Hogyan lehet koncentrálni a munkát 12 “mély munka” módszerrel

Hogyan lehet koncentrálni a munkahelyen?


Nem lenne nagyszerű, ha tudnád, hogyan kell a munkára koncentrálni, és nem a nagybátyád születésnapjára gondolsz? Vagy ami történt azzal a gyerekkel, aki otthonról van? Vagy csak én?

Persze, a zavaró gondolatok érdekesebbek lehetnek, mint az enyém, de fogadok, hogy ezek továbbra is behatolások, amelyek nélkül is megteheted őket. Tudja, mi segíthet? Néhány felhasználásával mély munkamódszerek a napi őrleményedben.

De mi az a mély munka, amit mondasz??

Olyan szakmai tevékenységek, amelyeket figyelmetlenség-mentes koncentrációban végeznek, és amelyek kognitív képességeikre korlátozzák. Ezek az erőfeszítések új értéket teremtenek, javítják készségeidet, és nehéz megismételni.Cal Newport, „Mély munka”

Egyszerűen fogalmazva: a mély munka jobbá teszi. És mivel a távoli munka népszerűsége növekszik és a tehetségkészlet elmélyül, így nincs szüksége versenyképességre?

De ez nem egy plug-n-play eszköz a fókusz növelésére, nagyobb értékteremtésre és a robotok megakadályozására, hogy elvégezzék a munkájukat. Úgy értem, ezeket a dolgokat mély munkával érheti el, de ez egy kicsit kemény munka.

Például az első kísérlet a mély munkára kudarc volt. Alig egy héttel ezelőtt hagytam el. ��♂️

A második menetemben csak két héttel ezelőtt észrevettem, hogy valami életmódosító történik. Más volt azért, mert kisebb változtatásokkal kezdtem, majd újabb – nagyobb – változtatásokat adtam hozzá.

Ezért ez a cikk a mély munkából származó, leginkább kivitelezhető tippek köré épül, amelyek célja, hogy segítsenek kitalálni, hogyan maradjon koncentrálva a munkahelyen. Ha a fentről indul, megtalálja azokat az építőelemeket, amelyek mély munkát végeznek az Ön számára. Vagy húzza ki az egyik tippet, amelyekkel javíthatja a munkájának fókuszát.

Legyen nulla:

1. Számolja a feladatait sekély vagy mély feladatokként

A feladatra összpontosítva a legjobb módja az, ha olyan feladatokkal dolgozik, amelyek a legnagyobb haszonnal és örömmel járnak. Mielőtt kész lenne belemerülni a mély munkavégbe, tudnia kell, mely feladatokra van szükség a legnagyobb figyelmet. Szerencsére a Newport szállít egy egyszerű képletet, amely segít bennünket:

Mennyi időbe telik (hónapokban) egy intelligens, közelmúltbeli főiskolai végzettségű képzés, amelynek nincs saját szakterületén képzése a feladat elvégzéséhez? Cal Newport, „Mély munka”

Nyilvánvaló, hogy minél rövidebb az időtartam, annál sekélyebb a feladat, és annál alacsonyabb a haszon. Ez az intézkedés segít meghatározni, hogy mely feladatok válnak hosszú távon a legjobban jövedelmezővé – összpontosítson rájuk.

2. Hagyja abba a többfeladatos tevékenységet, és szervezze meg napját egy mély munkafilozófiával

A multitasking egy gyilkos az Ön figyelmére. Minden alkalommal, amikor váltja az elvégzett feladatokat nyomást gyakorol az agyad végrehajtó funkcióira váltani a figyelmet és a célokat újra igazítani az egyes feladatokhoz, ami nagy mértékben vonzza vissza az általa felkínált kognitív energiát. Egyszerre egyetlen feladat elvégzése azt jelenti, hogy jobban összpontosíthatja a figyelmét. A jutalom nagyobb lesz, a hibák száma kevesebb lesz, és többet fognak tenni.

A Newport négy különböző mélymunka-filozófiával rendelkezik, amelyek segítenek megtalálni a tökéletes napi struktúrát az Ön ütemezése szerint.

A filozófia
Mi az?
Minimális időegység
Önnek szól??
SzerzetesiSzüntesse meg az összes sekély erőfeszítést, és összpontosítson egy olyan feladatra, amely óriási értéket képvisel.Amíg a feladat befejeződik.Képes-e hosszabb ideig eltávolítani magát a környezetéből?
bimodáiisOssza meg idejét sekély és mély feladatok között. Keresse meg a mély és folyamatos koncentrációs időszakokat.Egy nap.Szüksége van sekély feladatokra a sikerhez?
RitmikusA mély munka a szokás és a mindennapi rutin része.60–90 perces blokkok.Vannak mély és sekély feladatai, amelyekre rendszeres figyelmet kell fordítani??
ÚjságíróiA mély munka elindítása, ha idő áll rendelkezésre külön figyelmeztetés nélkül.Kevés 30 perc is elegendő lehet.Azok az emberek, akiknek erőteljes akaratuk van és képesek be- és kikapcsolni a figyelmet.

Számomra, és valószínűleg a legtöbb irodai dolgozó számára, a ritmikus filozófia a legjobb megoldás. Sok sekély feladatom van, mint például a megjegyzés moderálása, kulcsszókövetés és "e-mail cucc," amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni. De ennél is inkább a ritmikus filozófia lehetővé teszi egy kis szünetet a hangsúlyt, hogy feltöltse erőit, miközben minden nap jövedelmező számú mély munkaidőt tölt be..

3. Ne várja meg, hogy az inspiráció sztrájkoljon

Az amatőrök ülnek és inspirációt várnak, a többiek csak felkelnek és mennek dolgozni. Strephen King

Könnyítse meg magának a munkába állását, összekapcsolva egy jó munkaterületet a szabályokkal és a rutinokkal. Míg "reggeli rutin cikkek" azt sugallhatja, hogy csak egy reggeli burrito van a Fortune 500 vállalat üzemeltetésekor, valószínűleg nem igaz. Vannak olyan adatok, amelyek alátámasztják azt a hitet, hogy a rituálék és a rutinok segítenek élesebbé tenni a fókuszt, eltávolítani a bizonytalanságot és növelni a bizalmat.

 • Van hely koncentrált munkára. Ez különösen igaz a távoli dolgozókra, de az irodai dolgozóknak is meg kell találniuk a zavarmentes munkavégzéshez szükséges területeket.
 • Készlet elérhető határidők koncentrált munkára, hogy az elméd éles maradjon és a motiváció magas. A nap végén folytatott nyitott csata motiváló és kimerítő.
 • Készlet szabályok, amelyek segítenek koncentrálni. Betiltja az internethasználatot, figyelmen kívül hagyja a Slack-ot, lefelé fordítja a telefont?
 • Adja meg az agy némi támogatást nyújt. Hozza a helyére kávét, teát, vizet és egészséges ételeket.
 • Saját mindent, amire szüksége van a közelben tehát nem kell elmozdulnia a helyéről, miután betelepült.
 • Tartson jegyzettömböt az asztalán. Először írj le minden hasznos ötletek ahogy mész. Másodszor, írjon le kevésbé hasznos ötleteket, amelyek elkábíthatnák a munkától.

4. Használjon értelmes mértéket

Egy olyan korban élünk, ahol a teljesítmény mérése könnyebb, mint valaha. Noha milliókat találhat a termelékenység mérésére, a mély munkát leginkább a vezet és lemaradás intézkedések.

A lemaradás Az intézkedés nagyszerű módszer az eredmények mérésére. Például a visszafordulási arány jó módszer annak mérésére, hogy az emberek mennyi ideig maradnak a webhelyen. De ez nem igazán segít tart emberek a helyszínen. A jobb visszafordulási arányhoz szükség van vezet intézkedések a helyén. A vezető intézkedések közvetlenül kapcsolódnak a késés mértékéhez, és segítenek előre jelezni az eredményt. Például a webhely sebességének mérésével és javításával csökkenteni kell a visszafordulási arányt.

Amikor megtanulja, hogyan kell koncentrálni a munkahelyén, gondolja át, hogy mit szeretne elérni, és állítsa be a késés mértékeként. Ezután hozzon létre két egyértelmű vezető intézkedést, amelyek segítenek elérni azt.

Számomra szándékosan koncentráltam bizonyos cikkek írására. Ez azonban arra késztett engem, hogy a munkámhoz kössék a határidőket. Kísérleteim részeként követtem Newport tanácsát, és követtem a napi mély munkaidő számát. A szám folyamatosan nőtt, napi három órára. Ennek hatása jelentősen csökkent a lemaradásnak és a sekély feladatok gyorsabb teljesítésének. Ez felszabadított engem is, hogy érdekesebb projekteket vállaljak.

5. Dobja ki a teendők listáját

Használd a tennivalók listáját az orrod fújásához, legalábbis ez hasznos lesz. Ütemezze be a feladatok elvégzéséhez szükséges időt, és sokkal könnyebb lesz napjainkban velük maradni.

Minden nap feladatlistát készítettem. A hét végére ez a hosszú lista elfojtott engem minden feladat során. Amikor azonban a rendelkezésre álló órák körül a feladatok megszervezésére váltottam, gyakoribbá váltam rajta.

Először fontolja meg ezen ingyenes projektmenedzsment eszközök egyikének használatát az összes feladat rendezéséhez, mint ahogy a Redboothban.

A Redbooth feladatlistám segít feladatok megszervezésében és a naptár kitöltésében

Másodszor, használjon naptárt vagy napi tervezőt, hogy állítson össze időtáblákat akár mély, akár sekély feladatokra. A blokkok nem haladhatják meg a 90 percet semmilyen mély feladatnál (az agyad ennél sokkal kevésbé tud kezelni). Egy héttel előre beállítottam az ütemtervemet, és finomítani tudom, amint megyek.

Amikor megtanulja, hogyan kell koncentrálni a munkahelyen, egy ilyen ütemterv megszervezi a napot és meghatározza a korlátokat.

Mély munkaidőm körül kisebb méretű, sekély feladatokkal foglalkozom, amelyek kevesebb figyelmet igényelnek. Mint például minden nap egy mély munka után, megnézem a blog megjegyzéseit, a Facebook megjegyzéseit és válaszolok az e-mailekre. Nem csak törli a lemaradást, de szünetet tart az intenzív fókuszból.

6. Állítson be célokat és célkitűzéseket a koncentrált feladatokhoz

Minden egyes fókuszált blokknál azon gondolkodom, hogy mit akarok elérni az egyes blokkokban. Ez elősegíti az egyes blokkok befejeződésének megteremtését, ami segít az agyamnak egy másik feladatra való áttérésben, mivel minden alkalommal van érzés a befejezésről.

Én ezt használom célok és célok sablonja hogy segítsenek mentálisan megszervezni az egyes blokkokat és kitűzni a célokat egy nagy feladat minden egyes részére. Olyan, mintha mindegyik határidőt meghatározzuk az egyes feladatokhoz, ami sürgős érzetet kölcsönöz a feladatnak anélkül, hogy szorgalommal kellene ütköznie a határidő elé. Ez segít bezárni egy feladatot a mondat végén, ami viszont csökkenti a figyelmet és a következő feladatra való összpontosítást..

Hogyan használok egy egyszerű sablont, hogy koncentrálva maradjak a munkahelyen

7. Maradjon az ütemezésnél!

Az egyik ok, amiért szeretek használni a Google Naptárt, az a képesség, hogy a feladatokat mozgatjuk, és megváltoztassuk azok időzítését. És ezt időről időre feltétlenül meg kell tennie. Például, amikor ezt a cikket írtam, elhúztam, hogy megvizsgáljam a nővéreink webhelyén található bannerek problémáját, ThemeIsle. Ha elvonulnak egy feladattól, a legjobb dolog az, ha megpróbálja öt vagy tíz percre letenni, és gyakorolni az akaratait.

Ez igaz minden, a belső részből származó zavarásra. Kíváncsi a Red Hot Chili Peppers történetére? Próbáljon legalább öt percre letenni. Ez elősegíti a fókuszáló képesség növekedését, de azt is jelentheti, hogy a zavaró gondolatok eltűnnek, ha visszahúzod őket.

Néhány további ötlet, amely segít koncentrálni a feladatán:

 • Állítsa be az időzítőt minden egyes blokkra.
 • Csökkentse a blokkokat időegységek, az elején, hogy segítsenek a fókusz kezelésében.
 • Ütemezzen kis szünetet a blokkokban,
 • Ha praktikus, távolítsa el az internetet.
 • Bezárja a független lapokat, különösen az e-maileket.
 • Fordulj meg a telefon képernyője lefelé.
 • Értesítések némítása a Slackban vagy bármely más kommunikációs eszközben.

8. Írjon jobb e-maileket és üzeneteket (ha egyáltalán írsz őket)

A beérkező levelek figyelmen kívül hagyása az egyik leggyakoribb tipp a munka koncentrálásának megtanulásához. Cal Newport azonban tovább javította blogbejegyzés a folyamatközpontú e-mailekről.

A folyamatközpontú módszer követése azt jelenti, hogy hosszabb e-maileket ír, de csökkenti az egyes szálak hosszát is. Ötleteit bármilyen kommunikációs eszközéhez adaptálhatja. Hogy lehet megtenni??

 • Először kérdezd meg magadtól, mi az e-mail küldetése, és hogyan tudja lezárni azt a leghatékonyabban?
  • Kínáljon korlátozott lehetőségeket. Például találkozhatom hétfőn, kedden vagy szerdán 15:00 órakor.
  • Világossá tegye, mit fog tenni, és mit vár el a levelezőtől. Például pénteken befejezem a tervezést, és elküldöm neked a linket, így hétfőn felveheti a példányt.
 • Másodszor, ne válaszoljon homályos üzenetekre. A tartalomszerkesztőnkből megtanultam, hogyan lehet jó ebben. Például nagyon sok e-mailt kapunk, amelyben vendég üzenet szól. Ha valaki nem nyújt hivatkozást a munkájához, néhány ötletet és az üzenetben szereplő titkos szót, akkor nem kap választ.

9. Használjon zajcsökkentő fejhallgatót

A zajszűrő fejhallgató az irodai kiegészítők hátsó része; mindenki szereti őket. Ennek oka az, hogy kiszűrik az iroda zavaró zümmögését. Könnyebben koncentrálhat az irodában, ha nem kap megijedt az ajtók becsapódása vagy a toll gyengéd hangja, amely beleszívódik a vákuumba.

Egy lépéssel tovább, a zenehallgatás javíthatja termelékenységét és a munka minősége. Mindazonáltal mindenkinek megvan a saját ízlése, és nem minden zenét hoz létre egyenlően, tehát itt van néhány tipp, amely segít megtalálni az Ön számára és a feladatához a legjobb zenét:

 • A legfontosabb, hogy hallgassa meg a zenét, amelyet élvez.
 • Ezt szem előtt tartva, a dalszövegek zavaróak lehetnek, tehát mikor új feladat megtanulása, vagy mély munka elvégzése célja a hangszeres zene.
 • azonban, a bonyolult zenei struktúrák szintén zavaróak lehetnek, tehát keressen valami egyszerűt, például a természet hangjait vagy a környezeti zeneszámokat.
 • A zenehallgatás segíthet örömöt teremt az ismétlődő feladatokhoz; Ha valami józanul hallgat, akkor a figyelme nem fog kiégni vagy elhalványulni.
 • Egy dal hallgatása ismétlődőként nagyszerű módja lehet a koncentráltságnak. Érdekes módon ezt támogatja Matt Mullenweg, aki talán ismerős.
 • Ne hallgasson semmit. A zajszűrő fejhallgatóval hozzon létre egy csend kupolát, és kezdje meg a munkát.

Itt van három lejátszási lista, amelyeket naponta forogok:

10. Világosan zárja le napját

Szeretné tudni, hogyan lehet koncentrálni a munkahelyen? Ne gondold végig ezt.

A napvégi rituálé nem feltétlenül igényli a kapitalizmus feláldozását vagy egy remek táncot, de a jó napvégi rituálé segít az agyadnak az alapjáratba való becsúszáshoz, amely elengedhetetlen a fókusz és az akaraterő újjáépítéséhez..

Alapvetően minden nap 17: 30-kor indul a rituállam, ez egy újabb mély munkaszabály, és körülbelül 15 percig tart. Ennek eredményeként elkerülhetem az e-maileket, a Slack-ot és a munkával kapcsolatos webhelyeket, miután elhagytam az épületet.

 • Tekintse át a hiányos feladatokat, és nézzen meg, hol illenek be az ütemtervbe egy előrehaladási vagy végrehajtási tervvel.
 • Végezzen el egy utolsó e-mailt, Slack, Trello, Redbooth ellenőrzést, és ellenőrizze, hogy nincs-e valami kiemelkedő.
 • Készítsen új kártyákat a nap folyamán kiosztott feladatokhoz.
 • Ellenőrizze és módosítsa a következő napok ütemtervét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden elkészült-e, és kitűzték-e a céljaikat.
 • Tisztítsa meg és rendezze az asztalomat.
 • Álljon le a napra, és szellemileg ismeri el, hogy a napomat elkészítették.

11. Fejlessze ki a munkahelyen kívüli szokásokat, amelyek segítenek az irodában végzett munkában

Kezdetben belemerültem a mély munkába, és küzdöttem, és elveszítettem magamban a magam iránti bizalmat. Még az erőfeszítéseim nagy részét is feladtam. De nem mindegyik.

Néhányat őriztem meg, például az irodán kívüli stratégiákat az e-mailek körül. És ez segítette a második kísérlet sikereit.

Ennek oka az, hogy az irodán kívüli stratégiák elősegítették a fókusz izom felépítését. Ha azt tervezi, hogy elkezdi a mély munkát, vagy csak azt akarja tudni, hogyan maradjon koncentrálva a munkahelyén, akkor azt javaslom, hogy először kezdje meg a munkát:

 • Pihenjen az agya munkából. Ez nem csak segít a munkahelyi összpontosításban, hanem az is élvezze a hatékonyabb betekintést. Megálltam az e-mailek, a laza üzenetek és a Facebook-üzenetek ellenőrzése a felhasználóktól (bocs, srácok).
 • Engedd meg magadnak unatkozni, és hagyja, hogy az elméd vándorol. Az agyad huzalozva van, hogy egyensúlyban álljon a fókuszált és a nem célzott gondolkodás között. Ha akarod javítsd az irodájuk fókuszát, meg kell adni az agy számára a nem koncentrált gondolkodás periódusait.
 • Cal Newport javasolja, hogy adjon egy kis időt magának Meditálj produktívan. Mindez magában foglalja egy mély gondolkodást egy problémáról, miközben alacsony fogyasztású tevékenységet folytat, például ingázás, kutya séta vagy zuhany alatt.
 • Vessen egy új hobbit, amely koncentrált koncentrációt igényel (de nem a munkával kapcsolatos), hogy erősítse a fókusz izmait.

12. Használja ki az eszközöket és alkalmazásokat, amelyek segítenek a munka koncentrálásában maradni

Amikor megtanulja, hogyan kell koncentrálni a munkahelyen, néhány eszköz segíthet az út mentén. Próbáltam néhány beérkezett szinkronizálót, zenei alkalmazást és időkövető alkalmazást, és ezek voltak a legjobban segítők:

 • Az irodában a Time Doctor-t használjuk, de ha egy egyszerű, ingyenes lehetőséget keres, akkor azt javaslom Toggl.
 • A Google Naptár remekül szolgált a heti ütemterv készítéséhez.
 • A Redbooth és a Trello a kiválasztott projektmenedzsment eszközünk. A tartalomszerkesztő szívből ajánlja a Trello-t.
 • Ha zavaró dallamokat keres, akkor az A Brain.fm a legjobb, fizetett megoldás.
 • A hangokat viszont széles körben lefedi az ingyenes webhely, myNoise több mint 200 hanggenerátorral lehet választani.
 • Én is használtam Beérkezett üzenetek, ha kész hogy bezárjam a postafiókomat egy ütemterv szerint.

Következtetés arra, hogyan lehet koncentrálni a munkahelyen

A mély munka nagy lehetőséget kínál a munkahelyi összpontosítás javítására. Javítani fogja a termelékenységet, több értékes betekintést generál, és nagyszerű jutalmakat kap.

Ugyanakkor nehéz belemerülni a mély munkába. Arra biztatom Önt, hogy használja ezeket a tippeket, és kezdje el építeni a napját a fókuszidőszakok körül. Azt fogja tapasztalni, hogy a fókuszizma minden egyes gyakorlattal erősebb lesz.

Hogyan lehet koncentrálni a munkahelyén? Van valami, ami hiányzott? Nyugodtan ossza meg ötleteit az alábbi megjegyzésekben.

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map