Kell-e fejlesztenie egy WordPress-webhelyet egy ügyfél számára a földről felfelé, vagy használnia kell … Ekhm … egy segítőt?

Minden tervezőnek megvan a szokásai…


Lehet, hogy ez az egyik árnyékhatás, amelyet szeretsz feltenni a legtöbb oldalsáv elemére.

Vagy talán ez az, ahogyan elválasztja a zsemle-linkeket.

Különben is, mindig van valami.

De mi van, ha sokkal tágabb és szélesebb körben vesszük? Nevezetesen, ha helyfoglaló WordPress témát kell használnia, amikor webhelyeket épít ügyfelek számára? Vagy kezdődjön a semmiből, és felépítse az elemeit, elem után az egyes ügyfélprojektekhez külön-külön?

Jegyzet. Ez a cikk nem annyira a leírásról szól "mi a helyes cselekedet." Amit itt elérni akarok, csak felsorolom a technikailag lehetséges megoldásokat, valamint az előnyeiket és hátrányait. Ezután Ön dönti el, hogy melyiket választja leginkább.

A WordPress webhely létrehozásakor az alábbi öt módszer egyikével teheti meg:

Készítsen egyedi témát az alapoktól kezdve.
Építsen egy témát a témakeret tetejére.
Építsen egy meglévő témára, amely hasonló ahhoz, amit el akar érni.
Hozzon létre egy témát egy olyan kezdő témával, mint például a _S.
Készítsen saját indítótémát, majd használja azt minden ügyfélhely létrehozásakor.

Oké, nézzük felülről:

1. Egyéni téma felépítése az alapoktól kezdve

Engedjék meg, hogy befejezzem Nem vagyok rajongó.

A saját egyedi témájának elkészítése minden egyes alkalommal, amikor egy ügyféllemeten dolgozik, ez egy rendkívül produktív megközelítés.

Gondolj csak bele, el kell kezdenie a szükséges könyvtárstruktúra, az összes szükséges PHP fájl létrehozásával, a kötelező WP funkciók vigyázásával, az alapvető szolgáltatások bevezetésével, ügyeljen arra, hogy a CSS minden böngészőben hasonlóan működjön, és számtalan más dolgok.

Gondolhatja, hogy az ügyfelek azt szeretnék, ha webhelyüket az alapoktól kezdve építik fel, mert ez a végső bizonyíték arra, hogy munkája eredeti. De éppen ellenkezőleg. Amit az ügyfelek valóban akarnak, mindenekelőtt a minőség. És amikor egy témát kezdettől fogva dolgozik, soha nem érheti el a funkcionalitás olyan szintjét, mint egy kerettel vagy egy kezdő témával.

Oké, szóval, ha nincs hátránya, beszéljünk néhány pozitív aspektusról.

Csak kettőt látok, hogy őszinte legyek:

  • Általában sokkal könnyebb végrehajtani a Photoshopban létrehozott minden tervezési tulajdonságot egyéni témára, mint a keretek vagy a kezdő témák alapján. Ennek oka az, hogy a keretrendszerbe bele kell illeszkednie a keret mechanizmusaiba, és nem tudja szabadon létrehozni a kódot.
  • Nincs tanulási görbe a szokásos WordPress tudás mellett. Nézzünk szembe a tényekkel, néhány keret kevésbé összetett, és a hozzáértő használat megtanulása időbe telik.

2. Téma felépítése egy olyan kezdő témával, mint például a _S

_S

A _S téma, amelyet Alsó eredményeknek is hívunk, ezt nevezzük kezdő témának. Ez azt jelenti, hogy a _S-t nem a teremtés szülőtémájának kell tekinteni (mint általában ez a helyzet a többi témakerettel), hanem inkább arra ösztönzik Önt, hogy közvetlenül módosítsa a témafájlokat, és használja őket a egyedi téma – ebben az esetben az ügyfél webhelyéhez.

Tehát mennyire különbözik a saját témájának a felépítésétől a kezdettől fogva?

Nos, sokféle funkcióval rendelkezik, még a denevérnél is. Csak néhányat felsorolva a _S segítségével optimalizált HTML 5 sablonokat kap minimális elemekkel, 404 oldalt, mintafejléc-megvalósítást, navigációs szkripteket, jól szervezett kezdő CSS-fájlt (plusz két mintaelrendezést), és egy csomó más dolog.

Más szavakkal, az _S egy teljes és optimalizált csomagot ad Önnek, hogy elkezdhesse a végleges tervezés / téma kidolgozását.

A hátrányok? Meg kell eléggé magabiztosan kezelnie a forráskódot, és el kell ismernie magát az _S struktúráját, mielőtt hatékonyan felhasználhatja.

Egy másik hátránya, hogy amikor a _S téma új verzióit hozza létre a hivatalos webhelyről, előfordulhatnak eltérések a köztük bevezetett frissítések miatt..

Ezen kívül ez is valószínűleg a legszélesebb körű módja annak, hogy webhelyet hozzunk létre egy ügyfél számára, oly módon, hogy teljes mértékben ellenőrizze a funkcionalitást és a tervezési elemeket. Vagyis ha már megismerte a _S maga működését.

3. Téma felépítése a témakeret tetejére

A témakeretek a következő lépés felfelé, amikor arra törekszenek, hogy más embereket kezeljenek a munka egyes részeinél az Ön számára.

Oké, csak vicceltem, de azt értem, hogy egy témakerettel valójában nem kell saját maga elkészítenie a webhely teljes szerkezetét. Tehát létre kell hoznia egy olyan gyermek témát, amely örököli a szülő elemeit – a keretet -, majd kitölti a kitöltőket, végül az ügyfél webhelyét felépítve a végső formájához..

A keretrendszerrel számos hasznos funkciót és funkciót kap, amelyek segítenek az egész projekt gyorsabb kezelésében. Ezenkívül SEO-optimalizált struktúrát, néhány egyedi widgetet, és néha támogatást és frissítést is kap (a választott kerettől függően)..

A hátránya, hogy néhány témakeret kissé korlátozó lehet, amikor az egyes webelemek létrehozásának módjára vonatkozik, valamint arra, hogy mit tehet velük az eredeti Photoshop projekttel kapcsolatban.

A keret használatának valóban képzett gyakorlása időbe telik, de valószínűleg nagyon időt igényel, főleg, ha évente jelentős számú ügyféloldalt épít. Mehet a WordPress.org webhelyre a a keretek rövid listája.

hibrid

4. Készítsen saját indítótémát, majd használja azt minden ügyfélhely létrehozásakor

Ezt egy régi iskola megközelítésének hívnám. Ezt tettük korábban olyan kezdő témák előtt, mint a _S.

Ennek ellenére a megközelítés nagyon sok lehetőséget nyújt Önnek olyan funkciók és elemek előzetes létrehozásakor, amelyeket mindig az összes ügyféloldalon használ. Így az egész teleképítési folyamat néhány lépéssel rövidebbé válhat, összehasonlítva a telek építésével a földről.

Ennek ellenére továbbra is szembe kell néznie azzal a kihívással, hogy a kezdő témát naprakészen tartsa a WordPress új verzióival, az új tervezési és webhely-építési trendekkel és technológiákkal (mint például a HTML 5), és mindazzal, ami ezen a nagy online térben történhet..

A nap végén valószínűleg jobb megoldás egy meglévő indítótéma, például az _S használata. És ha azt szeretné, hogy a saját testreszabási lehetőségei készen álljanak minden olyan ügyfél webhelyre, amelyen dolgozik, akkor miért ne kezdje el ahelyett, hogy a custom.php fájlt használja?

5. Építsen egy meglévő témára, amely hasonló az elérni kívánthoz

Bár néhány ember még mindig megpróbálja ezt levonni, azt mondanám, hogy ez a lusta ember megközelítése. És meglepően meglepő módon, ez egy olyan megközelítés is, amely sokkal több időt vehet igénybe, mint a fentiek bármelyike.

Ennek oka az a tény, hogy gyakran órákat tölthet úgy, hogy a megfelelő témát keresi, csak azért, hogy felismerje, hogy annak szerkezetét nem olyan könnyű megragadni, mint amire számítottál. Ennek eredményeként órákat töltenek az órák tetején, hogy kinézetre és félig megfelelő munkavégzésre készüljön.

Erőfeszítései sokkal jobban költenek, akár egy témakör elsajátításához, akár egy kezdő téma használatához.

Mi van még ott?

Nyilvánvaló, hogy a fenti megközelítések bizonyos szintű ismereteket igényelnek a WordPress működésében és általában a PHP kódolásában. Ha félretéve tesz egy témát az ügyfél számára, akkor is időt vesz igénybe. És a dolog összetettségétől függően órákat tehet az eredeti becslés tetejére.

Célzás. Célzás. Ha nem akarja eljátszani mindezt, felkérem Önt, hogy hívjon minket és hagyja, hogy a projekt ezt a részét az Ön számára kezeljük. Csak a PSD fájljaidra van szükséged, és cserébe csillogó új témát adunk neked.

De mi a helyzet ebben? Hogy változtatja meg a formatervezőt egy teljesen működőképes ügyfél-oldalon?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map