Gennemsigtighedsrapport nr. 19 – Vores mest populære gratis tema (Zerif Lite) suspenderet fra WordPress.org

Velkommen til den 19. udgave af vores månedlige gennemsigtighedsrapport (for august 2016). I denne serie dækker jeg forskellige aspekter af at drive en WordPress-forretning, diskutere vores egne strategier og planer samt kampe og vanskeligheder. Kort sagt, det er her du kan finde ud af, hvad der foregår bag gardinerne på ThemeIsle og CodeinWP. Klik her for at se de foregående rapporter.


Jeg tror, ​​vi har brug for en TOC til denne:

 • Hvorfor du skal bekymre dig om WordPress.org-temakataloget
 • Zerif Lite suspenderet fra repoen
 • Ved at bygge WordPress.org-temaer, få dem godkendt og derefter forbudt
 • Mulige løsninger og forbedringer af gennemgangsprocessen
 • Hvad er det næste for Zerif Lite-brugere, send WordPress.org-suspension
 • Hvorfor du skal kontakte os, hvis du er en Zerif Lite-bruger
 • Hvad er det næste for os, forretningsmæssigt

Hvorfor du skal bekymre dig om WordPress.org-temakataloget

Jeg er meget interesseret i den oplevelse, brugerne får, når de besøger WordPress.org’s temasektion. I sidste ende er kvaliteten af ​​denne oplevelse drivkraften bag al WordPress.

På en måde er det slutbrugeren ligeglad med selve softwaren. De er interesserede i, hvordan det fungerer, og leder af alt, hvordan deres websteder ser ud.

Helt naturligt vil de tilgængelige temaer i det officielle bibliotek være udgangspunktet for de fleste nye brugere, der kommer til WordPress for første gang. Selvom premium-markedspladser og temabutikker har markeret sig i landskabet, er de stadig – efter min overbevisning – et sekundært sted at gå, hvis nogen har brug for et tema.

Helt ærligt, for næsten alle, er stien:

 • Brug for et tema > gå til WordPress.org > ingenting der? > gå til Google > gå til en markedsplads

På denne sti er WordPress.org og de tilbudte temaer nøglen.

Hvis temaerne bliver for fjendtlige over for slutbrugere – brugere, der ikke er udviklere – vil de ikke engang passe på at tjekke alternative temagepoter … de vil bare forlade WordPress som en platform helt. Og gå til Squarespace eller hvad ikke.

Af den grund er det også nøglen, hvad der findes i WordPress.orgs temarepo. Og det er nøglen til alle vores karrierer inden for WordPress-forretning. Uanset om du bygger gratis temaer, betalte temaer, WordPress.org-hostede temaer, ThemeForest-temaer eller temaer, der sælges via en uafhængig butik; WordPress.org er en afgørende fase på din brugers vej til at opdage du.

Men trods dets værdi, kan dit forhold til WordPress.org være en kærligheds-had …

Jeg er nødt til at være ærlig med dig … ting har ikke været let for os med hensyn til det officielle temagepot.

Som du måske eller måske ikke ved, Zerif Lite er vores mest populære gratis tema med over 200.000 aktive installationer, og det var det også en grundpille på WordPress.org’s liste over de mest populære temaer.

zerif lite installeres

I årenes løb er temaet blevet anerkendt af slutbrugere og har været en inspiration for andre udviklere, når de bygger deres temaer.

Men Zerif Lite har også forårsaget temmelig gennemgangsteam på WordPress.org noget ubehag. Lang historie kort, temaet har været udsat for en mulig suspension fra biblioteket og fik to uger til at løse alle dets påståede problemer.

Det var to uger siden.

Fra dette tidspunkt den 14. september, Zerif Lite er faktisk blevet suspenderet, og du er ikke i stand til at få det gennem WordPress.org mere. Gå til https://wordpress.org/themes/zerif-lite/ giver dig dette:

zerif lite mangler

To ting inden jeg fortsætter med emnet:

 • Jeg har ikke til hensigt at gøre dette til et offentligt drama slags indlæg. Dette handler mere om, hvordan vi kan undgå disse situationer i fremtiden, og hvordan andre udviklere kan henvende sig til lignende problemer, hvis de nogensinde støder på dem.
 • Jeg vil ikke tale om de individuelle detaljer vedrørende problemet eller noget lignende "hvordan vi har ret, og de tager fejl." Dette er ikke formålet. Vi har vores rettigheder og uret på hver side, og jeg synes ikke, det ville være så cool, hvis jeg bare hældte vores klager her i håb om at få samfundet på vores side.

Så som jeg nævnte i begyndelsen, fordi jeg er meget interesseret i den oplevelse, som brugerne får, når de besøger temaproduktionen, vil jeg gerne benytte lejligheden til at tale om problemerne med hele miljøet og diskutere de mulige måder at forbedre det.

(For dem af jer, der er interesseret i Zerif Lite-problemet, du kan bare hoppe herover – den officielle billet på WordPress.org.)

Ved at bygge WordPress.org-temaer, få dem godkendt og derefter forbudt

Fra en udviklers perspektiv er det mere eller mindre en enkel proces at opbygge et * nyt * tema – med vægt på * nyt * – og derefter have det inkluderet i WordPress.org-repo. (Vær venlig at bære med mig.)

Hvad jeg mener er, at der er regler, der skal følges, og hvis du følger dem godt nok, bliver du accepteret. Jeg taler ikke om kompleksiteten eller anvendeligheden af ​​disse regler. Det handler bare om, at visse regler nødt til at være fulgt, hvis du vil blive inkluderet.

Og det er fint.

Men med tiden, når regler ændres – nye retningslinjer indføres, gamle retningslinjer fjernes osv. – kan du befinde dig i en vanskelig situation.

Det aktuelle WordPress.org-repo-landskab er opdelt i to dele, mere eller mindre:

 • Når et nyt tema indsendes, bliver det gennemgået, og hvis det er i overensstemmelse med retningslinjerne, går det online.
 • Men processen er ikke så ligetil for eksisterende temaer. Ethvert eksisterende tema kan på ethvert tidspunkt bringes til evalueringsteamets opmærksomhed som ikke i tråd med det nyeste sæt retningslinjer.

Sidstnævnte vil sandsynligvis ske, når forfattere af andre nye temaer begynder at spørge, og det med rette, "Hvorfor mit tema ikke kan gøre ting X, men dette gamle tema herovre kan?"

På det tidspunkt kan du blive anmodet om at opdatere dit tema, så det overholder de mest opdaterede regler, som synes rimelige. Men det er her også problemerne (kan) starter.

Lad os først indstille en ting lige. Hvis eventuelle ændringer, du bliver bedt om, til sidst fører til et bedre samlet produkt, er alt dette et ikke-problem. Du får simpelthen nogen fra temagennemgangsteamet, der laver forskningsarbejdet for dig, og påpeger, hvordan du præcist kan gøre dit tema bedre. Store!

De virkelige problemer starter, når de ændringer, der tvinges til dig, ikke nødvendigvis er gode for slutbrugeren.

Hvorfor skulle det nogensinde ske?

Dette er en smule vanskeligt, men jeg håber, jeg kan forklare, hvad jeg mener:

Lad os først huske, at ethvert tema, der tidligere blev accepteret i repoen, var 100% i overensstemmelse med reglerne på godkendelsesøjeblikket. Så vi taler ikke om en situation, hvor et tema nægter at samarbejde helt.

Nu om reglerne i sig selv:

Jeg vil ikke argumentere for, at de nuværende temaregler er værre end de var, eller omvendt. Regler er regler. Grundlæggende at bygge et nyt produkt i henhold til "Regler A" eller "Regler B" har lignende karakter. Du skal bare følge visse trin. Historien er dog helt anderledes, når man flytter fra "Regler A" til "Regler B."

Her er tinget; som temaudvikler befinder du dig muligvis i en situation, hvor dit tema er perfekt brugervenligt og helt okay med reglerne på det tidspunkt, det blev sendt. Så … nye regler bliver introduceret, og de virker også rimelige. Men lige der, lige der i midten, ligger selve overgangen.

Og denne overgang alene er sjældent brugervenlig.

Hvad det hele kommer ned til, er, at hvis du bliver bedt om at fjerne en stor del af din temafunktionalitet bare for at overholde de nye regler, hvad synes du, der sker med temaets nuværende brugere, når du foretager dette skridt?

Ja, du har ret, deres websteder holder op med at fungere! Eller måske ikke stoppe med at arbejde, men de mister den funktionalitet, som de fik at vide, at de ville få, da de først installerede temaet.

I det væsentlige har du lovet dem, at hver opdatering vil gøre deres oplevelse endnu bedre, og alligevel gør du noget nøjagtigt modsat. I et ekstremt scenario kan du muligvis gøre temaet ubrugeligt.

Bare for at give dig et eksempel for at forklare, hvad jeg mener. En af de ting, som vi er blevet bedt om at ændre med Zerif Lite, bruger "faux tilpassede indlægstyper." Grundlæggende handler det om at bruge de små brugerdefinerede indholdsblokke, der vises på temas hjemmeside til at præsentere ting som teaminfo, om blokering, udtalelser osv. Eksempel:

hold

Disse bruges bare på hjemmesiden og intet andet sted. I henhold til de nuværende regler skulle vi have indstillet ægte tilpassede indlægstyper til disse. Dette er fornuftigt, hvis du bygger et nyt tema, men at ændre dette i et eksisterende tema betyder, at den, der i øjeblikket bruger det, får sit websted ødelagt. Og i vores tilfælde betyder det 300.000+ mennesker (inklusive børnetemaer).

Så afhængigt af hvilken slags ændringer, du bliver bedt om at udføre, kan situationen være virkelig vanskelig, det er dybest set hammeren eller ambolten:

 • På den ene side, hvis du ikke foretager ændringerne, vil du blive forbudt fra repoen.
 • Hvis du foretager ændringerne, forbliver du i repoen, men du klipper siderne til dine nuværende brugere.

Hvilket er værre?

Lad mig fortælle dig, hvordan jeg ser dette fra mit eget perspektiv.

Jeg handler – vi handler om at bygge produkter, der følger principperne i "bruger først." Vi ønsker, at vores ting skal være nyttige, nyttige og pålidelige. Hvis vi foreslås en ændring, der vil gøre alles oplevelse bedre, er vi alle for det!

Men hvis ændringerne kan føre til at gøre vores brugers liv eksponentielt vanskeligere, kan vi ikke tage det skridt og føle os godt til det. Det ville være os at forråde vores brugere og kundegrundlag.

I sidste ende er det ikke noget, vi er meget interesserede i at slutte med et værre produkt / oplevelse. Efter min mening er det bare ikke værd at forstyrre den nuværende brugeroplevelse, og indtil vi finder en måde at holde denne brugeroplevelse intakt – og på en måde, som gennemgangsteamet er sejt med (indtil videre er vores forslag ikke blevet modtaget godt) – vi bliver nødt til at forblive suspenderet fra repoen.

Selvfølgelig, dette vil reducere vores indtægter meget. I hele virksomheden estimerer jeg sandsynligvis omkring et 50% salgsfald efter WordPress.org repo-suspension.

Dette ville helt sikkert kræve en hel del optimering, men vi er glade for at være i en position, hvor vi kun har råd til at gøre det, der er bedst for vores kunder og os – virksomheden – i det lange løb.

Løsningerne

Situationen er ikke let, og ikke kun for os, men for andre temaudviklere, der har haft lignende problemer i fortiden, eller som står over for dem lige nu.

Jeg har et par forslag, der kan være grundlaget for diskussion, når vi søger efter levedygtige løsninger:

1. At ikke gøre reglerne tilbagevirkende

Jeg tror ikke, at noget tema skal behandles forskelligt baseret på dets omdømme, popularitet eller hvad. Men på samme tid tror jeg heller ikke, at nogen regler eller love skal være tilbagevirkende.

Som regel er lov ikke tilbagevirkende kraft; det påvirker kun fremtidig aktivitet, dvs. hvad der finder sted, efter at loven er trådt i kraft.

At have lignende regler i biblioteket ville bestemt hjælpe. Og dette ville være ganske enkelt:

 • Hvis dit tema blev accepteret i biblioteket og blev fundet at være i overensstemmelse med de nuværende regler, er det godt at forblive som det er.
 • Kun hvis du vil indsende en opdatering, der går over kritiske bugrettelser, skal du gøre den i overensstemmelse med de nyeste regler.

2. Introduktion af minimale krav

Repoerne arbejder hen imod automatisering. Vi har simpelthen indsendt for mange temaer og plugins hver eneste uge, så det at gøre en menneskelig gennemgang for hver tilføjelse er både tidskrævende og efterlader sandsynligvis meget plads til tilsyn.

Så en sti, vi kan tage med automatisering, er at bare acceptere alle sikre og sikre temaer i biblioteket og derefter have en bedre søgealgoritme (hvad plugin repo laver), der først viser det bedste match (baseret på forskellige faktorer).

Jeg tror, ​​det er både det nemmeste og det bedste, vi kan gøre.

I et lignende scenarie har udviklere mere frihed og kan eksperimentere med forskellige usædvanlige løsninger. Se dette tilbud:

Matt kommentar

Eller denne; også Matt Mullenweg:

Vi har en masse hårde og strenge regler designet til "beskytte" brugere, ligesom omkring CPTs et al., men nogen kunne tage en informeret beslutning om at bytte fremtidig potentiel portabilitet efter den aktuelle form eller funktionalitet. det ville være en perfekt rationel beslutning at tage.

For eksempel drager Amazon fordel af deres søgemekanisme til det maksimale. Det er en fri markedsøkonomi der, dybest set. Gode ​​produkter får gode anmeldelser, så de kommer højere op i søgeresultaterne. Dårlige produkter begraves. Det er købersamfundet, der regulerer det.

At have noget som dette til WordPress.org-temasøgning ville være fantastisk!

3. Tillad om bord

Temaer er undertiden utroligt komplekse stykker software, og forventer, at brugeren blot skal klikke på "aktivere" knappen og derefter være færdig med alt hvad der har brug for deres opmærksomhed er bare gal.

At være i stand til at ombordstille nye brugere er nøglen til at hjælpe dem med at konfigurere deres nye tema og også lære at få alle dens fordele. Dette kan hjælpe os med at tilbyde en stor "ligner demoen" oplevelse, mens du fokuserer på det, der er godt for brugerne på samme tid.

4. At have en bedre previewer

Dette er måske ikke 100% relateret til det aktuelle spørgsmål, men jeg tror, ​​det er vigtigt for den overordnede brugbarhed af WordPress.org-repo.

Ganske enkelt er den aktuelle previewer ubrugelig.

Dets nytteløshed handler om at få forhåndsvisningen til at ligne temaets skærmbillede.

Dette skal bare være bedre. Temaforfattere skal være i stand til at indstille forhåndsviseren for virkelig at vise en optimeret demo – noget der faktisk giver brugeren et godt overblik over, hvad temaet har at tilbyde.

Hvad er det næste for Zerif Lite-brugere, send WordPress.org-suspension

Et par vigtige ting:

(a) Vi elsker stadig temaet og vil holde det i live

Hej, Zerif er vokset til at være et af de 5 mest populære temaer på WordPress.org af en grund. Det er fedt! Og vi tror stadig på det helhjertet.

Dette betyder, at vi fortsat vil arbejde på det og gøre det endnu bedre.

(b) Du kan stadig downloade Zerif Lite

Bare gå til vores side og Hent Zerif Lite derfra (ingen opt-in kræves).

zerif lite

(c) Du kan stadig få support

Du kan besøge vigtigste supportafdeling her. Der kan du finde vores dybdegående dokumentationsguider, ofte stillede spørgsmål, og også en måde at kontakte os på.

Overvej for at få prioriteret support tilmelding til vores temaklub (præmie).

(d) Kontakt os, hvis du downloadede Zerif Lite gennem WordPress.org

Her er kernen i problemet: Hvis vi uploader et tema til WordPress.org, kan vi ikke tilføje et opdateringsskript til pakken. Dette betyder, at hvis vi ønsker at levere opdateringer når som helst i fremtiden, er vi tvunget til at beholde dette tema på WordPress.org.

I vores tilfælde, med at temaet bliver suspenderet på grund af ændring af regler (uden en rimelig måde at ordne ting på), er mere end 300.000 brugere udsat for risiko på grund af at bruge et tema, der ikke kan opdateres.

Endnu værre ved vi ikke, hvem disse mennesker er, så vi kan ikke kommunikere med dem. Så dybest set er det ikke det "vores brugere" mere, selvom vi stadig fremstår som udvikleren af ​​temaet.

For eksempel, hvis der rapporteres et sikkerhedsproblem til os, kan vi ikke gøre noget, men vi får stadig skylden. Dette ser ud til at være en ret stor ting.

Så til sidst, række ud til os hvis du er en Zerif Lite-bruger. Lad os holde dit tema sikkert og sikkert.

Opdater. Den enkleste måde at holde din kopi af Zerif Lite opdateret er at downloade denne nye plugin af vores. Alt hvad du skal gøre er at installere og aktivere det. Dine Zerif Lite-opdateringer sker automatisk fra det tidspunkt.

(e) Hvad er det næste for os, forretningsmæssigt

Som jeg nævnte tidligere, estimerer jeg sandsynligvis et 50% salgsfald som et resultat af dette.

Det er klart, at vi er nødt til at skære ned på tingene og optimere. Her er hvad vi skal gøre i den nærmeste fremtid:

Reducer omkostningerne

 • Annuller softwareabonnementer, som vi ikke bruger så ofte, eller helt ærligt ikke har brug for (beklager, Mixpanel).
 • Stop med at sponsorere i øjeblikket (mindre WordCamps, pods.io osv.)… I det væsentlige betyder mindre brugere mindre support, hvilket vil give nogle supportmedlemmer mulighed for at arbejde på udviklingssiden af ​​virksomheden, hvilket de perfekt kan udføre.
 • Sænk nogle AdWords-bud, og fokuser mere på effektivitet snarere end rækkevidde. Det samme gælder for målretning efter annoncer.

Nå ud til vores samfund

 • Informer så mange brugere, som vi kan, og vejled dem gennem processen med at holde deres tema ajour.
 • Informer populære nyhedskilder i samfundet.
 • Informer bloggere og indholdsproducenter, der tidligere har linket til os om at redigere / opdatere deres artikler.
 • Ret alle til temaside på ThemeIsle.com, hvor de kan downloade den uden en e-mail-adresse.

Fortsæt med forsigtighed

Vi er nødt til at vente i 48 timer for at se, hvordan samfundet reagerer på hele denne ting, og også hvor effektive vi er med at nå vores nuværende brugere.

Vi frigiver et andet indlæg på ThemeIsle-bloggen, forklarer situationen for vores brugere og instruerer dem, hvad de skal gøre fremad. Vi sender også e-mail til alle og gør masser af genmarketing for at få folk til den nye version af temaet.

På lang sigt bliver vi nødt til at vente lidt og se, hvor vi er, hvor dårlige / godt ting går, og arbejde derfra. Intet kan vi ikke gøre.

I sidste ende håber jeg, at vi ved at gøre vores punkter her kan hjælpe med at ændre ting til det bedre og også hjælpe andre temaforfattere, der muligvis står over for lignende problemer.

Jeg håber også, at vi i sidste ende kan få temaet i repoen, og endnu vigtigere, at vores brugere ikke lider for meget i mellemtiden.

Som altid tak for at have læst og for at støtte CodeinWP! Bliv opdateret og få nye rapporter leveret til dig ved at abonnere her:

Alle redigeringer og vittige omskrivninger af Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map