David Braun interjú – a TemplateMonster vezérigazgatója 14 éve – “Meglepődne, mennyire mélyen vagyok benne.”

David Braun interjú – a TemplateMonster vezérigazgatója 14 éve – “Meglepődne, mennyire mélyen vagyok benne.”

David Braun interjú – a TemplateMonster vezérigazgatója 14 éve – “Meglepődne, mennyire mélyen vagyok benne.”
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Ha webhely-fejlesztési vállalkozással foglalkozik, akkor valószínűleg megbotlott egy TemplateMonster.com nevű webhelyen. Lehet, hogy a kék szörnyfejű logó csengő csenget? Lehet, hogy átgondolta a véleményét, hogy a webhely elég nagy, de milyen nagy? Találjuk ki! Itt van interjúm David Braunnal – a vezérigazgatóval -, valamint sok érdekes tény a TemplateMonster eddigi útjáról.


Kezdjük egy nagy hangon:

Az Template Monster A piactér most már elérhető 46 000 tervezősablon a legnépszerűbb platformokon, beleértve a WordPress és a WooCommerce, a Joomla, a Magento, a Drupal és a PrestaShop. A 2002-es alapítása óta több mint 200 szolgált 5 millió ügyfél, val vel Napi 100 ezer ember látogatja meg a webhelyet.

Az üzletet egy 35 éves vezérigazgató – David Braun – irányítja 427 fős csapatot épített fel, és mindenki együttes erőfeszítésein keresztül elérte a 15 millió dollár bevételt.

De az utazás nem úgy kezdődött, mint a Szilícium-völgy tipikus indulásakor. Messze van tőle…

David Braun

Dióhéjban: David Braun az 1990-es grúz háború menekültje volt. Ukrajnából származó csapata segítségével építette a TemplateMonster programot, miközben az USA-ban él. Az elmúlt néhány évben David távol volt üzleti tevékenységétől, és segítette az ukrán kormányt a Védelmi Minisztérium reformjában. A társaság számára felállított rendszerek lehetővé teszik annak független működését, még akkor sem, ha nincs közelében.

David számomra hősszerű alak lett. Majdnem azonnal elkezdtem többet olvasni róla, miután először hallottam minden dolgot, amit csinál. Sok fordulópont volt David életében, oly érdekes és intenzív, hogy jobban meg akartam érteni a dolgokat. Megragadtam az e-mailt. Két órán belül válaszolt.

Itt van az interjúm David Braunmal és a TemplateMonster története. Kezdjük a korai napokkal:

David Braun interjú: Hogyan változtat meg mindent az ön válása?

David Braunnak, grúznévnek, David Arakhamia-nak 11 éves korában kellett elhagynia országát családjával együtt a háború Abházában. Ukrajnába költöztek, ahol David addig maradt, míg befejezte tudományos tanulmányait. Ez volt az internet korai kezdete, amint azt ma ismerjük, 2001-ben.

Még mindig az egyetemen volt, amikor találkozott az amerikai jövőbeli társalapítójával, aki tehetséget keresett Ukrajnába. Keresett valakit, aki gondoskodik az amerikai ügyfelek számára weboldalak készítéséről. Az első munkájuk a General Electric webhelyének klónja volt, amelyet 7000 dollárért rendeltek el – óriási összeg akkoriban.

Az üzlet virágzik, új ügyfelek jöttek be, és a projekteket időben teljesítették. A folyamat jól működött, de nem lehetett automatizálni. Minden projekthez testreszabott ellátást kellett igénybe venni, minden ügyfelet külön-külön kellett kezelni – a modell nem méretezhető elég gyorsan.

Időnként a legrosszabb, ami történhet

Míg szorosan együttműködött a csapatával, David Braun figyelt az egyik tervezőjénél, aki dolgozik, és saját készítésű szerszámkészlettel segítette őt a tervezési folyamat felgyorsításában. Ezért gondolkodott David. Akkor még senki sem csinált valami ilyesmit sikeresen, ezt a koncepciót be kellett bizonyítani.

A tervező szenvedélye volt a szörnyek rajzolása, mindig rajzolta őket. Tehát felkutatták a domaint, és ingyenes volt. Így született a TemplateMonster.com.

TemplateMonster logó fejlődése

Első operációs hét? 70 000 dollár értékű PSD sablonokat adtak el, csak azzal, hogy különféle online fórumokon népszerűsítették őket.

Ez 2002. évre nézve teljesen őrültnek hangzik. De… amint kiderült, a pénz 90% -a csalás, lopott hitelkártyákból származik. A bank bezárta számláját, és egyik kártyafeldolgozó sem fog együtt dolgozni velük.

Az idő múlásával és David beavatkozásával a dolgok kiegyenlítődtek és a csalások szintje csökkent. Ugyanebben az időben a csapat megkezdett minden tranzakció átvizsgálását, egyesek érvénytelenítését, és végül elszámolásokat végeztek.

A második évre a TemplateMonster forgalma körülbelül 300 000 dollár volt. Körülbelül 300 sablont sikerült felépíteniük, és ők voltak az egyetlen piacon, valódi verseny nélkül. A pénzt újrabefektették, és az üzletet egységesítették.

A tervezési folyamatot megosztották annak érdekében, hogy gyorsabban megismételhessék – mindegyik tervező egy elemért felelős, így tömegesen gyárthatták őket. 2003-ban ők elkezdte a Flash készítését, amely gyorsan a fő bevételi forrássá vált.

Ez valóban kialakította az üzletet, és több Flash-fejlesztőt kellett felvenniük a tervek készítéséhez. A csúcspontjában a TemplateMonster 20 000 Flash-alapú sablont mutatott be, és az üzlet virágzó volt. A bevétel 70% -át a Flash hozta létre egyedül.

A TemplateMonster bevételeinek 70% -át a Flash hozta létre

De amint mondják – a jó dolgok nem örökké tartanak.

2006-ban a TemplateMonstert képjogi perek sújtották, becslések szerint 109 millió dollár kártérítéssel. Azt vádolták, hogy olyan webhelysablonokat árusítottak, amelyek szerzői joggal védett fényképeket tartalmaztak. A TemplateMonster akkoriban biztosan megtanult egy nehéz leckét.

Íme David gondolatai a szerzői jogokkal kapcsolatos kérdésekről a WordPress közösségben:

Ez az üzlet nagyon trükkös része. A legtöbb témaíró úgynevezett "ingyenes" képek, amelyek a Creative Commons licenc alatt vannak engedélyezve. De nem veszik észre, hogy ezt a licencet a szerző bármikor megváltoztathatja, és jogsértésenként 150 000 dollárért felelősek lehetnek, ha a jövőben valaki megváltoztatja az engedélyt.

Hogy működik ez? (1) Valaki feltölt egy képet a Flickrbe, amely nem az övék. (2) Az alatt kapod, amelyről úgy gondolja, hogy CC. (3) Ezután az eredeti szerzői jog jogosultja belép, és pert indít.

Nincs egyetemes megoldás az ilyen esetekkel szembeni védekezésre, ám óvintézkedésként legalább jogilag érvényesített bizonyítékot szolgáltatnék arra, hogy a képek a letöltésük idejére rendelkezésre álltak a Creative Commons alatt. Legalább lehetőséget ad neked "ártatlan jogsértő" bíróságon.

Nem elég baj?

2010-ben Steve Jobs írt egy nyitott levél az egész Flash ipar lebontása. Hamarosan az emberek teljesen abbahagyták a sablonok vásárlását, és a Flash-függő TemplateMonster értékesítése gyorsan visszaesett.

David Braun ismét olyan külső fenyegetésekkel szembesült, amelyek befolyásolták az üzletet. Kényszerítették a HTML-re váltást, ami nullától indult. Nincsenek HTML sablonok, a cégben senki sem végzett HTML-sel. Nem tudtak mindenkit tüzet bocsátani és új embereket felvenni – ez azt jelentené, hogy feladják a nagy csapat felépítéséhez szükséges összes munkát.

Ezért úgy döntöttek, hogy a Flash fejlesztõket HTML fejlesztõkké alakítják. Ez a választás nem pénzorientált volt, hanem emberekorientált. Egy évre abbahagyta a jövedelmezőséget, és megtakarításokból éltek. Ez egybeesett azzal is, hogy a piacra váltás megtörtént, és a külső termékeket elfogadták platformjukon.

A 2010-es HTML-megszakítás nehéz volt a társaság számára, ám David ráébredt arra, hogy nem működhetnek tovább egy szilárd üzleti rendszer nélkül, amely megvédi őket a jövőbeni piaci változásoktól. Megkezdték az üzleti szerkezetátalakítását, meghatározták annak értékeit, és optimalizálták (automatizáltak) folyamatait.

Ez a rész a kedvencem, és azt hiszem, hogy hasznos lehet sok olyan vállalat számára, amely gyorsan növekszik és bővítésre kényszerül. Ez az, amit ezek a srácok tett, nem egy recept az átszervezést igénylő vállalkozások számára, de ez egy olyan modell példája, amely bizonyította potenciálját és eredményeket hozott..

Üzleti átszervezés, lépésről lépésre

A társaság átszervezésének megkezdéséhez Davidnek vissza kellett lépnie a napi tevékenységektől, fel kellett szabadítania ütemezését és napi órákat kellett fordítania a társaság rendszerezésére. Azt is rájött, hogy nem tudja ezt egyedül megtenni, és segítségre szorult.

Két vezetőjét kiküldték az üzleti elemzés szakterületére. Különböző folyamatokba merültek fel, időt töltöttek az összes érdekelt féllel, és elkezdték készíteni az üzleti térképet:

  • mi folyik az egyes osztályokon belül,
  • hogyan történnek a döntések,
  • milyen folyamatok ismétlődnek,
  • hol vannak a rések stb.

A rendszer reformjának nagy kihívása a műveletek nemzetközi természetével függ össze. Egy cég, amelynek több irodája van különböző időzónákban és különböző nyelveken beszél. És ezeket az embereket ugyanazon működési szabványokhoz kellett igazítani.

Jelenlegi alkalmazottaink 427 fő, vállalkozókkal együtt. Nem túl divatos dolog, hogy olyan sok embert kezeljünk, akik különböző időzónákban helyezkednek el és különböző nyelveken beszélnek, de ezt kell tennünk az üzlet folytatása érdekében. Nem tudom elképzelni az életünket az általunk használt vállalati portál nélkül. Ez az úgynevezett bitrix24.com, az összes szükséges eszközt tartalmazza a vállalat működtetéséhez (chat, VoIP hívások, CRM, light ERP, projektmenedzsment eszközök, fórum stb.).

A társaság újabb jelentős átalakulása mindenkinek ugyanazon gondolkodásmóddal kapcsolatos. Ehhez a Kiegyensúlyozott eredménykártya-rendszer, menedzsment technika, amely összehangolja az alkalmazottak cselekedeteit a vállalat céljaival. Ez magában foglalta egy-egy interjúkat, sok Skype-találkozót és felhívást a közös elképzelés elérése érdekében.

Mint már észrevetted, David Braun szeret gyorsan mozogni. Tehát annak érdekében, hogy a szervezet minden alkalmazottja számára közös elképzelés jöjjön létre, parancsikonra volt szükségük.

Ők voltak a szervezet vezetői mellett – olyan emberek, akiknek nagyobb befolyása van a többiekre, és akik közvetlenül el tudják terjeszteni az üzenetet. Ezekkel a DISC személyiség profilpróbákkal találták meg ezeket a befolyásolókat, akik felhatalmazhatják a csapat többi részét.

Öt embert választottak ki és képzettek. Arra törekedtek, hogy továbbítsák az üzenetet a következő tíz embernek, akik aztán a következőre terjesztik.

Ennek eredményeként a TemplateMonster néhány nagyon hangos szabályt alkalmaz az alkalmazottakra, ezek vezetője:

A munka, amit csinálsz, az öné. Ha valami igazán jót tettél – az emberek büszkék lesznek rád. Valami rosszat tett – az emberek rosszul gondolnak rólad.

Nem csinálsz valamit csak azért, mert valaki fizet neked. Az emberek legalább ugyanannyi időt töltenek a munkahelyen, mint a családjával (általában még többet is), ezért hülye, ha nem felelős azért, ha felnőtt élete 1/3-át töltöd.

(…)

Ha el akar érni valamit, hagyja abba az ülést és azt gondolja, milyen okos vagy, csináljon valamit az ötlete megvalósításához és mindenki lenyűgözéséhez valami működőképes, nem pedig úgy tűnik, hogy működni fog..

Ügyfélszolgálat – új paradigma

A belső szerkezetátalakítás új megközelítéssel jött létre a piacon.

Az összes rutinműveletet automatizálni kell, és az embereknek munkájuk kreatív részére kell összpontosítaniuk. Sokat kísérletezünk az úgynevezett "atomi tervezés" koncepció, ahol a formatervezés apró részekből (atomokból) áll, és illeszkedik egymáshoz, függetlenül attól, hogy milyen sorrendben sorolják őket. tudsz olvassa el többet erről a koncepcióról alkotójától.

Úgy gondolom, hogy megfelelő végrehajtás esetén olyan tervező generátort szerezhetünk, amely olyan terveket készít, amelyeket rendkívül nehéz felismerni, hogy ezeket géppel készítik..

A nem kreatív feladatokhoz hasonlóan már sok automatizálást alkalmazunk (téma-ellenőrzők, automata minőségbiztosítás, terhelésvizsgálat, termékcsomagolás stb.).

Ahogy az ügyfelek megszerzésének költségei növekedni kezdtek, új módszereket kellett megtalálniuk a felhasználók eléréséhez. Kipróbálták és lefedték az összes klasszikus online marketing technikát.

A dolgok javításának lehetősége váratlan irányból származott – az ügyfélszolgálatból. Abban az időben a támogatást felelősségnek tekintették, ami időt és pénzt fogyaszt, nem pedig készpénzt hozhat. Tehát David Braun ismét megváltoztatta a társaság elképzelését és újból feltalálta, hogyan csinálták a dolgokat.

Emlékszem, hogy tisztán tranzakciós üzleti modellünk volt, amikor az emberek felkeresik a webhelyet, megvásárolják a sablont, és Ön elfelejti őket, és elfelejt téged. Manapság már nem tehetjük meg.

Mindenekelőtt azért, mert az ügyfelek megszerzése évente szinte kétszeresére kerül. Másodszor, ha továbbra is kapcsolatot tart fenn az ügyfelekkel, még azután is, hogy a weblapot a sablon alapján kitöltik, ez sok lehetőséget nyit meg az eladásra és a keresztértékesítésre. Mindent meg kell tennie, hogy megbízható tanácsadási forrássá váljon az ügyfél számára.

Ha elég sikeres, akkor az élettartam értéke megduplázható vagy akár megháromszorozható anélkül, hogy sokat költenek fizetett reklámokra. Ezért fektetünk komoly befektetéseket az ügyfélszolgálatba. Jelenleg 65 embert foglalkoztatunk 24 órán keresztül, és 24 órán keresztül dolgozunk, és élő chat segítségével elérhetők.

A bevétel 20% -át a támogató személyzet fizetésére fordítják, így megtartásuk prioritássá vált. Ez alakította ki az új emberek felvételének, kiképzésének és munkájukkal való folyamatos bevonásának teljes folyamatát.

Így történik:

A személyzet kutatása, interjúk és értékelések helyett az új emberek egy hetet kapnak "fizetett próba." Minden új alkalmazottnak mentorja van, aki felkészíti őket vizsgára. A hét végén, ha a személy kudarcot vall, meghívják a mentort és a személy ki van tiltva.

Újabb vizsga kerül megrendezésre a két hónapos határidőn belül (ez valójában mindenki számára megtörténik, nem csak a támogatási osztályon). A mentor végigvezeti az embert a meghatározott folyamatokon, és mindent megtanít nekik, amit tudniuk kell. A próbaidő letelte után az illető betelepül és a csapat tagjává válik.

Minden munkavállaló megkapja saját KPI-jeit (kulcsfontosságú teljesítménymutatók), amelyek meghatározzák, mennyire hatékonyak a napi szint. Úgy értem, szó szerint, minden nap végén el kell látnod, milyen jól sikerült, mennyire volt eredményes a napod, és hogyan befolyásolja ez a fizetését.

A támogatást most akvizíciós csatornának tekintik. Amikor az emberek elégedettek a kapott segítséggel, ajánlják a szolgáltatást a barátaiknak. És működik. A támogatás most a TemplateMonster bevételének körülbelül 25% -át növeli. Ez körülbelül 750 000 dollárt jelent.

TemplateMonster és a WordPress közösség

A WordPress, a PrestaShop és a Moto CMS a legnépszerűbb platformok a TemplateMonster-n, a WordPress 1800+ témát tartalmaz.

Az üzlet sokat megváltozott, mivel a TemplateMonster Flash-orientált sablonkészítő volt. Jelenleg egyre inkább csak a kizárólag a piactéren működő modellre vált. A WordPress témák a bevétel 30% -át generálják, így ez az üzlet kulcsfontosságú részét képezi.

Megkérdeztem David-től, hogy a WordPress közösség semmilyen módon különbözik-e a TemplateMonster többi felhasználótól:

Őszintén szólva, kezdetben nem kezdtünk jól a közösséggel. Kereskedelmi vállalkozásként nem értettem az értéket és az üzeneteket, amelyeket a nyílt forráskódú világ küld neked. Tehát az első öt évben, amikor a piacon voltak, szopoztunk :). Miután meglátogattunk néhány WordCamps-ot, beszéltünk okos emberekkel, és láttuk a nagyszerű üzleti példákat a közösségben, megváltoztattuk a megközelítést.

Elkezdtünk nyílt szerepet játszani a közösségben, sokat hozzájárultunk a WordPress fejlesztéséhez, a GPL keretében kiadtuk a központi WordPress keretrendszert (Cherry Framework), sok plugin és téma. Úgy tűnik, egy idő után megtérül. Az emberek észrevesznek, tiszteletben tartják a hozzájárulásaikat és használják termékeit.

A WordPress 2011 óta a TemplateMonster prioritása a 10 éves évforduló infographic), és David Braun a WordPress közösség egyik szereplőjévé vált.

Itt van a TemplateMonster csapata WordCamp Kiev 2016:

Hogyan élvezték az ukrán kollégáink @WordCampKyiv 2016 – az első hivatalos #WordCamp Ukrajnában pic.twitter.com/Ivcp1pdrIl

– TemplateMonster (@templatemonster) 2016. október 1

Soha nem jutottam el oda, ahol David Braun belépett az ukrán katonai és politikai arénába, hogy segítsen a hadsereg modernizálásában. És ez a történet még fantasztikusabb, mint amit a TemplateMonsternél tett. Talán máskor…

Most szeretnék bezárni és megköszönni Davidnek a villámgyors e-maileket és az egész dolgot!

Ha van valami, amit Davidtől szeretne kérdezni, megígérte, hogy csatlakozik a megjegyzésekhez és válaszol. Köszönöm, hogy elolvasta!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector