A legjobb JavaScript könyvtárak és keretek közül 14, amelyek kipróbálhatók 2020-ban

A legjobb JavaScript könyvtárak és keretek


Ebben a bejegyzésben megvizsgáljuk a legjobb JavaScript-könyvtárakat és -kereteket, amelyeket 2020-ban meg lehet kipróbálni. Miért? Nos, mivel a JavaScript minden böngészőben elérhető, ez a mai hozzáférhető programozási nyelvvé teszi.

A 2010-es évek során a JavaScript könyvtárak és keretek megbízhatóvá váltak a front-end fejlesztők számára.

Minden, a mai listában feltárt keretrendszerhez tudatja Önnel a népszerűségének okát, a kerettel való kezdés módját, valamint a keret érettségét és közösségi támogatását..

Ha új fejlesztő vagy, akkor ez a bejegyzés segíthet abban, hogy miként válasszon ki kereteket, amelyekkel elindulhat.

Lássuk a listát:

(Nincs külön sorrendben)

1. Szögletes

A legjobb JavaScript könyvtárak és keretek: szögletes

A Angular az egyik legérdekesebb JavaScript keretrendszer, amely manapság elérhető. A Google 2010-ben adta ki első verzióját, mint AngularJS. A filozófiában jelentős változás történt 2016-ban, amikor megjelenik az Angular 2, és a keretet csak szögletesnek nevezték át közönséges név szerint..

A Szög lehetővé teszi a felhasználói felület összetevőinek és viselkedésének ellenőrzését. A szög minden DOM elemet alkotóelemként kezel. Ezután nyomon követheti vagy hozzárendelheti a különböző viselkedéseket az egyes irányelvekhez.

A Angular TypeScript alapú keret, tehát a tanulási görbe meredek. Jelentős időt kell befektetnie a Angular elsajátítására, bár később jutalmak lennének.

Itt található egy útmutató az első alkalmazás létrehozása a Angular segítségével. Ha még nem használta a TypeScript-et, ez a rövid bevezetés el kell kezdenie.

2. Reagál

A legjobb JavaScript könyvtárak és keretek: reagálj

A React egy újabb keret a felhasználói felületek létrehozásához. Ez a JavaScript-keret egy belső projektként került kifejlesztésre a Facebookon, 2013-ig történő nyilvános megjelenéséig. Ez egy érett projekt, jelentős hozzájáruló bázissal és jó online támogatással.

A React az anyavállalat összes internetes és mobil termékében – a Facebook, a WhatsApp és az Instagram – használatban van. Az elmúlt években a React széles körben elfogadta az internetes alkalmazások elsődleges front-end keretrendszerét.

Noha a React alapvető tulajdonságai könnyebben megtanulhatók a szögleteshez képest, előfordulhat, hogy a fejlett funkcionalitás érdekében harmadik féltől származó könyvtárakba kell költöznie. Képes létrehozni hello hello alkalmazás, csak néhány sorban ez az, ami a Reaktust olyan népszerűvé teszi.

Íme útmutató az első alkalmazás létrehozásához a Reacton.

3. Vue

A legjobb JavaScript könyvtárak és keretek: vue

A Vue egy fiatal, de izgalmas JavaScript-keretrendszer, amelyet 2014-ben jelentettek meg a Google volt munkatársa, Evan You. Óriási növekedés tapasztalható az elmúlt néhány évben, amelyet az Angular és a React értékkel egyenértékűnek kell tekinteni. A növekvő népszerűségének jeleként a Vue a GitHub tárházában a csillagok számában átlépte a Szög és Reakciót..

A Vue hatalmas testreszabhatósági lehetőségeket kínál Önnek a webes alkalmazás tervezése közben. Ez megkönnyíti a dolgok megtanulását és gyors felépítését a Vue-on. Folytathatja a Vue speciális funkcióinak tanulását, amikor összetettebb összetevőket épít fel. Valójában a Vue testreszabhatósága lehetővé teszi a könnyű átállást bármilyen más keretből.

Itt található egy útmutató az Vue-val való kezdés.

�� Még mindig nem biztos abban, hogy a következő projektnél a Szög, Reakció vagy Vue lehetőséget kell választania? Itt található az útmutató, amely segít kiválasztani.

4. Aurelia

A legjobb JavaScript könyvtárak és keretek: aurelia

Az Aurelia egy modern, nyílt forrású felhasználói felület, amelyet az egyszerűség gondolata alapján fejlesztettek ki. A Durandal Inc. kiadta az Angular 2 megjelenésekor. Közössége nőtt az elmúlt években, ezért online segítségre lehet szüksége, ha esetleg akadályokba ütközik..

Az egyszerűségnek köszönhetően ösztönzi Önt kreativitásra. Az egyetlen elem létrehozására szolgáló kód az Aurelia-ban hasonló a VanillaJS-hez, amely növeli vonzerejét a fejlesztők körében. Beépített funkciói, például az útválasztás, az erőteljes adatkötés és a tesztelés lehetővé teszik egy robusztus előtér-alkalmazás létrehozását. Az Aurelia nagyon kiterjeszthető és könnyen integrálható más gyártói keretekhez, mint például a React.

Aurelia gyors bemutató bemutató elmagyarázza, hogyan kell felépíteni egy teendő alkalmazást, és ennek elegendőnek kell lennie a keretrendszer megkezdéséhez.

5. Parázs

parázs

Az Ember, más néven Ember.js, egy modern JavaScript keretrendszer, amely ösztönzi ambiciózus webes alkalmazások készítésére. Jön "elemeket tartalmazza-", amely bizonyos kritikus keretfunkciókra utal. Filozófiájának köszönhetően önálló megoldásként működik összetett webes alkalmazások készítésében.

Az Ember tartalmazza a Glimmer-et, egy gyors DOM-megjelenítő motort. Ez lehetővé teszi a DOM elemek sablonból történő megjelenítését. Az Embernek külön adatrétege, útválasztása és beépített tesztelési környezete van. Az Embernek parancssori felülete is van, amely lehetővé teszi olyan műveletek végrehajtását, mint az újjáépítés, az alkatrészek automatikus újratöltése és az egység tesztek futtatása. Ezenkívül az Ember lehetőséget nyújt arra, hogy integrálódjon a kiváló minőségű, kurátus Ember Addons közösségbe a hozzáadott funkcionalitás érdekében.

Íme a gyors bevezetési útmutató alapkomponens létrehozásához az Ember-ben.

6. Mohaachát

mohaachát

A Mocha egy szolgáltatásban gazdag tesztelési keret, amelyet a Node.js ír. Míg más keretek tesztelő modulokat is tartalmazhatnak, a Mocha lehetővé teszi aszinkron tesztelést is. A Mocha tesztek soros módon futnak, amely lehetővé teszi a mutatók rugalmas és pontos jelentését.

A Mocha jól integrálódik más JavaScript állítókönyvtárakhoz, mint például a Chai, ami zökkenőmentesvé teszi az átmenetet egy másik könyvtárból. Ez a tesztelési keret a legtöbb modern böngészőn fut, azzal a képességgel, hogy a teszteket testreszabható annak a böngészőnek a alapján, amelyen tesztelik.

Itt van egy egyszerű kezdő útmutató Mocha számára.

7. Webix

webix

A Webix egy JavaScript könyvtár, amely felhasználásra kész felhasználói felületeket és kütyüket tartalmaz. HTML5 kompatibilitása miatt ideális, ha HTML alapú webes vagy mobilalkalmazást hoz létre.

Ezt a keretet kell választania, ha használatra kész komponensekre van szüksége. Ezeket az összetevőket öt kategóriába lehet osztani: adatok (adattáblák, szűrők), navigáció (menük, tippek), elrendezés (harmonika, műszerfal), megjelenítés (diagramok) és pop-upok. Ezenkívül a Webix elválasztja a vizuális és az adatrétegeket, ami elősegíti a moduláris fejlesztést és tesztelést. A Webix szintén jól integrálódik az MVC keretrendszerbe, ha összetett webes alkalmazást fejlesztett ki. Itt van egy átfogó lista kütyü a Webix alatt.

A Webix alapvető örökös licence a következő ára 449 USD egyetlen projektre és egyetlen fejlesztőre. Komplex kütyü, például csuklók, kanban táblák és táblázatok külön fizetnek.

8. Gatsby

Gatsby

A Gatsby, más néven GatsbyJS, egy ingyenes és nyílt forráskódú React-alapú keretrendszer gyors statikus webhelyek és alkalmazások létrehozására. A statikus webhely olyan összekapcsolt HTML oldalak csoportja, amelyek ugyanazt a tartalmat mutatják meg minden egymást követő néző számára. Nem kapcsolódnak adatbázishoz, hogy kérésre új adatokat nyerjenek.

A Gatsby egy statikus weboldalgenerátor. Ez lehetővé teszi a webhely tartalmának meghatározását, útvonalának és összekapcsolásának meghatározását, és különféle adatforrásokból származó adatokat von be a statikus webhely igény szerinti felépítéséhez. Noha a Gatsby meglehetősen új, népszerűsége a közösség jelentős növekedéséhez vezetett. Például itt van a Gatsby témák listája fenntartja a közösség.

Itt van rövid útmutató Gatsby számára.

�� Ha szeretné tudni, hogy a Gatsby miként hasonlít a WordPresshez, akkor itt foglalkozunk vele.

9. Babel

babel

A Babel egy JavaScript-fordító, és valószínűleg az egyik legjobb JavaScript-könyvtár. Szerette volna, ha a JavaScript-verziókba írja a kódot könnyebben? A Bábel embereit ugyanaz a probléma zaklatta, és Bábel formájában találtak megoldást.

Babel lényegében fordító. Az egyik JavaScript-szabványba írt kódot átveszi egy másik szabványtá. Tehát amellett, hogy segítsen az ES6 fordításában a VanillaJS-hez, a Babel segíthet a régi JavaScript-kód új verziókká konvertálásában is. A Babel részletes konfigurációs fájlokra támaszkodik a fordítás elérése érdekében, így meredek tanulási görbét mutathat a kezdők számára.

Itt van egy gyors üzembe helyezési útmutató a Babel számára, amely segít megismerni az előre beállított beállításokat és a konfigurációkat.

10. ESLint

eslint

Az ESLint egy dugaszolható JavaScript-lista, amely segít megtalálni és javítani a JavaScript-kódot. Ez az eszköz statikusan elemzi a kódot, hogy megtalálják benne a problémákat, és kiemeljék a lehetséges problémákat. Az ESLint összekapcsolható a szövegszerkesztővel, vagy beépíthető a folyamatos integráció (CI) csővezetékébe az új kód tesztelése érdekében, amint azt a gyártásba helyezik.

Konfigurálhatja az ESLint teszteket futtatni a JavaScript-kódon, hozzáadhat új szabályokat az ESLint beépített szabályaival együtt a testületek testreszabásához a szervezet követelményei alapján. Azt is beállíthatja, hogy az eszköz automatikusan javítsa a rutin hibákat, hogy hatékonyságot biztosítson az általános fejlesztési folyamatban.

Ha GUI-alapú szövegszerkesztőt használ, telepítenie kell egy plugint a tesztek integrálásához a valósidejű kódolási környezetbe. Itt található a Sublime Text and Atom ESLint plugin. Ez gyors üzembe helyezési útmutató segít telepíteni az ESLint-t a kiszolgálóra, amely előfutára lehet a beépítési rendszerrel való integráció előfordulásához, például Korty vagy Röfög.

11. D3.js

d3

A D3.js, vagy egyszerűen a D3 egy JavaScript könyvtár, amely az adatok megjelenítéséhez HTML DOM elemek manipulálásával jár. A D3 csaknem egy évtized régi volt az első kiadása óta, és a Java legerősebb JavaScript-megjelenítő könyvtármá vált.

Ez a könyvtár lehetővé teszi az adatok gyűjtését különféle formátumokból és adatforrásokból. A D3 ezután elemekkel hoz létre egy alapgráfot, vagy az SVG elem segítségével hozza létre a bonyolultságot. Ösztönzi a moduláris megközelítést azáltal, hogy lehetővé teszi a fejlesztők számára a kód újrafelhasználását. Interaktivitást hozzáadhat a diagramokhoz.

Itt található egy létrehozandó oktatóprogram oszlopdiagram D3-ban kezdőknek.

12. Borotválkozás

borotválkozás

A Shave egy könnyű JavaScript eszköz, amely a szöveget elvágja, hogy illeszkedjen a HTML5 DOM elembe. Ideiglenesen elrejti a szöveg többi részét egy rejtett elemben, amelyet később megmutathat, ha szükséges. Ez csak egy 1,5 KB méretű bővítmény, függetlenségek nélkül, amelyek elvégzik az adott feladatot.

A Borotválkozás funkciójának használatához biztosítson egy HTML DOM-választót és egy maximális magasságot. Jól integrálódik más pluginekhez, amelyek fejlettebb csonkító funkciókkal rendelkeznek. A Borotválkozás használatának előnye az, hogy nagyszámú elem együtt gyorsan átalakítható.

Itt van egy CodePen bemutató , amely bemutatja az 50 elem csonkításához szükséges időt.

13. Webpack

webpack

A Webpack egy modern JavaScript eszköz, amely statikus modulcsomagolóként szolgál. Ez lényegében kötegeli az alkalmazás eszközeit és forrásait, ezáltal tisztán tartja a kódot. Később betölti ugyanazokat az eszközöket, miután aprításuk elősegíti a betöltési idő megmentését.

Ez az eszköz elemzi az alkalmazás függőségeit egy belső függőségi diagram létrehozásához. Ez a függőségi gráf leképezi az összes eszközt, amelytől a projekt függ, hogy kötegeket hozzon létre az alkalmazás különféle verziói számára. Itt van egy elkezdeni útmutató a Webpack számára.

14. LitElement

A LitElement egy újabb JavaScript könyvtár, amelyet a Google fejlesztett ki annak érdekében, hogy a fejlesztők egyszerű zökkenőmentes webhelyeket hozzanak létre. Úgy indult, mint a Polimer könyvtár, és most új projektré nőtte ki magát. A LitElement célja, hogy lehetővé tegye a fejlesztők számára a gyors, könnyű, újrafelhasználható webes elemek gyors létrehozását.

Bármely webes elem, amelyet a LitElement segítségével hoz létre, a következőt követi Webes összetevők szabványai. Ezért az összetevői könnyen integrálhatók bármely más keretbe is. A LitElement lehetővé teszi az elemek testreszabását is. A LitElement webes összetevői az összes fő webböngészővel működnek.

Ön is érdekli ezeket a cikkeket:

  • A legjobb szögletes rendszergazdai irányítópult-sablonok

Végső gondolatok a legjobb JavaScript könyvtárakról

Ebben a bejegyzésben feltártuk a legjobb JavaScript-könyvtárakat és -kereteket, amelyeket 2020-ban kipróbálhat.

Először megvitattuk a legjobb JavaScript könyvtárakat, amelyek segítségével teljes front-end alkalmazásokat hozhatnak létre. Ezután különféle könyvtárakat vizsgáltunk, amelyek használatra kész újrafelhasználható web-összetevőket biztosítanak a gyors fejlesztés elősegítéséhez. Végül az eszközökhöz és a bővítményekhez költözöttünk, amelyek a fejlesztők számára specifikus kérdéseket oldnak meg – például a csomagolást, a megjelenítést, a hibakeresést és a fordítást.

Mi a kedvenc JavaScript könyvtár? Nyugodtan ossza meg az alábbi megjegyzéseket.

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Elrendezés, bemutatás és szerkesztés: K Karol.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map