Időkezelés a WordPress szabadúszók számára, nincs idő

Időkezelés a WordPress szabadúszók számára, nincs idő

Időkezelés a WordPress szabadúszók számára, nincs idő
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

A WordPress térben való szabadúszó keresés rendkívül vonzó ajánlat: a WordPress hihetetlen növekedést tapasztalt már több mint egy évtizede, és a kihívások ellenére semmi jele sem áll annak megállásáról, vagy arról, hogy hiányzik a körüli munka..


Még nagyszerű lehetőségek vannak arra, hogy az idejét megoszthassák az ügyfelek és a saját projektek között, amelyek nagyon nagy vállalkozásokká válhatnak (ennek bemutatására lásd az átláthatósági jelentésekben elért haladást)..

Ez az ügyfél / személyes projekt / WordPress közösségi idő-megosztás sok szabadúszó álma, de nagyon kevés valóság. Hogyan kerültünk ebbe a rendetlenségbe, és hogyan tudunk kijutni belőle?

Időkezelés a WordPress szabadúszók számára

Ennek közgazdaságtan nagyon alapvető fontosságú: szabadúszóként időt pénzre cserél. Ez a tőzsdei legegyszerűbb formája, amely minden kapitalista gazdaságot alátámaszt.

Mégis, független szabadúszóként hozzáférhet a múlt század valóban forradalmian új termelékenységi fejlesztéseihez (nyilvánvalóan az internet; bár nem világos, hogy ez valóban eredményesebbé tesz-e minket). Nem tudod felhasználni Henry Ford tömegtermelési vonalát vagy Fredrick Taylor tudományos munkafolyamat-menedzsmentje. Valójában a jövedelmét korlátozza a heti órák száma, amelyben hajlandó dolgozni.

Tekintettel a WordPress térben rejlő lehetőségekre, az idő kitöltése nem a legnagyobb kihívás: mit kell tennie, ha elfogy a hét órája. Mit csinálsz, amikor "kifut az időből"? Csak megismétli a végtelen hirdetést? Hogyan "csinálj időt" olyan projekteknél, amelyeken dolgozni szeretne?

Ez a bejegyzés mélyedni fog időkezelés a WordPress szabadúszók számára, nincs idő. Nem számít, hogy az idő miként oszlik meg; Ha Ön jelenleg arra törekszik, hogy bármivel időt találjon, akkor ez a bejegyzés az Ön számára készült.

 • Megvizsgáljuk, hogyan összpontosíthatjuk a fontosat,
 • eszközök okosabb működéshez,
 • és kevesebb munkavégzéshez szükséges eszközök.

Bölcs hangot kaptunk a WordPress közösségtől, hogy zamatos extra betekintést nyújtsunk.

Tehát menjünk egyenesen hozzá.

Megfelelő időgazdálkodás: Összpontosítson arra, ami fontos

Az idő hatékonyabb kezelésének kulcsfontosságú feltétele annak eldöntése, majd az arra való összpontosítás. Ezt meg kell tennie ahhoz, hogy megnézze, hogy az éppen mit csinál a prioritásokhoz viszonyítva, és mit akar tenni.

Felkérhet egy sor kérdést, hogy ezt megkönnyítse:

 • Hová mész? Hogyan néz ki ez hat hónap, két év alatt??
 • Mi fontos neked? Akarsz egy életmód üzleti vagy könyörtelenül folytatni a növekedést? Van-e beállított bevételi célja??
 • Mik a céljaid? Vannak OKOS?

Ezután ezt ki tudja értékelni azzal, amit jelenleg dolgoz. Hogyan áll össze a naptár minden egyes tevékenysége vagy eleme a célokkal és prioritásokkal? Ebből a gyakorlatból meg tudja osztani, hogy mit dolgozol, és amit szeretne végezni.

Ha teljesíti a bevételi célt, akkor dönthet úgy, hogy ideje abbahagyni az új szabadúszó munka elvégzését, vagy pedig abbahagyhatja azt a projektet, amely nem tetszik. Ha nem tetszik az irány, amelyet jelenleg irányít, hogyan változtathatja meg a hangsúlyt, hogy ezt megjavítsa? Ezekre kell gondolni. Íme a szabadúszó CTO Toby Osbourn – kérdeztem tőle az időgazdálkodás megközelítéséről:

Tudom, hogy mennyi pénzt keresek egy adott személyes projektből. Tudom, hogy mennyit kell pénzt keresnem az ügyfelek munkájából ahhoz, hogy számlákat fizethessek / megtakarításokat szerezzek / életem legyen. Havonta elegendő ügyfél-munkát tervezek ahhoz, hogy elérje ezeket a célokat, minden más személyes munka …

A cél természetesen az, hogy személyes projektjeim értelmes fejlesztésein dolgozzunk, hogy jövő hónapban láthassam, hogy kicsit többet csináltak, ami végül azt jelentheti, hogy kevésbé kötődnek az ügyfelek munkájához..

A lényeg az, hogy ne felejtsük el a pénzt és a pénzt "kövesse szenvedélyedet", de reális egyensúlyt kell teremteni a bevételszerzési igények és a jövő építésére összpontosító igények között.

Hasznos itt emlékezni arra, hogy mindenkinek ugyanannyi ideje van. Senkinek nincs ideje mindenre; mindig időt igényel. Ha valami nagyon fontos neked, akkor időt kell találnia ehhez.

Gondoljon erre a folyamatra ütemezésként "könyvvizsgálat". Rendszeresen gyakorolja: összpontosítson arra, ami fontos, és ezzel szabadidejét tölti el, amelyet jelenleg kevésbé alapvető dolgokra költene. Összességében olyan ütemtervet fog szerezni, amely jobban kiegyensúlyozott az ügyfél és a saját idő között.

A megfelelő eszközök kiválasztása a gyorsabb működéshez

Több idő keresésének nyilvánvaló módja a gyorsabb munka. Ha ugyanazt a munkát rövidebb idő alatt tudja elvégezni, akkor több idő van. Ez nagyon egyszerű, és a fokozott termelékenységért folytatott küzdelem az ipari forradalom óta foglalkoztatja a munkavállalókat.

Megkérdeztem a WordPress szabadúszó társait a Advanced WordPress Facebook csoport megnézni, hogy a többi szakember hogyan közelítette meg az időgazdálkodást, és egyszerűen a gyorsabb munka volt messze a legkedveltebb időkezelési eszköz.

Itt található az eredmények teljes részletezése. Mint láthatja, a két legnépszerűbb válasz némileg marginális volt olyan szoftver kiválasztása, amely elősegíti a gyorsabb működést és az ismétlődő feladatok automatizálása:

(Diagram: Visualizer Lite.)

E két módszer népszerűségének legvalószínűbb oka az, hogy nagyon jól hozzáférhetők, és az időgazdálkodás előnyei szempontjából nyilvánvalóan alacsony akasztható gyümölcs. Szóval, hogyan használhatja ki őket??

Kezdjük! a megfelelő szoftver kiválasztása. Mivel a WordPress profik igazolják, ez nagy változást hozhat. Íme néhány a legjobb lehetőségek közül:

A szoftver nagyon személyes, és nincs egyetlen legjobb választás, amely mindenki számára megfelelne. Próbálja ki a különböző eszközöket, és nézze meg, hogy mi működik a legjobban.

Az egyszerű diagramok felhasználói felületének bemutatása.

(Fontos a megfelelő eszközök kiválasztása: huzalkeretező szoftver, például az Egyszerű diagramok felgyorsíthatja a munkafolyamatot.)

A feladatok automatizálása összetettebb üzletág, de a nyereség ugyanolyan nyilvánvaló: ha újra és újra ugyanazokat a feladatokat végzi, keresse meg az automatizálási lehetőségeket, majd zsebbe helyezze a megtakarított időt. Ez a fajta dolog, amelyet könnyen automatizálhat:

Az automatizálás nagy haszna az ismétlődő fejlesztési feladatokkal jár. beszéltem Ben Gillbanks, WordPress témafejlesztő, aki fut ProThemeDesign és MasterWP. Ben az egyik legtermékenyebb témafejlesztő a WordPress.com webhelyen, és több mint 20 témájú könyvtárat tart fenn, így felértékeli az ismétlődő feladatok elkerülésének előnyeit. Megkértem Benet, hogy magyarázza meg a fejlesztés automatizálására vonatkozó megközelítését:

A fejlesztéssel kapcsolatos filozófiám az, hogy a lehető legnagyobb mértékben automatizáljam.

Bármi egyszerű és ismétlődő, amire nincs szükség gondolkodásmódra, valószínűleg belefoglalódik valamilyen programozási feladatba (Gulp / Grunt / PHP), és így megteszem. Ez egy kicsit több kódot és egy kicsit több fejlesztést jelent, de hosszú távon ez napi (valószínűleg hetek) munkát takarított meg nekem – így összpontosíthatom a dolgokat, amelyeket valójában szeretek csinálni. Még olyan egyszerű is, mint a saját indítótémám létrehozása (vagy a s) órákat takarít meg nekem minden projektnél.

Ben megközelítése itt helytálló: kezdetben hosszabb időt vehet igénybe a feladatok automatizálására szolgáló rendszerek felállítása, ám hosszú távon időmegtakarítást jelent, mint ezt visszahozza.

outsourcing nem szeretett sok szerelmet az Advanced WordPress közvélemény-kutatás során, de érdemes egy rövid említést tenni. Azokat a feladatokat, amelyeket nem kell, hogy elvégezzék (és különösen azokat, amelyek nem tetszik), kiszervezhetik. Ez nem egészen nulla összeg: a kiszervezőt kezelnie kell, ami időbe telik, de ha helyesen végezzük, ez sok időt takaríthat meg.

Lásd a CodeinWP másik bejegyzését a WordPress-hez kapcsolódó munka kiszervezésével kapcsolatban.

A gyorsabb munka felszabadítja az időt. Önálló szabadúszóként valószínűleg nem kapta meg a huszadik század nagy termelékenységnövekedését, de ez nem jelenti azt, hogy nincs mód a gyorsabb munkavégzésre..

Okosabban dolgozhat az idő blokkolásával

Az okosabb munka összekapcsolja az időkezelést. Megvizsgálta, hogy mit dolgozik, és olyan eszközöket talált, amelyek segítenek a gyorsabb munkában, de mi van most? Okosabban dolgozzon.

Az "80/20" szabály vagy Pareto elv az egyik nagy termelékenységi tartalom. Ennek előfeltétele jól ismert: az erőfeszítések nagyjából 20% -a adja az eredmények 80% -át. Az ötlet, hogy egyszerűen 4/5-re csökkentheti munkaidőjét menj a strandra többé-kevésbé teljesen hiányzik a valóságtól. Ha csak a munka 20% -át teszi be, akkor az eredmények 30% -át vagy akár 40% -át is elérheti, de ügyfelei, főnöke és társai ezt teljesen elfogadhatatlannak tartják..

Noha a Pareto-elv szó szerint nem hasznos, az általános koncepció hasznos: hogyan érheti el az eredmények 90% -át, 95% -át vagy 100% -át valamivel rövidebb idő alatt? Ez egy sokkal érdekesebb kérdés, mert teljesen elérhető. Milyen módon lehet 10% -kal vagy 20% -kal gyorsabban dolgozni, hogy felszabadítsák a nap felét vagy akár egy egész napot?

Ahogy korábban már tárgyaltunk, jó kiindulópont az ütemterv áttekintése és a fontos kérdések megkérdezése, de csak az Ön által kifejezetten ütemezett munkafeladatoknál működik. Mi lenne azokkal a dolgokkal, amelyeket nem terveznek, de végtelenül sok időt fogyaszthatnak? Próbálja meg feltenni ezeket a kérdéseket:

 • A legújabb #wpdrama komolyan érdemes megoszthatatlan figyelmüket, vagy a világ bekapcsolódása nélkül továbbra is fordul??
 • Minden lassú beszélgetéshez szükség van-e beadásra?
 • Minden e-mailre válaszolnia kell, amint megkapja?
 • Melyek a kedvenc tevékenységeid, amelyek valójában nem működnek?

Spoiler: a világ folyamatosan mozog, és reggel felkel a nap bármi is történik. Ezek az időigényes tevékenységek nem jelennek meg az ütemtervben, de szinte biztosan megtörténnek. Ez a könnyű mozgástér több idő felszabadításához.

Fontos ennek kezelése. Figyelemre méltó, hogy az Advanced WordPress közvélemény-kutatásban senki nem idézett, "korlátozza az e-mail vagy a közösségi média használatának idejét" mint alkalmazott stratégiát, de véleményem szerint az időgátlás az időgazdálkodás javításának egyik legjobb módja:

Idő blokkolása egyszerűen ütemezi az időt egy adott projekt kidolgozására, majd az ütemezett idő arra a projektre költésére. Előfordulhat például, hogy hétfőnként 9–12 ütemezi az ügyfelek munkáját és 1-5 ütemezését egy adott személyes projektre. Az idő blokkolásával előre ellenőrizheti, mennyi időt töltenek az egyes projektekre. Ez hatalmas győzelem.

Ha szabadúszó munkában és személyes projektekben navigálni akar, erre kötelező feladat. A vállalkozók ajánlásait tartalmazza, ideértve a Elon Musk és Syed Balkhi és csak el kell indítania a naptárt. Itt ismét Toby Osbourn az idő blokkolására vonatkozó megközelítéséről:

Ha szerdán, 2 és 4 között blokkoltam az időt, hogy átnézzem és átdolgozzam néhány régi személyes blogbejegyzését, ezt fogom csinálni – nem számít, ha tudom, hogy számlázható munka vár rám 4 és 6 között. Az ilyen idő letiltása mesterséges módszerként szolgál a fókuszáláshoz. Van 2 órám, hogy átgondoljam ezt a dolgot, 10 percem van a Twitter / e-mail ellenőrzésére, és bármi más nem lehetséges.

Ebben a megközelítésemben nagyon hasonlít a Toby-hoz, amikor az idő megakadályozza az értékes kikényszerítését mély munka ez biztosítja a munkám elvégzését.

Az időblokkolás valószínűleg a WordPress szabadúszóinak egyetlen legnagyobb javítása, nincs idő. Előzetesen meghatározza, mennyi időt fog költeni az egyes projektekre, majd a hét folyamán csak kövesse az ütemezését. Ez egy egyszerű technika, de csodát tesz azok számára, akik küzdenek a több ügyfélprojekt és a személyes célok között.

Mit csinálsz minden szabadidőddel??

Az időgazdálkodásra összpontosítva időt szentelhet azoknak a dolgoknak, amelyeket szeretne csinálni, Legyen szó személyes projektekről, közösségi részvételről vagy egyenes szabadidőről. Mivel ez az oka annak, hogy sok ember elsősorban szabadúszóként kezd el foglalkozni, nem szabad alábecsülni az időgazdálkodás megfelelő megszerzésének vonzerejét és fontosságát..

A tárgyalt eszközök és technikák háromoldalú gyűjteménye valóban megjavíthatja a WordPress szabadúszók problémáját "nincs idő":

 • Összpontosítás arra, ami fontos lehetőséget ad arra, hogy meglátja, mely projektek értékesek, és áthárítsa azokat a projekteket, amelyek nem igazodnak hosszú távú céljaidhoz.
 • A megfelelő eszközök kiválasztása egy egyszerű módszer a gyorsabb munkavégzésre, több idő felszabadítására. A megvitatott ajánlások remek csomagot kínálnak arra, hogy kevesebb idő alatt többet érjenek el.
 • Okosabban dolgozhat az idő blokkolásával a legjobb időkezelési megoldást találtam szabadúszók számára. A személyes projektek indulnak először, amikor az ügyfelek munkája felhívja a figyelmet, tehát ezek kifejezett ütemezése biztosítja, hogy az idő velük elkötelezzék.

Az időhiány olyan probléma, amellyel mindannyian szembesülünk, de ez megoldható probléma, és a megvitatott technikáknak szilárd alapot kell kínálniuk annak megoldásához.. Melyek a kedvenc időkezelési technikák és eszközök a WordPress szabadúszók számára? Tudassa velünk a megjegyzésekben.

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Elrendezés, bemutatás és szerkesztés: K Karol.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector