Vi planlagde ikke at bygge et nyt nyt nogensinde igen – Åbenhedsrapport # 45

Åbenhedsrapport # 45


Velkommen til den 45. udgave af den månedlige gennemsigtighedsrapport (for oktober 2018). I denne serie gennemgår jeg alt, hvad der er foregået i branchen, som du måske er interesseret i – især bag kulisserne. Klik her for at se de foregående rapporter.

Her er TOC for hvad der skal komme:

1. For et år siden sagde jeg, at vi ikke ville bygge et nyt nyt tema. Det gjorde vi lige. Her er hvorfor

2. Har sidehastighed virkelig noget for SEO? TL; DR: det gør det

3. Hvilken type WordPress-indhold at annoncere på Facebook?

4. Gennemgang af gennemsigtighedsrapporter

1. For et år siden sagde jeg, at vi ikke ville bygge et nyt nyt tema. Det gjorde vi lige. Her er hvorfor

Da jeg kiggede igennem nogle af de mere populære gennemsigtighedsrapporter på webstedet, snublede jeg over dette. Det var den ene, hvor jeg diskuterede Gutenbergs fremtid og prøvede at finde ud af, hvad der er den bedste vej for en temabutik som vores at følge.

Jeg konkluderede, at vi ikke ville opbygge et andet nyt tema, men i stedet fokusere på at gøre vores eksisterende temaer til husstandens navne.

Det er cirka halvandet år siden den rapport blev offentliggjort … og vi er lige ved at udgive et nyt tema. Hvad giver?

Et par grunde:

a) Jeg læste markedet forkert

For at være mere præcis undervurderede jeg, hvor hurtigt sidebyggerne ville overtage, plus forventede Gutenberg ville have mere mainstream appel hurtigere.

Og okay, Gutenberg vokser ret pænt, men det er stadig vækst blandt dev-publikummet og ikke meget om det afslappede brugerlandskab – sidebyggerne regerer stadig suverent der.

I den rapport fra for 1,5 år siden nævnte jeg, hvor langt sidebyggere er kommet med hensyn til UX, og også hvor meget sidebyggerbrugere elsker letvægtsramtemaer – som GeneratePress eller OceanWP.

På samme tid troede jeg stadig, at disse temaer ville forblive niche, mens det andet "forretningstemaer" (lad os kalde dem det) ville fortsætte med at dominere markedet.

Når man ser på popularitetsdiagrammerne i dag, vokser rammetemaerne meget hurtigere, end jeg forventede, og vil sandsynligvis overtage toppladserne før end senere. Tjek ud GoDaddy’s Hot 100 liste for eksempel. Tilbage i januar 2018 var vi på nr. 4 (se nedenfor). I maj faldt vi til nr. 13.

godaddy top

Til at begynde med antog jeg, at vi ville få en stabil version af Gutenberg meget hurtigere, så vi kunne være i stand til at dreje Hestia i dens retning – udnytte temaets popularitet plus dets nye kompatibilitet med Gutenberg. Som vi alle ved, har tingene imidlertid gået meget langsommere.

For at finde en løsning her, havde vi brug for enten at erhverve / opbygge et stærkt partnerskab med et eksisterende etableret rammetema (som viste sig at være vanskeligt), eller bygge et sådant tema selv.

En måde var at tilpasse Hestia og fjerne en masse elementer fra det, men det var virkelig ikke muligt uden at ødelægge eksisterende brugerwebsteder.

Derfor besluttede vi i sidste ende at bygge et nyt tema fra bunden af.

Med det havde vi også fuld frihed til, hvordan vi ønskede at nærme os dette. Så vi gjorde det til et punkt at ikke kun fokusere på sidebygere som Elementor eller Beaver Builder, men også introducere nogle nye koncepter, der er klar til at arbejde med Gutenberg, når det først bliver rullet ud til WordPress-kernen.

b) Webudvikling er også avanceret og afslører nye muligheder

Dette kommer tilbage til hvad temaer som OceanWP eller Astra laver. De har introduceret nogle interessante koncepter, der også har vist sig at være populære hos brugerne, hvilket sandsynligvis har styrket deres position generelt.

Efter vores ende, uden en ny standard som Gutenberg, kunne vi ikke bare gå foran og droppe Bootstrap fra Hestia, introducere nye CSS-løsninger osv. I det væsentlige vidste vi ikke, hvad vi kunne forvente af Gutenberg, og hvilken modifikation ville stå tidstest.

Vi gjorde en større refaktor med Hestia, men frontendet var stadig svært at migrere uden at bryde nogle brugersider.

Så et nyt tema kommer ind i billedet! Målet med Neve er at aktivere en oplevelse, der er så tæt på ægte frontend-redigering som muligt – ved hjælp af Gutenberg.

Jeg er glad for at kunne rapportere, at vi har været i stand til at nå det, og vi er lige ved at frigive dette nye tema! Den er allerede ude! Se det her.

Hurtig smugkig:

neve

 • Neve fungerer med det officielle AMP-plugin ud af boksen – AMP-temaet ligner nøjagtigt det ikke-AMP mobile tema.
 • Det bruger heller ikke jQuery, Bootstrap eller noget, som de fleste devs ville betragte som tunge.
 • Det "temaName" del i Neve kommer ned til at tage sig af almindelige HTML-elementer og blokke – ting som input, knapper, containere, indholdsbredde osv. Alt andet kan håndteres gennem sidebygere.
 • På første dag vil vi også stille en pakke med startwebdesigns til rådighed – indbygget i Elementor for nu, men snart tilføjes flere Gutenberg-fremstillede versioner også.
 • Til sidst, hvis der er nogen Zerif-brugere her, vil du være glad for at vide, at Neve automatisk importerer dit Zerif-forsideindhold og konverterer det til en Elementor-side, der ligner nøjagtigt det samme.

Så der har vi det, et nyt tema, der er vores respons på retningen på WordPress-temamarkedet med den store Gutenberg-ændring lige rundt om hjørnet!

2. Har sidehastighed virkelig noget for SEO?

Som ved, jeg ved, at enhver SEO-ekspert og deres hund har sagt webstedets hastighedsmantra igen og igen, men betyder det faktisk noget på en måde, der kan bemærkes?

Personligt er jeg ret besat af sidens hastighed sidst og overvåger ting hele tiden. En del af det skyldes vores nye produkt – Optimole (et billedcentreret webstedshastighedsværktøj). Jeg er også moderat besat med at overvåge vores trafiknumre, som de fleste webstedsejere er.

optimole

Deltagelse i disse to besættelser har ført mig til et interessant fund:

På et tidspunkt er vi begyndt at have problemer med, hvad der var vores mest populære indlæg. Vi opdaterer den hele tiden og drejer tingene regelmæssigt meget. Så i en af ​​opdateringerne introducerede Karol nogle ret nyttige (set fra en brugers synspunkt) kortdiagrammer med indlæsningstider for værter fra forskellige steder over hele kloden. Der var ~ 10 af disse diagrammer.

På trods af, at diagrammerne er indlæst fra Googles egne servere (baseret på Google Chart API), ser det ud til, at der var så mange ting at downloade samlet, at det medførte, at webcrawleren blev en slags blokeret undertiden.

Siden gik fra tid til anden ind og ud af Google-cache. Google rangerer stadig det bare på en meget lavere position – sandsynligvis afhængig af andre måder at se indholdet på siden (en gang endda ved hjælp af AMP-versionen).

Efter at have fjernet disse diagrammer, så vi dette:

trafikvækst

Okay, hvad er så den store ting, hvorfor var problemet så vanskeligt at identificere?

Nå, sidetidstiderne så fine ud i analysen. Så det er ikke som om vi kunne give en alarm baseret på det alene. Vi selv om, at årsagen var i sidens indhold eller noget.

Det eneste, der fik os til at tænke, var manglen på "Cached" etiket ud for Google-oversigten:

cachelagret etiket

Hvis du ikke ser denne ting ved siden af ​​dine fortegnelser, betyder det dybest set, at selvom siden er i indekset, er noget ikke rigtigt (i det mindste er det, hvad vores konklusion er nu).

Jeg anbefaler at bruge værktøjer som Fyrtårn og Google Analytics-sides hastighed for at få et mere detaljeret kig på dine vigtigste sider.

Der er masser af webstedsovervågningsværktøjer som Pingdom, der kan gøre meget mere med hensyn til hastighedstestning og fejlfinding af problemer som det.

I vores tilfælde var problemet ikke i at etablere den oprindelige forbindelse, men snarere hvor lang tid det tog at indlæse siden helt, plus den mængde JavaScript, der blev udført undervejs.

3. Hvilken type WordPress-indhold at annoncere på Facebook?

For et par måneder siden stoppede vi aktivt med at arbejde på vores Facebook-annoncer og havde i stedet bare nogle automatiske annoncer i gang. Dette var for det meste ting, der håndterede nogle klassiske butikscenarier, som f.eks. Retargeting til mennesker, der har set vores produkter, eller forsøg på at gendanne forladte vogne.

Vi ønskede dog at eksperimentere med en anden type automatiske annoncer, dem, hvor vi tog indhold fra vores blog RSS-feeds og serverede det til folk, der har besøgt vores websteder i den sidste uge.

Målet med det var at konfigurere en vedligeholdelsesfri konfiguration (takket være IncreaseMedia for at hjælpe os) det var produktivt, men heller ikke irriterende for brugerne.

Vi opdeler artiklerne i to kategorier:

 • alt indhold ✏️
 • vigtigt indhold ❗

For den anden gruppe, selvom den er mindre, øgede vi budgettet. Dette gav alle blogindlæg en lige chance.

Da Facebook var Facebook, optimerede det tingene og begyndte at annoncere dem med mere engagement oftere og til en lavere pris.

Hvad lærte vi af dette?

Hvis du er som mig, vil du altid give dine læsere det nøjagtige indhold, de leder efter. Så for eksempel når jeg ser, at søgninger kan lide "bedste hostingfirmaer" blive populær, jeg forstår, hvad personen vil vide, og jeg prøver at adressere deres spørgsmål i vores indhold.

Jeg har dog ingen idé om, hvilken type indhold en bruger (som tidligere har besøgt vores blog) vil være interesseret i, når de tilfældigt gennemser Facebook. De indtaster slet ikke nogen nøgleord, så jeg konkurrerer med kattevideoer og Kardashian-nyheder, hvad enten jeg kan lide det eller ej.

Derfor er hele dette Facebook-annonceeksperiment med servering af blogindhold så interessant for mig. Endelig kan jeg se, hvad folk er ivrige efter at læse, når de ikke er klar til at løse en bestemt opgave.

Så som det viser sig, er de mest populære indlæg fra CodeinWP-blog vores gratis temasamlinger. Hvad der også fungerer godt er vores "VS" indlæg �� især dem, der sammenligner WordPress med andre platforme.

Min gæt er, at selvom folk måske ikke googler ting som "WooCommerce vs Shopify" så meget, når de ser et sådant indlæg på Facebook, er de tvunget til at klikke på det og se, om deres yndlingsplatform er kommet på toppen.

Det mest populære indlæg i denne henseende er dette:

 • INFOGRAFISK: WooCommerce vs Magento vs Shopify

På ThemeIsle, på lignende måde, har vi dette på toppen:

Derefter ser artiklen til hvordan man ser godt ud. med de mest populære:

Jeg er ingen ekspert, når det kommer til Facebook-annoncer, men jeg gætter på, at nøglen med ting som vi laver her er at målrette brugerens nysgerrighed. Måske BuzzFeed havde ret hele tiden?!

Hvis du spekulerer på, bruger vi stadig et par tusinder af dollars hver måned på Facebook-annoncer. Det er stadig svært for mig at fortælle, om investeringen faktisk er det værd eller ikke i den store ting af ting, selvom …

Ideologisk set er jeg ikke for ivrig efter nogle af de ting, som Facebook laver. Hvad der imidlertid er ubestrideligt, er, at der er en stor kamp for bruger opmærksomhed, der foregår, og hvis du nægter at deltage af en eller anden grund, vil du tabe som standard.

I vores tilfælde, med mere end 500 artikler om forskellige emner i valvet, ønsker vi at få dem foran vores læsere gennem alle tilgængelige kanaler.

4. Gennemgang af gennemsigtighedsrapporter

Hvis du har læst rapporten indtil nu, har du måske bemærket, at den er lidt anderledes end sidste måned.

Jeg var ikke helt tilfreds med sidste måneds resultater med hensyn til trafik og engagement, så jeg bad om feedback og besluttede, at jeg sandsynligvis skulle komme tilbage til den forrige rapporteringsstil..

Mens nogle mennesker kan lide den personlige indsigt, er det ikke den vigtigste grund til, at du læser disse rapporter. Praktiske indsigter og lektioner har meget mere værdi, så det er det, jeg vil fokusere mere på.

Mens jeg gennemgår de foregående rapporter, ser det ud til, at de mest populære blev enten bygget omkring noget drama (som Zerif-suspensionen) eller omkring en unik indsigt, som jeg delte. Så jeg tager dette til hjertet og giver dig noget mere af det i de næste rapporter (ikke drama, indsigt)!

Jeg vil meget gerne høre din mening om denne måneds rapport!

Okay, det er alt, hvad jeg har til dig denne måned. Tak for din læsning og for at støtte os! Bliv opdateret og få nye rapporter leveret til dig ved at abonnere her:

Alle redigeringer og vittige omskrivninger af Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map