iPhone vs Android: Melyik a jobb webes szakembereknek / fejlesztőknek?

iPhone vs Android: Melyik a jobb webes szakembereknek / fejlesztőknek?

iPhone vs Android: Melyik a jobb webes szakembereknek / fejlesztőknek?
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

iPhone vs. Android


A vita arról, hogy melyik okostelefon-operációs rendszer a legjobb, évek óta folytatódik anélkül, hogy egyértelmű győztes lett volna. Ha fontolóra veszi az iPhone és az Android közötti váltást, vagy fordítva, nehéz lehet elválasztani a kemény rajongók állításait az egyes platformok tényétől..

Szerencsére mind az iPhone, mind az Android sokat kínál, tehát nem tévedhet igazán rosszul. Annak a döntésében, hogy melyik operációs rendszer megfelelő az Ön számára, a webes szakember igényeire kell összpontosítania. A platformok legfontosabb jellemzőinek összehasonlításával meg kell szűkíteni azt, amelyik a legjobban megfelel a helyzetnek.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk az iPhone és az Android közötti legfontosabb különbségeket.

Ezután hat fő tényezőbe merülünk, amelyeket figyelembe kell venni, amikor az okostelefon operációs rendszerét webszakértőnek választják. Ugorjunk be!

Melyek a legfontosabb különbségek az iPhone és az Android között?

Ha összehasonlítjuk az iPhone és az Androidot ebben a cikkben, akkor elsősorban az operációs rendszerről (OS) beszélünk, nem pedig az egyes eszközökről, mint például az iPhone X vagy a Google Pixel 3. Ezt fontos megjegyezni néhány okok.

Először is, az Apple iOS csak az iPhone készülékeken fut. A Google Android OS azonban működik eszközök széles skálája, amelyek közül néhány nagyon olcsó, de hiányzik a minőségében. Ez megnehezíti az Android telefonok és az iPhone telefonok összehasonlítását. Az operációs rendszerre összpontosítva egyenlő a játékteret.

Ennek fényében fontos szem előtt tartani, hogy az Android operációs rendszer használatának tapasztalata sokkal különbözik egy olcsó telefonon, mint egy kiváló minőségű eszközön, amely jobban összehasonlítható egy iPhone-val. Az Android problémái az eszköz helyett az operációs rendszer helyett merülhetnek fel.

Mindkét platformon vannak előnyei és hátrányai. Ami a válságot illeti, a legjelentősebb különbség köztük az, hogy miközben Az iOS zárt forrású, az Android nyílt forrású. Ez befolyásolja az egyes operációs rendszerek számos fontos szempontját, ideértve a biztonságot és az alkalmazások elérhetőségét.

iPhone vs Android: Melyik okostelefon jobb az internetes szakemberek számára? (6 figyelembe veendő tényező)

Webes profiként sokkal jobban megérti egyes funkciók fontosságát az okostelefon kiválasztásakor. Az iPhone és az Android összevetésével hat tényezőt hasonlítottunk össze, amelyek valószínűleg a legnagyobb szerepet játszanak abban, hogy eldöntsék, melyiket használja.

1. Melyik lehetőség olcsóbb?

Mielőtt megnéznénk, hogy az egyes operációs rendszerek mit tudnak tenni, tárgyaljuk meg, mennyibe kerül egy adott eszköz operációs rendszert futtató eszköz megszerzése. Először is, az iPhone telefonok meglehetősen drágák iPhone XR 599 USD-ért, az iPhone 11 Pro pedig egy óriási 999 USD-ért (feltételezve, hogy nem egy régi modellvel kereskedsz). Még a sokkal régebbi iPhone 7 is megkímélheti megtakarításait, 449 USD-ért.

Ahogy korábban tárgyaltuk, az Android sokféle eszközön elérhető, jobb vagy rosszabb szempontból. Még az Android telefonok is, amelyek összehasonlíthatók az iPhone XR-rel – például a Google Pixel 4 vagy a Samsung Galaxy s10 – futni egy kicsit olcsóbban. Ezek közül a telefonok közül az egyiket 799, illetve 749 dollárért újra választhatja.

Függetlenül attól, hogy melyik opciót választja, hiányzik néhány funkció. A Galaxy s10 akkumulátorkapacitása a legnagyobb, de az iPhone XR hatalmas (szinte pontosan megegyezik a Galaxy s10) képernyőméretével. Az iPhone-t egy további M12 társprocesszor és LCD kijelző támasztja alá a visszafogottabb színek megjelenítéséhez. A Pixel 4 nem rendelkezik tárolással, de kiváló kamerával rendelkezik, és jól integrálva van a Google Assistant szolgáltatásba.

A legalacsonyabb oldalon könnyen megtalálhatók az Android telefonok, kevesebb, mint 200 dollárért. Az iPhone 7 árának ellenére nincs verseny arra vonatkozóan, hogy melyik vonzóbb szám. Ne feledje azonban, hogy az iPhone 7 általában jobb minőségű lesz, ha olyan funkciókkal foglalkozik, mint az akkumulátor élettartama, a fénykép minősége, a képernyő mérete és a tárolás.

2. Az iOS vagy az Android jobban megőrzi az Ön biztonságát és magánéletét?

A biztonság szempontjából az iOS előnyei egy zárt forrású platform. Ez egy ritka eset, amikor a nyílt forráskódú = rosszabb. Az alkalmazások átvilágítási folyamata sokkal szigorúbb az iPhone készüléken, és az iPhone felhasználók csak az Apple jóváhagyott alkalmazásaira korlátozódnak Alkalmazásbolt csak. Ez megakadályozza, hogy az iPhone felhasználók véletlenül letölthessenek rosszindulatú programokat.

alkalmazásbolt

Az Android felhasználók viszont hozzáférhetnek a Google Play Áruház és tetszőleges számú harmadik féltől származó alkalmazás-terjesztőt. Ezek a források kevésbé valószínű, hogy az alkalmazásokat rosszindulatú programok és vírusok ellen vizsgálják meg, mielőtt lehetővé teszik a felhasználók számára a letöltést.

A Google Play

Lépéseket tettek az Android alkalmazások által bevezetett rosszindulatú programok csökkentése érdekében, és ezek sokkal biztonságosabbak, mint a múltban. azonban, jelentések mutatják hogy az iPhone alkalmazások továbbra is biztonságosabbak.

Az Apple történelmileg is következetesebb volt a frissítések és a biztonsági javítások kiadása terén. A gyengeségek gyors javításával az iOS jobban teljesíti a biztonságos platformot.

Ami az adatvédelmet illeti, az Apple szerint az iPhone felhasználók adatvédelme rendkívül aggodalomra ad okot. Az Apple beolvassa a felhasználói adatokat összegyűjtött frissítések létrehozására, és az adatokat soha nem értékesítik a felhasználók engedélye nélkül.

Másrészről, egy tanulmány szerint A 2018 augusztusában végzett Android telefonok kétszer annyi felhasználói adatot közvetítenek, mint az iPhone. Az androidok még a felhasználói helyadatokat is megosztják, ha a telefon nincs használatban, míg az iPhone nem.

android iphone

Az iPhone készülékek témájában emellett volt néhány magas rangú eset a kormányzati ügynökségekkel, amelyek abszolút hiábavalókkal próbálták elérni egy gazember személy iPhoneját. Ez valószínűleg rossz hír a nemzetbiztonság szempontjából, de remek hír mindazok számára, akik szeretnének megbizonyosodni arról, hogy készülékeik Fort-Knox szintű biztonságosak. Ez az, amit kap az iPhone-val a kapunál. Alapvetõen az eszköz teljesen elérhetetlen a jelszava nélkül.

3. Fontosabb a felhasználói élmény szempontjából a könnyű használat vagy a testreszabás?

A felhasználói élmény (UX) számos szempontot magában foglal. Az iOS és az Android is kívánatos UX funkciókat kínál, de eltérő prioritásokkal rendelkeznek, amelyek befolyásolhatják, hogy melyik a legmegfelelőbb.

Az iPhone készülékek általában könnyebben használhatók, mint az Android telefonok. Interfészük intuitívabb, és kevés változás történt a telefonok működésében a kiadástól a kiadásig. Miután kiválasztotta az iPhone használatát, nem kell sokat újból megújítania a frissítés után.

Ennek ellenére az androidoknak sok van testreszabhatóbb felület. Beállíthat alapértelmezett alkalmazásokat, hozzáadhat kütyüket, választhat a különféle zárolási képernyők közül, megváltoztathatja a billentyűzetet és így tovább. Az iPhone-tól eltérően valóban saját Android-ot is készíthet, és módosíthatja, hogy jobban megfeleljen az Ön igényeinek.

Az UX telefonokhoz kapcsolódó egyéb aspektusainak – beleértve a fényképezőgépeket, a képernyő méretét, az akkumulátor élettartamát és a tárolást is) – attól függ, hogy melyik iPhone vagy Android készüléket választja. Ezen szolgáltatások minősége attól függ, mennyit hajlandó fizetni az okostelefonért.

4. Mennyire megbízhatóak az iOS és az Android?

Annak ellenére, hogy sok online cikkről mit gondol volna, az iOS és az Android meglehetősen összehasonlítható a megbízhatóság szempontjából. Nem számít, melyiket választja, olyan operációs rendszerrel kell rendelkeznie, amely teljes mértékben képes támogatni az Ön igényeit.

Mindkét platformon a kemény rajongók hajlamosak azokra az adatokra összpontosítani, amelyek kedvezőbb operációs rendszerüket vonzóvá teszik. Például az iPhone rajongói az Androidra összpontosítanak, amelynek általános hibaaránya valamivel magasabb (a némelyikük még felrobban), míg az Android szerelmesei szeretnék rámutatni a "kanyar kapu" vagy más ismert iPhone hibák.

Ezt a pontot más módon illusztrálva átnézhetjük a cikkeket: Felejtsd el a mítoszot arról, hogy az iPhone telefonok megbízhatóbbak, mint az Android és Okostelefon megbízhatóság: az iOS felülmúlja az Androidot. Pontosan ugyanazt a tanulmányt idézik, de amint az a címsorból látható, úgy döntöttek, hogy különféle információkat emelnek ki.

Ez csak azt mutatja meg, hogy mind az iPhone, mind az Android rajongói választhatják ki, melyik tanulmány eredményeire összpontosítanak az általuk preferált operációs rendszer támogatása érdekében. Az egyes adatok megbízhatóságának mérlegelése során feltétlenül vegye figyelembe az összes adatot.

5. Melyik operációs rendszer nagyobb kompatibilitást kínál az alkalmazásokkal és más eszközökkel?

Amint a cikkben korábban említettem, az iPhone felhasználók sokkal korlátozottabbak, mint az Android felhasználók az alkalmazások elérésekor. Mivel azonban alaposabban átvizsgálják, az iPhone alkalmazások általában biztonságosabb és magasabb színvonalúak.

A webes szakemberek számára a kommunikációs és feladatkezelő alkalmazások hihetetlenül hasznosak lehetnek. Függetlenül attól, hogy melyik operációs rendszert választja, hiányzik néhány olyan nagyszerű alkalmazás, amely csak a másik rendszer felhasználói számára elérhető.

Az iPhone készüléken hozzáférhet a Légiposta, például az e-mail rendezéséhez és a munkafolyamat egyszerűsítéséhez. Azt is megnézheti a Napirend jegyzetkészítő alkalmazás, Moleskine TimepageIntelligens naptár és a Szikra e-mail kliens.

szikra

Másrészről az Android segítségével hozzáférhet Tasker és automatizálja a munkafolyamat egy részét. Van még a Solid Explorer fájlkezelő alkalmazás, és Csonthéjas gyümölcs az egyszerűsített kommunikáció érdekében. Ráadásul az Android rendelkezik olyan közösségi média widget-ekkel, amelyekkel könnyedén hozzáférhet fiókjaihoz alkalmazásuk megnyitása nélkül.

solidexplorer

Asztali számítógépekkel, laptopokkal, táblagépekkel és más eszközökkel való kompatibilitást illetően az iPhones zökkenőmentesen működik együtt más Apple termékekkel. Más márkájú eszközökhöz való csatlakozás megkísérelése azonban extra munkát igényel.

Az Android kompatibilis nagyobb számú eszközzel, de ismét nem integrálódik megfelelően az Apple termékekhez. Az arzenáljában már szereplő többi eszköz jelentős szerepet játszhat annak meghatározásában, hogy melyik okostelefon-operációs rendszert választja.

6. Népszerűbbek-e az iPhone és az Android telefonok?

A népszerűséget figyelembe kell venni egy okostelefon-operációs rendszer választásakor. Mindannyian az vagyunk, hogy kitűnjön a tömegből. Mint azonban valószínűleg tudja, a fejlesztők nagyobb valószínűséggel hoznak létre alkalmazásokat és egyéb új eszközöket, amelyek integrálódnak a népszerűbb operációs rendszerhez.

Világszerte az Android önmagában veri az iPhone készüléket amikor a népszerűségről van szó. A hely azonban számít, Észak-Amerikában (és különösen az Egyesült Államokban) az iOS az okostelefon-felhasználók számára preferált platform. Még a CodeinWP olvasóinak körében is, elemzőink azt mutatják, hogy az iPhone az Ön által választott mobil eszköz! Mint ilyen, az okostelefon operációs rendszerének kiválasztásakor érdemes lehet figyelembe vennie, hogy hol található a legtöbb ügyfél, és mely operációs rendszerek a legelterjedtebbek az egyes területeken.

Következtetés

Amikor a megfelelő okostelefonot választják webes szakembereknek, végül annak a döntésnek az eredménye van, hogy az operációs rendszer mely funkciókkal rendelkezik a sikeres működéshez. Ez azt jelenti, hogy a legjobban tetsző alkalmazásokkal választja ki a lehetőséget, vagy prioritást élvez a biztonsággal, és egyik platformon sem hibázhat.

Ebben a cikkben az iPhone és az Android operációs rendszereket hat fő tényezővel hasonlítottuk össze:

 1. Melyik lehetőség olcsóbb?
 2. Az iOS vagy az Android jobban megőrzi az Ön biztonságát és adatvédelmét?
 3. Fontosabb az UX számára a könnyű használat vagy a testreszabás?
 4. Mennyire megbízhatóak az iOS és az Android?
 5. Az iPhones vagy az androidok jobban kompatibilisek-e az alkalmazásokkal és eszközökkel?
 6. Az iPhone vagy az Android telefon népszerűbb?

Kérdése van arról, hogy melyik okostelefon a legjobb az internetes szakemberek számára? Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban!

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector