Kódolás zene! Lejátszási listák és tanácsok, amelyek hatékonyabbak, ha otthon (vagy az irodában) kódolnak

Kódolás zene! Lejátszási listák és tanácsok, amelyek hatékonyabbak, ha otthon (vagy az irodában) kódolnak

Kódolás zene! Lejátszási listák és tanácsok, amelyek hatékonyabbak, ha otthon (vagy az irodában) kódolnak
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Mi a helyzet a zene kódolásával? Ne aggódjon a végső lejátszási lista készítésében? ⏯️


Az emberek már azóta vitatkoznak a zeneről és a termelékenységről, mielőtt az őslakók elkezdték használni a Walkmans-t. Végül is mindannyian azt állítottuk, hogy a „11” -nél lejátszott zene az egyetlen hatékony módszer az algebra tanulmányozására. ��♂️

Most, hogy kicsit bölcsebbek vagyunk, tudjuk, hogy a 11-ben játszott Linkin Park semmire nem hatásos, nem is beszélve a kódolásról. De másrészt a telefon csengésének vagy a porszívónak a hangja sem segít a kódolásban. Szerencsére sok tudósnak is szereti a zenét a munkahelyi lejátszás gondolata, és számos tanulmányunk van, amelyek felhasználásával jó kódoló zene lejátszási listáját készíthetjük.

Ezért ez a cikk foglalkozik majd hogyan befolyásolja a zene a termelékenységet, és hogyan lehet ezeket az információkat felhasználni a tökéletes lejátszási lista összeállításához. Én is megosztom a legjobb lejátszási listák és eszközök a végső munkahelyi zenei élmény érdekében, függetlenül attól, hogy otthon dolgozol, vagy az irodában vagy.

Kódolás zene! Lejátszási listák és tanácsok, amelyek hatékonyabbak lehetnek otthon történő kódolás esetén

Hogyan "zene kódolása" befolyásolja a termelékenységet

Számos különböző módon javíthatjuk a munkahelyi figyelmet, és a hang vezérlése az egyik legfontosabb. Például a hirtelen és disszonáns zaj két olyan inger, amelyek kényszerítik az agyad a zónából és tudattalan védekező állapotba..

Még ha nem is tapasztalja meghökkentő hatást, minden hangos, váratlan vagy bosszantó irodai zaj továbbra is fennáll elvonja a figyelmet és csökkenti a kreativitást.

Valójában mi a véleménye a leginkább bosszantó hangnak? ��

Még olyan élvezetes hangok, mint például a Netflixről szóló beszélgetés, zavarhatják a az idegi tevékenység koordinálása. Amikor a munka három nagy "fókusz" neuromodulátorokként: acetilkolin, dopamin és norepinefrin károsodott, az agyad elveszíti az irányt, és megtapasztalhatja:

 • Nem sikerült meghatározni, mi a legfontosabb: a kódod vagy az idegen dolgok?
 • Elkezdesz összpontosítani a irreleváns információkra.
 • Lassabban fog reagálni, kevesebbet fog megérteni, és álmos lesz.

Másrészt, a kódoló zene hallgatása a következő ellentétes hatás ezekre az agyrégiókra. Valóban, tanulmányok kimutatták hogy a kedvenc zenéid hallgatása felszabadítja a dopamint az agy két területén: a dorsalis és a ventrális striatumban. Röviden: ez olyan, mintha egy nagy ölelést kapnánk. A zenét kódoló ismerős lejátszási lista kiválasztása csak az egyik trükk, amelyet felhasználhatunk a zene alapú termelékenység növelésére.

Hogyan válasszuk ki a legjobb kódoló zenét a gyors eredmények érdekében?

Kezdjük a legnyilvánvalóbb trükkövel; kerülje a gyűlölt zene hallgatását. Természetesen ez fájdalmasan nyilvánvaló, de az ellenkezője nem feltétlenül igaz.

Valójában néhány figyelmeztetést kell figyelembe venni, mielőtt elkezdené lejátszani a kedvenc lejátszási listáját. Először is, egy bizonyos mennyiségű újdonságra van szüksége ahhoz, hogy a dopamin idegsejtjei tüzeljenek. A tanulmányok kimutatták hogy a fő agyi tevékenység akkor fordul elő, amikor a zene nem nyilvánvaló, de elég ismerős ahhoz, hogy olyan várakozási érzést biztosítson, amely elősegíti a dopamin felszabadulását.

A túl sok újdonság azonban a zene felé irányítja a figyelmet, és távol tartja a kódjától. Az a zene, amiben ambivalens, kiváló eredményeket hozhat. Egyrészről nem annyira elvonzó, mint valami, amit szeretsz vagy utálsz.

Válasszon zenét, amely megfelel a feladatnak. Ha valami unalmasat és ismétlődőt csinálsz, akkor válassz egy himnuszt vidám szövegekkel. A dalszövegek jó módszer az unalom feloszlatására és motivációjuk megtartására.

Korábban láttuk, hogy a megkülönböztethető beszéd valódi termelékenységi gyilkos lehet. Ez igaz a zene dalszövegeire is. Ha olyan mélyebb feladatokon dolgozik, amelyek fókuszt és tanulást igényelnek, akkor kerülje a dalszöveggel zenét. A mélyebb feladatokhoz jobb választás lenne a folyamatos hangok, amelyeket 70 decibelnél lejátszanak a kreatív gondolkodás elősegítésére.

Ezt szem előtt tartva, akkor a zenét konzisztens tempóval, ritmussal és móddal kell választania, hogy összpontosítson, javítsa a hangulatát és javítsa megismerését. Valójában a tempó lehet a produktív nap egyik titka. A maximális haszon akkor érhető el, ha 60 és 120 BPM közötti tempójú zenét hallgat (PDF) amelyekről kimutatták, hogy megkönnyítik a tanulást és a megtartást.

A megfelelő tempó engedheti meg az alfa-agyhullámokat is, amelyek segítenek eleganciabb megoldások megtalálásában a hibákhoz. Mindannyian bűnösök vagyunk, hogy egy fontos dolgot csúsztatunk a problémák megoldásához, de ha hozzáférünk az alfa-agyhullámokhoz, akkor te is megteheted kerülje a közös válaszokat a problémamegoldás során.

A lejátszási listának olyan hosszúnak kell lennie, amíg dolgozni tervezi, ez emlékezteti Önt, hogy tartson szünetet. Ez nem csak jobb a termelékenység szempontjából, de hosszú távon elkerüli a kiégést. Valójában a prémium szolgáltatás választása a legjobb módja annak, hogy a munkahelyi hangzáskép felett ilyen irányítást lehessen biztosítani.

A legfontosabb és nyilvánvalóan elég hangos zenét válasszon ahhoz, hogy elfedje a munkakörnyezet nem kívánt zaját. Így optimalizálja a zenét a kognitív működéshez. A mérsékelt hangerő kulcs a sikerhez, amikor egyensúlyba hozza a zenét és a munkát. A zenének inkább egy takarónak kell lennie a nem kívánt zaj felett, nem pedig a fókusznak.

A legjobb lejátszási listák a zene kódolásához

Zene lejátszása során a szolgáltatások és eszközök streamingjét részesítem előnyben a YouTube-on keresztül. Először is, a YouTube-on nem találtam olyan lejátszási listákat, amelyek megegyeznek a streaming szolgáltatásokban találtakkal, és kevés hirdetés segíti elő a termelékenységet.

Videojátékok zeneszámai

 • Legjobb: Bármely fókuszt és folyamatos koncentrálást igénylő feladat.
 • Előnyök: A videojátékok sávjait úgy építették fel, hogy a játékosok rejtvényeket oldjanak meg, információkat szerezzenek a beszélgetésben, gondolkodjanak a dobozon kívül.

Klasszikus lejátszási listák

 • Legjobb: Bárki, aki klasszikus zenét keres munkája kíséretére.
 • Előnyök: A barokk zene jó tempójú, amely segíthet javítani a hangulatot, és fokozhatja a figyelmet.

A közismert pop dalok klasszikus borítói

 • Legjobb: Emberek, akik ismerős hangulatot akarnak a klasszikus előnyeiről.
 • Előnyök: Kiválóan alkalmas arra, hogy megismerje a dopamint, anélkül hogy elvonja magát.

Környező

 • A legjobb Emberek, akiknek el kell takarniuk az iroda hangjait.
 • Előnyök: A környezeti zene a hangulat és a fókusz fokozására épül.

Alfa agyhullámok

 • Legjobb: A hangsúly és a kreativitás fokozása a dobozon kívüli gondolkodáshoz.
 • Előnyök: Jó hack az áramlási állapotokba való belépéshez.
 • Figyelem: A hangok idegesítő lehetnek, és hosszabb ideig nem használhatók. Továbbá, mivel agyhullámokon dolgoznak, terhes nőknek, nehéz felszerelés kezelőinek vagy a rohamakra veszélyes embereknek kerülniük kell őket..

Vidám zene dalszövegekkel

 • Legjobb: Unalmas, ismétlődő feladatok elvégzése, amelyek nem igényelnek összpontosítást.
 • Előnyök: A kiválasztott lejátszási listákat rendszeresen frissítik népszerű dalok.

A természet hangjai

 • Legjobb: Az irodai zaj elfedése, amikor koncentrálni kell.
 • Előnyök: A hangok véletlenszerűsége remek módja a dopamin felszabadulásának, anélkül, hogy a fehér zajra kellene fellépnie.

A legjobb alkalmazások hasznos hangok kódolásához

Ha elhagyja a lejátszási listákat, nézzük meg néhány jó eszközt, amelyek az egész kódoló zenei kínálatát kissé ésszerűsíthetik.

Brain.fm

Brain.fm

A Brain.fm hangokkal és zenével hozza neked a neuromusikológia legújabb fejleményeit, hogy segítsen dolgozni, aludni és pihenni.

Előnyök: Széles választék minden ízléshez. Az egyes fókuszbeállítási lehetőségeket a feladatától függően is kiválaszthatja. Lehetőségeik vannak munkavégzésre, olvasásra, kreatív munkára vagy tanulásra. Új pályáikat más trendek, például a lo-fi fókusz alapján fejlesztik ki, amelyet a YouTube lo-fi csatornája ihlette.

Hátrányok: A próba csak öt foglalkozást eredményez. Ez egy előfizetési szolgáltatás, amelynek ára 6,99 USD / hónap vagy 49,99 USD / év.

Különleges ajánlat: Kap egy ingyenes hónap ezen a linken keresztül.

myNoise

myNoise

A myNoise egy freemium webalkalmazás, amely számos hangjelzéssel segít elrejteni az iroda hangjait, amikor munkát kell végeznie.

Előnyök: Különleges hangok széles skálájával rendelkezik, amelyek szinte minden felhasználási helyet lefednek. Böngésző alapú zajgenerátorokat használ, így a hangok streamingje során nem használ semmilyen adatot.

Hátrányok: A zenei lehetőségek korlátozottak.

Ingyenes zenei archívum (FMA)

Ingyenes zenei archívum

A nyílt forráskódú szoftvermozgalom ihlette, a Free Music Archive kiváló minőségű jogi letöltést kínál különféle célokra.

Előnyök: A rendelkezésre álló dalok minősége magas, és a választék széles. A felület egyszerű és könnyen használható, bonyolult regisztrációk és rejtett költségek nélkül.

Hátrányok: Ha valami népszerűt vagy ismerősét keres, akkor valószínűtlen, hogy megtalálja itt. Ez arra vezethet, hogy túl sok újdonsággal hallgat zenét, és ez alááshatja erőfeszítéseit.

Zene a programozáshoz

Zene a programozáshoz

Tegye könyvjelzővé ezt a könyvjelzőt, nem csak a fejlesztők által építették, hanem az összes fontos területre kiterjed, amelyeket korábban lefedtünk: kevés dalszöveg, korlátozott összetettség és néhány korai zene.

Előnyök: Először is, szeretem a felületet. Ennél is fontosabb, hogy a fejlesztők a tapasztalataik alapján állították össze a zenét, mi működik nekik.

Hátrányok: Lehet, hogy néhány embernek nem tetszik a vezérlés.

Záró gondolatok a zene kódolásáról

A nyílt terű iroda nagyszerű módja az együttműködés ösztönzésének és a kultúra fejlesztésének. Bár ez igaz lehet, a nyílt terű irodai hangzáskép zavaró lehet. Ha folyamatosan zavarja magát a nem kívánt zaj, akkor a hangok és a zene irányításával elősegítheti a takarót ezen zajok felett.

Más szavakkal, a zenét felhasználhatja a fokozott fókusz periódusaira, és még többet elérni. Unalmas feladatokhoz a zenét használhatja, hogy megbirkózzon velük. Ha tanulnia kell vagy kreatívnak kell lennie, akkor a megfelelő hangerővel rendelkező ambient zene biztosan segít szokatlan megoldások kidolgozásában. Ezt szem előtt tartva, ne feledje, hogy a megfelelő zene kiválasztása elősegítheti a feladatok elvégzését!

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Elrendezés és előadás: K Karol.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector