogy aktiválom a mintátároló webkaparást:

Adattárak aktiválása a Travis-onAdattárak aktiválása a Travis-on

A lerakat aktiválása után hozzá kell adnia a .travis.yml fájlt a lerakatához. A fájl tartalma a következő:

nyelv: python
piton:
– "2.6"
– "2.7"
# parancs a függőségek telepítéséhez
# telepítés: "pip install -r követelmények.txt"

# parancs a tesztek futtatásához
forgatókönyv: python tests.py

Meg kell határoznia a nyelvet (Python) és annak verzióit, amelyek ellen tesztelni kell. Abban az esetben, ha vannak telepíthető függőségek, fel kell tüntetnie őket a követelmények.txt fájlban. Mivel ebben az adattárban csak dummy tesztek futnak, a követelmények sorát átugorjuk. Ha nem kommentálják ezeket a követelményeket, akkor ezeket a követelményeket a Travis telepíti a build környezetbe a tesztek futtatása előtt. Végül meghatározzuk a teszteket futtató parancsot. Nyílt forráskódú tárolók, mint például e-cidadania részletesebb .travis.yml fájlokkal rendelkeznek.

Ha készen áll a kódra, kötelezze el, és tolja a kódot a GitHub-hoz. A teszt eredményeit a lerakatlapon tekintheti meg. A teszt eredményeivel e-mailt is küldünk. A profiloldalán újabb verziót is indíthat, hogy valós időben ellenőrizze a szerkesztést:

Építsen sikert a Travis-onÉpítsen sikert a Travis-on

Automatizálja a témafejlesztést

A következő dolog, amelyet ebben a szokatlan WordPress fejlesztési útmutatóban be kell tartani, a témafejlesztés. Bár a WordPress könyvtárban megváltoztatott kódokhoz elegendő egy kódkezelő rendszer használata, közbenső lépések lehetnek egy téma fejlesztése során, és ezeket automatizálni kell!

Vessünk egy pillanatra szünetet néhány olyan feladat felsorolására, amelyek jellemzőek a témafejlesztési folyamatra, miután befejezték a téma módosításait:

 • A CSS előfeldolgozó kódjának lefordítása a CSS-be
 • Csökkentse a CSS fájlokat
 • Új képeket adhat a témához
 • Optimalizálja a képeket
 • Gyermek témák generálása
 • Vigyázzon a változásokra és frissítse a tárolókat

Mindezek a feladatok feleslegesek, ami megmutatja az automatizálás lehetőségeit. Így tehetjük meg ezt:

Automatizálja a témafejlesztést a Gulp segítségével

Koncentráljunk egy népszerű eszközre, Korty, a témafejlesztés és -bevezetés automatizálására. A Gulp olyan eszközkészlet, amely elősegíti a fent felsorolt ​​összes folyamat automatizálását. A Gulp egy JavaScript alapú eszköz, amely Node.js szerveren fut.

gulpjs

A Gulp telepítéséhez szüksége van node.js és az NPM telepítve. Ezután a Gulp telepítéséhez futtassa az alábbi parancsokat a terminálon.

npm install gulp -g

Ahhoz, hogy egy témával dolgozzon a Gulp-rel, navigálnia kell a témakönyvtárhoz, amely általában a / wp-content / themes / könyvtárban található, és inicializálnia kell az NPM-et az npm init paranccsal a terminálon.

Ezután adjon hozzá Gulp-t a package.json fájlhoz.

{
"név": "én-téma",
"változat": "1.0.0",
"leírás": "WordPress fejlesztési útmutató automatizálása a Gulp-rel",
"szerző": "Nevem",
"devDependencies":
{
"korty": "^ 3.9.1"
}
}

Miután a Gulp inicializálva lett a könyvtárban, meg kell határoznia Gulp feladatok a functiontask () használatával – minden feladat egy automatizálási lépés, amelyet a Gulp hajt végre. Íme részletes útmutatás a Gulp-rel írt feladatokról.

Érdekli, hogyan automatizáljuk a témafejlesztést – itt található egy útmutató, amely a mérnöki csapat utazásához vezet.

A végtermék tesztelése folyamatos telepítéssel

A WordPress fejlesztési útmutatójának utolsó lépése a végtermék tesztelésének automatizálása. Röviden: megpróbálja felmérni, hogy webhelye helyesen jelenik-e meg az eszközök között.

Mint a legújabb DevOps trendek sugallják, a legjobb gyakorlat az, ha túlmutat a folyamatos integráción. Miután sikeresen végrehajtotta a folyamatos integrációt, felmerülhet a kérdés, hogy a központi tárházban található kód nem mindig működik-e? A logikus válasz igen, ezért érdemes kiadni a szoftver legújabb verzióját, amint az építkezés megtörtént!

Van értelme minden helyzetben? Nem, különösen, ha az ügyfél nem akar folyamatos frissítéseket. Ennek a filozófianak az a célja, hogy a kód készen álljon a kiszállításra. Azokban a helyzetekben, amikor saját terméket fejleszt ki, a folyamatos telepítés a leghatékonyabb. A Google-ban körülbelül 8 percbe telik, amíg a kód életbe lép, miután vállalta!

Webes alkalmazás készítésekor az összeállítás nem jelentheti azt, hogy az eszközökön keresztül működik. Ilyen esetben egy olyan eszköz, mint a BrowserStack hasznos. A webes alkalmazásokat különféle gyártók valódi eszközein, különféle operációs rendszereket futtatva biztosítja, hogy azok a végfelhasználó számára működjenek.

browserstack

Folyamatos telepítés a BrowserStack segítségével

A BrowserStack alkalmazásban futtathat teszteket Pythonon keresztül Szelén, amelyet a PIP-n keresztül kell telepíteni.

pip telepítse a szelént

Futtasson egy egyszerű tesztet egy Galaxy Note 8 operációs rendszerrel, amelyen az Android v7.1 fut. Az alábbi kódban feltüntetett linket a BrowserStack regisztrációja után szerezhetjük be (van egy ingyenes próbaverzió). A BrowserStack beállítja a mintakódot, miután kiválasztotta az opciókat.

Az első teszt beállítása a BrowserStack segítségévelAz első teszt beállítása a BrowserStack segítségével
a szelén import webdriverből
a selenium.webdriver.common.keys-ből importálja a kulcsokat
a selenium.webdriver.common.desired_capamissions webhelyről importálja a kívánt kívánt képességeket

kívánt_kapsz = {
‘browserName’: ‘android’,
‘eszköz’: ‘Samsung Galaxy Note 8’,
‘realMobile’: ‘true’,
‘os_version’: ‘7.1’
}

driver = webdriver.Remote (
command_executor = ‘http: // shaumikdaityari1: [email protected]: 80 / WD / hub’,
desired_capabilities = desired_cap)

driver.get ("https://www.codeinwp.com/")
elem = driver.find_element_by_name ("q")
elem.send_keys ("BrowserStack")
elem.submit ()
nyomtatás (driver.title)
driver.quit ()

A futtatáshoz csak futtassa a fájlt, vagy futtassa a parancsokat a terminálon.

python böngésző_test.py

A terminálról megerősítheti, hogy a teszt sikeres-e. Ezenkívül visszatérhet a BrowserStack fiókjába is, hogy ellenőrizze a videó működését.

Videó és a BrowserStack tesztek naplóiVideó és a BrowserStack tesztek naplói

Automatizálhatja a teszteket a mobil böngészőkben. A BrowserStack lehetővé teszi a tesztek futtatását a saját szerveren is, a következőkben leírtak szerint a dokumentáció.

Ha mobilalkalmazást készít, azt szeretné, hogy egy külön eszköz segítségével különféle eszközökön teszteljék. Ez lehetséges TestGrid, amely lehetővé teszi az alkalmazás futtatását különféle eszközökön.

Végső gondolatok erről a szokatlan (automatizált) WordPress fejlesztési útmutatóról

Ezzel a WordPress fejlesztése során a feladatok automatizálásáról szóló oktatóanyag végére érjük el. Fedeztük fel az automatizálás előnyeit, valamint a fejlesztési ciklusban automatizálható különféle feladatokat.

Más technikákat vagy eszközöket használ a WordPress fejlesztési munkafolyamatának automatizálására? Ossza meg trükköit az alábbi megjegyzésekben.

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map