15+ mód a kiégés megelőzésére (ma és a jövőben)

Amikor kiégéstől szenved, végtelennek érezheti magát. Úgy érezheti, hogy nincs kimerültség-gyógymódja, mivel ez egy állandó feltétel, amelyet el kell fogadnia. De számos módon lehet megbirkózni a kiégéssel, gyógyítani azt, sőt még a kiégés újbóli megakadályozása érdekében.


Ez az útmutató elmagyarázza, hogy mi a kiégés, hogyan lehet felismerni azt, és a stratégiákat, amelyekkel megbirkózhat, és akár meg is gyógyíthatja azt..

Hogyan lehet felismerni a kiégést

Fontos megérteni, hogy a kiégés nem ugyanaz, mint a fáradtság. A szokásos fáradtság átmeneti állapot. Fáradtnak érzed magad, lefekszel, és pihenve érzed magad.

A kiégést viszont állandó, áthatolhatatlan kimerültség jellemzi. A kiégéssel küzdve lehetetlen lesz pihenni. Még a munkája legjobb részei is fárasztónak érzik magukat.

Hogyan lehet megakadályozni a kiégést?

A kiégés megelőzésének és megelőzésének módjai

�� Megjegyzés; A kiégés tünetei nagyon hasonlóak lehetnek a depresszió tüneteihez. Ha úgy találja, hogy az ebben a cikkben felsorolt ​​megküzdési módszerek nem biztosítanak jelentős felszabadulást, keressen szakmai segítséget terapeutától vagy pszichiátrustól.

1. Vessen egy kis időt

Az első lépés, amelyet meg kell tennie, ha küszködik a kiégés miatt, hogy időt vesz igénybe. Ez nem csak a munkától való távollétet jelenti. Ez azt jelenti, hogy a pihenésre vagy a mentális energiát megújító dolgokra telik, például az erdőben túrázva. Még egy hosszú hétvégén, amelyet valami igazán élvezett cselekedettel töltött el, meggátolhatja a kiégést.

A legfontosabb dolog ebben az időben az, hogy teljes mértékben ki kell kapcsolnia a munkaelméletet. Ne ellenőrizze e-mailjét, ne fogadjon hívásokat munkahelyről, vagy lépjen kapcsolatba munkatársaival. Teljesen el kell különülnie munkájától.

2. Folyóirat

Folytasd a naplódat arról, hogy mit küzdesz, milyen érzésed van a kiégésedről, és hogy mi okozza a kiégést. Készítsen lépésről lépésre tervet a kezelésére. Ha túlterheltek, és még csak nem is is tudják, mit kell csinálni, vegye igénybe ezt a tervet.

A kiégés megakadályozása: Az első napi naplózó alkalmazás

Inkább a naplózást tollal és papírral, de a naplózásnak számos módja van.

Használhat egy dokumentumot a Wordben vagy a Google Drive-ban, egy jegyzetkészítő alkalmazást, egy speciális naplózó alkalmazást, például Első nap, hangfelvétel alkalmazás, vagy akár a telefon videofelvétel funkciója.

Fontos dolog az, hogy ezt az időt önellenőrzésre fordítja.

Bónusz tipp: A mentális egészségének hosszú távú fellendülése érdekében fontolja meg a hála napló.

3. Legyen szíves egy közeli barátjával vagy terapeutájával

Beszéljen a küzdelmeiben valakivel, akibe bízol. Ideális esetben ezt a személyt szintén elkülönítik a helyzetétől (így a munkatárs valószínűleg nem a legjobb fogadás). Külső perspektíva segíthet a dolgok eltérő megvilágításában, sőt talán segít megoldások megtalálásában.

A kulcs itt az őszinteség. Nem fogod jobban érezni magát, ha csak mondod "Mindig kimerültem." Meg kell vizsgálnia, mi folyik az életedben, és honnan származik ez a kimerültség. Ez nem csak a megbirkózásban segít abban a pillanatban, hanem a jövőbeni kiégés megelőzésében is.

4. Vegyen egy kis szünetet az alkoholtól és a koffeintől

Ha kiégésével küzd, úgy érezheti, hogy az alkohol és a koffein az egyetlen dolog, ami megy, de valójában mindent rosszabbít.

Alkohol megzavarja az agy kommunikációs útvonalait, károsítva az érzelmek szabályozásának képességét.

Koffein növeli a szorongást és alvászavarokat okoz. Ha küzd a kiégés miatt, akkor ideje lenne, hogy méregtelenítsék mindkettőt.

Vegye figyelembe, hogy ez nem azt jelenti, hogy véglegesen le kell lépnie az alkoholról vagy a koffeinről. Miután visszatért a kiégésből, visszavonhatja az egyiket vagy mindkettőt moderálással. Addig azonban vágja ki ezeket az anyagokat, hogy az agyad és a test gyógyulhasson.

A leégés megakadályozása: korlátozza a kávét

5. Hozz létre egy meditációs gyakorlatot

Meditáció és meditáción alapuló gyakorlatok csökkentheti a szorongást és a depressziót, és még az alvás minőségét is javíthatja. Ez nemcsak az egyik legjobb módja a kiégés kezelésének, hanem a kiégés jövőbeni megakadályozásának egyik legjobb módja..

Több ezer forrás áll rendelkezésre hatékony meditációs gyakorlat kidolgozásához, ideértve több telefonos alkalmazást is. Nagyon ajánlom 10% -kal boldogabb és Nyugodt.

6. Keressen egyfajta gyakorlatot, amelyet szeretsz

Sportolással megakadályozhatja a kiégést

Ha az elmúlt évtizedben figyelmet szentelt az egészségügyi diskurzusnak, akkor tudod, hogy a kiterjedt kutatások bebizonyították a testmozgás előnyei a mentális egészségre.

A gyakorlati rutin létrehozása és betartása azonban könnyebb mondani, mint megtenni. A legjobb módja annak, hogy ez megtörténjen, ha megtalálja az edzést, amelyet igazán szeretsz csinálni.

Keressen valamit, ami szórakoztató, de ösztönöz arra is, hogy ösztönözze magát és növekedjen, növelve magabiztosságát. Néhány nagyszerű tevékenység, amelyet figyelembe kell venni, a sziklamászás, harcművészetek és tánc.

7. Adj magadnak kreatív üzletet

Vedd fel egy új, nyomás nélküli kreatív hobbit, vagy térj vissza egy régihoz. Ha lehetséges, vegyen részt órákon, hogy egyszerre belemerüljön egy támogató közösségbe. Ha az osztályok túl drágák vagy egyáltalán nem léteznek, tanítsd magad a YouTube-videók használatával.

A fontos dolog az, hogy nem érzi magának a nyomást, hogy egy bizonyos szintű minőséget vagy termelékenységet hozzon létre. Ezt a saját tempójában kell elvégeznie, kizárólag a saját élvezete érdekében, a bevételszerzés célja nélkül. Amikor minden hobbim oldalsó mozdulatokkivá válnak, munkának tűnnek, és ez a kiégést még rosszabbá, nem pedig jobbá teszi.

kap egy hobbit

8. Erősítse és bővítse ki a támogatási hálózatot

Lehet, hogy egy intravert, de még mindig ember vagy, és az emberek társadalmi lények. Barátságot igényelünk. A közösségbe való tartozás növeli ellenálló képességünket, és ad nekünk valakihez fordulni, amikor túlterheltek vagyunk. Az elszigeteltség érzése viszont képes jelentősen hozzájárulnak a kiégéshez.

A kiégés megakadályozásának egyik legjobb módja az, ha belemerül a közösségbe. Ha támogató barátaid vannak, de távol tartózkodnak tőlük, kezdeményezzen néhány telefonhívást, vagy tervezzen egy összejövetelt (valószínűleg nem most). Ha nincs erős baráti hálózat, menj oda, és találkozz valakivel. Néhány dolog, amelyet már tárgyaltunk, mint például a művészeti osztályok, remek módja ennek a végrehajtására.

9. Javítsa az alváshigiénét

Ha nem kap elég pihenést, vagy ha alacsony színvonalú pihenést kap, akkor az elmédnek és a testének nincs ideje mindent feldolgozni az ébredés előtti naptól kezdve. Ez azt jelenti, hogy kimerülten érzi magát másnap. És ha nem foglalkozik ezzel a problémával, akkor a listán szereplő többi stratégiának minimális hatása van.

szabályozza az alvását

Íme néhány módszer az alváshigiénés javítására:

 • Adj magadnak egy meghatározott ágyidejét, és tartsa be azt
 • Tartsa távol az elektronikát, különösen a TV-t a hálószobától
 • Tegyen egy pihentető tevékenységet, például olvassa el az utolsó órát lefekvés előtt
 • Kerülje az elektronikát ágy előtt; ha késő este feltétlenül használnia kell az elektronikát, akkor használj hasonlót fényáram hogy kiszűrje a kék fényt
 • Kerülje el a késő esti harapnivalókat, és ha feltétlenül kell késő esti órákat

Számos más módszer is létezik javítsa az alvásminőségét.

10. Javítsa az étrendjét

Az étrend hatalmas hatással van az energiaszintre. A magas cukortartalmú élelmiszerek rövid energiacsúcsokból állnak, majd ezt követik kiterjesztett balesetek. A magas cukortartalmú étrend nyugtalansághoz is vezethet, kevésbé helyreállító alvás. Ez a cukorbevitel csökkentését teszi az egyik legjobb módszernek a kiégés leküzdésére és annak megismétlődésének megakadályozására.

Cukor is addiktív, és szinte mindent belefoglal a feldolgozott anyagba, így ezt nehéz lehet elkerülni. Kezdje azzal, hogy csökkenti vagy teljesen kiküszöböli a pop és a juice-t. Amint elégedett ezekkel a korlátozásokkal, bevezethet még többet.

11. Tegye munkáját barátságosabbá

Ennek két különböző rétege van. Először is meg kell győződnie arról, hogy a munkaterület ergonómiailag optimalizált-e. Ez csökkenti a munkájához kapcsolódó fizikai terhelést.

Másodszor, azt akarja, hogy munkahelye energiatakarékosvá, nem pedig lefolyóssá váljon. Díszítsd a teredet olyan dolgokkal, mint motivációs idézőnaptár és emberek képei, amelyek inspirálnak. Szerezzen egy kis bambusznövényt, vagy ha lehetséges, helyezzen el több beltéri növényt a hely körül. Tegye egy olyan helyet, ahol valójában szeretne lenni.

Egy másik nagyszerű módja annak, hogy megváltoztasson valamit a munkahelyén, az, hogy állóasztalokat lő. Ülésről állásra való váltás meglepő hatékonyságnövelést jelenthet.

munkahely

12. Kérjen különféle felelősségeket a munkahelyén

A kiégést gyakran monotonitás érzi. Amikor újra és újra ugyanazt a dolgot csináljuk, elkerülhetetlenül úgy érezzük magunkat, mintha egy rohamban lennénk. Ez az oka a mondásnak "a változás olyan jó, mint a többi" annyira népszerű. És a változás egyik egyszerű módja a különböző felelősségek vállalása a munkahelyen.

A kulcs itt az, hogy különféle felelősségeket akar vállalni, nem pedig több felelősséget. Ha égettnek érzi magát, a nagyobb felelősség csak az lesz, hogy rosszabb érzéseit érezze.

13. Dolgozzon távol az íróasztalától

A rutin megrázásának másik nagyszerű módja az, hogy távol tart az íróasztalától. Ez azt jelenti, hogy otthoni munka vagy nyilvános helyen, például kávézóban vagy könyvtárban dolgozik. Az elvégzendő munka típusától függően ez még egy parkban történő munkát is jelenthet.

Ez a stratégia azonban azzal a kockázattal jár, hogy elhomályosítja a vonalot a munka és az otthoni élet között. Ha otthoni munka mellett dönt, határozottan javaslom, hogy jelöljön meg egy meghatározott területet munkaterületének. Csak abban a térben végezzen munkát. És igen, ez magában foglalja a munkaügyi e-mailek megválaszolását is.

14. Becsülje meg, hogy időt tölt

idő

Egy másik ok, amiért szenved a kiégés, a rossz időgazdálkodás. Megállapíthatja, hogy ez probléma-e, ha időt nyomon követ az egyik legfontosabb időkövető eszköz segítségével.

Néhány dolog, amelyet érdemes figyelni, a társadalmi médián töltött túlzott idő, a kifejezetten nem célzott böngészés és a munkaprojektek, amelyek valójában nem segítenek a célok elérésében. Érdemes átnézni a szabadúszó időgazdálkodási útmutatóját.

15. Hozzon létre egy lezárási rutinot munka után

Az egyik legnagyobb probléma, amellyel sokan manapság küzdenek, a munka és az otthoni élet szétválasztásának hiánya. Agyuk soha nem hagyja el teljesen a munkamódot, így lehetetlenné teszi a pihenést. A felszámolási rutin nagyszerű módja annak, hogy elmondjam az agyadnak, hogy itt az ideje, hogy hagyja abba a munkát.

A felszámolási rutinnak nem kell bonyolultnak lennie. Valami olyan egyszerű, mint a munkaruhák kicserélése és a pizsama viselése, jelezheti az agyának, hogy ideje pihenni. Ha szüksége van valamire valamivel aktívabbra, azt javaslom, hogy naplózza gondolatait arról, mit tett a munkanapon. Ez a technika rendkívül hasznosnak bizonyult a saját küzdelmemben a munka és a pihenés közötti szétválasztás fenntartása érdekében.

16. Lépjen ki a munkájáról

Időnként a kiégés nem rólad vagy rutinjáról szól. Időnként annak a vállalatnak a kultúrájáról van szó, amelyben dolgozik. Ha a kiégés-gyógyulás-kiégés ciklusában találja magát, itt az ideje, hogy alaposan megvizsgálja munkáját..

Ésszerűtlen órákat dolgozik? Nehéznek találta az időt a kiégés gyógyulására? Nem támogatta a vállalkozás a megelőző lépések megtételében? Úgy találja, hogy a munkakörnyezet érzelmileg elvezető vagy akár mérgező? Ha ezekre a kérdésekre a válasz igen, akkor ideje új munkát találni (belépni a koncertgazdaságba és pénzt keresni a Fiverr-en), vagy akár el is indíthatja saját e-kereskedelmi vállalkozását.

Végső tanácsok a kiégés kezelésének és megakadályozásának legjobb módjaira

A kiégés nagyon sok ember számára nagyon valódi probléma, de leküzdheti azt. A gondos tervezés és az életmód megváltoztatása segíthet megakadályozni a kiégést.

Fáradtnak érzi magát? Kezdje egy napló felállításával, és sorolja fel ezeket a stratégiákat a legegyszerűbbtől a legnehezebbig. Haladjon tovább a listán, a legegyszerűbb változtatástól a legnehezebbig.

Mindenekelőtt ne feledje, hogy az egészség sokkal fontosabb, mint bármelyik munka!

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Elrendezés, bemutatás és szerkesztés: K Karol.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map